Русия e провела дезинформационна кампания във Facebook

От Facebook заявиха, че са разкрили финансирана от Русия кампания по разпространяването на невярна информация в социалната мрежа.

Обратно в новината

Коментари - Русия e провела дезинформационна кампания във Facebook | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Путин, бие е ги със собствените им оръжия. Интернет, Windows 10, Фейсбук са разработки на ЦРУ за следене на целия свят. Само те ли могат? А сега се сърдят, че някой ги използва срещу тях.

Никой не се сърди, бе! Само се опитват да им кажат много нежно и внимателно, А СЕГА ДУПЕ ДА ВИ Е ЯКО! ЩОМ ВИ СЕ ИГРАЕ ТАЗИ ИГРА, СЕГА ТИ ГОНИШ...

Боже, какви защитници на правдата и истината! Не е за вярване. Я да видим материаллчето на конкретен пример: "Американские военные эвакуировали из района Дейр-эз-Зора главарей ИГИЛ, источник " Това са нееднократно описвани факти през последните горини, как САЩ и Израел, организират и координират главатарите на терористите в Сирия, които са и техни агенти. В статията е, как с американски хеликоптери ги спасяват. Но за това нищо не пише в българските медии или в "честните и правдиви " западни медии. Които не стават за информационни агентства. А това във фейсбук ще се класифицира като фейк. Казано просто, фейсбук се включи по-активно в информационната война срещу силите на Светлината :)))). Малко късно. империята на злото, собственост на еврейския престъпен синдикат, вече си отива. Истините вече не могатр да се скрият. Щом фейсбука налага цензура, хората ще почнат да го избягват

Хахаха! Ама разбира се, че па Путин е виновен!!!! Само се чудя защо толкова се забавиха от ФБ с тази новина?????

РУСИЯ! ПУТИН В ПРАВ ТЕКСТ КАЗА НА НАРОДА СИ,ЧЕ ИНТЕРНЕТ Е РАЗРАБОТКА НА ЦРУ!!! ДА НЕ БИ ДА НЕ Е ВЯРНО?!

Горките кравоФИЛИ.Денонощно виждат руски сенки и сънуват кошмари. На тях винаги са им виновни- БСП,Станишев,Отешарски,Нинова и Путин. Той е виновен за всичко,за което се сетят и всеки,който не е гербераст и кравофил е комунист. Бедни,бездуховни и зомбирани.

Мръсното герберастко говедо-харизанов--преди пет години изби 10 възрастни Българи, в Бисер!---туй фейк нюз ли е, герберастки убийци?.......

Добре е, че вадят доказателства черно на бяло, макар и само за $100к "рекламна" кампания по омраза за 2 години. Всички знаят песента на орките от руската тролеферма, неуморното им писане и тук и т.н., но сигурно има и чешещи се в съмнение по главите, това е за тях. А хубавото на цялата работа е, че тоя вид хитреене с което Кремъл сее зло по света в момента - просто за да го забавят колкото могат, че да го догонят не могат си знаят - работи ден до пладне в цивилизования свят. Там не е като из феодалните страни, разчуе ли се за нечии лъжи всички просто престават да ги слушат.

loyola

"Компанията заяви, че според нея ...", т.е. пак предположения, представени като истина! Те това ако не е дезинформация, те на!

всеки казва предположения, накрая съдът се произнася, кое е вярно и кое не. Но на болшевиките не им е много ясно държавното устройство, без член първи на партията.

са започнали и, първото, което са свършили - обвинили Русия пак в какво ли не...а инак киберучения на ЕС - те са невинни и въобще нищо не правят, никога...

За пореден път пропагандата на Путин се обръща срещу него и троловете му! Ще има още санкции и изолация за приятелите олигарси на Путин и по малко пари за Кадиров,Кримнаш,наамниците в Донбас и за пилотите убийци на жени и деца в Сирия!Путин опят обосрался

Сал тия не бяха включили Русия в приказките си как е виновна за всичко :(((И защо си мислите че хората са тъпи и прости и немогат да различат фалшиво от реално та трябва фалшификаторите нагъзени на ментора си да ги слушам..

Оня ден жената реве: "Гошо, ти ме мамиш, Ванчето кафеджийката ми гледа на кафе и ми каза!" Викам й: Мари, жено глупава, не виждаш ли, че това е фейк новина и дезинформационна кампания - пустият му Путин, де не го сееш там никне! Ще се оплача от Ваня Кафеджийката на Марчето Габриел в Брюксел. Няма шега!

Прав сте гражданино - Путин иска да разбие семейството, най-малката клетка на обществото, и оттам да клати, един вид, стабилността на целия Евросъюз.

Не е възможно да акаш в гащите си, а после да обвиняваш Путин за това. Още по-невъзможно да изчистиш яко осрания си задник с употребявана тоалетна хартия.

Пример за такава реклама---е Бою Тлъстия, сниман на фона на симитлийската си магнолия!:))))) ....миротворец Интернационален, Интердържавен, интергалактически(Е.Мъск --ми каза!:)))))))

Дейба, дейба ... знаех си че онова русото не е естествено русо а се наплякала с перхидрол. Искам некви обезщетения от фейсбука, и аз съм бил измамен от руските кибер-терористи.

Честита ни Интернет цензура! Очаквайте скоро Интернет инквизиция! Слушайте само Министерството на Истината, пийте бира в кутийки и яжте хамбургери. Другото е от Лугаваго :)

кога руснаците ще направят фейсбук, уиндоус, макинтош, м? КОга някой ще си купи модерен руски хладилник или печка? Телевизор, смартфон, а?

От кур да умреш боклук!

созе, созе, кравар те клати като гледам. Това ти доставя удоволствие, явно!

Аве чирак на тебе в 21 век ти карат хляба с каруците, па ти чалгопитека за хладилници , смартфони и печки си се размечтал! Виж, ти чирака кюмбе мое да напрайш, ама и тва не прайш, купуваш си турско!мбухахаха

Ами те и французите - кога, и испанците - кога, и холаднците - кога? Мързи ме да напиша други.

не те мързи, а не знаеш. Всички, които си изброил произвеждат куп неща, дето рашките не могат.

това педерасче си е направило копие на ника ти и дращи тъпотии от тво име

" "Рекламите и профилите са били насочени към целия политически спектър и са целели да предизвикат разделение". Що за глупости са това?!И на това му се вика информация!Хем към целия политически спектър,хем разделение,но на кого и по какъв признак,проблем,въпрос?Не е ясно. Пак някакви еврогейски щуротии. Дайте конкретика и тогава ще си направим изводите.

Иначе няма проблеми Фейсбоклука да продава данните които събира от твоето сърфиране за да ги продава на заинтересовани маркетингови компании и не само маркетингови ...

никой не те е задължил да ползваш фейсбук. ИМа толкова много руски платформи... там нищо не се продава.

руснаците ореваха света, че някаква чалма е изнасилила малко русначе в Германия. Оказа се, че това новина, създадена от русия. Ето ти една конкретика.

ОТ РЕЗНЯЦИТЕ ВЪОБЩЕ НЯМА!!! АБЕ,СЕТИХ СЕ,ЩО НЕ СЕ ЗАСЕЛИШ В ГЕРМАНИЯ И ДА НИ ПРЕДАВАШ НОВИНИТЕ ОТ ПЪРВА РЪКА?! НЯКЪДЕ В ЕМИГРАНТСКИТЕ КВАРТАЛИ ЩЕ ТИ Е ТАМЪН!!!

коко ти си смрадлив руски трол и както се вижда доста грепав

само цитирам"Русия създава информационни войски.Създадена е войска за информационни операции, което е значително по-ефективно и силно от всичко, което по-рано създадохме в това направление, което се нарича контрапропаганда, каза той. Пропагандата трябва да бъде умна, грамотна и ефективна,да се плаща на тролове които да лъжат колко е велика Русия, добави руският министърът "

Именно, пропагандата трябва да бъде умна, а не тъпоръбеста и надраскана от чирак като тебе!мбухахаха

Или пък обикновен глупак като тебе работещ (папкащ руски говна)за 400 долара на месец в москва вместо да заработваш 1800-2100 паунда на месец като хиляди други българи или руснаци в UK!

Отмъщението на Фейсбоклука.

100000 долара за две години за дезинформация. Руснаците са за ожалване с този бюджет :)

рашки, светът става тесен за вас. Въпреки територията си, вие сте смешка!

Отдавна трябваше да се започне цорцата срещу путиновите лъжи и пропаганда!Трабва и да се казват имената на профилите за да знаят хората,че това са лъжи!И освен това Путин и разпространителите трябва да си понесат последствията!

Наскоро на един прошляк пръднал в рейс двама истински мъже му нашокаха канчето. Ти беше бе пръдльо смотан?

Ще ги кажат- и имената и профилите. Веднага щом ги измислят и направят!

Фейсбук се включва в информационната война. не се споменава за неутрализиране на американската пропаганда. Явно тази платформа се пропагандизира и шпионизира и не си струва да се използва активно. Превръща се в средство за насаждане на правата вяра и манипулиране на хората.

Русия e провела дезинформационна кампания във Facebook Ха, каква изненада:)

Ъхъм. Ми всички водят информационна война - срещу други страни и срещу собствените си народи. Пример: само за една седмица Фейсбук закри над 10 000 страници на политически противници на Меркел. И да не си помислите, че има нещо общо с изборите в Германия?! Сакън! :)) "Посланието" на Фейсбук за руската кампания е от същата тая прпаганда. Не подкрепяли никого рекламите, ама се отнасяли до имиграцията, расите и равноправието... И ся кво очакват - да прегърнем каузата на миграционното заливане на Европа с мюсюлмани със средновековен манталитет, да приемем либерастките им виждания, че е расизъм, че не мога да изброя 85-те пола, които са във Фейсбук, или пък да се съгласим, че Шарията е форма на равноправие? Трудна работа, г-н Цукърбърг (споменаването на името да не се брои за антисемитизъм). Напъните ви в защита на либерастията дават обратен ефект. Не че ви пука - нали усвоихте парите на ЕС за осигуряване на интернет в почти цяла Африка...

Тролски брътвеж. Това за Германия са пълни глупости.

100000(сто хиляди!) долара за 3000 (три хиляди!) реклами?! Алооо, я някой да грабне сметалото и да не се излага повече! Значи, по 30 долара за реклама?! Бааахти и евтинджоса, начи!...

Никой няма да влага сериозни пари в социална мрежа предназначена за лузъри като тебе.

Леле мале тая русия бе,превзела е всичките кравари,и ги командва както си иска,да ви пикая тогава на милиардите щом бедна русия ви командва

За да запалиш плевнята на комшията не е нужно да си богат!

Виж как знаеш как стават тия работи,явно да имаш пари и да нямаш акъл е символ на козящина

"Facebook каза, че си сътрудничи ...." Е как Facebook ще каже? Аве рИдакторе были по-точен в тъпотиите си бре, щот ставаш смещен. Бемти и тъпнящините! Facebook КАЗА , а тъпанарбук му отвърна!

В Тъпанарбук няколко руски тъпанара докато във Facebook са дан 1 млрд човека от цял свят. Така че на кой му пука какво сте казали от Савушкина 55?

А евронивабук колко бИрачи си общувате?мбухахаха

Добро утро. Сега ли разбраха за Савушкинските тролове. Ние си оглеждаме 6 такива тука у Дир-а. Ама хората са казали - каквото зло си направиш сам - никой друг не може да ти го стори. Искаха ТрАмп... ето ви ТрАмп... Май алтернативата Килъри беше по-добра за тероРусия :)))

Според семплите ти разсъждения излиза че влашките са издигнали и определили американския президент. Угаси великата сила или слабоумие.

По-добре денгите за тролове в дира да идат за подаръче на любовника на лилипутин!

Прави ми впечатление, че напоследък е пълно с такава лъжлива информация. Наследниците на доносниците вимат парите и споделат разни дивотии. Навремето в интернет нямаше един комунист. Помня след 1989г. като правеха проучване за изборите в интернет за СДС даваха 98 процента. Това показва, че неграмотните комунисти не знаеха да работят с интернет. Онзи с очите на плъх разбра за силата на интернет и отдели от парите на мужиците да раздава на продажниците....А самите мужици тънат в нищета и пият одеколон...

Извинявай, ама къде през 1989 в България имаше интернет ??? То стана като оня виц - според едно проучване направено в Интернет, 100% са отговорили, че имат достъп до интернет.

след като кремъл е намерил начин да се възползва от американски медии какво ли се случва с българските??

Тежки дни го чака пропагандния отдел на лилипутин! Както и нашите приятели - троловете в дира! Скоро сатрапа ще им спре денгите, защото вече всички ги разкриха и никой не им вярва повече!

Всеки ден, в българска медия се оплюва една държава. Всеки ден няколко невменяеми, неводени на отчет, се оставят безцеремонно да обиждат, хулят, пишат лъжи и простотии по адрес на една конкретна държава. Всеки ден в една българска медия се цитират статии от чужди медии с различни обвинения към една конкретна държава. Какво това, ако не - КАМПАНИЯ?

100 000 долара Каръл! 100 000!! За толкова кравите могат да си купят само пръцки с лук ! Но не можеш да проведеш дестабилизираща кампания! За това ти трябват десетки милиони,нали така ве еврейчето Зуки!

Много ниско им падна летвата на американските пропагандисти. И на нашите папагали.

Като не е финансирано от САЩ, значи е "дезинформация". Ще взема да спра да ползвам фейсбук.

Поредната фейсбук-простотия.

освен във фб това се случва ежедневно и в дир.бг :)

Последния коз на плешивото жуже евреиче! Залепено за Китай писка: "Ние ще свалим США от световния престол"! МУХАХАХАХАХА

те отдавна са свалени -САЩ бананова република -най големият слон в стъклен магазин.Нищо не зависи от тях щото са гола вода с дългове.

бати ти Боко оди у турско за последния коз, та турчина да ти удари едно енергиино рамо, и да ти пусне резаната тръба на турския си пАток, че да ти е по лесно на тебе чирака да му източиш втечнената гАз!мбухахаха

Сбъркали сте адресанта ...не на нас тия,не сме с излъскани мозъци като тия на запад ,че да не мислим ...

Дежурните сороски тролове налазиха опорката почти мигновенно! Щом някъде видите светата троица - МАЙОРА, morskivalk73 и >>> значи темата няма смисъл да се дискутира от нормално мислещи хора! Иначе по темата - американската пропаганда май вече кара изцяло на изпарения!

Всъщност, кара изцяло на изпражнения :D

В тоя краварски болумач, може да вярва само някой педогеец..Но никой друг! Цитирам: От социалната мрежа разкриха, че за период от юни 2015 г. до май 2017 г. са похарчени 100 000 долара за около 3000 реклами..... 100 000 ДОЛАРА, Минке!!! САМО ТОЛКОВА ли ве Минке?! ДА БЯХА 1 000 000...10 000 000...или най-малкото 100 000 000 по бих повярвал!!!!

щерев сигурно се е подмокрил отзад, като е прочел тази фейк нюз

Отваряш Фейса - войни, революции, омраза около теб. Затваряш Фейса - тихо, спокойно, добри и хубави хора около теб. Сами си правете изводите.

Добре. Сега моля те, кажи две думи за периодичната система на Менделеев.

Разбира се, че е вярно, същото се случва и с България, външни сили влияят при избора на правителство, така че да бъдем колониални икономически роби, на САЩ, Русия и който си иска и може.

Изчерпаха му се номерцата на плешивеца-рибар! Вече само ще е шибинг отвсекъде!

Никак даже не са. Има едни 50-мегатонни номера за безочливите кравари и тъпите им подлоги.

А те, краварите, стоят на един крак, подсмърчат и чоплят семки, нали?... Баа-ссс-и и нищетата, където си!