Русия и Китай с единен подход към широк спектър проблеми

Русия и Китай тясно си взаимодействат в сферата на външната политика и сигурност, заради единния подход към широк спектър от световни и регионални проблеми.

Обратно в новината

Коментари - Русия и Китай с единен подход към широк спектър проблеми | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И така: На запад започва разпад, на изток обединение. След 15-20 години световният ред ще е доста различен.

С влизането на Индия и Пакистан (само по себе си чудо невиждано - тези "заклети врагове" седят заедно около една маса, стискат си ръцете, съгласяват се да си сътрудничат и да участват в общи проекти!) ШОС обединява 44 % от населението на кълбото и най-силно развиващите се в момента икономики в единно търговско-икономическо пространство! Това е историческото събитие от последната седмица, а не референдума във ВП, който доведе до очаквания резултат, вдигна пушилка, вкара в турбуленция и волатилност валутните пазари, щото те и без това са си истерични и ирационални и само чакат да се пусне някакъв слух, за да се разтресат ... Иначе няма още никакви действия - има да чакаме и да слушаме викове и от двете страни, докато решат на ниво парламент и партии дали излизат наистина, или остават ... А в ШОС се съгласиха да не си говорят за различията си, а да се развиват заедно и да вървят напред - и го правят! Само клиринговата система за разплащанията помежду им без долара какво значи - ако можеха да го осъзнаят всички ... Добре, добре - горещо лято, чакаме и още изненади!

пълно разбирателство има по една тема русия продава , китай купува ......сибир! за 5$ на декар!

Китай и Русия и занапред ще полагат усилия за формирането на международни отношения от нов тип основаващи се на принципите на сътрудничеството и взаимната изгода-Китай се разширява до Перм,останалото-на Путин.

не заблуждавай хората бе! само до нижни тагил ще е на китай!!

я тъпите малки деца нема такова животно дето е седнало на опашка та си в въздуха като т 50 и су з5 нема!!!!!!!!!!!!!американските са само илюзия!!!!!!!!!!!!!!!

Какво си написал? Американците имат разработени и приети на въоръжение два типа изтребители пето поколение.А Т-50 на руснаците е още на фаза протитипи и това прехвалено Су-35 е санолет от типа на четвърто поколение изтребител.На Ф-35 само шлема на пилота му няма да могат да разработят в близките няколкостотин години! Въздух под налягане сте вие от путлерпропа!Нещастници които се ползват от благинките на американската армия(интернета) и парите и колите и всичко оатанало!

Тайно съм влюбен в Путин и завиждам на руснаците, че имат за президент истински мъж, а не като нашия.

русия , под мъдрото ръководство на путин е прекрасна държава! иска ти се , там да се родиш, там и да умреш .......в един с и същи ден!

Лидерите на света са руския президент и китайския премиер

Безспорно сьс 17 тлрн. долара БВП китайския премиер е лидер, докато Путин е микролидер с 1.12 тлрн. долара БВП!

Лидер значи водач, а доколкото виждам нито Китай, нито Русия водят някоя държава.

Зле са нещата . Чичко Сорос сърдит нещо и ще режат парите за мехлюзите като тебе

В природата празно няма... (Изключение са главите на някои БГ политици, но те като цяло направо не са от тая вселена.) Европа не е единствения доставчик на това, което Русия сама не може да произведе.

Интересно какво не може да с произведе Русия!

Прозд Чушкопек, например! Мухахаха!

Не съм специалист по руската икономика, но няма държава, която сама всичко да си прави. Написаното беше, че докато ние, Европа ако щеш, заради санкциите губим позиции на руския пазар - други работят... А какво могат или какво не могат да произведат руснаците - те си знаят.

За Техас не знам, но в Норвегия си имат.

До осведомения. Подозирам, че целта ти е все пак да обиждаш другите, за да се самоизтъкваш. За сведение - в РФ има железопътен транспорт. При това много по-практичен от европейския,например. А в САЩ въобще няма такъв. Ако беше лесно да се проследи предислоцирането на оръжия щатовци нямаше открито да се възмущават от това. И не става въпрос за ядрено оръжие.

Американците показаха на снимки руските части дислоцирани на границата с Украйна преди да нахлуят там!Руският ЖП транспорт едва ли е по развит от Европейския!Това го знам от руснаци които ми бяха шефове!А за глупавата идея да криеш бомби във влакове още ввднъж ще повторя,че от американската армия имаме GPS-а, а американската армия сигурно има още по добра система от спътници които следят всичко и всеки! ДъвеЦкият СъюС загуби войната в Космоса окончателно!Амегиканците знаят и следят дори и автомобилните платформи,за силозите да не говорим!

тия двамата да слязат на земята .. кви договори кви планове кви 5 лева .... на тях роско пълководеца им е хвърлил око ... пишете ги бегали

Засилвали, хахаха! Стокообменът между Русия и Китай е по-малък от стокообмена между България и Европейския Съюз! Мухахаха!

На гей парада като те оноди надарения афроамериканец от Козяк и ти казаха какво да пишеш. Личи си личи си - те последните все такива ги избират условието е да издържат на напъните на чернокожия

"Русия и Китай тясно си взаимодействат в сферата на външната политика и сигурност, заради единния подход към широк спектър от световни и регионални проблеми."- най новия руски ВИЦ! Единен подход, ама друг път! Русия действа с непрекъснати войни, а Китай с икономика!

Да си чувал нещо за Южно китайско море? Ами за Тибет? Ами за Тайван? Стига сте дрънкали глупости, американците ги е страх от Китай, за това създават какви ли не простотии около тях, включително и конфронтация с Русия, само да имат повод да дрънкат оръжие, ама в крайна сметка ги е страх.

Чувал съм за Черно море! И съм почивал там, заедно с руснаци! А ти колко пъти си почивал на Южно китайското море? Ами на Тибет? Ами в Тайван?

Там някъде четох путлераски тъп и прост пост,че руснаците си били криели ракетите във закрити вагони и Американците ги било яд,че не можели да ги проследят!Айде без да обиждам повече,а само да припомня,че американслата армия даде на света ДПС-а и руските ракети ако са с ядрен заряд се проследяват по излъчването.Освен това в Русия няма чак толкова много железопътни линии и могат да се следят всички влакове,камиони,войски.И йоето е най хубавото могат да се унищожат за броени минути оъ американците!

Сега П..те ли ще си мерим? Въпросът е справедливостта, Да не се окаже че Тексас ще направят референдум и да се отцепят от САЩ а за защита да пуснат руска военна база... Как би реагирал Обонго тогава?

Ти съ майтапиш нали?Руска база в Техас? (((-:

Едно време и на Паси му се смееха че ние може да влезем в НАТО, ама влязахме дори без да ни питат.

Чети съседната статия, може пък да ти проблесне нещо...

Добре само редакторите на дира ли не виждат че геновчетата ежедневно пишат около 60% от коментарите в теми за Русия,НАТО, Плевналиев и т.н?

Единен подход... широк спектър... Бла-бла, дъра-бъра два чадъра... А какво собствено включва този "широк спектър"? Някой знае ли или е държавна тайна? Наскоро китайска делегация с китайския премиер ходи в Англия, кралицата го посрещна на крака, Кейт Мидълтън беше облечена в червена рокля, за да е с унисон с китайското знаме, китайци ще строят атомни електроцентрали в Англия! Чайнатаун има в много западни столици като Вашингтон и Лондон, китайският компютър Леново се произвежда в САЩ. Какво китайско има в Русия? В Москва си имат Китайгородок, само че в него има всичко друго но не и китайци! Китай отдавна вече не разчита на военната помощ на СССР. Минаха тия времена. Сега Китай има много малко руски самолети - почти изцяло военната техника на китайската армия е родна китайска. Китайците като повечето азиатци навремето копираха от СССР и по-малко от САЩ (най-вече компютрите), а сега всичко им е тяхно производство. Китай има силна икономика а Путин се хваща за тях като удавник за сламка.

Россия, Китай и Монголия подписали на саммите ШОС соглашение о создании экономического коридора. Об этом в пятницу, 24 июня, сообщает The South China Morning Post. Экономический коридор создается для того, чтобы укрепить сотрудничество Москвы, Пекина и Улан-Батора в области связи, а также содействовать развитию транспортной инфраструктуры, созданию производственных мощностей, наращиванию инвестиций и торговли, интенсификации культурных обменов и координации в сфере охраны окружающей среды. Соответствующий документ подписали в Ташкенте лидеры КНР, России и Монголии Си Цзиньпин, Владимир Путин и Цахиагийн Элбэгдорж.

Дано коридорът е достатъчно широк и дълъг, за да може създателите му спокойно да се разхождат по него! Ама после да не стана като с БРИКС!

Русия има празна територия в близост до презаселен Китай.... Сибир....

путлеристан и чинизия за 2015г. е спаднал с 30% и е "огромните" $65 млрд. За сравнение търговският оборот между чинизия и Австралия е $135 млрд., а с ЩАТИТЕ е ЕВРОПА е 20 пъти по-голям от този на чинизия с путлеристан. Правете си изводите за така прехвалените от путлер източни проекти.

В статийката липсва главното:продажбата, по-скоро подаръкът за Китай - 20% от Роснефт. Затова са китайските усмивки и мъглявите уверения за 'единство'. Поредно руско лапнишаранство от слънцеликия стратег..

Тц..тц....Аре тоя път 3 цента за творческите напъни.

Фактите, колкото и да не ти харесват не са мое творчество, драги.

Значи имат толкоз много нефт, че могат да си позволят 20% само от Роснефт.

Геновчетата пак са залели форума с лна.

Интересно, дали са обсъдили продажбата на части от Сибир на Китай, или китайците са предпочели да не повдигат въпроса за да могат да го лапнат един ден целия?

Добре е че президента Първанов подписа за членството ни в НАТО и сига Русия не може да на нападни както нападна Украйна

Все елитни и образУвани ви набират по централите.

Китай не приема анексията на Крим и окупацията на съседни територии от Русия!Китай има самочувствието на втората световна сила и е доминираща във връзките си с Русия,та Путин да не бълва глупости и заблуди за сходство с Китайците,които имат много солидни ,всякакви договори,икономически,политически и военни със САЩ!Путин става смешен с подмазването си!

Путин и Си Цзинпин се усмихват все по-широко, защото имат единен подход по много проблеми. Особено по въпроса за световната сигурност, каквото и да означава това. А европейските ,,лидери" се крият като мишки по ъглите и се сбират нощно време в Берлин, при бабка Меркел. Правят сметки какво може да се спаси от продънения ЕС. Както казва мис Вики Нюланд ... и т.н.

Щом козяците се пеняват, значи срещата е била успешна. хе-хе

Русия провежда своите учения на принципа на внезапните проверки така че няма как да дава сведения на НАТО. Немската министърка ще има да взема.Колкото и да призовава няма кой да я чуе.А и откъде накъде ще казва Русия какво да прави на своя територия Явно "великото" НАТО не може вече да засича преместването на руските войски Ами да гледат Русия и Китай да не се сближат много във военно отношение,че тогава става за някои много лошо.

Току що прчетох, че немската министърка на войната призовала Русия да докладва преместването на войските си по своята таритория. Понеже "изключително отбранителната организацтя" НАТО, облепила руските граници, била силно обезпокоена (че не може да ги изчисли...). НАТО отдавна я молил за такива сведения.

Тая май е попаднала накофти дилър та е запбравила че правилата се диктуват от победителите, а не от победените и все още окупираните, че току виж Шойгу разквартировал 5-6 дивизии в Берлин. И то на законо основание, защото доколкото си спомням договореностите за Германия след войната оше са в сила. И Русия като правоприемник на СССР може да си изпулни задълженията.

Русия демонстративно обръща гръб на Европа. Както видях в Китай са и Чубайс, и Миллер, и почти цялото им правителство. А старицата се тресе. И воплите на НАТО пропадат сред дрънкането на старите кости...

Горката Европа ,какво ли ще прави бедната без Жужо? Истината ,че совалките на Жужо в Китай са едно безмислено дърдорене без никакви реални последствия. Жужо няма какво да предложи на Китай.

Самият факт, че така пренебрежително пишеш за Русия и президента и говори, че ти си горе-долу толкоз висок като Путин, но в живота не си "президент на 1/8 част от света." На мен пък ми е интеоесно как това Жужи успя да убеди олигархите на страната да не я продават, както го правиха при Гобачев и Елцин, ами ги консолидира да се хванат с възстановяването и.

ВЪпреки оглушителното мълчане на нашите "демократични" медии и ридакторчето Насименто, миналата седмица в Казахтан се проведе редовната среща на ШОС, след което Путин замина за Китай. "Демоно-света" скърца със зъби от завист и злоба. Към ШОС се присъединяват Индия, Пакистан, Афганистан (!), Израел (!), Иран. В Китай се договориха редица съвместни производства и разработки между които нов скоростен влак, който ще се движи със скорост 400 км.ч (сегашните им се движат със скорост 250 км/ч за разлика от Булгаристан където щерева се вози със скорост 40 км/ч.), нов граждански самолет за средни и дълги разстояния и 300 пътници и редица други.

Путлерасте ами в путлеристан с колко се движат влаковете?Със 1040 ли?От 2014 насам Русия е една развалина благодаренив на Путин

Знам, че ти е трудно да се владееш. Занапред все така ще бъде. Свиквай. Написал съм: сега влаковете по дългите дестинации се движат с 200-250 км/ч.

Китай-Русия чертаят картата на новият свят ,а Европа се тресе след напускането на един от основните играчи.Обединеното Кралство-нищо не произвеждаща държава,основно доходи от Лондонското Сити,което е със специален статут.Остаряла военна техника,пълна с емигранти от мюсулманските страни ,задъхваща се социално ,изолирана от вода и неспирни валежи по всяко време на годината.Не бъдете като Англия,творете история-позитивна.Времето на сметката дойде,а пари няча -в западноят свят.:))))

да пожелаем успех на жъжето :)

Идва време за обединение с Тайван. Американците ще се пенявят, ама руснаците ще подкрепят Китай. И какво ще направи Америка срещу Русия и Китай ? Ще прати 3 самолетоносача, ще поскърца със зъби и ще се прибере на Хаваите. Нямат пари за война, пък и не могат да я спечелят срещу Русия и Китай. Русия ще признае Тайван, Китай ще признае Крим. ЕС няма и да го питат, много се издъниха ...

Китай има повече интерес да използва Тайван като пример и дмеонстрация за мирно решаване на проблеми, отколкото да го присъединява. Има разлика от Крим - нито в Тайван, нито в континентален Китай, някой оспорва китайската същност на Тайван и населението му. Тук няма украинизация и въпросът е по-скоро различнби порядки на живот и една недорешена в миналото свада. Хората, които са започнали това са отдавана мъртви, днес просто няма причина да се хвърля кал в двете посоки. Китайците са рационални хора и виждаме колко много икономическа интеграция има между острова и континента. Каквото и да се говори, то е просто прах в очите на онези, които очакват и искат Китай и Тайван да се карат и бият. В реалността дори комунистите (те не са баш комунисти, ама нали така си викат) имат интерес от съществуването на Тайван като поне полунезависима държава, а той не е и заплаха за тяхната власт, така че това, което говориш, просто няма да се случи. Всичко ще продължи като театър за света - още един урок, който китайците са научили от баш-майсторите в пързалянето на наивници и безумци - руснаците. Дори и по някакви съображения да се наложи Тайван официално да сдаде суверинитета си, това ще остане само официален жест, а животът там ще си тече, както преди - няма китаец, който да си убие златната гъска поради вярвания и убеждения, това са наши, а не техни слабости.

Сътрудничество -от Космоса и енергетиката,туризма до износ от Русия на пшеница.Ще се координират действията със ШОС-Шанхайска организация,Брикс и ООН.Към ШОС очаква се да приемат Индия и Пакистан.Започва се високоскоростен железен път Москва-Казан.Казан е столица на Татарстан.Строеж на пътнически самолети с вместимост 250-300 пътника.Граждански въртолети AVICORTER ,издържащи на всички условия на времето.Продължава строежа на газопровода "Силата на Сибир" и т.н.Страна ,заемаща 1/8 от сушата на Земята и притежаваща всички елементи от менделеевата таблица няма как да бъде изолирана.

Какви може да са взаимоотношенията между икономически гигант и икономическо джудже?

Разменят папки ама истината е,че Жужо няма какво да предложи на Китай.Те, Китай си имат предостатъчно доставчици на газ/нефт и пр.ресурси.Китай имат нужда от технологии и пазари а тези неща в сибирската джамахирия липсват.

Оръжието на Китай е руско. И в Китай да е произведено - копирано е от руско. От Австралия идват въглища и желязна руда, но газ няма откъде - от Русия. Атомната енергетика - не могат без Русия. Едно е да имаш - както САЩ, друго е да го споделиш, точно пък с Китай. ЖП линия му трябва на Китай до Европа, просто не може вече със скъпи самолети и бавни кораби да се носят стоки за 1 трилион годишно, не излиза сметката на навлото и времето. Пак няма как да се заобиколи Русия и нейното влияние в Средна Азия. Та сътрудничеството и търговията не е като да налагаш санкции.

Няма никакво съмнение, че Русия и Китай ще ускорят съвместните програми по отбранителните и нападателни въоръжения. На мушката са новоизлюпените съседни на Русия натовски страни приютили американско въоръжение, подарили полигоните си на янките, обучаващи натовска войска на територията си. България освен тези има и грехове като провалите на Белене, Южен поток, Бургас Александрополис, така че България отдавна си е резервирала място в центъра на мишената.

Да тее в кухият трол

Типично в стила на днешен Кремъл - понеже не желаем да правим бизнес с Русия, сме в центъра на мишената. Няма нищо чудно, обаче, защото и Украйна пострада заради желанието си да бъде в ЕС, а не в азиатската група, начело с Русия.

Украйна пострада заради организирания от САЩ преврат.

К'ъв патриот си ти бе?След като превъзнасяш руската евентуална агресия срещу България?Нали за това сме в NATO и се ползваме от технологичното превъзходство над Путлеристания чрез модерната противоракетна отбрана на Пакта! У бре колко сте гнусни путлерасите !

млъкни, краварско мекере...

Сещам се за физиономията на Цзинпин, когато Путин му подари първия руски смартфон.

Сега Цзинпин подари смартфон от ново поколение на Путин.Твоята физиономия няма да коментирам.

куче ли да му подари?

Малко по-долу на главната на дира в раздел финанси има статия "Русия и Китай засилват икономическите връзки" Ей там четете конкретиката

Прочетох. Пожелания за увеличаване на стокообмена. Разплащане в национални валути. Декларация за взаимодействие в информационното пространство, каквото и да означава това, да започне спряно изплащане на кредити , разбирателство за сътрудничество в областта на подземните газови хранилища,споразумение за създаване на съвместно предприятие по програма за производство на широкофюзелажни пътнически самолети за дълги разстояния,Ростелком се договори за сътрудничество с китайската компания Хуавей, строителството на високоскоростната магистрала Москва-Каза ще бъде съгласувано до края на годината. Кое тук е толкова славно и грандиозно, да ти го обясним?

Две неща са стратегически важни - строителството на магистрала и железопътна връзка. И разплащане в собс вена валута.

Кво да обясниш вк палячо, ти разтоянието от Москва до Казан знаеш л колкое? Тва са 820 километра Вие една магистрала я строите т Ошово време!хаха Тръгнал някъв си просяк да предценява кое в Русия е грандиозно, и кое не! Много тъпанар в тая България бре, хем тъп хем смешен.

Шило

А оставяйте отношенията Русия- Китай настрани. Мен ме интересува ние кога ще започнем по-задълбочени контакти с тази точка на света. милиард и половина са...Все си мисля, че можем да им предложим храни, вода. Макар че, парадоксално е, че вече купуваме и китайски боб. И други неща. Но откъм месо, млечки произведения, не виждам проблем.

Когато от полупродоници минат на пълни поводници, ние ще им помагаме. Ти да не четеш от речите на Правешкия селянин?

Шило

Не чета, защо да чета? Какъв ни е стокооборота с Китай и какво им предлагаме? Нищо или почти нищо. В ролята на купувачи сме. Това, харесва ли ти?

Тъпото си е тъпо! В тоалетната да го затвориш,гладно няма да остане.Поздрави-брекзит!

Вовачака се връща с празни ръце от Китай. За пари няма и дума, а той отиде на крака при китайския император да се моли за пари.

Шило

Май имаме член на делегацията на Русия в Китай?

боли ме грездея за Китай и Рассия...

pompai

Историята казва,че няма вечна империя. :))))

Празно дърдорене след което не следва абсолютно нищо. Какво се случва с "уникалният" договор за доставка на газ за Китай?

Празното дърдорене е характерно за американските изтривалки Е+С и НАТО

За Китай не е изгодно да има силна и богата Русия за съсед. Русия на колене е идеалния съсед за Китай.

Шило

Защо? Аз си мисля точно обратното, че Китай има голям интерес от силна и богата Русия. Все пак е пазар, а на китайците им трябват пазари. Трябва някой да купува произведеното. Слаба и бедна Русия може ли да направи това? Не, естествено. Следователно, извода се налага сам.

"Русия и Китай се обявяват за политическо разрешаване на международните проблеми и срещу използването на сила и санкции." Китай има подписан меморандум с Украйна за защита на териториалната и цялост. Ето защо е против употребата на сила. Китай е и против санкции и винаги е бил. Не заради руските, а по принцип, защото е бил санкциониран както и протежетата му. Новото и успеха тук на Путин е, че ако така са заявили и руснаците и китайците, точно така, китайците допускат Путин да търгува Крим. Нова за тях е приемливо решение, защото така би се решила Кримската криза, руските кризи и е възможност да се мине без кръв. От друга страна този изход е разположен по-далеко във времето, което е в полза на Китай, защото докато е фиксиран в Европа, Путин няма да се занимава с Китай и китайското тихо завладяване на Русия.

Абе глупако, кога Китай е сключил договор с Украйна ?

Чети бе, тараторчо!

Путин да търгува Крим !? Че той Крим не се продава. Няма такава цена, на която руснаците ще го върнат, ако ще санкциите да са като кубинските - 60 години вече. И на кого да го върнат, на НАТО ли ? Да си направи база в Севастопол ?

Същите приказки, същите обтекаеми и нищонезначещи изречения, същите мечти, същото нищо не случване.

Френският писател -хуморист пиер Данинос е написал една книга -"Дърдоренето".в която се шегува с шаблонните представи на французите за отделните нации и етикетите които се лепят в такива случаи.За китайците етикетът е -"непроницаеми".за американците -"всички до един големи деца",за руснаците- "виж по-горе-китайци".Щампи,щампи ,ама може да са верни,и като се съберат на едно място двама непроницаеми,,изобщо не може да се разбере какво ще произведат!?За китайците знаем,че произвеждат всичко ,някои казват,че вече започнали да произвеждат и "американската мечта"?!За руснаците може би е останала "европeйската демокрация"!?Но въпросът е.чe май руснаците не искат искат и ще оставят с това производство да се занимават пакистанци, афганистанци,иракчани,сирийци ,сомалийци,либийци и някои други африканци!?Между другото ,в книгата на Данинос за нас има следното - българи ,румънци,сърби,македонци -"от един дол дренки!"

Китай направи инвестиция в Крим за 11 млрд.долара в пречиствателни станции и подвижни газови централи. Не признавали Крим, а ?! Въпроси ?

Точна е информацията ви колега. Разни козяшки измекяри пишат, че Китай не признавал Крим за руски.Ха Ха. Британия не признава за слива ЕС.Факт неоспорим

Плитка лъжа, китайците да не са примати като тебе че да хвърлят парите си на вятъра. Чети "Китайские миллиарды для Крыма оказались разводом"

Major Payne

Между бизнес и политическо признаване разликата е от земята до небето. Освен това инвестицията най-вероятно е от частни фирми, което не ангажира с нищо китайското правителство.

Как мислите? Дали Сян Дзинпинпинпин си е мил ръцете преди да се ръкува с Путин или след като се е ръкувал?

Днес Китай отряза всички комуикации на Тайван. Щото имали различно мнение за изкуствените острови и не били съгласни само Китай да кара влака в ЮжноКитайско море. Затова, жица-кръц.

Идва време за обединение с Тайван. Американците ще се пенявят, ама руснаците ще подкрепят Китай. И какво ще направи Америка срещу Русия и Китай ? Ще прати 3 самолетоносача, ще поскърца със зъби и ще се прибере на Хаваите. Нямат пари за война, пък и не могат да я спечелят срещу Русия и Китай. Русия ще признае Тайван, Китай ще признае Крим. ЕС няма и да го питат, много се издъниха ...

Докато на запад се цепят, на изток се обединяват. Полюсите се обърнаха. Факт.

да цитираш някои от изтока и някой от запада??

Световното зло САЩ най-сетне ще бъде поставено на място!

най важното нещо е в червената папчица която държи под мишница по високият чичко! там е офертата за сибир! китайците са добри търговци

Малко трябва да свалиш килограми,че ще хванеш диабед...!!

късно е! все пак ти благодаря за загрижеността

пише се диабеТ , аматьорче

КИТАЙЦИЕ ПО-СКОРО БИХА СЕ СПОРАЗУМЕЛИ С РАШКИТЕ ЗА МОНГОЛИЯ ... МАЛКО ИНДИАНЦИ .. МНОГО ИЗКОПАЕМИ И ВЪЗМОЖНОСТ ДА ХРАНИ С МЕСО ЦЯЛ КИТАЙ ... В СИБИР ШИШАРКЛИ ЩЕ ХРУПАТ :)))

китай взе 1.15 млн декара от сибир за 5$ на декар за 50 години! за сега само толкова! след петилетка , и останалото!