Руският страх от нов държавен фалит

Руските политици бият тревога заради непрекъснатото поевтиняване на петрола и предупреждават за опасност от нов държавен фалит.

Обратно в новината

Коментари - Руският страх от нов държавен фалит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"фалит... ако Русия не си наложи бюджетна дисциплина" Т.е. ако евреите Ротенберг, Абрамович, Малофеев, Путин и пр. не спрат да крадат от бюджета на Русия. Еми - това няма как да стане. Те ще продължат да крадат, защото, фактически, друго не могат. :)

'Руските петролни концерни са устойчиви към колебания в цените на петрола' как няма да бъдат устоичиви като имат пална ръка с аса в ръкава като българия, които им купуват петрола и дерат народа, понеже са хванали правителствата и не може да бъдат прецакани от конкуренцятата която може да предложи по ниски цени, преди русия да падне, ще трябва да паднат сателитите, както стана при предишня руски фалит - парво фалираха сателитите и чак след това ссср, ама новото поколение не са му ясни тия неща щото му е забранено да учи история, само трохи, редактирани от старите комунета, коиото все още държат народа за ума и за гушата.

Ревете соросоиди! Ревете и се надайте да видите Русия фалирала, или пък Крим да е украинскии! Ревете, пък може и да стане, когато цъфнат налъмите!

Статията е провокация! А ти що не одиш у сибир да почукаш камъни малко? И без тва си платен с копейки..

Жалко за руският народ,който пак е излъган и манипулиран от болшевишките,КГБ,вождове,да плати за имперските им налудничави капризи и безумието в Крим,Донбас,Украйна и Сирия,където пилеят стандарта им в пясъците!

Цената на петрола никога вече няма да е прекалено висока. Страните, които формират съвременната цивилизация никога повече няма да се оставят да бъдат изнудвани от мързеливи араби, руснаци венецуелци и прочие бензинджийски реСпублики и джамахирии. Петрол има предостатъчно по света, а електромобилите са готови за масовия пазар Така че свърши кефа на тъпанарите- добре ще живеят тези, които имат мозък Честито

Значи едни 15-20 долара за барел са изгодни и за руснаците и за всички. Щом петрола им е на себестоност 4 долара, ще печелят 4-5 пъти !

Представяте ли си какво лапане и плюскане е било при цена 110$ за барел? Волен лапаше здраво и за БСП оставаха рубли а сега суша. Воленчо вече го няма в новините освен когат е в съда .

Кеффф!!! Рашките, като фалират, ще трябва: - Да си наврат Тополите и подобните им, там де слънце не огрява. - Да ядат жаби и брезова кора, вместо пържоли и бял хляб. - Да се разкарат от Крим, Донбас и Сирия. - Да спрат да финансират да финансират разни олигота като Атака и подобните. - Мурзилските тролчета, ще трябва да си намерят друга работа - например улични хигиенисти, вместо да пишат глупости наляво и надясно. Няма да го има и сборището на Копринка и Бузлуджа - поради липса на спонсор. - Да изритат алчните си управници или да ги окачат на някое дърво. И други все такива хубави работи ...

ще бъде добре да се разкарат от сирия, че големи бежански поток почна доста бързо след като те се намардаха там, но този факт убягва на повечето хора, защо ли..

Що лъжете бре? Не четете ли, или лъжете и си измисляте ей така, от соросоидна русофобска злоба? Ами вижте каво пишат западните медии: "Повече от един милион бежанци са се завърнали в Сирия благодарение на Русия", публикувано на 18 януари във френския Резо ентернасионал (Plus dun million de réfugiés rentrés en Syrie grâce à la Russie, 18 janvier 2016, Reseau International)! Публикувано е и в австриския Contra Magazin, и къде ли не още!

Крайно време беше. Много се радвам, че стана така. Иначе тези кой знае докъде щяха да стигнат. Този малкия на ръст човек започна да изнася комунизъм, както едно време правеше Брежнев. А износа на комунизъм значи раздаване на много пари на подставени лица, да водят тяхната политика. Справка, опозицията в нас срещу шистовия газ. Но и без шистовия газ нещата си дойдоха на мястото. Нали прочетохте, че производствената цена е под 20 долара. Представяте ли си при 120 долара тези какви печалби са прибирали. И тези пари не са отивали за добри дела......особено при диктатор човек, който е бил в тайните служби.....

деер

Кой поддържа цената 10 години?.. И сега ще падне за 2-3 години и пак нагоре....

ти наистина ли си толкова наивен и неук , или просто мама и тати са на гости и още не си е легнало детето ?

Путинската авнатюра в Украйна, Крим и сваления пътнически самолет си имат цена и тя е мизерия и фалит за Русия. Честито!

юана се гмурка надолу - миньор ще става май. БРИКС де го? Бразилия далеч, ЮАР си бара дедовия, мани, манииии!

аз пък друго не разбирам ! как може тия руски икономисти , бизнесмени банкери и един двама министри да казват че положението е зле и клони към кофти? ми да прочетат анализите тук на нашите русофили , и всичко ще им е наред !

деер

Пич, те могат 2 години да ядат картофи, а ти ще се обрежиш ли за да достоен нов османлия щом тъй повелява ЕС и САЩ?

а ми ние , българите, бяхме в турската империя близо 500г. и си запазихме вярата! а за 45г в империята ссср си запуснахме църквите , докато манифестирахме пред партийните секретари !

мани , ми признават че през 1998г.държавата им е фалирала ! това никой русофил не признава и след три минутно изтезание с течаща вода !

Статията не е писана нито от руски икономисти, нито от руски бизнесмени, банкери и/или министри, така че какво са казали и в какъв контекст, няма как да знаем от тази публикация, тъй като всичко е писано от германеца Андре Балин в германския ежедневник Ханделсбалт, а ако не знаете ви посочвам, че всички западни официози са субсидирани от васалните на САЩ европейски правителства, като в случая Ханделсбалте е съответно на издръжка на чичосамовата отличничка баба Меркел.

не разбирам това дебелоочие.Путин обрича народа си на глад и лишения а много лесно може всичко да си дойде на мястото - просто да върне Крим на Украйна

За Крим, драги, са проливали кръвта си синовете на руския народ. Руските царе и императори са водели многобройни войни за да го защитават от нашествениците. Къде е Украйна!? Коя е нейната история !? Историята на Украйна, драги, е история на Русия!

Това е папагалско повтаряне на кремълските опорни точки. Подобна тъпотия ги докара до това дередже.

Себе си ли заблуждаваш, или се опитваш за излъжеш другите, че ако Русия върне Крим на Украйна, ще си реши автоматически икономическите проблеми? Случилото се с Крим е последица, а не причина.

Запознай се с процедурата по която полуострова е преотстъпен на Украйна.Самият акт е нелегитимен.Има достататъчно източници.Една историческа несправедливост беше поправена,а Федерацията доказа ,че е гарант за спазване на правото!

3евзек

Защо не си приберат и Аляска?

Нещо не се връзва. Като направя една проста сметка на база данни от нета: от Уикипедия (англ.) със страница, на която най-отдолу пише: "This page was last modified on 15 January 2016, at 12:03" взех данните за БВП на Russia: GDP (PPP) 2015 estimate Total $3.474 trillion(6th) Per capita $23,744 (53rd) Намерих и данни, че през 2014г. Русия е изнесла 223,4 млн.т. петрол на обща ст-ст $153887,9 млн.: $153887,9 млн. : $3.474 trillion Х 100 = 4,43% И как така, след като делът на прихода от петролния експорт в БВП на Русия е едва 4,43% ми приказват, че ниската цена на петрола е фатална за Русия? Газът за Европа пък годишно е на обща ст-ст около $60млрд: $60млрд. : $3.474 trillion Х 100 = 1,73% Общо всичкият износ на руски петрол за света и газът за Европа съставляват само 6,16% от БВП на Russia, или дори цените на руския газ за Европа и руския петрол за света станат нулеви и Русия престане да изнася, може да загуби най-много 6,16% от БВП и то ако игнорираме производствените разходи. Що се отнася до падащата рубла, то е по отношение на долара и вързаните с него валути, както и еврото. Че за какво й са на Русия долари и евро? Търговският й баланс е положителен, долари и евро са й нужни само ако ще си купува нещо от САЩ и Европа, а тя и без това ограничи здраво вноса от Запада. Е, вярно, че за луксозни стоки и пътувания новоизлюпените руски богаташи ще се охарчват двойно спрямо миналата година, ама голяма работа. Аман от неграмотни празни приказки, аман от безмозъчни тролове! А който не вярва на горенаписаното, лесно може да провери данните и сметката!

Не е, не е. Не е фатална ниската цена. Те (ФЕС и ФАЩ) само така си приказват, за да ни лъжат. Само трябва да изясним защо другарите Медведев и Силуанов също ги говорят тези неща.

зашото са в Руската Фашизария тъпа чутуро!

Може би ако разберете каква е разликата между GDP (nominal) и GDP (PPP), а също и каква е разликата между БВП и приходи от износ, ще можете поне малко от малко да си отговорите сам. Малка подсказка: БВП на Русия всъщност е $1.236 трилиона, а не $3.474 трилиона :)))

Ами вие прочетете за разликата между GDP (nominal) и GDP (PPP) и кажете, коя от двете категории е по-близка до реалностите и защо съм избрал GDP (PPP) като показател. Освен това по-горе аз не случайно посочвам ясно наименованието на показателя, че е GDP (PPP).

Подобни глупости и лъжи са признак на идиотизъм. Все пак ограничавай се в рамките на нормалното. Дори и руснаците не си позволяват такива смехотворни измишльотини.

Ако не сте забелязал ви посочвам, авторът на статията е германецът Андре Балин, а статията е от германския ежедневник Ханделсбалт, т.е. аз не мога да вярвам на всичко, което бълва държавно субсидираната и подчинената на САЩ западна пропагандна машина, а и не искам да бъда заблуден и зомбиран! Затова разсъждавам, търся данни, проверявам и смятам. Тук посочвам откъде са данните и показвам смвтката. Кое не е вярно? В какво се състоят т.нар. от вас "Подобни глупости и лъжи"? Посочете моля!

производство =/= приходи

Понеже си тъп очевадното нищо не ти говори ли? В Уикипедия всеки може да пише. Сам си написал "This page was last modified on 15 January 2016, at 12:03" Т.е някой путлераст като тебе влиза и пише тотални глупости. Трябва ли да влизам да променям тази цифра и да си играем на поправчици. Реалната цифра е GDP (nominal), другото е спекулация. Освен това при такова изчисление е важен курса на рублата. При курс на рублата 36 за 1 долар може да се докара нещо подобно. Обаче съм сигурен, че в случая се ползват стари данни поне от 2014 г., защото за 2015 още не са направени анализите. Т.е дори да приемем GDP (ppp), то трябва да коригираме курса на рублата, който в момента е 79 рубли за долар. Което прави 1,583 млрд по PPP. Обаче за петролните приходи е важно не РРР, а nominal. Освен това цената през 2014 е съвсем различна от днешната, така че сметките ти са тотално идиотски. Проблема не е сегашния % от приходите, а този който е бил при 120 долара барела - 4 пъти по-голям. Та нещо като 20% спад се получава. Обаче тези приходи водят до харч в ресторанти, т.е. труда на сервитьора се брои също за БВП. Обаче когато няма пари за ресторант, няма БВП допринесено от сервитьори, бармани, готвачи, търговци, транспорт и т.н., та този малък % се мултиплицира поне двойно и тези 20-25% от цена на петрола и газа дават 40-50% в цялата икономика и така БВП на Русия пада от 2,1 трилиона на 1,1 трилиона, а по РРР пада дори повече, като %.

Абе аз може и да съм тъп, ама като напиша в гугл грос доместик продъкт-уърлд дейта банк или Джий Дий Пий ренкин, на сайта на Уърлд бенк ми излизат същата и разбира се и друга по-подробна информация, така че приказките ви за невярни данни са си чист израз на русофобската ви злоба, а не на обективни реалности. Можете да проверите и сам, но и без това знаете отлично, че съм прав и че разсъжденията ви за преизчисления на курсовете са отчаян ваш опит за софизъм и извъртане на реалностите, тъй като публикуваните данни са предварително експертно обработени. ПП: Общото между вас и останалите тукашни соросоиди, че приоритетите в речника ви са все едни и същи думички като тъп, путлераст, неграмотен тъпако и пр. от този род, което предполага, че или сте един и същ драскач под различни никове, и/или това е пределното ниво на обучението ви на соросоидните курсове. С лъжи и измишльотини не се стига доникъде!

2% като свежа пара далеч не са само 2% от икономиката. Има един показателен виц, който макар да е за друга държава, показва какво количество продукт може да стои зад една банкнота от 100 евро. Стига да я има. Ленив ден в едно малко гръцко село. Дъждът се сипе като из ведро, улиците са опустели. Времената са трудни, хората са затегнали коланите, всеки е задлъжнял на някого, всеки живее на кредит. Точно в този ден един богат германски турист решава да се отбие в селото, паркира автомобила си пред скромния местен хотел и влиза вътре. Слага банкнота от 100 евро на рецепцията и казва на собственика, че първо иска да погледне стаите и тогава ще реши дали да наеме някоя за през нощта. Хотелиерът му дава няколко ключа и в момента, когато чужденецът се качва на горния етаж, той тутакси грабва банкнотата от 100 евро и тича до близката месарница, за да плати дълга си на месяря. Месарят взима банкнотата от хотелиера и хуква надолу по улицата за да се разплати с фермера, от когото купува прасета. Фермерът взима банкнотата от 100 евро и бързо отпрашва да си плати сметката за храна и гориво към фермерския доставчик. Фермерският доставчик взима банкнотата от 100 евро, която му е дал фермерът и тича да си плати дълга за вино и узо в местната таверна. Кръчмарят приема банкнотата от 100 евро и мълчаливо я приплъвза към местната проститутка, която в този момент отпива от питието си на бара, и която заради кризата влизала в положение на клиентите си и също предлагала услуги на кредит. Проститутката взима банкнотата от 100 евро и забързва към скромния местен хотел, за да си плати за стаята, която ползва. Собственикът на хотела приема банкнотата и я поставя на мястото, на което е била до преди малко, така, че богатият чужденец да не заподозре нищо. В този момент, туристът слиза обратно до рецепцията, посяга към банкнотата от 100 евро, като обяснява, че стаите не задоволяват вкуса му, прибира си парите в джоба, качва се в колата си и напуска селото. Никой нищо не е произвел. Никой нищо не е спечелил. Но пък сега вече цялото село се е издължило и гледа на бъдещето с много повече оптимизъм. Ето как, господа, работи гръцката система за изплащане на дългове.

Ако Горбачов не беше извършил предателството (а може би беше просто глупак) СССР щеше да съществува до ден днешен !

смешно нещо е това за предателството на горбачов. горбачов всъщност спаси русия от разни паразити които живееха на руски разноски и обещаваха че строят комунизъм. отне 50 години, но управниците на русия го разбраха

От цялата статия стана ясно кой ще изгори - пенсионните фондове на Русия, т.е. руските граждани. Пенсионните фондове по заповед са излели парите си в подкрепа на финансите на страната и ще пият една студена вода, тъй като никой никога няма да им върне тези пари, потънали в пясъците. Ще има инфлация и девалвация на рублата и всичко ще се отчете като пито-платено, да му мислят тези, които имат да вземат. Ще имат да вземат :)))

това наистина беше особено интересното в тази статия.

Чакалите точат лиги - да падне Путин и да дойде пак някой "добър" човек като Елцин. Руснаците обаче помнят Елциновото безвремие когато бяха превърнати в колония и няма да допуснат повторение.

Не мога да разбера желанието на някои българи да видят Путин и Русия да загубят борбата срещу явният агресор САЩ и дори самото унищожение на Русия! Това просто не ми го побира главата като се има в предвид близките ни културни и исторически връзки. Дори са готови да защитят действията на тюркието само и само Русия да загуби. Изглежда повечето от тях не са си правили труда да разберат българската история и от кого наистина българина е патил най много...не е от Русия! Разбира се че Русия не е всестрано развита икономика като много западни и това до голяма степен е заради плановата икономика на СССР която сериозно увреди разбирането за пазар и икономика на руснаците (а и българи). Като се вземе напредвид че за първите 10г след СССР, Русия се управляваше от алкохолика Елцин, шайка евреи и 200 и кусур западни съветници, не би трябвало да е странно че през този период имаше само диво разпределяне на пазарите без никакъв оглед за бъдещето на икономиката. Путин е на власт за 15г и направи чудеса за Русия. Вдигна стандарта на живот и върна самочуствието на руснаците. Путин разбира се не е перфектен и не може, ей така и само 15г да диверсифицира икономиката и да я направи като тази на Германия примерно..Германия поне 60г е строяла това което има!!! Путин от години говори - и вярвайте ми - полага огромни услия за диверсификация НО не може да насили хората да произвеждат коли след като те искат да копаят петролни кладенци...това не е плановата икономика от СССР! Факта че Американците започнаха да ръчкат Русия преди няколко години е доказателство че Русия се изправя на крака и Американците я разглеждат като потенциален конкурент...защо иначе да ги закачат ако виждат че не им върви?! САЩ са решили да се пробват с Русия докат тя все още е слаба и може да бъде натисната на 2-3 места...петрол, газ и неколко суровини. Ако изчакат още едно 10-15г, тогава щеше да им е много по трудно защото Русия щеше да е по диверсифицирана. Живота не е само газ и петрол но също така не е и само йфони и парцали шити и сглобени по китайската провинция! Всяка нация на този свят може да роди предприемачи които да запълнят пазарна ниша или да задоволят някакво търсене при положение че са мотивирани и им се даде възможност. Това че Запада е започнал да го прави по рано не означава че и други не могат ако им се даде времето което и Запада е имал!!

си много зле - и най-новата, и предишната. Учил си история в някой пропагандистки (политпросветен) кръжок, ръководен от Кремъл или Лубянка. Или от "позитано", което си е горе-долу същото. Не ти подхожда ника!

това, което казваш не значи нищо - просто се опитваш да реагираш - отрицателно разбира се, макар и не много ясно. Исторически Русия никога не е била пренебрегвана, имала е спадове и върхове, но винаги е дебната - Наполеон, Хитлер, Рейгън- за по-новата история. Както виждаш, почти не минава ден да не се говори за Русия - за Франция Италия Испания и сие да си чел нещо???? Америка и Русия - това е брат- само че едните са 380 млн и шетат по целия свят/ да не кажа по-груба дума/, а другите - 140 млн и шетат около тях си - разлика огромна. Едните сами си произвеждат мозъци, а другите - купуват - защо ли? ЩОТ СА БОГАТИ - ще кажеш. Може, тъй да е.

Това е силата на руската икономика - непоклатимата компания за търговия на дребно с техника М.Видео. Благодарение на точно тази търговия и продажбите й в Средна Азия и около Колима, Русия ще се спаси. Тази точно търговия е знак, че корабът на путинизма потъва сигурно , но по-бавно от очакваното.

жалка работа. такива големи претенции а се оказва че ЦЯЛАТА ИКОНОМИКА МОЖЕ ДА РУХНЕ ЗАРАДИ ЕДНА СУРОВИНА. РУСИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА СЕ КРЕПИ НА СУРОВИНИТЕ ВЕЧЕ НАД 100 ГОДИНИ.

И преди сме чували за фантастични сценарии.Руската икономика е достатъчно устойчива. Бъдете спокойни и за руските финанси.Не трябва да се спекулира. Държавните механизми спокойно могат да бъдат включени при "проблемна финансова ситуация".

Фауира уи бензиностанцията бе? И кво ше правиме ся?

и врънете на янките, срещу злато техните американските долари и с това злато си поълнете държавния златен резерв. Тогава няма да фалирате, а и янките веднага ще си променят политиката.

нали не мислиш че русия държи в някоя стая един куп хартиени американски долари.

ама и тия що се въртат вътре у Рашата май стигат за тия работи. Па като се земнат и тия що са ги турнале у разните му банки извън нея, май ще стигнат за някой и друг тон злато на янките, а?! Та нали франсето така е направил на времето?!

От ДеГол долара вече не е "покрит" със злато. Така че тъпотиите няма да минат.

но уведомявам всички съфорумци, че в различно време зад РС-то с този IP адрес сядат хора от различни възрасти, които са в диапазона от 3 до 95 години и които хора са с различно образование и произход от различни краища на страната. Така че всичко това дава своето отражение и в начините на писане.

КЪМ ОТЪРВАВАНЕТО НА РУСИЯ ОТ НЕО-КОМУНИЗМА!!! ТОЙ ХИТЛЕР ХУБАВО ИСКАШЕ ДА ИЗБИЕ КОМИСАРИТЕ, НО ТЪПИТЕ КОЛХОЗНИЦИ СЕ ЮРНАХА ДА ГИ СПАСЯВАТ :) СЕГА, ЩЕ РАЗБЕРЕМ ДАЛИ СА ПОУМНЕЛИ И ДАЛИ ЗАСЛУЖАВАТ ДА ДИШАТ ВЪЗДУХА!

преикомерния държавен дълг не са единствения изход. Янките го показаха на практика как с гласуване нов размер на държавния дълг и отваряне пътя за печатене на още пари , поне за през хората, се спасява не само икономиката, но и самата вече практически фалирала държава.

как ли щеше да се развие Русия ако цените на петрола през последните 15 години бяха като тези през 90-те? Путин дали още щеше да е президент? И колко по-добър от "пияницата Елцин" щеше да бъде? С колко десетки милиарди щяха да са по-леки банковите сметки - неговите и на приятелчетата му?

Да не би само Русия да има петрол, та гледат само в нейното канче. Русия има промишленост особено военна, има земеделие Да му мислят ония дето ходят без бельо с кафтани до петите и разчитат само на петрола.

Знаеш ли колко е БВП на Русия, а знаеш ли за колко пари е изнесла оръжия за 2015г. - 10млрд $, айде и поне за 10 нелегално, а знаеш ли Уолт Дисни за колко са продали анимационни филмчета миналата година - за 46млрд. $

в момента е на нивото на Еквадор

На 2,5 стотинки,май?...

дежурна статийка за лошата и западнала Русия ... дори не я четох - дир-а , засрамете се !!! !!! !!!

Истината, ех, истината... Болезнена, дваж по-болезнена, защото е предречена. От всеки човек с грам мозък в главата си...

Я пак цитирай какво е направил Путлер. Кък беше? Вдигна БВП 12 пъти, .... оппа май не го е вдигнал. Нищо все пак вдигна МРЗ на ...79 долара, ... оппа там даже са по зле от преди. Нищо, увеличи бюджета за наука 3 пъти ... оппа паднал е 2 пъти. Нищо. Путин е най-голямото джудже и такъв ще остане завинаги соросоиди тъпи. Америка за Българи и суперагента й Ричард Крайдерман скъпо щеси платят...

Хей лайно! Иди при Ибан Лостофф да те светне за някоя по-читава опорна точка. Нещата които пишеш дотук издават че си един типичен прост и нагъл селянин-комплексар.

тази статия е доста балансирана, и не отговаря на желанията на повечето форумци за фалит на русия или сащ.

Помните ли когато доларът беше по 1.25 лева? Не беше толкова отдавна, преди 3 години май. Мина през 1.35, 1.5, сега стигна до 1.85 лв. Нещо драматично стана ли? Стига с този долар, животът си върви с него или без.

Ако ти е здрава икономиката, курсът на долара не е проблем, разбира се... Проблем става, когато не е...

даже силния долар помага на икономиката ти. въпроса е когато стане хиперинфлация и загуба на доверие. и тази загуба не трябва да идва от "виртуалната икономика с борсовите манипулации", както беше написано по-долу, а може да се пояави от напълно вътрешни източници.

А помниш ли как малко преди това - около 10-тина години - долара беше 2.15 лева. Нещо драматично да е станало, като сега е 1,79 ?? А да разбира се ... долара пропада и САЩ фалират....

За 6 месеца рубълът се е обезценил с 60%... Както са я подкарали след още 6 месеца рубълът ще удари 120 за долар...

Какъв ФАЛИТ бе? Рассия встала с колен, откъде накъде ФАЛИТ? Тя е ВЕЛИКА СИЛА, всички трябва да стоят мирно пред Великата Рассия... А след малко - пробуждане и станалата Расия с гордо вдигната глава ще моли за хуманитарна помощ цивилизования свят. Всяка лъжа на този свят се заплаща. Колкото по-късно, толкова по скъпо...

1998 год. Елцин и Немцов според запада бяха велики . Изпълняваха всичко което им кажеше МВФ. Е защо тогава Русия фалира и никой не пишеше нищо против тях? И петрола не беше толкова евтин?

Дреме ми за канадците!Все пак виж курса на канадския долар сега и преди година и половина!И след това сълзи и сополи за 10% спад на рублата!:-)

Тъпунгер, спада на рублата с 10% е за две-три седмици. Та какво казваш за преди година и половина?

Плача,че не падат горивата!Без Варна!Скапан трол!

Плачи тогава на рамото на Лукойл, който при 4 долара добивна цена ни продаваше най-скъпия бензин в Еврома, като махнем акцизите и данъците. Същия Лукойл който работи без печалба последните 7-8 години и не внася и лев в хазната по това направление. Същия Лукойл който съкрати работниците до 1400 души, демек и заплати и осигуровки плаща мижави. Същия Лукойл който има най-големия фотоволтаичен парк, същия Лукойл, който държи петролните складове - също работещи без печалба.

Докато Русия е субект в международните икономически отношения, запада може да я манипулира ,както си иска! Време е Путин да скръцне със зъби на лешоядите във Вашингтон и да им намекне ,че това не може да продължава повече, ако трябва и с военни средства!

Путин ще сръцне с путиката си на някой дебел чеп. Ей го къде е Китай, Иран, че дори и Северна Корея, кво му пречи запада? А кво стана с Евразийските тъпотии на тъпаци като тебе?

скръцне ....:))) затова покани емира на Катар, да му оправи отношенията с Ердоган:)))

военни средства" - ти нормален ли си? Последовател на Жуков и Хрушчов ли си? Дано и кумирът ти от питерската мафия да не е толкова луд!

Пак крокодилски сълзи за Русия и нито редче за "шистовата революция"себестойност на барел 40$,"битумната революция"в Канада,себестойност 55$ на барел и добива в Северно море,около 35-40$ на барел!Смешни сте!

Баце, давам бас, че не знаеш името на нито една шистова компания. Ама дори и всичките да фалират, САЩ остават с Епъл, Майкрософт, Гугъл, Интел, Форд, Боинг, Монсанто, че и Макдоналдс. А Русия с какво остава ако не броиш газпром и Лукойл? С Лада Нива и ГАЗка, ковани с пирони.

Всичко е геоигра на големите! Плюли са си в мутрите! Не ги мислете тях, а какво искат да ви кажат! А то е: стягайте коланите, че искаме нови яхти... Те това е положението драги ми Смехурко За повече информация, бай Герги от Гуглево

То повечето страни от ЕС са в състояние на фактически дефолт. Само Гърция го отнесе, щото Меркел искаше да приватизира големи гръцки активи изкупувайки ги на безценица или най-малкото под реалната им стойност. Интересно какво произвеждат страните от ЕС след като примерно евроконсорциума за Еърбъс вече изнесе или е на път да го стори производството си в Китай. Истинстият проблем е забавянето на ръста на китайската икономика. Борсите в Китай а оттам и в САЩ вече го регистрираха. Макар че китайската централна банка се намеси и спря срива на борсовия пазар няма гаранции че това няма да се повтори. По-скоро въпросът е не дали, а кога. На този фон Русия не е чак толкова зле. През 1998г. кризата в Русия можеше да бъде избегната но Елцин предпочете да спаси олигарсите. Сега какво ще се случи никой не може да предскаже. Но каквото и да се случи Русия ще оцелее. Не така стоят нещата за ЕС. Залеят ли ни ордите орки и през тази година със съюза е свършено. Австрия излезе от Шенген. Временно ама не се знае до кога.

Еърбъс в Китай? Ти си изперкал тотално бе!

И Боинг и Боинг. Ама ти нали си един балкански провинциалист комплексар не ги разбираш тези неща.

Рубла чок, пара йок.

нямало да купуват, зарзават нямало да ядат ...

"В. Путин - Турция поплатится за наш сбитый Су-24." Вова, май на теб ще е отредено да платиш масрафа.

Отдавна е дошъл,бе!...

още ли е в Сирия? Военно-космиическите сили летят ли?

Пред както винаги е цялото време на света. Бъдещето е във високите технологии и товариш Путин мъдро е предвидил да ги развива гений от гения - дъщеричката му , автор на учебник по математика с основни занимания и постижения в спортните танци. На нея и другият гении зетят шумалов , станал юрисконсул на газпром в 2-ри курс на университета, Путин мъдро е отпуснал 2.5 милиарда за изграждане на силициева долина в мгу. На геният на правото не са чужди и химичните технологии и Прозорливият му отпусна, въпреки кризата за Коледа 1.75 милиарда долара от фонда за благото на пенсионерите за превръщане на фирмата му сибур в руски байсеф. В Сибур заедно със съдружника му опитният Тимченко, съдружник на Пеевски в Южен поток, младият зет, единствения достоен за гения на гения, ще кове техно бъдещето и следващите бандитски серии от руската история . Бъдещето е видяно, предузнано и създадено , то цялото е на тепсия пред руския народ, който спокойно може да нагази в него , защото е поръчано от Прозорливият и благословено, както миналото и настоящето от Генералите на Синода и армията. Смело времет е пред вас и ви зове за нови познати приключения.

Представяте ли си какво е лапането ако добива струва 4 дол. а до скоро го продаваха по 120. И где денги?

Щото хамерите го даваха по 5,5$. Само рашките са лапали.

Но хамерите не фалират и не режат бюджета, а?

Нюланд идва и лайномета се включи на макс за радост на козяците. Да ви е честито бъдещото повишаване на данъците глупаци такива и за тях Русия ще е виновна според вас.

Нюланд идва да инструктира пешките в колонията.

Жалко, че няма кой да инструктира ненормалника Путин, който осра 150 милионна държава... Аз лично знаех, че ще стане така, споделях. Как обаче ни един русофилски чугун не успя да иди на каква опасност са изложени идолите му? Питам се дали не сте прости, русофилски чугуни?

Не се питай. Тъпи и прости. Записани са в Гинес заради тези безценни техни качества. В смисъл нямат цена - некви копейки им плащат.

Мушморок е най-големия бананов мозък на смета.

Не се обяснявайте с враговете на Русия, плюй те ги и ги попържайте.