Москва протестира заради поругаване на паметника на Альоша

Русия изпрати нота в българското министерство на външните работи във връзка с вандалски акт срещу паметника "Альоша" в Пловдив

Обратно в новината

Коментари - Москва протестира заради поругаване на паметника на Альоша | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Долу ръцете от Пловдив и паметниците му, продажници!!!!

Много приказки за комундета и пр. , мерете си приказките, скоро ще видите комунисти на живо - не косата, а ноктите ще ви се изкривят.

Белене ще ви се види като шестзвезден хотел!

Историята не трябва да се унищожава. Не трябваше да вадят мумията на Гошо Мастиката от мавзолея и сега щеше да е атракция. На Альоша само трябва да сменят надписа с паметник на СЪВЕЦКИЯ ОКУПАТОР.

Прибирайте си паметника на пияния кретен от Пловдив и грозилището от центъра на София.

Ами да отговори българското правителство с въпрос какво се случи с пленените руски войници след освобождаването им от германските лагери - уважи ли ги Сталин или ги премести в сибирските лагери, т.е. ги поруга.

Преди да ги преместим в Сибир, малко ги поразредихме.

JMM®

Този "паметник" в Пловдив, кога ще го демонтират ??? Но да не забравите, че има и още един "Альоша" в Русе - и него си го вземайте !

Тая новина стои сума дни вече и не се чу за официална реакция на правителството ни. Македонските власти бяха доста по-експедитивни и адекватни след подобна проява срещу наш паметник пак преди няколко дни.

Целта на паметниците е да напомнят за нещо. Вярно, че с времето възгледите на хората се променят, но това не е повод паметниците да се поругават. Нека само да напомня един факт - в центъра на Виена гордо се издига паметник на Червената армия, в знак на благодарност за победата над фашистка Германия!

Петко, грешиш момко в Австрия се е водила война в Б-я не. Просто не е имало военни действия срещу СССР, който се явява окупатор, защото не ние а те обявяват война на Б-я. При това без причина, ние не сме се били срещу тях. Реално се бием само срещу кого? Срещу Хитлерова Германия окт. 1944 г. Така, че това не е паметник а тоталитарен символ от времето на комунизма. Нека си седи не ни пречи, но е хубаво да има Информационна табела, колко убити войници на СССР има в Б-я. Нула, ако не броим разстреляните по дисциплинарни причини.

Ами, даже и поради този факт би трябвало да уважаваме още повече руснаците! Във война с нас официално, а няма у нас убити, няма разрушения, нама отмъщение за милионите руски жертви на народа им до септември 44-та, когато ние официално сме на страната на Германия. И никакви териториални загуби за България!!! Само за справка на русофобите- прочетете как се разправиха с България нашите сегашни "приятели" след ПСВ с Ньойския договор, когато пак бяхме губещи! И как се отнесоха към държавата ни и народа ни след 1944 и след 1989 приятелите ни! Да не говорим кой ни бомбардира по време на войната!!! И пак елате и говорете за "лошите" руснаци!!!

от благодарност, че са ги освободили и са си отишли. Ако бяха останали и бяха направили Народна Република Австрия с всички екстри като при нас, щяхте да видите благодарност

Друга питанка имам - колко от тези бояджии и тролове, които се изявявате тук, сте ходили до Македония да защитите български паметник? до всички сороси и прости невежи: за разлика от България, Русия се грижи за паметниците в чуждите държави. Това е тяхно право и задължение. По принцип, едно правителство на една държава може да договори местене на паметник, АКО ПРЕЧИ на инфраструктура или нещо подобно. В този аспект, е по-лесно да разсипят паметника на армията в Столицата (и да построят вместо градинката - МОЛ, да видим къде ще се разхождаме...). Альоша няма как да пречи на някоя магистрала. А за свастиките няма да коментирам - това са украински изцепки.

Смърт на фашизма, свобода на народа! (на сръбски Смрт фашизму, слобода народу, на хърватски Smrt fašizmu, sloboda narodu!, на словенски: Smrt fašizmu, svoboda narodu!, на македонска литературна норма: Смрт на фашизмот, слобода за народот) е популярен лозунг на югославските , а и на българските партизани по време на Втората световна война.Херцеговинският сръбски комунист и партизанин Степан Филипович, обесен на 22 май 1942 г.,

Стига вече с тая Русия. ОСВОБОДИЛИ СА НИ - ДОБРЕ, НИЕ СЕ ОТБЛАГОДАРИХМЕ КАТО ИМ УЙДИСНАХМЕ И ГИ ОСТАВИХМЕ ДА ВОДЯТ НАШАТА ДЪРЖАВАТА НИ КЪМ "КОМУНИЗМА" - ЦЕЛИ 45 ГОДИНИ. ВИДЯ СЕ, ЧЕ ЕКСПЕРИМЕНТА Е НЕУСПЕШЕН И..... КРАЙ, ВСЕКИ ДА СИ ОПРАВЯ СТРАНАТА СИ КАКТО ИСКА. ЛОШОТО Е, ЧЕ КАТО СЕ ОГЛЕДАХМЕ СЛЕД ТИЯ 45 ГОД., ВИДЯХМЕ, ЧЕ ЗАПАДА НЕ Е СПАЛ И ХУКНАХМЕ ТАМ ДА РАБОТИМ, УЧИМ И ЖИВЕЕМ. ТОВА НЕ СЕ ХАРЕСВА НА РУСИЯ, НО..........

Вийте соросоиди, камбаната удари, светът се обръща и ще прати господарите ви на бунището. Жалко, че толкова години от живот ни трябваше да търпим свинщините ви.

Не че няма кой да драска, но в случая изразите са като поръчани и цялата работа изглежда нагласена.

На русо-гъзолизците плащат ли ви, или просто вкусът ви харесва ?!?

За взрувяване на всички паметници на окупационната червена армия на територията на Република България! Тез монументи на окупатора разделят нацията и трябва да бъдат премахнати!

Хора от прошки се връщат Боко на прошки отива, ала сърце му се свива - прошка от мъртви ще иска... От измрял народ, за майчицата рождена - България разорена... Тато я искаше цяла - свободна, силна, голяма... Аз делях я с други началници и се от нея отричах... Знам тежки думи изрекох! Род и родина отрекох! Сега се връщам виновен - от всички прошка да искам..

Цялата страна бъка от разни чугунени и гранитени комунистически изтукани с шмайзери в ръце, а няма един по-мащабен паметник на Хан Аспарух, Кирил и Методий или Левски!

Изобщо не одобрявам изписването на свастики и сърпове и чукове на обществени места, но въпреки това: руснаците докога ще се бъркат във вътрешните работи на една суверенна държава?!

Турското правителство иска примирие, подписано на 19.01.1878 г. в Одрин. Един месец по-късно на 19 февруари (03 март) 1878 г. е подписан и Санстефанския прелиминарен договор, който фактически слага край на войната. Турция приема българско княжество с граници според решенията на Цариградската конференция, включващи етническите територии на българската нация. Но Великите сили налагат свикването на международна конференция. На Берлинския конгрес, проведен на 01 (13) юни 1878 г. България е жестоко разпокъсана. Създава се трибутарно Княжество, включващо Северна България и Софийски санджак. На юг от Стара планина се образува автономна провинция Източна Румелия под властта на султана, а Източна Тракия, Беломорието и Македония се връщат на Турция. С тези решения Берлинският диктат предопределя неразрешими противоречия, войни и кръвопролития на Балканите

Ти не разбра ли, че "турско правителство" НЯМА !!! Аман от русофилистици !

Всяка нация си има дебили,изроди и партии които ги подкрепят.Народа е казал ,че който осквернява паметници сам скоро ще лежи под кръста,Същата участ ще постигне и македонският дебил осквернил българските паметници в Бившата Югославска Република Македония-БЮРМ.

ЕВРОЛИБЕРАЛНИ, МАНИПУЛАТОРИ С ТУРСКИ ФЕСОВЕ, ПОЧИНЕТЕ ПОНЕ НА 3 -МАРТ ! ЕРДОГАНА И МЕРКЕЛ ДА НЕ ВИ ПЛАЩАТ, ИЗВЪНРЕДНО И ПРЕЗ ВЕЧЕРТА ЗА НОЩЕН ТРУД

И поляците ли са вандали,че премахнаха всички паметници на съветската окупационна армия.Да последваме примера им и да разкараме тези така наречени паметници.

Вие в провинцията що се правите на прости??? Полската и българската история нямат нищо общо по отношение на Русия!!! Ако заработваш центове господ да ти прости за една от неговите заповеди-НЕ ЛЪЖИ!

Руснаците се насраха! Този паметник не е на освободител , а на нашественик и завоевател! Ние не сме били във война със Сталин! Той ни нападна! и ни наложи 45 години терор и нещастия за всички българи с изключение на съветските агенти и каскетлийте, които с помощта на съветския ботуш изпълниха деветосептемвриския преврат. Тъй че тази съветска пръчка Мария Захарова много много да не се перчи и да не ни занимават повече с техните глупости! В заключение,лично аз, нямам нищо против Руския народ изстрадал най-много безобразията и тиранията на всички съветски и руски управници и продължават да търпят това вече 100 години.Искрено им пожелавам най-накрая и при тях да дойде цивилизацията и свободата и да изритат олигархичната върхушка на Путлер! Събаряне на всички съветски и комунистически паметници в Родината и свобода и просперитет на Руския народ. Народ без главорези,комунисти Путинци и олигарси!

Тъпчо, благодарение на застъпничеството на СССР след 2-рата световна сме си запазили територията- що не попрочетеш малко, а??

благодарение на ,,застъпничеството''на руснаците Вардарска Македониия хаселена с българи беше дадена на сръбските комунисти,а предателите от БКП по заповед на Сталин активно дебългаризираха и Пиринският край за да го дадат на Сърбия! Русия е най големият враг на България и на Българският Народ!

Стефане, ти си толкова зле психически ,че нормален човек може да направи само един извод-Стефан Попов е грешка на природата или на спукан презерватив.

Предлагам да разрушим паметника Альоша и на неговото място да издигнем паметмик на султан Баязид Йълдъръм, завоевателя на България! Или на султан Абдул Хамид или на Осман паша отбранявал героично Плевен от руските окупатори!

Ама не ти идва наум да се издигне паметник на Аспарух. Защото явно си трол от петата колона. Къде сте българи?!

А не може ли на това място паметник на Апостола Левски?

В главата на русофилите е само Русия - какви са тези Хан Аспарух, Хан Крум, Княз Борис, Цар Симеон - че не може ли без тях ?! Не ни ли стига Иван Грозни и Екатерина Велика ?!

Не ти схванаха хумора-днес българина е много зле!!!!

Kакво всъщност празнува България на 3 март? Смислен отговор и до днес няма. И няма да има, защото оригиналът на Санстефанския договор е скрит от Русия и все още остава непознат за българите. Защото натрапеният от казионния исторически слугинаж руски прочит на българската история води до скриване на истината, че подписаният на тази дата Санстефански прелиминарен (предварителен) договор де факто сменя едно владичество (османотурско) с друго (руско). Първото е наречено ''робство'', а второто ''освобождение''. Смяната на османското върховенство с руско владичество, подпечатано с договора от Сан Стефано, е всичко останало, но не и освобождение.

Многоуважавани, Гейове и лесбийки! Многоуважавани, Андрогени ! Многоуважавани, Жена в Мъж и обратното ! Многужаявани, Интер-сексуални ! Многужаявани, Безполови ! Многужаявани Пан Гендари и Пан полови ! Многужаявани Транс мъжествени и транс мъже ! Многоуваявани Транс женствени и транс моми ! Многужаявани от всичките 32 признати пола от Либерал-Соросоидите ! Не се опитвайте да развалите празника-3-март и освобождението на България от Турския геноцид ! Да почетем паметна на всички проляли кръвта си за СВОБОДАТА на България! Български и Руски доброволци ! Тяхната кръв, за свобода не се измерва в Евро или Долари, тя е безценна, нещо, което няма , как да разберете с задниците си !

Гей, ти прочете ли какво е написал човека ???

Хулигани колкото искаш! Не ги е срам от нищо!

Подобни вандалски изпълнения нямат подкрепата сред преобладаващата част от българите и дори имат обратен ефект. Лошото е, че руснаците се връзват на подобни евтини провокации и антибългарските настроения в Русия се засилват в такива случаи. А това е грешен подход.

Изобщо не е грешен подхода! напротив много е дори хитър. Мишената на тези осквернени паметници не е Русия, а самата България! Целта е да се забие клин между Русия и България, която е и постоянен член на Съвета за сигурност на ООН с право на вето, да ни намразят руснаците и повече да не се интерсуват от нас. И никога вече да не ни защитавяат, ако изпаднем в беда и ни заплашва някоя балканска държава. Тогава ще дойде звездният час за бившата балканска империя. Българите ще останат сами срещу милионните й армии. И тогава ще дойде краят на третата бъгарскйа държава. Никой на изток и запад няма да си мръдне пръста заради нас и ни защити. Затова казвам и повтарям. Целта и мишената на поруганите паметници не е Русия, а самата България. Целта е да бъдем изолирани от Русия и оставни на съдбата си без ефективна защита от искрените си приятели, а не от тези лицемерните, които ни се пишат за такива.

Тези тъпи и зомбирани русофоби с болни мозъци, може би си въобразяват,че са патриоти!? Не, тези тъпи копелета, които са поругали паметника на Альоша и обиждат братския руски народ СА АНТИБЪЛГАРИ, ЗАЩОТО РАБОТЯТ СРЕЩУ НАЦИОНАЛНИТЕ ИНТЕРЕСИ НА БЪЛГАРИЯ!

През първия етап забележителни събития са освобождаването на старата столица Търново на 25.06.1877 г., овладяването на Шипченския проход и боевете за Стара Загора. Ключов момент са боевете на връх Шипка, пазен от 6500 души руси и български опълченци. Проявявайки невиждан героизъм и саможертва, на 9, 10 и 11 август 1877 г. защитниците успяват да спрат и отблъснат атаките на 30-хилядната турска армия. В най-критичния момент идва помощ от ген. Радецки. На 11.12.1877 г. Осман паша в Плевен капитулира и се предава. На 28.12.1877 г. е освободена София, на 04.01.1878 г. Пловдив., на 08.01.1878 г. Одрин. Турското правителство иска примирие, подписано на 19.01.1878 г. в Одрин. Един месец по-късно на 19 февруари (03 март) 1878 г. е подписан и Санстефанския прелиминарен договор, който фактически слага край на войната. Турция приема българско княжество с граници според решенията на Цариградската конференция, включващи етническите територии на българската нация. Но Великите сили налагат свикването на международна конференция. На Берлинския конгрес, проведен на 01 (13) юни 1878 г. България е жестоко разпокъсана. Създава се трибутарно Княжество, включващо Северна България и Софийски санджак. На юг от Стара планина се образува автономна провинция Източна Румелия под властта на султана, а Източна Тракия, Беломорието и Македония се връщат на Турция. С тези решения Берлинският диктат предопределя неразрешими противоречия, войни и кръвопролития на Балканите.

а това цялото що си го написал, какво общо има с паметника на ьльоша?

Абсолютно нищо-както и ти с мисловната дейност!

Снимка от тест на третокласник взриви потребителите във Фейсбук. Малкото дете предизвика вълна от коментари и споделяния на публикацията. Тест по литература и отговорът на едно дете в трети клас Отказвам да уча за турци, цигани и роми . Държали са ни 500 г. под турско робство. Васил Левски би се гордял с теб, мило дете!!!! Това написа Светла Дончева в профила си в социалната мрежа. От теста се вижда, че последните два въпроса явно са предизвикали гнева на малкото дете. Кой е най-големият ромски празник и кога се чества?

ЦЪРВУЛИ, НЕЩАСТНИ, ЩЕ ОСТАВИТЕ ЛИ НИЕ БЪЛГАРИТЕ ДА СИ ОТПРАЗНУВАМЕ, ПОНЕ ПРАЗНИКА ЗА 24 ЧАСА, БЕЗ ДА ЦАПАТЕ С ПОСТОВЕТЕ СИ И ДА МАНИПУЛИРАТЕ БЪЛГАРСКОТО САМОСЪЗНАНИЕ... ЧЕСТИТ ПРАЗНИК И ОСВОБОЖДЕНИЕ ОТ ТУРСКО РОБСТВО! НАДЯВАМ СЕ СКОРО ДА СЕ ОСВОБОДИМ И ОТ ЕВРЕЙСКО-АМЕРИКАНСКОТО И НАТОВСКО РОБСТВО В КОЕТО СМЕ СЕГА!

Има да чакаш, ама няма да ти се отвори парашута.

Ние бг сме на един парашут тъй че не се радвай!

Вземайте си го и си го обгрижвайте!

JMM®

Русия да си "взема" най после всички "Альоши" от България и да се свършва с периодичните "проблеми" покрай тези "архитектурно-историческо" недоразумения, пораждащи напрежения и противопоставяне в държавата ни ...

Защо Пеевски скри новия вестник Прас прес?????????

НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ НА ПЕДЕРАСИТЕ ОТ НАТО И Е С,ДЕТО СЕ ОПИТВАТ ДА НИ РАЗВАЛЯТ ПРАЗНИКА. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРИЯ И НА РУСИЯ

Какъв празник на Русия бе, мурзилка смачкана?

Ако зависеше от мен - старите бастуни отдавна да са на боклука!

Нито си млад, нито си умен ! Просто си тъпо парче !

А ако зависеше само от мен, бих отворил пак Белене и лагерите край Ловеч заедно със свинарниците. Много измет има за там.

И добре, че не зависи. Най-добре си остани неудачник, какъвто си.

ПЪРВИЯТ ВКАРАН ТАМ ТРЯБВА ДА СИ ТИ !

КГБ нещо много се размечта, да не получи полюция и да оцапа шортите. Кой знае какъв недохранен мишок си, като знам как комунистите и русофилчетата да се оправяте в пазарни условия освен ако родителите ви не са кредитни милионери.

грух,грух

въпросният алкохолизиран екземпляр при положение, че всички германски войски са били напуснали България, когато пияните руски пълчища са нахлули в България? Че срещу тази сган не е даден нито един изстрел, въпреки че са ни обявили война. Я да обясниш, Миче, от кого и от какво точно са освободили България съветските войски?

Освободил ни е от безмозъчни типове като теб.

Я вземи ибрика и ела келеш да ме подмиеш, че за друго не ставаш !

Истинските БЪЛГАРСКИ празници са 6-ти септември (Съединението) и 22-ри септември (Обявяване на Независимостта). Това са двете най-патриотични български дела, извършени само и единствено от българския народ, ВЪПРЕКИ Русия и нейното подло и злобно противопоставяне на тези две велики събития. Кой насъска Сърбия през 1886, след Съединението? Русия насъска Сърбия срещу България. На 3-ти март да си празнуват измекярите и националните предатели от язовир Копринка, дето веят руски знамена там. Що се отнася до Альоша, да си го прибират в Москва, баста от паметници на окупатори. Някога някой да е осквернил паметник, почитащ войната от 1877-1878? Не, никога. Паметниците на престъпниците от съветската армия са нещо много, много по-различно.

JMM®

Поздравления за смелата позиция да кажеш истината, приятелю ! Когато 90 % от българите приемат истината изказана от теб, то България действително ще се Освободи и ще заеме достойно мястото си в семейството на европейските народи !

Айде сега щом истинския празник е Съединението, айде да ми съединиш Одринска Тракия (която по Лондонския договор в 1912 г е българска територия) с Република България. Айде съедини я де! Нали сме големи герои съединили две измислени държави, освободени от чужда армия от труците, а не от нашата. Айде сега обяви и независимостта на Одринска Тракия, щом денят на независимостта е по-важен от деня на освобождението. Ама струва ми се, че първо трябва да освободиш Одринска Тракия от турците, че тогава да я съединяваш с България или да обявяваш независимостта на тая област. Не намира ли? Иначе всеки ще те вземе за подигравка, ако сега обявиш Съединение на Одринска Тракия с България.

Защо го поругават? Защото никой не иска руско иго отново!

една шепа останахти тез дето ви плаща Шорош но и се види край. Нали знаете кораба и Сибир ви чакат

от 20-ти януари 2017-та. Някаква нова опорна точка няма ли?

ЛУМПЕНИ как може да сте в някаква групичка "Че Гевара" и да плюете пишете срещу комунизма. Някой от Вас книжки чел ли е? Вашия Че Гевара случайно да не е демократ че нещо не се сещам. или просто сте сбориже малоумници?

Какво конкретно е направил др Альоша за да има паметник насред Пловдив? С какво точно го е заслужил? Левски се е борил за свободна България и не е успял да се класира за паметник на тепето, но Альоша успя. С какво Альоша допринесе повече за България от Левски че го измести? Може ли някоя мурзилка от предателите да ми обясни?

45 години СССР казваше какво да се прави в България, 45 год. ние чакахме указания от Москва, не можехме да пръднем без те да разрешат. Затова имаме паметници на всеки километър на съветските войни /а би трябвало да са и на румънските и финландските/.

Ние българите никога не сме имали свестни управници!Мазници слуги на чужди интереси,но не и на Българските!

Паметниците на окупационната червена армия да бъдат премахнати понеже разделят нацията. Нямаме нужда от разделение натрапено ни от враждебна на България страна.

Какво е враждебното на Русия? И ако рушим, поне да караме на ред, да видим сметка и на подлизурския паметник на американските летци на Козяк. Те безсмислено рушили столицата, а ние сме благодарни. Та чак 4 бази им даваме. Що така бе джанъм, какво руско е останало читаво у нас, че се тровиш толкова много.

аз съм съгласен на тая сделка- махаме и двата

Това масово изрисуване на Пловдив с червени свастики е тест за града, който той очевидно не издържа. Управлението на Пловдив е прекалено заспало, безлично и бездушно.

Научи се да говориш само от твое име. Ти дори не си виждал Альоша отблизо.

Евро азиятците да си гледат работата...

Русофобите са зли духове работещи срещу нас Българите. Русия нищо лошо не иска да ни направи, а русофобските изроди само вреда ни носят. Какво ви пречи този паметник?