Линейка изгоря в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе

Линейка се запали в Русе, съобщиха от ОД на МВР в града. Тя е изгоряла за 15 минути.

Обратно в новината

Коментари - Линейка изгоря в Центъра за спешна медицинска помощ в Русе | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не може да се гаси пожар, когато има обилен източник на кислород, каквато е била бутилката. Просто е трябвало тази бутилка да бъде отдалечена. Явно някой неграмотник е решил, че ще гаси пожара с пяна, в момент в който от бутилката изтича кислород. Елементарна подготовка са нямали тези хора там!

Все се оплакват, че линейките били стари. Лично аз съм виждал в големте градове от този модел "Ситроен" В БЕЗОБРАЗНО СЪСТОЯНИЕ. Чудя се, какво ли лу е повлияло за няколко години да стигне до това деридже? В един селски здравен пункт дежури една "ЛАТВИЯ", закупена през далечната 1989г., но доста добре стопанисвана и работи безотказно. Имало е няколко случай на проблеми, но фелдшер частник веднага безвъзмездно предоставя своята и проблем няма. Сигурен съм, че проблема не е толкова с възраста на колите, а от този дето върти волана.

Тъпаци давайте 125 милиона за родната милиция за здравеопазването пари не трябват, там всичко е под контрол.

Интересно изречение " щетите са за 90 000 лева ,но линейката е застрахована ".И кой ще плати тези 90 000 ,пак ние.

Ако беше руска УАЗ-ка, нямаше да се запали!

"Инцидентът е станал, когато екип на "Спешна помощ" е правил проверка на двете кислородни бутилки в линейката. Внезапно от тях изскочили пламъци, които бързо обхванали превозното средство." Не знаех че кислорода гори,все си мислех че само подържа горенето:)))

Чистия кислород дори ако има и една капка масло при допира с него маслото се самозапалва. Дано не греша но мисля че е така.

Да така е. Напълно си прав . Добре е , че не се е взривила , защото в тази ситуация е възможен и взрив. Лети като ракета.

Това е само теоретично. Виж по-горе какво пишат,при проверка на бутилки. Това значи да видиш по манометъра налягането в тях и това е. Внезапно от тях да излязат пламъци.....фантазия. Да не би някой от персонала не си е зареждал бутилката с пропан-бутан....да не е била изправна и една цигарка е свършила работа. Много пъти в работата ми работиха около мен с промишлени бутилки кислород плюс бутилки с пропан-бутан....всичко беше точно. Някой тарикат си е пикал на терлиците и от там е станало.

TИPAMИCУ

Права си бабо Вуно и колегата е дообяснил кога се пали кислородна бутилка. Нещо някой е боравил неправилно с кислородните бутилки и само чиста случайност ги е спасила от взрив.

... точно така - в Кислородна среда това което на въздух едва тлее - в О2 гори с интензивен пламък. Ако духнеш с кислород асфалт на пътя или обикновен гумен маркуч гори като суха трева. Изобщо Чистият кислород е страшна сила. Ако е имало теч от бутилката - всичко с изключение на метала в линейката е горимо. Обикновената пластмаса не тлее а гори като бензин например - и с никакъв пожарогасител не можеш да противодействаш. Не съм пробвал - но подозирам че и "Пяната" за гасене в кислородна среда (ако съдържа някакви въглеводороди) ще гори доста ефектно ! Според мен няма виновни - просто мал-шанс. Хубавата новина е че няма жертви поне. Пък те застрахователите затова всяка година прибират една камара пари ...

Пушачи...

Лошо от където и да го погледнеш. Само не ми стана ясно що са комбинация е пяната за гасене на пожар да се пали...

е това, има ли "елхичка"отпред, само за подпалки става.

Ако е имало някакво омасляване около кислорода , кислород +масло = бум

и линейките започнаха да се самозапалват....

само ти не щеш .

ами аз не съм нито тъп атакист, нито безмозъчен активист от позитано20. но и двата вида - как ви наричат руснаците... политически пигмеи. хахахаааа

Гладни сме,и се замозапалваме,ама ни хваща шубето в последия момент :)