Дадоха под приемна грижа бебето, оставено от майката в кола

9-месечното бебе, което беше оставено вчера от майка си повече от половин час само в заключен автомобил на паркинг в Русе, вече е настанено в приемно семейство.

Обратно в новината

Коментари - Дадоха под приемна грижа бебето, оставено от майката в кола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а вижте просещите по спирките, невидели баня и училище. Растат заедно с бездомните кучета.

ПОДКРЕМЯМ! 50 +.

шматка и половина. Дет се вика загоряла бобът:)

Уж е лекар и би трябвало да е интелигентна поне малко, защо са й толкова деца? Нима не знае какво да прави? Май не й пука много, щом така постъпва...

Госпожо/господине, отдавна не живеем в 18в, че да раждаме деца защото ни трябват за работна ръка. Няма нищо лошо в това една жена да има повече от 2 деца стига да успее да се огранизира. За това голяма роля има и БАЩАТА (впрочем той къде е в този казус?). Ако една майка работи и то на няколко места, както личните лекари ходят по селата, ситуацията става трудна и грешки стават. Лично съм била свидетелка на рисково поведение на майка само с едно дете и без никаква друга работа. Точно същия случай - пиеме кафе с нея лятото и тя изведнъж се сети, че забравила детето в колата... горкото не можеше да си поеме дъх.

Тука чета, че доста хора плюят по социалните, само да ги питам, ако не дай Боже беше станало нещо с детето, точно вие щяхте да ревете - ама къде са социалните , ама къде е държавата, ама защо плащаме на тези хрантутници като не вършат нищо - е ми ето хората са си свършили работата - и не са и взели завинаги детето , а само колкото да се освести въпросната госпожа, защото пък била тя докторка или ровеща по кофите - постъпката и е застрашаваща живота на детето, това е. Какво по-нормално от това не мога да си представя - да и обяснят че така не се гледа бебе, бих добавила да и плеснат 2 шамара и да я оставят в кола за 1 час на жегата и дано се вразуми.

КОЙ ТУК МИСЛИ,ЧЕ СОЦИАЛНИТЕ СА МНОГО НЕОБХОДИМИ???КОЙ Е СЪЗДАЛ ТАЗИ ИНСТИТУЦИЯ В СВЕТА НЕ ЗНАМ ,НО СЕ УЖАСЯВАМ ОТ ТЯХ,ЗАЩОТО МОГАТ ДА ТИ НАПРАВЯТ ЖИВОТА ЧЕРЕН .НА ТЕБ И НА ДЕЦАТА ТИ САМО ДА ИСКАТ.ТЕ СА КАТО ПОЛИЦАИТЕ.ВСЕ СА ТАМ КЪДЕТО НЕ ТРЯБВА. А СОЦИАЛНИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА ЕДНИ СОЦИАЛНИ..-ПАЗИ БОЖЕ!!!

Виж сега нищо и никой не може да ме убеди, че е нормално да оставиш 9 /ДЕВЕТ / месечно БЕБЕ само в кола, на сянка , под сянка , когато е 33 градуса навън, дори и за 1 /ЕДНА/ минута. Нищо не и е пречило да го вземе със себе си , то е било вероятно в кошче, грабваш кошчето и .....да тежи ......но това е БЕБЕ , не е плюшена играчка , отиваш и си свършваш работата, многократно ми се е налагало да ходя с кошчето и бебето по банки, по НАП и в общината. 99% от случаите хората ти дават предимство като те видят с бебе и от това по-нормално няма. След като тази ВИСОКОИНТЕЛИГЕНТНА жена не го е проумяла, значи трябва някой да и го каже или покаже - явно няма близки да и кажат, че така не бива и ето обществото и го казва по един или друг начин - дали ще са социални, фондации, други органи или организации - все някой трябва да е коректив когато някой върши малоумни неща - затова се наричаме общество , другото е за джунглата - там никой нищо няма да и каже , ако оцелее - оцелее, идва следващото - като при животните.

Веднага трябва да върнат детето на майка му.

Нещо много бързо социалните и скалъпиха обвинението.

А какво да я чакат да му направи нещо непоправимо ли, че да вземат под внимание.

не съм съгласна социалните да решават каквото и да е , как така отнемат дете от майка, това трябва да се обжалва, изглежда нагласено

Това някои хора като се вдъхновят за морални стожери, нямат спиране. Да, грешка е направила майката и то опасна, но трябваше ли да й се отнеме детето в.... приемно семейство! Да не казвам какви цигани и мошеници са тези приемни семейства, само само да вземат пари. толкова ли не можаха да го дадат на бащата, на бабата, на някакви роднини, поне да е в семейството все пак.

ДА!МЯСТОТО НА ДЕТЕТО Е ПРИ МАЙКАТА И ПРИ НИКОЙ ДРУГ!!!ДОПУСНАЛА Е ГРЕШКА,ЖИВОТА НЕ Е ЛЕК НО КОЙ НЕ ГРЕШИ ???ИМА ЛИ БЕЗГРЕШНИЦИ,ИМА ЛИ ПИТАМ??? ВСИЧКИ БЕЗГРЕШНО ЛИ СИ ВЪЗПИТАВАТЕ ДЕЦАТА? А?ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА СЪДИТЕ!ЩЕ ВИ КАЖА НАЙ-ДОБРИЯТ СЪВЕТ -КАЗАЛ ГО Е АРИСТОТЕЛ-"ПОГЛЕДНИ СЕБЕ СИ ."

Правиш ли разлика между грешка и живото застрашаваща небрежност при отглеждане на дете?!

подкрепям

личен лекар !!! оставя девет месечното си бебе само в колата ...на паркинг !в бг ! направо и хлопат дъските ! добре , че хората са извикали полицията и че не е имало наблизо злонамерени хора !

Социалните тъпанари "не разбират" май, че по-голям стрес и вреда за бебето от откъсването му от мама и предаването на някакви непознати хора НЯМА! Колко ли пари са прибрали за тая работа и дали спят спокойно.

Май баща ти не ти е чупил нищо?

" МАМА " не те оставя затворен в колата на 80 градуса , всъщност на никакви градуси !!!!! И то два пъти, май не ти стига до главата, че е можело да е фатално. Мисли малко с тая глава, преди да обиждаш хората!

3евзек

Може да е фатално, но не е стресиращо.

Къде е бащата на детето? Някои плюят майката, доста в защитават, това МОМЧЕНЦЕ на 9 мес. има БАЩА. Няма негово мнение...

а мнението на майката прочете ли го ?

Многократно.

Нещо много бързо социалните и скалъпиха обвинението, като за норматив. Детето има жив баща и две по-големи деца, можеха временно да го дадат на бащата, другите две деца също щяха да се грижат за него. За дете на 9 мес. не е добро решение да живее без родители, в приемно семейство. На 9 мес. без майка, не ми се мисли... Дори служебен адвокат би спечелил такова дело. Явно някавки пари са играли тук.

ама дело имало ли е ? къде го прочете това ? и какви пари играят ?

Лицемерните еничари "защитници на детски права" защо разделят невръстно дете от истинската му майка по незначителен повод, а не обръщат внимание на циганките, каращи рожбите си да просят ровят в смрадливите заразни кофи за боклук и раждат докато са малолетни още?!!!

Ама вие сериозно ли?Незначителен повод? Буквално е застрашила живота на детето си и то нееднократно. Тази жена не е майка, а инкубатор.

Я стига сте нападали жената. Четири деца родила и вместо да бъде обезпечена с доходите на мъжа си и да си ги гледа на спокойствие, е принудена да бъхти като негър, за да изкара насъщния. Имама такава близка умна интелигентна с хубава професия, работи като роб, три деца има, а мъжът й се разболя, тя е за жена, тя е за мъж и НЯМА кой да й помогне. Никой няма представа от драмата на тези жени, а точно благодарение на такива като тях България оцелява и я има все още.

е кво, да я хвалим ли ? една жена ражда когато иска и от който си иска. тук виждаме бразилски сериал. ражда като за световно. възника въпросът - като не можеш да се грижиш за децата си защо ги създаваш? а за създаването на едно дете са необходими яйцеклетка и сперматозоид. така че и източниците на сперматозоиди допринасят за населението на дадена Държава.

Четири деца е родила и е лекар, това е нагласена.

Абе бастун, имаш нотариален акт за числото "36", или как? Върви си пий хапчетата, че ставаш смешен! Върви, пусни жалба при Арменския патриарх, че спам-проверката не ти дава на теб, тоя номер!

Тук ли намерихте да си ги мерите? Ясне е и двете са ви по 36мм. Преживейте го, милиметър по-горе или по-долу, какво толкова/

а бе тва племе наистина ли няма мярка къде и кога да спре! първо - това е измислена трагедия! ако вида беше толкова хилав нямаше да сме 7млрд второ - на 9 месеца е, как така ще го разделяте от майката бре калпазани недни жената има 4 деца, колко от стожерите правото тук имат и 2? и сега неудобен въпрос - колко дава държавата за да помогне на тая многодетна майка, а?

Отговора е че дава много повече на приемните семейства!

Постъпката на майката няма никакво оправдание и по това могат да спорят само хора, които не са много хора. Тази жена още е и рецидивист в постъпката си, както се разбира от прокурорското изказване.

А колко хубаво беше, ваканцията, когато нашите отиваха сутрин рано в завода да градят основите на бъдещия капитализъм и се прибираха чак вечер. И всички махленски деца търчахме на разменни начала по дворовете си, "ограбвахме беззащитните череши", правехме хелоуински номерца на пенсионерите от махалата, за което наистина чистосърдечно ни награждаваха с лакомства и пр. детски забавления. Типични "Сини лета"... Но сега вече е страшно! Не стига, че по локалното на "9.IX", ВЕЧЕ не никне трева между паветата и не можеш да риташ мач, ами на всичкото отгоре и "социални", и НПО-та, и всякакви други транс-обратно сексуалисти, дебнат отсякъде.

ВЯРНО ХУБАВИ ВРЕМЕНА БЯХА!МОИТЕ РОДИТЕЛИ БЯХА МИНЬОРИ-РАБОТЕХА В МИНИТЕ.НА 5 ГОДИНИ СЕ СЪБУЖДАХ СЪВСЕМ САМА В АПАРТАМЕНТА В КОЙТО ЖИВЕЕХМЕ И ПРЕЗ ДЕНЯ СЕ ГЛЕДАХ КАКТО МОГА САМА АМА БЯХА СПОКОЙНИ ВРЕМЕНА И МНОГО ХУБАВИ!!!НЕ ХОДЕХ НА ГРАДИНА ,ЗАЩОТО МНОГО БОЛЕДУВАХ.

Бебето не може без истинската си майка!! Далите го в приемно семейство страхотно му вредят и са престъпници!

Ами ако бебето не може и с истинската майка, тогава какво правим?

Когато навън е 33, в колата за десетина минути става 50 и повече! А температурата на детето трябва да се държи около 36-37, защото иначе то получава топлинен удар и загива! Затова трябва да не се мота в тая спряна затворена кола по памперс, а да е облечено с леки памучни дрешки, и изобщо - не трябва да бъде оставяно само нито за минута, не за половин час! Това никак ли не можеш да го разбереш, или просто ти трябва да се заядеш с някого сега?! Аман от заядливи изкукуригали старчоци в тоя форум!

Веднага трябва да върнат детето на майка му, която се грижи за него!!!!!!! Нямат никакво право да ги разделят! Нищо му няма на бебето, а вдигнаха вой до небесата!

Ами, там е работата, че не се грижи - нали точно това е проблемът! Детето е неподходящо облечено (голичко по един памперс), зарязано за дълго време в задушната кола, която става като фурна много бързо в тия жеги - това не ти ли е ясно?! Самото раждане на едно дете не е достатъчно, за да кажеш "истинската майка - от нея по-важно и любяща няма на света" - нищо подобно, от такава като тая има много, които са любящи и загрижени, и няма да го зарежат това дете така на паркинга, за да си "вършат важна работа"! Стига с тия лозунги и клишета - всеки ден по света умират деца, малтретирани от "истинските си майки", бити, оставяни сами в опасна среда, изнасилени от поредния съжител на тая "истинска", и какво ли не друго! Човек трябва да има глава на раменете не само, за да носи шапка, но и да мисли понякога - не само за себе си своите "работи", а и за това малко същество - в негов интерес!

За да е по-леко в жегата го е оставила само по памперс. Майката си обича детето!

ще го върнат де .... след 1 месец. много деца на такава възраст са изоставяни и отглеждани от Държавата и приемни родители. и са оцелявали. и това ще го отгледаме. става въпрос за 1 месец. след това то ще бъде върнато. а ако през това време бащата си го поиска чрез съда е напълно възможно (и редно) да си го вземе.

Нещо много бързо социалните и скалъпиха обвинението, като за норматив. Детето има жив баща и две по-големи деца, можеха временно да го дадат на бащата, другите две деца също щяха да се грижат за него. За дете на 9 мес. не е добро решение да живее без родители, в приемно семейство. На 9 мес. без майка, не ми се мисли... Дори служебен адвокат би спечелил такова дело. Явно някавки пари са играли тук.

малко ми се струва преувеличено всичко това...от друга страна 4 деца,едното в седмична ясла...странна работа ,лекар е все пак...не е като да е едвам да свързва 2 та края....от друга страна като не може да се грижи за деца..да ползва предпазни средства...незнам...

Има безброй много по - тежки случаи за умишлен тормоз на деца , за сексуално насилие над деца със съгласието на родителите, продажба на малолетни като булки и много още нарушения на законите, за които би трябвало в затвора да се ходи - там никой не се наема да реагира.Такива били традициите ... Хайде социалните първо с тежките, с масовите и умишлени престъпления спрямо децата да се справят , пък после да преследват случаи като този в днешната статия.

То хубаво, ама утре като изнасилят някое дете, пак ще се намерят хора, които ще искат да остане в семейството и ще призовават първо да оправят проблема с бежанците, чак после да гледат такива дребни провинения. Нали детето е живо и здраво, какво толкова?

Като Ви гледам докторите, какви ли са Ви инженерите, за политиците изобщо и не смея да предполагам...питекантропи най-много.

Погледни в огледалото и ще ти олекне ...

TIREX

колко лицемерии загрижени били за детето..а на сачаджийките мангалки що не им придиряте и не сигнализирате за децата им, за секса с непълнолетни? аман от подлизурковци зад клавиатурите.

Ма тая била лекарка . Е гати кухата лейка. Да и се вземе дипломата.

Реакцията на майката е била безотговорна и това е можело да коства живота на детето, но това, което правят социалните, ще разбие живота на малкото дете. То няма да е по-щастливо при чужди хора, отколкото при собствената си майка, интелигентна, образована и любяща. Така наречените "социални" едва ли ги интересува друго освен да си вземат хонорара за свършената работа. Лишават едно дете от собствената му майка, защото може би си мислят, че са Господ. Човешките институции са боклук и никога член еди кой си от закона не трябва да е над морала и хумаността. Да отнемеш дете от майка му е жестоко и нечовешко деяние. Разбирам майката да е наркоман, да му застрашава живота или да не може да го гледа, но случаят не е такъв.

sawo

Пишеш пълни глупости. Това е втори случай, в който майката оставя детето си така. При третия може и да не оживее. У нас доста рядко се отнемат децата от родителите и обикновено когато стане има повече от основателна причина.

Социалните да не я следят,и да се заяждат с жената?

И ако то беше умряло на майката живота щеше да бъде разбит, а социалните просто щяха да свият рамене. Гнусно е когато някаква форумна паплач се изкарва по-загрижена и любяща за детето от майка му. Има и лоши и безотговорни родители. Но на вас не им пука за децата им ИЗОБЩО, а се изписахте светци. Как се стигна до такива скверни прояви да се обсъждат и защитават?

не лишават детето от майката. просто на такъв негрижовен родител временно му се отнемат задълженията да се грижи за детето. но погледнато от друга страна - тая има няколко деца от различни ебачи. едните са при баща им. на път е и другото да отиде при баща си. догмата, че майката е "всичко" за детето си отдавна вече няма почва у нас. дано и света се осъзнае. след 1 мес. ще върнат детето на майката , но пожелавам успех на бащата в съда ако си го поиска. детето

От кой са и какво са не е твоя работа. Важното е че всички са гледани и нито едно не е оставено на улицата.

В статията пише за "приемна грижа", а не за това, че детето ще бъде върнато на бащата. Има разлика, защото едно е майка или баща, а друго - съвсем чужди хора.

Правилна и адекватна реакция от службите. Само че защо се правят на ударени, когато ромите си оставят сами децата в къщи, в гората, да просят на улицата и прочие. За да не вземат да им секнат помощите ли?

не се правят на ударени. действат по сигнал. ти лично подал ли си сигнал към тях за изоставени деца ?

А тия що и вземат детето а не колата?

тъп въпрос и тъп отговор ... взели са детето защото то е потърпевшо. на колата и е все едно. не и е топло и не е плакала.

Ама за колата щеше да я заболи пък детето все пак е и на другия родител.

Да не дава Господ да попадаме на такива "лекари". Тя не може да гледа собствените си деца и да прецени, колко опасно е да остави живо същество на тези градуси, заключено в коля, че ще чакаш да лекува и да е компетентна и загрижена за чуждите. Аман!

И не ми обяснявайте, че като е "лекар" и "завършила медицина, много успешна", то автоматично е много интелигентна! Всеки интелигентен човек знае, а на другите едно време детските лекарки винаги обясняваха, че дете на много топло време и силно слънце не се държи голичко - по памперс, пишеше в материала! Задължително на горещо време детето трябва да е с леки, свободни памучни дрешки - които задържат около телцето му неговата температура - много по-ниска от външната, и на главичката трябва да има шапчица! Днешните мами си мислят, че като е горещо и те са по презрамки на голо, то и децата им трябва да са голи -но това е голяма глупост! Не сме африканци, полинезийци и някакви други, които имат по-различна кожа и боята им ги пази - тъмната кожа по-малко пропуска UV-фактора на слънцето! В Индия съм се нагледала на тъпи рускини, полякини, литовци и пр., които ходят червени като раци и с плюски по раменете от простотията си - хората им казват, че трябва да сложат риза с дълъг ръкав, дълъг широк памучен панталон или пола - те "НЕ!" Такова слънце им паднало, щели да се пекат ... Е, опекоха се буквално, след това бяха болни ... Дипломата, дори и за лекар, не е признак на никакъв интелект! Еле, па у нас, където дипломи се купуват, за изпити може и да се назубри нещо, без да се разбира, а как се справяш след това в живота - е съвсем друга работа!

Gal

Чета, чета и едно не разбирам..неможели бебето в количка и с нея, където е имала "работа" за 5 мин....а като няма възможност да гледа 4 деца защо ги е раждала....

Разбира се, този въпрос за гледането на циганите никога няма да го зададем. Те са дискриминирана група, нали така?

Паркинга е пред НОИ - изтичваш до гишето - първото в дясно , до вратата, оставяш документа и бегом обратно.Ноооо - не става така както обикновено и работата се проточва - на всеки може да се случи. Колкото до четирите деца - завършва успешно медицина, първоначално сполучлив брак, впоследствие разпадане на брака.През това време се раждат три , впоследствие четири деца - какво - аборт ли да прави с четвъртото?И всеки проблем води след себе си нови пет - шест. Така че преди да съдим кой прав, кой крив е редно да знаем причините за да се стигне до това положение. А иначе казано - който счита себе си за безгрешен нека пръв хвърли камък по грешната българка, лекар, майка на четири деца.

не се хаби, няма да те разберат.

Точно защото е ЛЕКАР, не трябва да оставя и 5 минути бебето си в колата!

жертва на анатомията, физиологията и останалите 1500 страници книги. Тотално изперкала, с три активни нервни клетки: за сране, ядене и раждане

И какъв хухтавел трябва да си, за да можеш с медицинско образование да си оставяш редовно бебето в колата в най-горещото лято откакто се водят наблюдения (юни беше най-горещият за цялата земя, юли - в някои райони, за август ще видим) и да ходиш някъде си по "работа"?! Какво й пречи да вземе детето със себе си, ако е наистина работа -дори ще я пуснат с предимство?! А тя взела ,че се проточила - тая тайна работа, и мамата не я зарязала по средата, за да се върне при детето си, а останала там - толкова й било важно и крайно спешно?! Не, това не е никакъв лекар, съчувствам на хорицата в това градче, където тя работи, защото да родиш четири деца на млади години, да хвърлиш двете на бащата, да се моташ неизвестно къде с малкото и да зарежеш средното ... не е нормално ... Най-добре да иде при някой колега-психиатър и да си направи преглед на собствената глава преди всичко, докато не е станало късно! Щото като даде фира някое дете, после ще бъде по-зле!

Аз кучето си не оставям в колата! А тази тъпа овца си оставила детето

Kaто ще плащате на приемно семейство, защо не платите на жена да й помага с детето?

Нейна грижа е да мисли може ли да отглежда децата и тогава да ги роди. Тя е направила точно обратното. До 1 година на детето тя е в ПЛАТЕН отпуск. Този отпуск се дава по закон именно за отглеждане на детето и няма по- важно нещо от него.Никой не е длъжен да плаща за детегледачка . Даже тя трябва да плати на семейството, защото e здрава .Защо някой трябва да плаща за безотговорността и бездушието на други... Постъпката и е престъпление.

От такова мислене и назландисване хората вече даже не се престрашават да имат и едно дете. То и приемните семейства като искат доходи, може да си намерят работа, а не да гледат откраднатите от социалните служби деца, нали така? Хайде сега да помислим трезво - вярно е, че има право на платен отпуск, но също така е вярно, че лекарите в България са малко и намаляват прогресивно. Кой ще се грижи за пациентите на жената, ако тя отсъства цяла година? И къде е ходила - не на кафе, а в Здравната каса, защото бюрократите не питат дали си майка, дали си кърмачка, дали си болен, дали си сакат. Изтървеш някакъв срок и после солени глоби и оправяй се сам. Колко лекари заминаха от България заради неуредиците на нашето здравеопазване? Вярно е, че е сгрешила в преценката си на ситуацията, но детето не заслужава да бъде отнето от майка си по тази причина. Не бързайте да съдите. А социалните, като са толкова загрижени, толкова ли не могат да й предложат един слинг, за да може да носи детето си лесно на места, които биха били недостъпни за нея, ако е с детска количка?

ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е ДА НЯМАШ ПАРИ??? ЗНЕАТЕ ЛИ ??? ЛИГЛЬОВИЦИ ТАКИВА И МАМИНИ СИНЧЕТА И ЩТЕРКИ???

Още една западна гадост пуснаха нашите продажни политици у нас отнемане на деца от социалните. В много от случаите децата не са по-добре в бъгнати приемни семейства,които правят това за кинти. Българина си обича децата и си ги гледа както трябва. Да отнемат на ромите,които ходят голи,боси, докато родителите им изпиват социалните. Държавата при либералната демокрация я няма никъде където ти трябва,но точно да ти вземе детето ще се появи.

Иди го обясни на онова двегодшиното дете със счупените ребра от преди две години. Дали приемното смейство му е счупило и двата крака?

Този случай не го помня,но явно става дума за маргинали. Не трябва се допуска това защото тормоза няма да бъде по маргиналите,а по нормалните хора.

Срам за професията!Що за лекар е това!?От БЛС са заявили,че ще разгледат случая,за да се обсъди отнемането на правата й за практикуване.Ако не го направят,значи са пълни ......каквото ви дойде на акъла.

И къде мога да прочета това за БЛС?

"... да я убедим, че действително трябва да преценим ..." ??? а недействително?

Браво, точно така трябва, 4 навъртяла а гледа само 1? Д.... гнусният миндил д...., явно е въртяла дудуци някъде докато бебенцето се е пържило на паркинга- само като си го представя и ми идва да и извия шаврантийското вратле на тая. Да дадат и останалите деца на бащата, явно човека е отговорен

Браво, браво! Ти си готов за съдия!

Чета и се мая колко майки отличнички тук са намерили косур на бедната женица! Вие, дето плюете сигурно сте безгрешни и към децата си се отнасяте винаги правилно - нито сте ги пошляпвали, нито повишавали тон, нито сте ги давали на оглеждани на техните баби, със съмнителна възможност да се справят с дете? Ама ако сте правили нещо подобно, сигурно имате напълно оправдателна причина, но тази жена - разбира се е майка изрод.... За това държавата ни е на токова дереже, щото всеки вижда треската в окото на другия, но не и гредата в своето - шопска поговорка....

Не съм безгрешен. Вчера го оставих във фурната за 5 минути. Само на 60 градуса. Всеки ден го правя без да искам.

в статията не пише нищо такова.

langlima

Да не й го връщат! Да й вземат всички деца! Какъв изрод трябва да си, при това лекар, за да оставиш това малко същество в колата?! При тази не бих отишла и пръста да ми превърже!

Да не дава Господ да изпаднеш в нейното положение ...

3евзек

Какво пише в статията за нейното положение?

Каква майка, каква лекарка, какви 5 лева! Оскотяхме, народът ни е на дъното! Дотам го докарахме, ама сме си виновни! Кога ще изметем боклуците, които ограбиха живота ни!?,

Това си е най-обикновен опит за кражба на дете от страна на бдителни граждани. Добре че се е разчуло та не им се е отворил парашутът на наглеците.

тази маика е абсолютна куха леика и селска докторица без два грама мозък в главата си.хората предупрездават в жегите и куче да не затвариaш в колата си,а тaя детето си оставила.не им завиждам на пациентите в две могили

Жената е завършила Медицина, заела се е с не лека професия. Съдейки по написаното от теб, "chicho doktor", си с някаво незавършено образование. Наблягай на граматиката, коментарът ти, изпълнен с правописни грешки, неправилна пунктуация, липса на главни букви, едва ли би трябвало да те ласкае. Давай мнение, след като се научиш да изразяваш правилно, това, което мислиш.

В твоя коментар също има както правописна, така и пунктуационна грешка. Какво говори това за теб?

Типично. Беден български лекар, няма пари да плаща на някой да му гледа детето. Системни грешки в мисленето (характерни за всички хора - вж. Мисленето на Канеман): свръхувереност (само за 5 минути).

В този форум са малко хората които могат да те разберат.

3евзек

Колата е БМВ, а то взема на час повече от детегледачка.

Нещо много бързо социалните и скалъпиха обвинението, като за норматив. Детето има жив баща и две по-големи деца, можеха временно да го дадат на бащата, другите две деца също щяха да се грижат за него. За дете на 9 мес. не е добро решение да живее без родители, в приемно семейство. На 9 мес. без майка, не ми се мисли... Дори служебен адвокат би спечелил такова дело. Явно някавки пари са играли тук.

хм. не я оправдавам, но защо наистина не отнемат децата на циганите, които ги карат да просят, да влизат по кофите, да проституират - при това в столицата, пред очите на целокупните служби - ЕЖЕДНЕВНО и ежечасно?

Защото психо-войната е срещу българския народ, а не срещу циганите. "Имате ниска раждаемост? Я да отнемем детето на една четиридетна майка в затруднено положение!" И посланието е?

Понеже ми изтриха коментара на два пъти да пиша пак - хейските семейства имат нужда от деца за осиновяване. Трябва да се освободи "ресурс".

Това не е новина. В много развити страни този закон го има от години. Оставиш ли детето само в кола, социалните го отнемат. Аз се чудя с какъв акъл някой ще си остави 9 месечното бебе без наблюдение в кола и то през лятото. Температурата вътре може да достигне 50 градуса. Престъпно нехание от страна на майката.

Толкоз са и развити.. И затова англичаните бягат в Ирландия.

Май и ти си стоял заключен в кола на жега. Можеш ли да отречеш,че запада е по-развит? какъв човек трябва да си за да го направиш. Англичаните бягали в Ирландия, щото не били развити ?!

3евзек

А българите така бягат в Англия, чак накараха Англия да избяга.

Точно така - в "развитите страни" - малка, но важна подробност.