”Щом Русия се гневи, значи ѝ е по-трудно да ни нападне”

Литва пази трагични спомени за престъпленията на германския Вермахт след 1941 г. Отношението към Германия дълго време беше нееднозначно.

Обратно в новината

Коментари - ”Щом Русия се гневи, значи ѝ е по-трудно да ни нападне” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Изглежда тъгуват по Вермахта!Страхотно!Нямам думи!

и как се спират с танкове ракети

...наречи ги "DW" и не ги обиждаи повече !

Така нареченият бундесвер, щял да приема обратни в редиците си като им осигурява всички условия за запазване на особеностите си! Значи швабските педалчета героично ще защитават Литва от Русия, леле-мале!

Още по соца в Балтийските републики ненавиждаха руснаците! И на екскурзия който е бил там, го знае-в магазини, заведения по-добре не говори на руски, защото иначе нищо няма да получиш!

Хората имат мозък-в НАТО са и се възползват от това, за да са защитени от нежелана агресия! Не са като нас, дето се предаваме сами и без бой на "освободителите"!

За теб знаем. Щеше да искаш да си си при падишаха.

Демографията е определяща. Литва обезлюдява по-бързо от нас, въпреки че нямат цигани. За това не се говори, а само за "стандарта" и заплатата. След 30 години това ще е територия и ще молят желаещи да се заселят, включително и от Русия.

Милите ни братя тях все ги освобождават1 то руснаци то германци то американци все свода им носят и те все са щастливи - като българите и те милите все ги освобождават от иго и от робство но с кой са били коалиция все еидвал крах и провал значи рд е на ЕС и на НАТсИГУРНО ЩЕ ОТИДЕМ КЪМ ЕВРАЗИЯ С КИТАЙЦИТЕ

"Братята" както ги определяш отдавна са дръпнали яко напред, точно защото винаги са си знаели мястото и рода. По твоите земи само пъплят напомпани лентяи и празнодърдорковци с нищожен мисловен капацит като теб самия.

Съветската окупация от 8 септември 1944г. и подтикнатия от нея Отечественофронтовски преврат на 9-ти септември станаха, след като в Москва стана ясно, че по друг начин властта не може да бъде заграбена. Планът за поробване на България започна да се осъществява. Той включваше три елемента: 1. Изтребване на българския елит. 2. Стопанско поробване на държавата. ОБЕЗГЛАВЯВАНЕТО НА БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ е било планирано отдавна. След като през 1887г. българският елит начело със Стефан Стамболов успешно се противопостави на проруския преврат и до 1994г. успешно парираше руските попълзновения, в Москва са разбрали, че само с премахване на монарха (както направиха с княз Батемберг) България няма да бъде завоювана. Необходимо е било монархическата институция да се изкорени, а за това първо трябваше да се изтреби обществено-политическия елит.

То елита ни май, пак трябва да бъде изтребен. Не мислиш ли?

RedHat

Той не е наш елит!Не работи в полза на народа, нищо че говори на български език, макар и не толкова правилен и чист!

Изключително болен мозък имаш. Ако под елит имаш предвид фабрикаджиите, експлоатиращи работниците за жълти стотинки, фашистите, убийците и алните гъзове, мечтаещи да имат на всяка цена повече от другите, за да си избият комлексите за малоценност, то аз ще кажа - да, този "елит" трябва да бъде изтребен! Човече, болен си в главата! Какво стопанско поробване? Всяка държава се стреми да развива стопанството си, с цел износът да е > от вноса! Лекувай спешно празната си глава!

Путин сънува Сталин, който му дава съвети как да направи реформата по - успешна : - Избий конкуренцията и боядисай Кремъл в синьо! - Защо в синьо? - Разбрано момче си, знаех си, че ще искаш да обсъдим само втората част ..

DW и оак DW въпреки че не е ставало и дума за война от страна на РФ отново се хвърлят дърва в огъня

На какво, на кого и защо се доверяват и надяват след като имат незагаснала болка в историческата си памет?! Историята недвусмислено доказва факта, че всеки който идва в която и да е страна с "добри намерения" и "радушно" е посрещнат от народа й винаги има своите цели и никога не си тръгва от таза страна току така, без чужда намеса отвън и то винаги след конфликтни ситуации. Тогава кой е по-страшния враг за народите от прибалтийските държави и не само за тях?! Този враг не са ли и собствените им правителства които ги тикат в разни политически и военни съюзи и принуждават народите си да изпълняват чужда воля и да обслужват чужди за самите тях интереси?!

Ами ти общо взето си прав. Ето, в Литва са ги налазили торни бръмбари от Русия и не се махат. Дори напротив, множат се и искат права. Сърдят се, че ги принуждават или да говорят езика на аборигените, или да си хващат пътят и - откъдето са дошли! Да, ама не искат. Повече им харесва в тая изостанала, дегенерирала, еврогейска Литва! Защо ли е така, след като Литва ОПРЕДЕЛЕНО не им е Родина?

Че в България не е ли същото.Да не би БЪЛГАРСКИЯТ народ да риташе за НАТО или за благодетелите от САЩ дето постоянно разпалват огньове тук и там.

НЕ ЧЕТЕТЕ, поредната dw пропаганда!

Защо бре,да четем само Рия новости ли??? Дето лъжат като дърти цигани.....и майдан срещу Румен Радев изфабрикуваха......:-)

"САЩ ще разработи модерна ПРО за защита от Северна Корея и Иран" ........в добавка и срещу приятелчето им путлер......:-) Един от основните приоритети на новия президент на САЩ Доналд Тръмп......:-) "приятеля" на путлер........:-)

ТУРЦИТЕ НАИСТИНА ПОМНЯТ ХУБАВИТЕ РУСКИНИ В ХАРЕМИТЕ !!!ВСИЧКИ ТУРЦИ ОБИЧАТ РУСКИНИТЕ И НАИСТИНА ТРУДНО СЕ ЗАБРАВЯТ !!!В АНТАЛИЯ Е ПЪЛНО С РУСКИНИ !!!! А В СИБИР НЯМА ТУРКИНИ !!!ИЗВОДА ГО ОСТАВЯМ НА ВАС !!!

Отговор към коментар на Т-14 Армата от 20.01.2017 21:41 . "Литва ,Латвия и Естония не са държави ,а квартали на Петербург !" Ами знаеш ли, вярвам, че много точно си описал отношението на руснаците не само към тези три малки държави, ами и към Украйна, Грузия, Финландия, че дори и България - като към бащиния. А то не е така! Не може да бъде така! Не е редно да бъде така! Ето затова светът е против Русия. Дори Китай не е на нейна страна в този случай! Наистина поста ти е много показателен. Самият аз не бих могъл да обрисувам картината толкова прецизно с толкова малко думи..

Тези говорители от името на литовския народ защо не проведоха референдум за пускане на чужди войски в страната. Колко ли процента от литовците се радват на перспективата на изостряне на отношенията с Русия?

Истинските литовци са доволни, а не се радват путлерастите в Литва. В Литва няма как да влезнат зелените торни бръмбарчета, защото Литва е в НАТО и разполага с инсектицид!

RedHat

Няма нужда да се провежда референдум за нещо, което литовците носят още в паметта си - изтреблението на елита им от СССР, така както изтребиха и нашия елит 45-а! Съвсем естествен избор е да гледат във всяка друга посока за помощ, освен към московско-монголското ханство!

Литва пази трагични спомени за престъпленията на германския Вермахт след 1941 г.......а сега /извинявам се за израза/ НЕИЗГОРЕЛИТЕ в концлагера викат с пълен глас СПАСИТЕЛИ ГЕРМАНСКИ е това е МАЗОХИЗЪМ!!!!

интересува от пиене и да има някоя Наташка подръка. И няма никаква друга мотивация. Като се събуди ... най-много да се огледа за зелева чорба против махмурлук. Руснакът отдавна е загубил мотивация да се бие. Защото си задава въпросът "След като никой не ме напада, ЗАЩО да се бия?" Такива като путьо и обкръжението му са малко, много малко.

Вече няма как да се случи това, фактите са достатъчно ясни, Русия в момента няма потенциал да се справи даже с Украйна ако последната е подкрепена от Германия в конвенционална война. Някой може сега да си спомни великата отечествена война, и Сталинград, но нека не забравя битката за Киев където са унищожени 1 млн червеноармейци като са пленени 700 хил., но тогава СССР можеше да си го позволи, а днес Русия не може.

И причина за това също са и тъпите руски тролове, които отвращават хората от всичко руско.

Въпреки, че руснаците са напълно дегенерирали от алкохолизъм , наркомания , порок, болести, мизерия , психоотклонения и постоянен страх и медийни истерии, не бива да се подценяват . Путя за 17 години остави икономиката толкова неразвита колкото и през 1999г., няма го десетократното повишение на цените на горивата, което да заблуждава, че е правил друго освен да позира с мечки, тигри, големи риби, хокеисти и рокери, мизерията се връща и да задържи властта е нужно да поддържа военни събития , които да го прдставят за защитник и победител от медиите му и да държат руснака в страх и военно положение

Пак ли туршиената журналистика на DW...

Защо всички се пазят от руските варвари?? И никой не ги иска.

Ще крадете ли пак газ тази зима?

Така така, тоя въпрос не е зле да го зададеш на тия "всички", щото досега нема сигнал некой да ги напада, е ако не броим танковете дето в момента влизат в държавата им.

Вълчанов

Над 90% от всички военни кампании, които Русия/СССР е водила в своята история са били все завоевателни и все срещу съседите си! Докато колониалните империи Испания, Португалия, Англия, Франция са водели колониални воъна по други континенти, то Руската империя, поради своята голяма изостаналост е водела войни и е завладявала своите съседи! Над 140 народа са поробени, като голяма част от тях са варварски унищожени или броят им е редуциран до под минимум за възпроизводство. Масовите преселения на цели народи са нормална практика във руската варварска империя!

Литва ,Латвия и Естония не са държави ,а квартали на Петербург !

не всички са руснаци като тебе

То и Сибир е квартал на Пекин!!

Ами знаеш ли, вярвам, че много точно си описал отношението на руснаците не само към тези три малки държави, ами и към Украйна, Грузия, Финландия, че дори и България - като към бащиния. А то не е така! Не може да бъде така! Не е редно да бъде така! Ето затова светът е против Русия. Дори Китай не е на нейна страна в този случай! Наистина поста ти е много показателен. Самият аз не бих могъл да обрисувам картината толкова прецизно с толкова малко думи..

Ха, ХА, ХА! Ако РУСИЯ реши да ви нападне, дори няма да разберете че ви е нападнала!

Супер, заглавието кефи максимално

Тия не разбират ли, че там, където се разполагат се намират в опасност? После ще пищят на умряло, че ги били пращали в Сибир, ама ще е късно.

Литва пази трагични спомени за престъпленията на германския Вермахт след 1941 г!!! А сега им се радвали, на това му викам ...........МАЗО.ХИСТИ!!!

Sibirski

Желаещи сами да си намерят в гугъл в уикито статия за "Холокост в Литве".

за унищожаването Империята на злото. Аз съм ликвидирал 4 ватенки. Вие колко?

"2017: Война с Русия". Според автора, британския генерал сър Ричард Ширеф, следващият военен поход на Русия ще бъде на територията на НАТО.Как само всичко се повтаря.Германски войски на Руски граници.ще додиде прав прав ингилиза.Ама и парада ще е там!А ти с валтенките дето си ги бил е един обикновен потурник.

Иска му се на генерала, ама няма да го огрее. Русия или няма да влезе във война, или ако няма друг избор, направо ше хвърли ракетите и край и с генерала и с всичко.

Само от това разбират племената от Изток. Как пък не се намери поне една държава в целия свят да е приятелски настроена към източните говеда!

Има,има!

и вече няма нито една!

моше, що толкова мразите руснаците? Ами мразете си ги в Израел, що в България. Подвеждаш хората, ще си помислят, че ние сме тия безмозъчни диви злобари, паразити свикнали да живеят на чужд груб, от кръвта и страданието на другите народи. Върви си, в България за теб и тебеподобните няма място. Върви си с добре, че ако пропуснеш момента, после ще е с лошо. Времето напредва.

България е една от малкото държави в света СПАСИЛА евреите на нейна територия! И арменци, и кого ли не. Слава на дедите ни извършили този акт!

Горките....елитите на прибалтийските страни се състоят от копия на нашия Плевнелиев в мъжки и женски род които нямат какво да предложат на своите народи освен страх от Русия, а на останалия свят - русофобия. Ако това престане да се купува...

Такааааа! Не става с исторически факти. Не става с логически и фактологически истини. Не става с въпроси. С нищо на съществото "български комунист и /или пезпартиен простак" не можеш да му обясниш че всички граничещи с РУСИЯ народи имат: -основателни причини за недоверие -исторически примери -политически, верски и етнически дадености -битово социални и в технологично отношение различия - и най вече наследена омраза за да не желаят руското присъствие на територията си. БРАВО НА ЛИТОВСКИЯ НАРОД! БРАВО!!!

Не си извънземен а си една проста козяшка КОВРА

Ей така се води дебат! Аргументирано, точно, умно, възпитано! Този дето ти е писъл минусче май не те е разбрал! То и аз не разбрах що е то КОБРА?

Какви аргументи и спорове бе, то е ясно: Русия нахлу в Ирак да търси несъществуващи атомни оръжия, Русия нахлу в Иран, в Либия. И не ще да си даде Крим и най-голямата морска военна база на Украйна. И войски струпва по границата, танкове. Агресора си е агресор, какви факти, аргументи?

Един въпрос! За какъв чеп й е на Русия да напада тези деградиращи и депопулиращи се държави в Прибалтика? Заради пристанищата и транпортния коридор? Русия вече си построи пристанища. Може би заради газовите и нефтени находища в тези страни? Там няма такива находища! Писъкът на прибалтийците и поляците служи на Америка за да докаже, че има нужда от НАТО и от североатлантическа солидарност. А пък НАТО и тази солидарност са необходими на Америка за да държи своите марионетки в подчинение и да налага своите интереси в Европа и по света!

ЛИТВА,ЛАТВИЯ И ЕСТОНИЯ СА БОГАТИ ДЪРЖАВИ И ЗА ТЯХ РУСИЯ Е КАТО АЗИАТСКА КЛОАКА !!!

Ей дрисльо май не си знаищ. Бях на работа в Литва и да ти кажа не е по богата от родната ни България, вярно заплатите са 20;30 процента по-високи, ама цените - два пъти по-високи. Гола вода са да знаеш, но имата невероятно самочувствие на на велика нация. Пияндурници по-големи от руснаците и поляците. Ако не е е билоа съветката власт там, сега щяха да са едни риболовци и селяни, сеещи цвекло и ръж, ечемик и това е щото друго там не вирее. Колото да има за самогон, който го пият на закуска, обяд и вечеря. Като народ не ми направи добро впечатление, невероятни ксенофоби са, не само към руснаците, което е разбираемо, но и към нас балгарите, немците и всички. Не вярвайте на драскачите.....

ЦъвеЦки дрон ( нерегистриран ) 20.01.2017 15:24 Нямам желание даВи ограмотявам!!! Но си направих труда да потврся в нета и хоп.... "Ето какво пише военният министър Куропаткин на цар Николай Втори: Ваше императорско величество! През 18 и 19 век Русия в продължение на 128 години води войни, мирни са едва 72 години. От общо 128-те войни само пет са отбранителни, останалите са завоевателни. яе как ги приравни 128 години и 128 войни бе сульо ? тва да го направи военен министър....да му го туря на министъра ако го е казал именно така ма ме съмнява - повече ми се верва ти да си перефразирал как ти душа сака

Баце, П Р О З Т А К О, тоз цар да не би да е Император?

хахаха, ти пък очакваш от евреин да знае държавното устройство на източноевропейски страни. Те и Православието го бъркат тотално и са без понятие. Не става ли дума за пари и за лъжи и измами, не ги търси. Нали тия същите, като се опитаха да фалшифицират историята на България, бяха писали, че полицаи са заловили Левски. Този е тук да води пропаганда и да промива мозъци.

А пък в 8 век преди Христа Александър Македонски завладял половината свят. Я веднага да струпаме "превантивни" войски по границата с македния че знае ли човек...

Sibirski

Да припомним сега, от кога и как Lietuvos Respublika се сдобила със сегашната си столица Вилнюс? ...10 октября 1939 г. Председателем Совета Народных Комиссаров В.М. Молотовым и министром Иностранных Дел Литовской Республики Ю. Урбшисом был подписан советско-литовский договор о взаимопомощи, в котором отмечалось: В целях закрепления дружбы между СССР и Литвой гор. Вильно и Виленская область передаются Советским Союзом Литовской Республике со включением их в состав государственной территории Литвы и установлением границы между СССР и Литовской Республикой согласно приложенной карте, причем более подробно эта граница будет описана в дополнительном протоколе.

Дай ножа да гръмна!

Пак DW*! Спрете се бе, скрийте се бе, смешници! Да не сте купили Дира?!

Само така! Ние старите пенционери искъми да четем новини само от ИТАР ТАСС, РИА Новости и други важни и изтински източници на новини, където само истината се говори, лично продиктувъна от нашия Любим Вожд и Господар - другаря Путинка!

Ми то DW ги задмина по простотия и манипулации! По-добре нищо не четете...

и масова истерия инспирирана от отишлия си вече "визионер" Черньо О'Бонго и неговите лизачи и подгласници сред които и отишлия си вече Пювньо. А, дано новите дето ще ги заменят са си минали успешно прегледа при психиатър, че ви писна от откачалки.

За последните 25 год. едниственото прадназначение на НАТО е параван за колосална корупция на управляващи елити чрез мними военни поръчки/доставки.Иначе чисто военно технически НАТО е пробит картонен тигър.

Щерю Щерю Щерюююю,такива като тебе ербапи първи ще се наредите да посрещате с хляб и сол рашките.

Горе-долу си близо. Твоето допускане би било вярно, ако хлябът и солта съдържат бързодействаща отрова.

Другарю извънземен ти спомняш ли си някой да ни е питал за членството в,,нато,,

На 8 май 1997 г. Народното събрание приема Декларация за национално съгласие[3], която определя присъединяването на България към НАТО като основен национален приоритет. Спомням си че правителството на ОДС беше избрано с повече от 50% от гласувалите , а те бяха почти 75% от имащите право на глас и подготвиха. Но ВНИМАНИЕ!!!! Декларацията за национално съгласие носи подписа и на БСП!!!!!!

Няма как 50%от гласувалите да представляват 70% от имащите право на глас! !

Относно обръщението ти към мен с "Другарю"......го приемам за навик. Позволих си да се обърна към определена категория хора. Във вашите среди си го ползвайте, но иначе има етикет, който за хора извън вашия кръг е задължителен!!!

гладни и негодни балтииски страни немат едно евро принос в европа а само папкат и лаят на луната ама тя е от милион години и 4 воиници от краварника са като мравки ако мечката се разлюти!!!!!!!!!!!!!!!

Ти пък кой, бре? Научи български език и тогава пиши простотиите си.

Другари комунисти и русофили (в повечето случай се припокривате). Явно с логично исказани мисли не може да ви се помогне да прогледнете. Тогава ще опитам с въпрос!!! Защо нито една страна от бившия източен блок (ако щете СИВ или Варшавския Договор) не остана извън НАТО, а повечето не само са членове а искат и военно присъствие???? Нали е било хубаво! Нали е било доброволно! Нали са били братя по оръжие! Нали са ни давали евтини суровини! Нали не са били "окупирани"! ЗАЩО????

Защото на корумпираните правителства не им стиска и викат този на който са се продали да ги пази. Не страните а правителствата искат НАТО и войски.

Е ......НЕ......Не е истина това което чувам! Простотията няма лек! Та нали тия правителства си ги е избрал народа! А по вероятно е да ги е избрал именно за да искат НАТО. Но корумпирания вижда корупция навсякъде! Просто сте неспасяеми!!!

То не е много сигурно колко го искат това военно присъствие и кой точно го иска. Като нашия Плевнелиев, дето щеше да прави общ черноморски флот срещу Русия. Така, че по-спокойно я карайте. И не забравяйте - идва чичко Доналд Дък. Такова, Доналд Тръмп де, вие си знаете, хе, хе, хе.

С последното изречение доста ме успокоихте. Идва РЕПУБЛИКАНЕЦ, като г-н РОНАЛД РЕЙГЪН. А какво стана когато беше РЕЙГЪН президент? КАКВО????

Абе вас, в американската пропаганда, да не ви подбират по конкурси за идиоти? Та на всеки е известно, че след като СССР беше победен и разрушен, същото ни сполетя и нас, държавите от източна Европа. Като попедени, поставена ни е колониална администрация, които изпълняват всичко. Без значение, какво искат съответните народи. Нас, в България, да не би някой да ни е питал дали искаме да сме в НАТО. Един ден ни го съобщиха, че сме в НАТО. Така правят "развитите демокрации". Голям дебил си, че се опитваш да ни пързаляш с такива плоски манипулации. Къде ви отглеждат такива дебили. Че и пари ви плащат за тия посредствени драсканици.

След като си направи труда да изпишеш абсолютни глупости, се напъни и дай логичен одговор на въпроса! Ако умствения ти капацитет е изчерпан с казаното до тук .....остави.....не се напъвай. Не искам да съм виновен за това че един идиот е умрял от инсулт. Плувай си с опорките на Волен Сидеров - друг напъващ се идиот.

Щом задаваш такива идиотски въпроси, явно наистина си извънземен. Искат... А кой го иска? Кой реве най-много за това военно присъствие? Точно хората унищожили въоръжените сили на същите тези държави под благовидния предлог за модернизация, оптимизация, преструктуриране и т.н. Винаги съм твърдял и ще го повтарям - комунизма някак не можа да затрие България, но простотията, безчестието и алчността успяват. Със страшен темп...

След като се оплюнчи с глупости одговори на по простичък въпрос(явно предишния ти е сложен): Защо всички (бивши.....) страни са в НАТО?????

Така както си го описал е ясно - капитализма ще направи това което комунизма не можа.

абе, от кога батальон се командва от старши лейтенант??

Командва се от много отдавна.

Еми като има стена не е толкова лесно заблудени зелени човечета отпускари да минат случайно границата.

Докато САЩ съществува в тоя си вид мир по света няма да има.

Мир в света не в въможно да има. Ако не е САЩ, то ще се намери друга марионетка на дявола, която да всява разруха и хаос. Историята ни учи, че откакто има хора е все така :).