Русия: Заплаха е НАТО и регионални конфликти

Руският президент Владимир Путин днес утвърди новата редакция на военна доктрина на страната, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Русия: Заплаха е НАТО и регионални конфликти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сънувах че нашия президент е станал президент на Русия и управлява с твърда ръка.

за да се справят с китаи трябва да се справят 1во с ръся,парите провалиха уса,кои мисли само за пари,ф резерф,сопственизите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

нема паре , требе война - политиките на империите !!! нищо ново ! отдавна е така .... Трайното понижение на цената на петрола ще наложи преструктуриране на руската икономика. Руските власти вече са разработили сценарий за развитие на икономиката при цена от 40 долара за барел.

русия ще се справи ! когато се справи така, че да се живее там е по добре от колкото в европа и щатите , хората от цял свят ще се втурнат на там . до тогава какво има да се спори по този въпрос ?

до тогава или добро или нищо ... като се обърне посоката на движение на хора , като почнат американци да се заселват в русия , тогава ще му мислим .... ... до тогава или добро или нищо ...

параноята здраво тресе путин и комунистиците в кремъл... и има защо. не се знае още колко дълго ще ги търпят бедните руснаци. путин вече се олива във властта си и изглежда е започнал да се възприема за руски император, но го тресе параноята на сталин и не се знае кога ще изтрещи. за съжаление на там отиват нещата

Доктрина не доктрина - времето ви мина!

Потготвя се 3та световна, понеже Русия е много богата и отказва по "демократичен път" да предаде богатствата си на Америка. А познайте на чия територия ще се води, ние на чия страна ще сме и как ще завърши(за нас). Много сеч, много кръв, много сълзи и много богатства във финансовите трезори на Ню Йорк. Българите които никога не си научават урока в трета национална катастрофа и пак роби.

Хамериканските санкции удрят най-вече баба Меркел по главата и другите еврогейски прислужници. Русия от Камчатка до Калининград има всичко. А хамериканците, за да поддържат ниска цената на нефта, набутаха неприкосновения си държавен запас и се надяват на чудо. Но чудеса може да се случат само на маймуните в джунглата.

Тез приказки ги разправяй на децата в детската градина,за възрастните е ясно ,че Путинландия си отива,бавно ,но сигурно!

Не разбирам яростното плюене по адрес на Путин от Ибричек, Майор Пън и прочие платени (или видиотени) драскачи. Защото основната задача на един уважаващ себе си държавен глава е да запази държавата си - нещо, което нашите кухи кратуни, непонятно как попаднали в управлението на държавата, не можаха да разберат, и направиха точно обратното! Не се хабете - Русия и САЩ някак си ще се разберат рано или късно - така че да погледнем в нашата паничка...която обаче от ден на ден е все по-празна - и си задайте въпроса кой е виновен за това? А тези, които все още могат да мислят, нека прочетат (или чуят) днешния коментар на Калина Андролова (яростен антикомунист между другото) - потърсете в Гуглата kalina-androlova-nedoverieto-kam-sasht-prodaljava-da-raste. И си помислете накъде вървим!

Сблъсъкът на 21-и век е между модерните високо-технологични общества и примитивните суровинни, некои от които са горна волта с оръжия за унищожение на целото човечество. Ти к'фо искаш, модерният свят да клекне и да чека суровинното благоволение на примитивите ли ?

Мануел

Дърто не си ти . Стилът не е същия-придполагам, че това постче го е подписал Асенчо Генов. Пък и прищазщиге ка ки чисто негови. Асенчо забравих да те питам за Ивет Добромирова и деформаторския блок

Неуважаеми господин Инсектицидов, ддт-ирането във всяка форма и количество е непрепоръчително, но ще направя еднократно изключение. Обикновеното късогледство се коригира, но за политическото не е измислено противодействие. Проблемът с Путин е, че водената еднолично от него държава се бърка съвсем безцеремонно в делата на независими и суверени страни, с което пречи на хората там да живеят нормално. Една от тези страни е България, и още от 1945 тя е под влиянието на СССР/Русия. Сега, вследствие на действията на държавата, контролирана от Путин, у нас има енергийна зависимост, политическа мафия, възникнаха огромни финансови задължения покрай Белене, и без това бедният народ изнемогва, плащайки най-скъпата газ в Европа и прекалено скъп за страната ни бензин. Зависими от Кремъл политици и бивши служители на ДС разориха държавата, прогониха повече от 2 милиона българи зад граница и обрекоха на мизерия нашите родители. Както виждаш, Путин и водената от него политика са директно свързани с мизерията у нас и затова той трябва да бъде разобличаван. Нека си е добър за Русия, но да остави другите страни на мира. Хибридната война е факт и в този сайт действат руснаци, платени и заблудени проводници на руската политика, което е вредно за България. Затова всеки истински милеещ за страната си българин трябва да се опълчи срещу тях и да изкарва на показ лъжите, демагогията и манипулациите, които се опитват да прокарват.

Не се обаждай бе!

На Асенчо за това му плащат от фондацията на Галя Прокопиева за да лъже и да маже Да пише простотии, за които му плащат в украински гривни. Вече и Инет Добромирова разбра що за боклуци са деформаторите и ги напусна

кагебишките жужета, ако смятат во век и веков суровинно да шантажират Запада, дълбоко се лъжат. Мощният Шистов Отговор на Хай-Тек Обществата яко им разклати хатъра, а Германия уверено върви към възобновяаемите източници на енергия, та идват нови времена и затуй москальската банда жестоко се гърчи.

Не става Асенчо. Дори и да се мъчеш да имитираш дъртия комуняга хич не ти се получава. Кажи деее какво стана с Ивет Добромирова и Галето Прокопиева ли е в кюпа

вместо да говори за икономика, жужето пак за бомби си мечтае... а кога здравеопазване в тайгата, кога образование...???

При този жив пример,който си и за двете!?...за какво им е на ръшите да се напъват?

да обичаш родината си е добро . да мразиш друга страна е разбираемо . но да обичаш чужда държава е идиотщина ! какво ще правят нещастните русофили ако в една бъдеща война отново сме срещу русия ?

..същото...

че си нефелен не е причина да си русофил .

За какво ли не беше онзи Белязания от най-овцевъдния край на Ръшата- Ставропол??!

Е, как НАТО? Това са велики миротворци по Цялото земно Кълбе и близкия Космос!?А?

Гледах цялата пресконференция на Путин и смятам че анализа е много точен и сдържан! Не може да се обвинява Русия затова че взима съответни мерки за осигуряване на националната си сигурност! Същевременно тя не се занимава с организирането на "пролети" по света и сваляне на демократично избрани правителства и отваряне на локални войни както това прави "най- демократичната" държава в света. Смятам че правото и международно и човешко е на страната на Русия. САЩ и пудела им ЕС се ръководят в политиката си само от позицията на своите интереси и дори стигнаха дотам да подкрепят определено фашистките изяви на украинската хунта и избиването на деца и цивилни граждани на Украйна на етнически принцип! Защо запада мълчи като риба за сваления боинг? Вече се знае и кой е летеца свалил боинга-но сигурно укрите вече са го "самоубили" или това ще стане в най скоро време!

Министърът на икономическото развитие на Русия Алексей Улюкаев по повод на проспаната от Русия шистова революция-Не четете преди обяд съветски вестници.

За надземните фракции раздаваме безплатни найлонови пликчета!! Не проспивайте!

УРОК ПО ИСТОРИЯ за форумецът "Зъбчето" и др. Урок нр. 3. Червената Армия, освободила България от "фашистко робство" На 13.12.1941 г. България, в качеството си на съюзник на Германия, обявява война на Великобритания и САЩ, в отговор на което САЩ обявяват война на България на 05.06.1942 г. и бомбардират София На 05.09.1944 г. СССР прекъсва дипломатическите си отношения с България и й обявява война въпреки ясно изразения от София неутралитет 10 дни по-рано и въпреки че София е подготвила скъсването на отношенията си с Германия. 4 дена по-късно червената армия сваля българското правителство и ce започва безпрецедентна разправа с представителите на българското народно събрание, и интелигенция, индустриалци. На 09.09.1944г. е извършен преврат с помоща на една чужда армия, която сваля правителството на Константин Муравиев (БЗНС), съставено от народняци, демократи и десни земеделци, т.е. легалната опозиция на предишните правителства. A предишното българско правителство на Иван Багрянов е извадило страната от Тристранния пакт и е разоръжило 15 000 германски войници и офицери на българска територия Константин Муравиев прави опит да предотврати обявяването на война от СССР на България. За седмицата, през която е на власт, България прекъсва дипломатическите си отношения с Германия, иска примирие от САЩ и Великобритания и започва изтеглянето на българските войски от Югославия. На 05.09. правителството на Муравиев обсъжда решение за обявяване война на Германия. Обнародването му обаче е отложено за 72 ч. от военния министър ген. Иван Маринов. В действителност ген. Маринов вече е бил съгласувал своите действия с Отечествения фронт за отлагане обявяването на войната, за да се даде възможност на СССР да обвини правителството в неискреност и да обяви война на България. След 09.09.1944 се извършва безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения "Народен съд"

Ivan

Момче, то хубаво "урок по история" ама нещата не са точно така. Това което си написал е истина, но също така е истина, че червената армия влиза в България без да произведе нито един изстрел. Истината също така, че за да преминем към соц блока, можем да сме "благодарни" на Чърчил и Рузвелт. Иска ли са само Гърция от Балканите, а нас са ни харизили на Сталин. Та, струва ми се, че четеш историята като дявол евангелие.

Това, че пушка не е пукнала срещу окупатора показва що за народ сме ....

На народа му е било писнало от изедници и на 9.9. 44 год. тези,които са били обирани, ограбвани и подтиснати получават изключителният шанс да се реваншират.( като да получиш 6- ца от тотото). Нещо подобно се наблюдава и сега. Да му мислят сегашните чорбаджии!

През 1947 година България подписва парижкия договор с който се слага край на състоянието на война с победителите. На България не е признат статут на съучавствала във войната страна и е от страната на победените. Гърция иска цяла северна Тракия с граница по Балкана на запад до Ихтиман. Сърбия претендила за Благоевградско, Кюстендил и Видин. Румъния си иска цяла Добруджа с прогонването на българското население настанено там. Пита се въпросът кой помогна България да запази границите си преди войните и да бъде единствена победена държава увеличила територията си. Айде велики историко отговори на въпроса сега.

Major Payne

България и СССР са единствените две държави, участвали в тази война от двете страни - като съюзник на Германия и като неин враг. Поради тази причина няма основания България да бъде третирана по-различно от Съветския съюз, още повече, че сме дали повече от 30 000 жертви на фронта. Много по-интересни според мен са следните въпроси: - Защо се наложи България и в двете войни да участва на страната на Германия? - Защо България беше ошмулена още след Освобождението за сметка на Румъния и Сърбия? - Защо Русия беше против Съединението на България и подкрепи Сърбия, която ни нападна? - Защо Русия отказа да помогне за възстановяването на историческите несправедливости към България преди ПСВ ? - Защо СССР откъсна Македония от България? - Защо СССР подкрепяше Георги Димитров за разделянето на България на 4 части? - Защо Русия не иска да има силна България на Балканите и води необявена война срещу нас?

УРОК ПО ИСТОРИЯ за форумецът "Зъбчето" и други руски фанатици! Урок номер 2. "СССР и македонският въпрос" Сталин е категоричен, че македонският въпрос ще се решава от СССР и Югославия. На 2 август 1944 е създадена Народна Република Македония (НРМ) като член на Югославската федерация. Югославия се възползва от международната изолация на България и оказва натиск за откъсване на Пиринския край. На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БКП дава своето съгласие за него. През юни 1946 Сталин предлага на Пиринския край да се даде "културна автономия", за да се развие там "македонското съзнание" на "македонската нация" като първа крачка към присъединяването по-късно към НРМ. През 1946 Сталин изисква от България много по-интензивно да развива "македонско съзнание" сред българите в Пиринския край. В резултат на Августовския пленум на ЦК на БРП (к) от 1946 година е взето решение за отваряне на училища, в които да се преподава на новосъздадената македонска езикова норма и "македонска" история през прочита на зараждащата се македонска историография. В доклада на Г. Димитров БРП (к) поема ангажимента да работи "систематически за културното сближаване на македонското население" с НРМ, за популяризиране на "македонския език и литература и историята на НРМ", както и да осъществи "ред мероприятия по линия на културната автономия, които да способстват за развитие на националното самосъзнание и да облекчат обединението с НРМ

УРОК ПО ИСТОРИЯ за форумецът "Зъбчето" и други руски фанатици! Урок номер 1. "Първата световна война" Добруджа е областта, където Аспарух създава българската държава, през Първата световна война, същата тази Добруджа се оказва бойно поле, където България отстоява правото си на самостоятелно съществуване във война срещу "освободителката" Русия. В българската история тя влиза като "Добруджанската кампания на Трета Българска армия", представляваща златна страница в бойната летопис 1915 България предприема настъпление срещу Сърбия, с което България влиза в Първата световна война. Bлизайки във война със Сърбия, България влиза във война и с Русия. Ha 1 септември 1916 България обявява война на Румъния, окупирала исконна Българска земя- Добруджа. На 2 септември в Първа конна дивизия настъпва в Добруджа. На същия ден до обяд е освободен Тервел. На 4-ти е освободен Добрич, на 6-ти - Балчик, Каварна, Тутракан... За да помогнe на своя съюзник, Русия започва военноморска офанзива срещу Бългаcкoто крайбрежие. Първо са бомбардирани български беломорски селища. Eскадра бойни кораби на руския черноморски флот нанася артилерийски удар по Варна. B интервал от няколко дни срещу Варна са осъществени два бойни похода на руския черноморски флот. Oбект на морската бомбардировка са брегови обекти и пристанищни съоръжения във Варна и Евксиноград. Общото тегло на изстреляните само по с. Галата снаряди е приблизително 25 тона, а броят им е 150-200. Междувременно ескадрата на Русия е атакувана от Германските подводници UB-7 и UB-8 и Русия отстъпва. Според руски източници в 9 ч. бомбардировката на Варна е прекратена.

Уроци се дават на хора, които имат поне две гънки в мозъка си Чадо. На Воленофилите е безсмислено. Те дори не са руски фанатици, те са атакистки полу-фукльовци. И имат мозък колкото да пазят равновесие...

Я сега разкажи за ВСВ и кой бомбандира София? Щото историците са без пристрастни, нали?!

ЕЙ СЕГА! ВИЖ УРОК ПО ИСТОРИЯ НОМЕР 3

Победителите са бомбардирали София. А че България е била пре.........ана след това никой не ни е виновен. Освен самите ние. Като се закачиш за руска пляска-добро не чакай! Ънъдънму?

С твое разрешение, колега ще допълна лекцията ти със списък на пленени руски бойни знамена от българските герои. 1.Пленено Руско знаме. Военноморски флаг - Андреевски. Размери 107 х 73. Пленен заедно със спасителна лодка от потопения от българско минно заграждение във Варненския залив на 28 февруари 1916 г. руски миноносец Лейтенант Пушчин. През есента на 1915 г. България влиза в Първата световна война на страната на Тройния съюз. Русия е на страната на Антантата. През октомври гр. Варна е обстрелян от корабите на руския Черноморски флот Императрица Мария, Св. Йоан Златоустъ, Св. Панталеймонъ, Евстафий, Кагуль и Память Меркурия. Разрушени са сгради. Има жертви сред мирното население. 2. Пленено Руско знаме. Бойно знаме на 1-ви батальон от 265-и опълченски Оренбургски полк. Знамето носи изобразен православен кръст и вензела на руския император Николай ІІ. Освен тях и девиз: За вярата, царя и Отечеството. Знамето е пленено от 2-ри конен полк в боя при с. Карамурад (Добруджа) на 23 октомври 1916 г. При пленяването му са се отличили: майор Добрилов, поручик Янакиев, вахмистър Митев и старши подофицер Христов.8 В Бюлетин на щаба на армейската група Макензен от 24 октомври 1916 г. пише: Преди пладне тя (Конната дивизия - бел. авт.) разпръсна при Карамурад руския 265-и опълченски батальон и плени неговия командир. В Бюлетина е написано: Конната дивизия срещна съпротива, отхвърли една румънска бригада, взе знамето на 265-а опълченска дружина и плени 800 войници. Знамето е получено в НВИМ от Кавалерийската инспекция към Министерството на войната. 3.Руско знаме. Бойно знаме на 7-и специален полк от 2-ра бригада на специалната Петроградска дивизия, действала в района на Битоля през пролетта на 1918 г. Знамето е донесено и предадено на български части, действащи в този район, от дезертирали руски войници от споменатия специален полк.9 Получено от Щаба на Действащата армия с писмо 6140/28 април 1918 г. 4. Пленен Руски голозник кавалерийски. Пленен от руска кавалерийска част в боевете за Добруджа през есента на 1916 г.

БРАВО! Признавам си, това не съм го знаел! Явно е добре пазена тайна и някой има интерес, това да се забрави!

Чуйме търкователю затрит на българската история. Руската флота бомбандира Варна пред 1915 година, а българия обявява война на Румъния през 1916. През 1915 година когато руската ескадра бомбандира Варна Балчик е в територията на кралство Румъния е като такъв не е можел да бъде бомбандиран от руската флота. Ама кой да чете историята. Така че първо си науми историята и тогава уми другите глупако

Обичам руските братя! Дано да ги има вечно на земята, за да спират такива като УСА, които ще си счупят главите в най-скоро време с техните камъни - негри и мелези! Дължава от деца, създадени от кръв и сълзи няма бъдеще - още повече, когато е АГРЕСОР!

нещастен боклук си!

И аз ги уважавам! Само да не идват с танковете тука!:)

май ще е по-добре да дойдат с танковете, че много педал и много рязоно нещо се събра тук, пък и танковете в тяхни ръце, така че по добре всеки да си дойде с танковете!

Сбъркал си сайта - този е новинарски. Потърси руски сайт за секс услуги и там поствай обявата си.

Асенчо чудя ти се. В началото даже ти симтатизирах ама ти излезе голямо л....о. Само ти отстана на деформаторския блок всички ги разбраха какви са и се отказаха от тях

Голем СТРАХЛИВЕЦ излезе тоя Путлер! Голем страх го тресе от един ОТБРАНИТЕЛЕН съюз! И какво? НАТО ще тръгне да окупира Москва ли? Заплаха за Русия е КИТАЙ, който скоро ще се ИЗЛЕЕ в обезюдения руски далечен исток!

Асене пак си пил и много ти личи. Правописни грешки колкото щеш и простотии от началото до края. Чета че Ивета Добромирова отлюспила деформаторите. Вземи пример от нея тя е по умна от тебе и млъкни.

България - Русия, вечна дружба между два братски народа.

Братски като украинският ли? Царска Русия дойде като освободителка. СССР дойде като окупатор. Русия да си гледа проблемите и да не се занимава с България!

1. През 1915 "братска Русия" бомбардира Варна, Евксиноград за да защити Сърбия, нападнала в гръб България! 2. През 1944 "братска Русия" освободи Българския народ от Българското правителство и хиляди Български интелектуалци, адвокати, индустриялци. 3. 1946 Сталин и "браска Русия" предлага на Пиринския край да се даде "културна автономия", за да се развие там "македонското съзнание" на "македонската нация" като първа крачка към присъединяването по-късно към НРМ. Братска Русия на добрия чичко Сталин реши да откъсне Българка Пиринска Македония и да я даде на Югославия! През

Мануел

Пълна некомпетентност и непознаване на историята. Чети момче и учи и спри да пишеш глупости

Такова нещо като вечна дружба между народите няма! Има вечни интереси .... Но не бъркай интереса с дружнбата!:)

завинаги е една дума

Интересно и задължително, защото темата е повече от гореща и засяга всички ни. watch?v=WQ1_bQe2GjA

ЯВНО КОМУНОИДИОТИТЕ ОБИЧАТ ДА ДЪРЖАТ НАРОДИТЕ В НИСКА ОБРАЗОВАНОСТ, ЗА ДА ГИ МАНИПУЛИРАТ. ПУТИН, КАТО ВСИЧКИ ДИКТАТОРИ, СИ СЪЗДАВА ИЗМИСЛЕНИ ВРАГОВЕ ЗА ДА ДЪРЖИ БРАТУШКИТЕ В ПОДЧИНЕНИЕ. ЗА СВЕДЕНИЕ, ОТ ДНЕС, ЕДИНСВЕНАТА ОПОЗИЦИОННА ТЕЛЕВИЗИЯ ПРЕДАВА ОТ АПАРТАМЕНТ, И СЕ ОЧАКВА СКОРО ДА БЪДЕ ВЗРИВЕНА!!

Ти си ярък пример за нивото на образование на комунистите.

ДА ПОПИТАМ ТИ БИЛ ЛИ СИ ЧЛЕН НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА ПАРТИЯ. ПАРИ ЛИ ТИ ДАВАТ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ. ТИ КАТО БЛИЗНАШКИ ЛИ СЕ ИЗЖИВЯВАШ- РЕНЕГАТИТЕ НИКОЙ НЕ ГИ ОБИЧА И РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ ИМ ВИДЯТ СМЕТКАТА

Рядко тъпа балалайка си майна, и с главни букви да пишеш не можеш да скриеш простотията си!

БЕЗ АТОМНА ЦЕНТРАЛА,БЕЗ ЮЖЕН ПОТОК,ЧИСТО БОЙНО ПОЛЕ Е БЪЛГАРИЯ ЗА АГРЕСИЯ НА ХАМЕРИКАНЦИТЕ СПРЯМО РУСИЯ-НЕКА НИ Е ХАК. ПРОСТО РУСИЯ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОЩЕ ЕДИН ПЪТ, АКО НЕ БЪДЕМ СРИНАТИ СЪС ЗЕМЯТА. НАШИТЕ ПОЛИТИЦИ СА ПРЕДАТЕЛИ И ЩЕ НОСЯТ ИСТОРИЧЕСКАТА СИ ОТГОВОРНОСТ ЕДИН ДЕН,

ТИКВЕТО РАНО ИЛИ КЪСНО ЩЕ СИ НАМЕРИ МАЙСТОРА. БОЙКО Е ПЪЛЕН КРЕТЕН И ЕДВА ЛИ ЩЕ ИЗТРАЕ НА ВЛАСТ ОТЩЕ МЕСЕЦ ДВА. ПОСЛЕ АКО НЕ УСПЕЕ ДА ИЗБЯГА ЩЕ Е ЗА ДЪЛГО ПРИ БАЙ СТАВРИ. КОФТИ Е ЧЕ И ОСТАНАЛИТЕ СА ПЪНИ КРЕТЕНИ И МИСЛЯТ САМО ЗА ДЖОБА СИ

не е нужно никои да ни освобождава и да чакаме подаяние като мангалите,а нашите политицитрябва да не са двулични кум булгарският народ, а да са триличи кум всички познати ни помагачи в нашата исторя:усср,германия, уса,франция.неуралитет му е маиката за малка ,но прекрасна булгария

Да демокрацията е велика сила. Нека не забравяме как трима американски сенатори, посланника на САЩ, посланиците на Германия, Франция Холандия и т.н. оказаха нужното демократично въздействие за свалянето на Орешарски.

Да като гледам открито се заявява, че частните военни организации са заплаха, както и НПО които се финансират с цел смяна на властта не само в неудобните, но и в някой т.н. приятелски страни.

Единствената заплаха за Русия е Путин.

ЕДИНСТВЕНАТА ЗАПЛАХА ЗА ТЕБЕ Е САМИЯТ ТИ. ПО ГОЛЯМ ГРЕТЕН РЯДКО СЪМ ЧЕЛ.

Съвременни свят се базира на конкуренцията на всички нива. В най - развитите икономики борбата се води дори на ниво семейство ( Ю. Корея). Нормално е да има конкуренция и между страните, но винаги трябва да се спазва върховенството на закона. В онези части от света, в които това не се отчита, обикновено властват диктатори и в конкуренцията виждат повод за заплаха и агресия.

А демократите сеят мир с огън и меч!

Елементарно мислене имаш.:( Едва ли някога си бил най - добър в нещо, освен в простотията си.:)

колкото по далече от русия ,в прав и преносен смисъл ,толкова по богат и щастлив ! това се отнася и за самите руснаци .

do analizatorite za6to mi se struva 4e i vie ste kupeni ot hamericancite

Па!

Сладурчета са братушките. Те са нацията, която се е "отбранявала" най-много през своето съществуване и така е успяла да отнеме териториите на над 200 "агресивни" нации, повечето от които вече не съществуват. Така им се пада на гадните агресори! Русия в метармофозата си СССР е и единствената нация изхвърляна от ОН (предшественика на ООН) за агресивно поведение. Това показва, че и ОН са били слуги на НАТО още тогава (нищо че не е съществувал) и не са разбирали отбранителния характер на нападенията над Полша, Финландия, балтийските държави, Бесарабия и други такива.

Интересно- как оценяваш поведението на пауар по отношение на чуркин, както и думите й?!

интересно, бихте ли изброили някои от "изчезналите нации"

прусия !имало такава държава . кронщад , сега калинин град . анклав . руските миротворци избили 90 % от населението за две години и заселили мужици .

Major Payne

Потърсете информация за русификацията на завладените от Русия народи и ще намерите доста. Тук ще дам пример само с няколко уралски народа: Вепсиани, Мордвини, Мари и Пермиани. Типичен пример са и кримските казаци, които са били изселени в Сибир през 1945, а на тяхно място заселени руснаци. В Сибир повече от половината изселени измират, а на останалите им е забранено да се връщат в Крим до 1991. Така днес Крим си е "исконно" руски, а от казаците са останали жалки остатъци пръснати къде ли не, които в близките десетилетия съвсем ще изчезнат.

Азащо не ни разкажеш за индианската раса в Щатите?

Major Payne

Ще ти разкажа, защо не. - Индианците са били номадски племена и не са били свързани с никакви конкретни територии. - Конфликтите с тях са започнали още с първите заселници, като нападения, убийства и т.н. е имало и от двете страни. - Преди да се появят американците, там са шътали испанци, португалци, французи, англичани, руснаци и какви ли още не. - Около 80% от индианците измират от зарази пренесени от белите. - Днес индианците в САЩ са около 4 милиона, а площта на т.нар. резервати е два пъти по-голяма от България. Големи групи от индианци има и в Мексико и Канада. - В индианските територии не важат американските закони, а извън тях индианците се ползват с права, които обикновените американци нямат. Индианците са във всички области на обществения, културния живот, науката и т.н. Имат си и астронавт - Джон Херингтон. Разликата между американците и руснаците е, че Америка си признава за историята такава, каквато е, казват си грешките, пише се, правят се филми и т.н., докато руснаците са винаги прави. Американците поддържат идентичността на коренното население, докато руснцаите претопяват своите и правят всички руснаци.

Всички, на които главите не са чугунени, виждат и чуват реалността- САЩ абсолютни агресори , които май си търсят белята! Никой не е прокопсал в сблъсък с Русия - велика, велика страна и безкрайно кротки и сърдечни хора! Русофобите в България са алчните копелета- безбожници, турци, БХК ...!

Кви американски агресори са те патили у Крим? Данеби да са марсианци?

Бавно, но сигурно англосаксите бутат света към война.

Те са миротворци. И баба Меркел е девствена ...

Една препоръка към фобитата- преди да пишете, направете си труда да прочетете нещо за Русия, започвайки от Петър Вилики и Екатерина втора, след това потърсете къде се намира Русия на картата, по добре на глобуса, прочетете малко регионална география на Русия и история на отечествените войни 1812 и 1941-45г.и ако сте готови напишете си го на хартия, прочетете си го поне три пъти и ако считате , че сте готови да коментирате нещо за Русия напишете го във форума. Ако не сте готови не замърсявайте форума с глупости.

Достатъчно е да си пуснат някой и друг клип в ютуб, за да видят че Москва е много по модерен град от сивото гето София. За тях това просто го няма, има крепостни мужици от 1861-ва. На това му викат коне с капаци са очите.

Милев

"Руснаците от векове се оглеждат в огледалото на европейската култура дотолкова, че някои от тях започват да се мислят за по-добрите европейци." /Стоян Гяуров /

"Когато през 1698 г. цар Петър се завръща в Русия, започва да прави много реформи, изпраща руснаци да се учат в Западна Европа, наема много специалисти от чужди държави, за да му помогнат да направи Русия модерна държава. Не след дълго реформите, които предприема, дават желания резултат буржоазията става влиятелна, развиват се търговията и индустрията, развиват се градове. " Явно сега не е Петър II на власт... :))

Пак не си разбрал. Сега модерното, новото идва от изток. Всички натам гледат, вкл. гейропейците....

НАТО е заплаха, но Русия винаги побеждава. На Обамата му стига Ким чен-ун. Само да не докопа някоя стратегическа ракета... О, Обама-мама ...

Благодарение на платените "фоби" тук, които следват опорните точки на РБ, форумът стана безинтересно място. Има ли новина за Русия - без да влизам в коментарите знам кой и какво е писал. Путлер, мужици, чизмари, рублата, ха ха и с това се изчерпва смисъла на коментарите. Все едно да си прекарваш времето в селска дискотека, където цяла вечер темата на бурните спорове е "колку дига беемвето".

Aми то Bие всичко знаете! Защо ли Bи трябва изобщо да четете?

Мдаа, руската армия се отбраняваше в Грузия, отбранява се в Крим, сега се отбранява в Украйна. То и Волен Сидеров се отбранява като ходи по детските градини...

Прав си мейджъре. Затова Саакашвили и половината му министри са обявени за издирване в Интерпол и се крие в САЩ. Май забрави как с Градовете атакува Цхинвал и Руските миротворци.

Major Payne

Точно де, руската държава СЕ защитаваше в самоотцепилата се от Грузия Южна Осетия и в самата Грузия. По същия начин сега се защитава и в Източна Украйна. Кога ли ще реши да се защитава и в България...

Popa

Путин го тресе яка параноя! Ако НАТО идсаше да нападне Русия, щеше да го направи преди 10 години, когато Русия се беше съвсем разкапала, ни армия, ни икономика! Ама и Западняците за тъпаци, 25 години хранят Русия, вмисто да я оставят окончателно да се разкапе! То бяха "перезагрузки", то бяха "рестартове"! За 70 гонини не включиха, че само ако изчезне Русия светът ще се успокои! По цял свят руско оръжие, няма терорист без "Какалашник", Обама е абсолютен тъпак, щом счинаше, че може да дружи с ненормалници! Цялата руска промишленост, особенно военната работи само благодарение на американското и западното оборудване! И кво произвежда? Оръжие срещу Запада и САЩ! Да осигуриш възможност на врага си да произвежда оръжие с твои машини, срещу теб, това е върхът на дебилизма! Като е враг, остави го да изпука от глад!

А теб те тресе неграмотност и простотия! Ама от пенсиониран милиционер...толкоз!

Ти кой си бре, оня лъже-оръжеен конструктор дето създал съвършен автомат? Имаш много здраве...добре че са включили "доброволно" в работата Хуго Шмайсер!

Милиционер, още в 12:30 си се направил и не можеш да уцелиш клавишите.

Путин няма проблеми с отбраната. Само да даде няколко стратегически ракети на Северна Корея. Ким чен-ун знае какво да прави

В момента руската работа е като да даваш пари за лъкове и стрели в ерата на автоматичното оръжие... Индианска работа...

Ким чен-ун се гаври с хамериканците. Барак бил черна маймуна в тропическа гора

На фона на държави в Азия като Китай, Индия, Виетнам, РФ стои като динозавър от 18-ти век ! Скоро ще дишат праха и на повечето бивши от СССР, не слагам само България ,че ние си останахме комуняги като мужиците !

Кои динозаври са живели през 18ти век?

Милев

Аз Изпуснах " " :) Ти смисъла :)

Айде, айде :) Много си е ясно и точно това, което написа - динозавриоте на 18ти век. Другото е, че се правите на даскали от основното училище.... :))))))) ... защото нямате възражения по същество....

америка е далече ама ния сме близо ще поемем отровата здраво

Барак Обама преди няколко дни :"US армията ще спаси света." Бюджет на Пентагона за 2015 577млрд. $ от които 64 млрд. $ за водене на войни . Военен бюджет на Русия за 2015 50 млрд. Е кой се готви за война? И кой е терориста? Русия или САЩ? Колкото и да се напъват някои числата сочат САЩ. Както и изказването на Обама.

Abu Talib

Тук се казва, че доктрината била отбранителна. Смея да си мисля, че едва когато видя, че по бюджета или по друг някой финансов план имат въведен ДАНЪК ОТБРАНА едва тогава мога да кажа, че съм съгласен с това, че доктрината има отбранителен характер.

Abu Talib

По тук предложения данък "Отбрана" може да съдите, кой от двата блока е бил отбранителен-Варшавският или НАТО.И двата са били чисто нападателни блокове.Друго не мога да си мисля, след като не е въведен от ООН този данък, или поне да се почне с даване на пример- от русия!

Разбира се , че Русия ще се стабилизира. Има си икономически закони , които в един момент всеки , колкото и да си мисли че е велик , е принуден да спази. Вярно , рейтинга пада , падат и глави, но това е истината. И като действие пак нищо ново : правило 1 - " нещата вътре като тръгнат на зле, посочи външен враг" !

Никой не може да прекъсне вечната и нерушима връзка между двата братски народа - руският и българския. Руските витязи винаги са били посрещани с хляб, сол, цветя и песни на българска земя.

После зор докато "освободителите" си тръгнат :)

Бай Ставри

Пресни новини от Рассия: Аксьонов от Кримнаш обещал до 6 месеца (началото на туристическия сезон) да създаде платежна система вместо Visa и Mastercard за удобство на туристите. За целта щял да привлече Индия и Китай и да ги обедини с Русия! Браво, молодец Захарченко пък от ДНР пък бил свидетел и лично видял как 2 украински самолета стреляли по Боинга и после избягали, а Боинга паднал

Руските витязи са били посрещани със снаряди при Варна и Балчик, а генерал Колев срещал със сабя през 1916.... По-късно - след 1948 руските витязи енкаведешници са били срещани от горяните с куршуми ;((((((((

Дядка, мозъчните ти клетки отдавна са увяхнали и стържиш едно и също. Ама и то не е вярно

Мануел

Ти съвсем си изперкал. Чети малко повече историята. Това обаче едва ли ще ти помогне

През 967 византийско пратеничество убеждава руския княз да нападне дунавските българи срещу голяма парична сума - над 100 000 златни монети.-ДА ВИНАГИ СА БИЛИ НАШИ БРАТЯ..ХА..ХА

Точно така са посрещнати руските витязи на княз Светослав - 969 г , само че от византийците - като благодарност за това че унищожават България , опожаряват Преслав , отвеждат в плен и продават хиляди пленени българи , избиват болярските родове ! Малко трябва да се мисли и да се гледат интересите на България , а не на Волен Сидеров !