Фасадна плоча на блок падна и рани тежко жена

Жена е тежко ранена, след като плоча от облицовка на блок "Лермонтов" на улица "Борисова" в Русе се откъсна и падна върху нея, съобщи БТА.

Обратно в новината

Коментари - Фасадна плоча на блок падна и рани тежко жена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цялото строене с фасадни плочи е пълно безумие. И старо, и ново строителство. В софия има поне два прецедента с нови сгради. Едината е в известен жилищен комплекс от затворен тип, на която започнаха да и падат още преди акт 16, а другиата е луксозна офис, облицован с жълт мрамор, чиито плочи масово започнаха да се отлепят на първата година. Собствениците и в двата случая са взели мерки, но рискът си остава. Оглеждайте се нагоре като минавате покрай такива сгради. При наличие на вече липсващи плочи заобикаляйте. С превенция глава не се чупи.

абе ти на луд ли се правиш? това значи да вземате общо 700 и да ви искат 650 лева преди да стигнете до яденето. това значи.

Абе, а ти наистина ли си толкова тъп или се правиш. Не може да получавате общо, не зная колко души сте, но не може да имате собственост при този доход!!! Значи изхода е или се борите срещу дохода, или се примирявате без собственост, но някой да ви я подържа, само защото сте бедни, е такова животно НЯМА!

Има! Виновни са собствениците на жилища в този блок. Сега пострадалата трябва да заведе дело срещу тези хора, та да им уврат главите, че собствеността трябва и да се ПОДДЪРЖА.

Отраснал съм в този блок и плочи си падат от 80те години.

Ами то още няма смъртен случай ...защо община Русе да взема мерки след сигнализациите ...имайте търпение ....когато следващата плоча утепе някой ...тогава мооооже би ще отреагират!

Във всеки град улица Борисова.

АЗ колко ти плащат? Кажи бе човек и ние имаме нужда от някой лев

Решението на проблема с падащите плочи и плочки с тези блокове е цялостно саниране. Обаче то няма да се осъществи без помощта на държават, не на общината. В тези блокове има много стари хора, които няма откъде да извадят необходимите пари, даже и ако одобрят проект по енергийна ефективност. Особено при силен вятър постоянно падат плочи и плочки. В бл. Пушкин решиха част от проблема, като алпинисти махнаха старите плочи от терасите и сложиха фибран.

Като нямат пари да си поддържат жилището, да го продат и да си купят къща в някое село, където цените са с пъти по-ниски. Не стига, че са се уредили на времето с държавно жилище или без пари, или с минимална цена, а сега пак държавата да им го поддържа. А че са взели жилище на безценица с връзки доказателството е, че не го поддържат. Никой, който е купил жилището си с труд и пот, няма да го остави да се руши, а ще си го поддържа!

Поредния за преглед! Ти що не продадеш бе, ей...друга песен щеше да пееш ако беше на тяхно място, ама и ти ще остарееш :)

Доста тъпо изказване! Първо, даже и при социализЪма обикновените хора не получаваха безплатни жилища, а ги изплащаха с кредити. За радост - при несравнимо по-изгодни условия от сега. Не те знам к'ъв си и на колко години, ама ще е интересно като се пенсионираш и ако си с една мизерна пенсия как ще си посрещаш харчовете. А и кой ще ги купи тези стари панелки та да ги поддържа в изрядно състояние? Ти що не си купиш един апартамент там и да му залепиш падащите плочи от облицовката?

Който ги пише тия глупости не мисли с главата си, а с краката си и явно го гложди завистта, че няма там жилище. Никой никого не е питал като е облицовал блока с тези плочки и не е помислил след време какво може да се случи. А това, че хората остаряват и с мизерните си средства трудно преживяват, камо ли да предприемат мерки за ремонт на фасадатана никого май не му пука! Много е лесно да влезеш и да си излееш отровата!

Станишев е виновен!!!То е ясно като бял ден, а нашият ритнитопковец, за нищо не е виновен, ние сме виновни, естествено, че и ние искаме да живеем като бели хора даже и коли да караме, но това не ни се полага! Трябва само от сутрин до вечер да се възхищаваме на сътворените простотии и тъпотии на Асфалтаджията и собственика на 10-на недвижими имоти, придобити с честен труд за 2 години и естествено, да гласуваме за тях! НИЩОЖЕСТВА ГЕРБАДЖИЙСКИ, СРАМ НЯМАТЕ ЛИ ПОНЕ МАЛКО И ДА ПРИЗНАЕТЕ, ЧЕ НИЩО НЕ СТАВА ОТ ВАС, ВИЕ ДВАМАТА НА 2 МАГАРЕТА СЛАМА НЕ МОЖЕ ДА РАЗДЕЛИТЕ, ДЪРЖАВА ЩЕ МИ УПРАВЛЯВАТЕ! ВЪН, БЕЗРОДНИЦИ!!!!

"Трябва само от сутрин до вечер да се възхищаваме на сътворените простотии и тъпотии на Асфалтаджията" -- опитай вместо това да поработиш нещо и ще се почувстваш по-добре ;)

Айде пак... Абе ти от сутринта нещо си се изнервил. Какво си взел, че ти се привиждат такива неща? Да не го е строила на Борисов баба му тоя блок, или пък да го стопанисва. Стопанисването на сградите е ОТГОВОРНОСТ на собствениците. Русе имаше кметове от БКП от 1995 до 2011 година, ама пак ГЕРБ са виновни, нали? Това, че тия дебело.ъзи комунистически трътки не си мръднаха пръстта да направят каквото и да е няма значение, нали?

Единствено и само собственика (собствениците) носи отговорност за състоянието на сградата. Ако от Вашата къща падне плоча и ви счупи главата пак ли правителството ще Ви е виновно?Нещо повече! Правителството предлага програми за саниране на това наследство от социализЪма, но повечето мизерници плюете и тези програми!?

Върви се прегледай. Хората искат да санират, но нямат пари. Прави разлика между двете неща.

правилно!

Norton

Блоковете по дължината на булевард Борисова в Русе не са един или два, като се почне от централната гара надолу по дължината те са от двете страни на улицата, единственото спасение е да се върви близо до пътното платно. При дъждове или влажно време доста често се наблюдават паднали плочи. Проблема е от много години и явно трябва да загинат хора за да се вземат мерки. Да е говорим, че под тия блокове е пълно с барчета, магазини, има детски площадки и е винаги много оживено.