Млад мъж загина в Дунав при буря, брат му изчезна

36-годишен мъж загина, а 32-годишният му брат е в неизвестност, след като лятната буря в Русе снощи обърнала лодката им в река Дунав.

Обратно в новината

Коментари - Млад мъж загина в Дунав при буря, брат му изчезна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Моите съболезнования! Страшно е!

Това е истински кошмар. Трагедия за семейството. Моите съчувствия за тежката загуба. Дано се е спасил поне единия син.

абе тоя човек уж рибар! а това са "неговите" води....как не е разбрал какво е времето??? тука на запада спасителните жилетки са задължителни. какво става ,нали вече б_я е европа!? ялко за децата му...уясна трагедия-мир на праха им... това е много жестоко и много боли!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Леле, какъв ужас! Хората сме като мравчици пред стихията! Горките хора, имам предвид родителите. Лека им пръст на момчетата, и кураж на родителите - как се преживява такова нещо, не мога да си представя!

пластмасовите лодки,производство на лодкостроител тутракан,ниямат двоъно дано ,,стиропор или фибран,, вграден в корпуса,а борда им е ч5см висок.в франця и мисля че и в европа лодките са с двоъно дано *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

поне другото момче да оцелее, Господи, баща им цял живот ще се обвинява

Бог да прости!

аз имам сащата лодка произодство на лодкостроител тутракан.тези локди по никакав начин не са обезопасени срещо потаване,а са само ц ч5 см борд. всички лодки в франця са с двоъно дано, те.имат вграден в корпуса фибран или стиропор *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вятърът се появи много внезапно, и беше много силен, нямали са как да го предвидят. Имаше вихрушки по улиците и се вдигнаха облаци прах.

те тва е било е бати цунамито с 3-вълна туи юрналистите големи пръсти имат голямо смукане пада. пък иво бог да го прости момчето познавах го , но така му било писано .дано братму да е оцелял някъде

Бях за риба на р.Дунав по това време на около 20-на километра от трагедията. Небето откъм запад се заоблачи и в рамките на 3-5 минути без предупреждение връхлетя бурята. Много силен вятър. Вълните бяха около 50см високи. Уж плувам от поне 20 години, но в Дунав при такива условия едва ли бих се справил... Наистина беше кошмарно. Отделно течението и водовъртежите те изцеждат.

принципно не знам дали в такъв момент като попаднеш, просто да се оставиш да те лашка реката и течението да те носи. Дали, ако започнеш да се съпротивляваш, няма да се измориш много бързо и да приключи всичко ....

"Който го е страх от мечки, не ходи в гората" респективно - който не може да плува добре - да си стои на сушата!

Кретен!

не кретен,а кретен на N-ta степен

който няма какво да каже, да мълчи за да не му лъсне простотията. Бог да прости загиналия!

Боже, опази от такава трагедия- двама сина наведнъж. Дано имат сили хорицата да преживеят случилото се. Може пък другият брат да е жив... Дано!

Каква буря-какви вълни.......в Дунава??????? а и има изискване за спасителни жилетки!

Абе аман от драскачи-многознайковци!! Бог да прости момчето и дано другото се намери живо!

Бог да ги прости, ама боцмана Е ПРАВ ЗА ЖИЛЕТКИТЕ!

Що бе, не е ли така? Ако са били с жилетки (спасителни) да не са се удавили! Ама нали всеки се мисли за "голяма работа" и ето го резултата. Ти като си толкова наясно, дай компетентно мнение де! Или само си правиш тренировки по клавиатурата?

ама е прав за жилетките нали...

Ако се съди по въпроса,който задаваш, то ти си боцман точно толкова,колкото аз съм Юрий Гагарин! В Дунав съм виждал вълни до около 70-80 см и с туристическия каяк ми беше доста трудно да "спася кожата". добре ,че лимана на "Радецки" до Козлодуй беше съвсем близо. Дай Боже поне второто момче да се е отървало. Съболезнования към тези родители и роднини.