Жена падна от 15-ия етаж, ”повлечена” от саксия

74-годишна жена загина след падане от 15-ия етаж на блок “Некрасов” в Русе, повлечена от тежка саксия на терасата на апартамента й. Това е поредният трагичен инцидент в този блок.

Обратно в новината

Коментари - Жена падна от 15-ия етаж, ”повлечена” от саксия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези блокове са плод на социалистическата мисъл.. Към това като прибавиш и годините след построяването на блока.... Опасността е голяма.. Мир на праха на милата женица..

не е възможно.Бутната е.

абе тия саксии дето висят така не са ли забранени ? имам некви такива спомени

15 етажа ако са по 3 апартамента на етаж средно по 3ма човека семейство = 135 души.. 7 инцидента е са 5% от живущите.. което не е някакво огромно число ами е в рамките на нормалното. Единственото което показва, че хората в България живеят трудно и затова има повече битови свади, които завършват трагично. Единстветните виновници не са някакви духове и паранормални сили, ами управляващата пастмина! Не трябва молебен, ами бомба в народното събрание!

Поправка - 13 жилищни етажа по 5апартамента на етаж - дори ще падне % по Вашите сметки.

ОБИДА!

Малееее... Аман от психопати тук... Може ли да кълнеш така...? За лудницата си, определено..

че трябва да повикат свещеник да прочете заупокойна молитва за душите на погребаните там хора, щом е било гробище. Това е по християнски, друг начин е да се разсипе захар около блока, ако не го смятат за глупост.

"... да посипят захар" ХАХАХАХАХ... ама че малоумни създания има по нашите ширини :) но не е чудно - като гледам колко "врачки" и "гадателки", колко "магове" има :) Прост народ - изпълнен със суеверия. Ако ще района да побелее от захар - не си ли ремонтират проблемните места в блоковете - пак ще има жертви! Е, мравките ще са доволни от захарта все пак ;)

Много си зле, наистина.. На такъв като теб не си струва и една майна да тегли човек..

А като погледне човек състоянието на тези тераси, нищо чудно да паднат целите и да стане още по-страшно. Мир на праха на женицата.

И това се случва и загиват хора.

имало е гробище там,от преди много време,затова е така,няма да има мира докато не се сабори сградата!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хайде пак - суеверия! :) Тоя народ май още живее в пещерите :) Просто тези блокове се нуждаят от ремонт и подръжка - така няма да им падат плочите например; А след като парапетите са ниски - самите собственици трябва да вземат мерки и да ги преправят.

То и сградата на НС е построена върху стари турски гробища.

то затова ни върви по вода

Ми тъй шай тя! Лилето вместо да иде да оправи тоя блок, тя ми отиде на остров "Болшевик", да си топне джоланчето в бурното море!? Че и голема паника създаде: "Кугеро" на Бойко изпърпори и беше готов да литне, да я спасява ?!

Мдаа и блока под звучното име НЕКРасов

Това са четири еднакви блока, построени близо един до друг и кръстени на четирима руски писатели - Пушкин, Лермонто, Некрасов и Достоевски.

На латински NECROS означава "мъртъв". Да сменят името на блока и да направят курбан.

Зачи: слага саксията в торба, връзва я с въже за шията си, навежда се сило напред, повдега двата крака от пода, разперва ръце, и... хфррр...?!

Виж на снимката - саксиите са от външната страна на терасата, парапетът е 90см, силен вятър и сериозни предпоставки една възрастна жена да падне. Жалко за жената, искала е да махне саксиите да не паднат върху някого долу. Лятото една каменна плоча от предния блок падна върху две жени. Едната май почина.

как хубаво го обясни, все едно че саксията се е залепнала за дланите Й, и няма отърване, малиЙЙЙ, ти да не си начална учителка ,а ??

Ако беше остъклена терасата ,нямаше да падне женицата.

Жалко, нелеп инцидент ! Какво е виновен блока, та бил прокълнат - глупости, тойота като изби хиляди по пътищата с дефектните си МПС-та (над 27 млн. засега) да не би да е прокълната ? Просто некадърно строителство с ниски парапети, както и при тойота - некадърно сглобени/залепени МПС-та, отчайвайщо нисък контрол от нископлатени некомпетентни служители и некачествени материали - няма как да няма жертви после !

Как пък прецени, че тойота е убила много и е некачествена сглобка, след като това от години наред е най-качественият автомобил заедно с лексъс, който също е тойота

Лека й пръст на комшийката! Парапетите на терасите са много ниски - само 90см при днешна норма 120см. И това е една от причините за смъртта на жената. Но блока е строен преди около 35год. и явно строителните норми са били други. А вятъра на 15етаж си е сериозен.

и аз живея в блок строен 1976 г но парапета не е 90 а поне 120 cм

Dobromir Dimitrow

Много добре, но в Некрасов са 90см. Първата ми работа като купих апартамент там беше да увелича парапета на 125см. Все пак съм и с малко дете.

Суеверието и глуповатостта вървят ръка за ръка.