В Русе направиха сърдечна операция без кардиохирург

Здравно неосигурен пациент претърпя операция на сърцето в Русенската болница, където няма отделение по кардиохирургия.

Обратно в новината

Коментари - В Русе направиха сърдечна операция без кардиохирург | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

само се чудя... ако резултатът бе друг кой щеше да спаси лекарите? да имало е нужда от операция, но не е имало нужния псециалист... само си спомнете какво стана с ония лекари дето по спешност оперираха дете което почина... тези лекари заслужават повече за рисквоете които им се налага да поемат в подобни ситуации. не мисля че ако бяха отказали да оперират някой щеше да ги обвини. но когато вземат решение да се опитат да помогнат и не успеят... тогава ги изяждаме.

Крайно време е болниците да отворят по едно помощтно стопанство с двадесетина кравици, стотина овчици и 30 декара тютюн, а като разрешат - и марихуана. Оцелелите здравнонеосигурени да си отработват там разходите. А иначе на лекарите - поздравления и поклон.

състоянието е било с голяма тепен на спешност. Било е животозастрашаващо. В случая, не трабва ли да плаща държавата/ МЗ, независимо дали пацеинта е здравноосигурен или не? Мисля, че срешните състояния не са обект на здрвноосигурителната система.

Един пробив в стената, Един шамар на сериала Алол ало - нови серии - НЗОК. Чака се думичката на касичката и РЗИ-то. Ще кажат, че по правилата на исото в МБАЛ чето може да се лекува само по клинична пътека. Другото не е позволено. Наръганият трябва да се дънгардоса с коала през девет дерета в десето до мбалчето пироговче в солицата. Там има клинични пътеки от пиле мляко. Другаде-не.

на всички, пишещи по-точно казано плюващи, бих казал едно голямо - срам ме е, че българите са такива неандерталци. Срам, срам, срам за Майка България . Престанете да делите хората според вашите грозни жалки категории, И сте достойни за съжаление, и сте злобни, и сте небългари. Изроден народе български.

Съчувствие, благородство, човещина - в България тези понятия се превърнаха в синоним на национално предателство.

Дано изцерения да не е циганин, иначе язък и за труда, и за парите!

като го изпишат неосигуреният , да го пратят принудително да работи, за да покрие разодите.

lu4ka

Като гледам, всички цигани работят като диви, та да си платят здравното обслужване.

ЕВАЛА НА ЧОВЕКА!!! ЧОВЕК С ГЛАВНО Ч!! ДА МУ ДАВА БОГ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ!!!

Професионалисти с главна буква...

Ето това са истински герои, всичко останало е вятър, мъгла и дребнотемие...

браво на лекаря и хвала за професионализма му! само че не стига, че ромоидния спасен отново бърка в кацата, в която не е внесъл и няма да внася и стотинка, но като нищо утре като оздравее ще продължи "битовите скандали", т.е. дивашки побоища, а може да посегне дори и на лекаря си! както знаем, ромоидите уважение, благодарности човещина не засвидетелстват никому, при тях такива неща липсват по рождение!!!

Колега, подкрепям те. Обаче виж какъв късмет е имал хирурга- да се упражнява на живо в кардиохирургия. След следващия " битов инцидент", рома може да потърси същия хирург за мозъчна трамва. Доктора ще има мат'риал за упражнения .... :-). От коремен хирург, човека ще стане полихирург.

Колега,не знам дали разбирате,че ако не беше успял,хирургът щеше да бъде упрекнат точно защото ще решат,че се е упражнявал на живо.Надявам се победителите да не ги съдят.

Това е един истински хирург и което е по-важното - ЛЕКАР.

Колегата да дойде в Швеция. Тук такива хирурзи се търсят с фенер. И заплатата ще му е голяма и уважението на хората.

За наше щастие все още има истински лекари, за които професионален дълг и хипократова клетва не са празни думи. Поклон пред лекарят и човека

ако доктора е джипи веднага ще почне да пише направления часове наред ще го препраща на друго място, а както не е осигурен няма да му позволи да стъпи в болницата, браво на този доктор, рискувал е и е спасил живота на човека.

На тоя (да е жив и здрав за смелостта) здравната комисия сигурно ще му разкаже ....., въпроса е, че на докторите (казвам го с уважение и поклон) почти редовно им се налага да избират от две злини по-малката, но винаги негативите остават за тях. Пациентите не го разбират, те мислят, че "резервните части" за тялото се намират в съседния магазин за авточасти. Това за Москов не важи, неговата система ще търси шпионите в здравеопазването, то не бяха с лична карта, сега с палци, утре -очите....а бе движение да има......

поздрави и поклон за лекарите , но този неосигурен след битов скандал дали не е циганин нямат пари за осигуровки как се е напил , ами от нашите помощи няма работа ами той със сигурност е неграмотен и не на последно място всичко за сметка на болницата -защо ами на края на годината тази болница а и много други ще са със завишени преразходи кой ще ги плати пак ние -БЪЛГАРИТЕ ТОВА НЕ Е ЛИ ДИСКРИМИНАЦИЯ едни работят плащат си всичко към държавата а други само ползват -ако не е така ???????????????????????

е това е герой

А болницата откъде ги взема тези пари? Май накрая винаги данъкоплатеца духа супата.

Ако болният оживее -добре! Ако умре докторът може да бъде осъден,защото е направил манипулация,за която няма правоспособност.А русенци няма да имат кардиохирург за 1000 лв.

Едно време като бях млада работите се нагласяваха спряма нуждите на хората. Сега се гласят спрямо печалбата. Не че в България няма пари, има и предполагам не са малко. Но важи принципа на комисинните. Добре де, хубаво се замили да се специализират докторите. Ама системата е продънена, няма доктори, населението намалява. Каква специализация е нужна чак толкова, да се зашие едно пукнато сърце.

Браво,на доктора за добре свършената работа.всеки има право да живее,докато Господ не го прибере при него,като не е бил не осигурен човека,дори и Циганин голяма работа,много хора откраднаха от Здравеопазването много повече,и не са във затвора,така че Поклон Пред екипа спасили човека!!!

заради тия неосигурени мангали,докторите работят за мизерни заплати и бягат навън...Иначе желая на хирурга още дълги години живот и здраве..

Браво на лекарите! Браво, преди всичко за верноста им към Хипократовата клетва, а не към наредбите и инструкциите на МЗ и Здравната каса!

Човещината на един съвестен доктор а не мародер рядко срещано в БГ жалко!!!!

Ето за кое говорех- ето този е, дето приема, че всички са мародери, а само конкретният- изключение. Дори и в позитивната новина вкара целенасочена жлъч.

сигурно е скромен човек. Алчниците не поемат такива професионални рискове.

Ето за кое говорех- ето този е, дето приема, че всички са алчниците, а само конкретният- изключение. Дори и в позитивната новина вкара целенасочена жлъч.

Поклон пред такива хора. Истински. Липсват ни.

Чакам пак дежурните подбудители към омраа и насилие- как беше - "некадърник", "купена диплома", "мръсник", "гледа те в ръцете"...

Всички искат качествено здравеопазване, ама си трайкат когато един лекар взема 1000 лева, а един ритнитопковец от Z футболна група - 10 000.

Още по-трагичното е, че се оказва че парите за лекаря и ритнитопковеца са от едно и също място - от бюджета. Погледнете задълженията на всички футболни клубове - до един.

сега Москов да накаже хирурга...

Москов, влез си в ролята и накажи този безобразник, който точи системата и спазпва хора, въпреки квалификацията си. Хайде Москов!

пишете минуси, пишете... само накрая да не се окаже наистина истинският специалист и лекар наказан и да му се наложи да плати за операцията и за това, че е спасил човешки живот (незвисимо чии...)

Преди време четох, че в Белгия здравно -неосигурените са към 10000/ако не греша/.В България са към 1 000 000 ,е тогава как да има добри болници със съвременна апаратура, като един милион лумпена и дегенерата не си плащат осигуровките.Самия аз съм попадал на хора , които се хвалят колко голями заплати вземат, но ги осигуряват/с тяхно съгласие/напримерна две минимални заплати.На забележката ми , че живот и здраве ,ще вземат малка пенсия , тези юнаци бодро заявяват , че другите ще напълнят фондовете.А на лекарите искренна възхита от тяхните умения.Освен това съм забелязал, че неосигурените имат най-голями претенции към лекарите и здравното обслужване

Неосигурен, битов скандал и прободна рана в сърцето. И някой колеги още питат, дали е циганин. Вечните паразити.

Истинско щастие или късмет е ,че въпросният пациент е попаднал на лекар с истинска диплома ! Ами ако беше в Бургас .....?! Но иначе излиза , че всеки може да оперира едно сърце - какво толкова се възнасят разните специалисти ! Сега очакваме мозъчна операция от ветеринар - евентоално ! Не е невъзможно , или поне в Бг ! И все пак адмираций за екипа извършил операцията !!!Боже , Боже ..... ?!

Имаш правописни грешки. Неграмотен, пък критикува.

Нищо, ти го прочети без грешките - дано да схванеш сърказма !

Да де , ние нали от много грамотност я докарахме до тук , та сме цъфнали и вързали !!!

Много си е прав човека да се шегува , но Вие виждате само правописните грешки ! Ами Вие като сте толкова грамотен , можете ли да поясните , как така има лекари с купени дипломи в системата и наистина неграмотни ма...ли да са в политиката на България ?!Къде сте спали тези дето сте много грамотни ???????

хЪмчо хъмкай и дерзай критиката пак е от теб

Поздрави за хирурга. Това се дължи колкото на високата квалификация на хирурга, толкова и издръжливостта на циганина. Това племе огън не го гори, вода не го дави и нож не го убива.

Бас държа че е направил по-добре от средното ниво на сърдечните операции. Просто като му е било за пръв път е внимавал много повече от обикновен сърдечен хирург. То туй е така, като няма сърдечен и пациента ще умре всеки е сърдечен доколкото умее. Да не си мислите че всички доктори по вътрешни болести знаят всички болести еднакво добре.

А ти си специалист по...?!

аналология искаш ли да те оперирам

Докторът се е справил отлично, това е ясно. Хвала за него и малко премия няма да му се отрази зле... Но идват няколко резонни въпроса: 1. Защо в град като Русе няма кардиохирург! Това не е никак малък град и при това е в топ 10 на България! Наистина ли всичко що беше кадърно и образовано забегна в чужбина? 2. А след като не е здравно осигурен кой ще плаща? Риторичен въпрос, то се знае, че ще сме ние! Ние, които си плащаме най-редовно всички данъци и осигуровки и ходим на работа, за да си гледаме децата. А този човек? Той какво е дал на държавата? 3. Ами ако в същото време имаше пациент в спешно състояние, който да има нужда точно от този лекар? Не е невъзможно! Какво, той да чака , докато оперират нехранимайкото, който се е сбил и са му мушнали бутилка в гръдни кош! И този другият пациент може да си умре, чакайки докторът да дойде! И не е виновен лекарят, все пак той си е изпълнявал дълга! Виновна е цялостната ни система по здравеопазване!

Ти си расист. Обиждаш циганина.

Ама не го наричам циганин за разлика от тебе ;).

Не само неосигурен, но и с прободна рана след битов скандал. От кои ли ще да е ? ;-/

Римляните се колят, българите плащат.

Не се кахърете, че опитният субект е бил неосигурен. Така са потренирали лекарите в реална ситуация върху човекоподобен макет. Ще им е от полза за по-важни случаи!

Е, няма да се учудя, ако сега накажат доктора и го накарат да плати за операцията. То няма ненаказано добро в България.

ами като не е усигорен му пратете сметка по пощата и после я съберете сас съдя изпълнител... така работи по цял свят системата...защо не и в бг?

Прости ако не е верно, Божке мили ! баба Тодорка

простакеса дърта

Болницата е увеличила дълговете си с 15 - 20000лв. Ние всички дето четем - ще платим.

Футболист рита топка и получава 10 хиляди на месец. Лекар спасява живот -800 лева на месец. Клубовете дължат милиони,за болниците няма пари. Скапана държава.

Оф исках да ти натисна 1000 плюса, но не ми дава системата.

И то как ритат - пълни тюфлеци. Стоичков поне от футбол разбира - той им го каза.

Айде мятайте го ,че няма специализация по кардиохирургия.

Пациента е от ТЪМНОЗЕЛЕНИТЕ!!!

Браво на хирурга! Само да попитам - пациента от по-тъмно зелените ли е бил - за които няма задължения, те имат само права (и им е позволено да лъжат)?

това са героите на нашето време -хвала и поклон!!!!!!!

Лечение на здравнонеосигурен означава, че разходите са за данъкоплатците, като влошават финансовото състояние на болницата. Да поздравим хирурга за работата, но трябва болницата да може да съди пациента и съдия изпълнител да налага запор на имущество, за да се възстановяват разходите по лечение на неосигурени. Вземете им нивите, колите, вилите или депозитите държани за лихва и тогава ще има обрат в плащането на осигуровки. А защо и служител съдействащ на държавата да осъди работодател за неплащане на осигуровки да не получава парична награда, която е процент от глобата на работодателя?

Гордейте се с тези българи, а не с онези с топка, с лента и тям подобни.

Сега да ги видим по коя пътека ще изпишат пациента?!

Хипократовата клетва важи ли за мангали?

Тя важи за лекарите.

Не ми се прави на умен. Не питам това

Браво на лекарите! Искам да видя кой ще е този плочаджия или монтьор, дето ще налепи плочки или ще оправи кола без пари. Плащайте си поне тези смешни 18 лева на месец за осигуровки, бе!

Аааа не, това са професии за терикати.......