Румен Радев поиска газопровод „Български поток“

Това отговаря на интересите на България и ЕС, смята президентът

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев поиска газопровод „Български поток“ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Леле Радев! Какви са тези вехти трендове бре? Какви "патоци" те гонят бре мен. Който обещавал патоци - обещавал! Който $рал в патока - $рал! Сега на мода са "Акишлари" и по-точно "Тюрк Аким". От три седмици го има. На крака са ти го донесли - само на 10 км южно от България. И това е само половината, викат му "Hat 1" ама ти можеш да му викаш галено "бир тюп". После ще ти докарат и "Hat 2". Така де, да не се тревожиш.

Румен Радев-пезидентът на всички Българи

Значи освен, че лети Отлично, може и да стреля точно в 10-ката. Страхотно...

ми щом иска, да му дадем бе! все пак ни е президент! има нужда човека, ама ще трябва да изчака малко курнелия да стане премиер! малко, къде стотина години!

...и Ако г-н Радев я подкара Ачик-частушанската - Е ли възможно Незабавно разполагане на Активни НАТО подразделения у Нас ?

Що, като са в Турция, Румъния, Полша и т.н., по назавет ли сме??

Да се чете "на завет".

да го беше написал тъй първия път бе!

Извинявай, след като толкова се затрудни!!

Всичко е възможно , възможно е и жега да стане , пък му е и време.

Ветровито&Хлъзгаво Време.... => какъв БрилянтенМомент ЗА визита на Вениамин у Нас ! (, особено Отчитайки Систематичните-му Успехи в наШокването на Късака ;-)

на баба ви килъри, която беше написала в едно от "секретните си писма", публикувани покрай изтичането на инфо Well done! Демек добре свършена работа. Президент беше Р.Плевналиев, премиер - ББ. Публикувано във факти.бг: - 2015 г. Чуждестранни медии: Кери натиска България да прекрати енергийната си зависимост от Русия Височайши посещения превърнаха тези дни страната ни в център на международната политика "Публикувано във факти.бг: Под натиска на Вашингтон и Брюксел, предишното водено от социалистите правителство на България неохотно спря работата по „Южен поток“, припомня тя. България зависи от Русия за 90% от природния газ, който идва през Украйна. През 2009 г. нерешени проблеми между Русия и Украйна оставиха стотици хиляди български домакинства да треперят и удариха промишлеността, когато Русия врътна кранчето и спря износа, връща още лентата „Ройтерс“." (...) 8 юни 2014, 18:48, 10673 прочитания "България е спряла всякакви действия по изграждането на газопровода "Южен поток", докато не приключат консултациите с Европейската комисия (ЕК). Това стана ясно след срещата на министър-председателя Пламен Орешарски с американските сенатори Джон Маккейн, Рон Джонсън и Кристофър Мърфи в неделя. Премиерът обяви, че българското участие в проекта ще продължи само след като страната отстрани всички забележки на Брюксел и уточни начина на неговото изпълнение по-нататък. В началото на миналата седмица ЕК започна наказателна процедура срещу България заради начина, по който беше избран изпълнителят на българската отсечка. Новината за замразяването на проекта дойде, след като в петък американският посланик Марси Рийс предупреди, че САЩ може да наложат санкции срещу фирмите, определени да строят газопровода в България. В края на май за победител беше обявено "Стройтрансгаз" ДЗЗД, в което участват едноименното руско дружество на Генадий Тимченко и обединението от пет български фирми "Газпроект юг". Както самият Тимченко, така и "Стройтрансгаз" с нейните клонове са включени в списъка на САЩ със санкции срещу представители на руското правителство и руски бизнесмени, допринесли за кризата в Украйна и анексирането на Крим. Предупреждението означава, че подобна съдба заплашва и партньорите им в България. " айде разровете се по въпроса и слезте на земята. Няма да има Български поток, реалист ви го казва. дискусиите са безпредметни.

Ами да ! - кат Сте Служител на Дир.бг ---> мОе Си флюпътьи флюпкинътъ флюпкинкъ 24/7...

САЩ желаят да си продават своята газ и ще направят всичко възможно за това - ако ще да е прескъпа.

обективно нещата стоят така - укрите продължават да правят сечено на Германиия и като цяло на ЕС за Северен поток 1 и 2, като непрекъснато се жалват пред САЩ, и все повече ще вият, какво остава за нас.

НЕ Инсинуирайте ! - Украйна - Отчитайки НонстопСистематичните попълзновения на Кремъл (от Внесени Корупционери до НашественициУбийци) ---> Уволни Цялото-си МВР и Служби ! ---> започна Партниране ЗА БалтийскиЩит ! ....а точноДнес - Се "празнува" Голодомора ---> "осигурен" Именно от Кремъл .

Абе верно казвате, "усмивки от старите ленти", ама не забравяйте, че Руменчо е техен човек и като нищо може и да му разрешат. Или и Вие си мислите, че съвсем случайно е обучаван в САЩ и че там възпитават в български родолюбци, а не свои агенти?!

А Решетников ?! ...а "изборния комитет" ?!

беше казано с ирония, по принцип, не конкретно към инициативата - като се разрових и видях какво е ставало навремето, разбрах, че реалното е да не стане нищо, нищо повече от това. след като преди три години едни санкции са били достатъчни - е няма как да се реализира сега. с оглед променената ситуация и останалото. иначе хубаво би било да има БП, най-вероятно, но никак не ми се вярва да стане.

До (нерегистриран), който пита: А Решетников ?! ...а "изборния комитет" ?! Ами четете! Например четете заглавието "Решетников: Радев и БСП са деградета, продадоха се на американците"!

"Руменчо" е бил на обучение като армеец, като летец!! А агенти се обучават в ЦРУ, а до там Цвъко постоянно прескача или го привикват. Мисля, че и Боко не би отказвал, но би било съвсем на на ачик, а все пак е Министър председател на т.нар. "суверенна държава". Така че Цвъко е връзката, която получава и предава инструкциите и заедно претворяват в дела. И това е показно, как се клепи и се прехвърля на чужд гръб:-((.

Кой беше казал, че "няма вечни приятели, има вечни интереси"?? В политиката нещата се променят, на водещите Западни започна да им стяга безропотното подчинение пред САЩ с все новите санкции. в крайна сметка Русия е огромен пазар, енергоизточници и съсед!!. Уж санкции, а Меркел вече беше на Световния Икономическия форум, до няколко дни и Макрон, на когото отговарящият му за външнополитическите връзки с Русия още преди седмица предаде думите му, че Русия поначало е част от Европа, а защо не Европа да се разпростре и до Тихия океан?? Между другото, западни икономисти предупреждават Европа да внимава, за да не отблъсне Русия, тъй като ориентацията й към далечния Изток би бил окончателна, с грандиозни проекти там, а Европа - загърбена, периферия. А САЩ, още времето на Обама започва да губи ролята си на хегемон. Така че, Радев гледа напред, а не ден за ден и да чака "както кажат началниците"/а те май първо плетат своята кошница, а след това ни го "снемат" замангельосано и лесно смилаемо/. Браво на Радев - и на него му предстои визита в Москва, и застава редом до Макрон и Меркел дори само с това, че обявява позиция и заявява посока!! Браво на Радев, това е Български политик, в случая и Президент!! Браво и на нас, за избора ни!!:-))

...тет-а-тет Радев-Медведев - Е започнал...

Абе верно казва Радев, че така повелява здравият здравия разум, ама като помня как през юни 2014г. БСП-Орешков спряха ЮП след среща с хамерикански сенатори водени от Маккейн и като знам че Руменчо също е бесепар и то хамерикански възпитаник, че и натовец, не ми се вярва да ни се случи нещо толкова добро като "Български поток", ама кой знае?! А пък БСП-то може и да са се усетили, че отвъдокеанските им ментори вече са бита карта и сега да са решили да се издокарат пред Путин, ама кой ли ще им повярва? Е, ако Руменчо донесе бележка от Тръмп може и да стане, ама ще трябват още и разрешителни от Килъри, Обама, Меркел, че и ЦРУ и най-вече от Сорос, че иначе ще има изненади.

Определено ! - Вие Сте НЕвменяем.

А Вие можете ли да посочите кое не е вярно?

Ами то Всичкото - СвръхКратко&Ясно бре, Лумпен ! --> Сте НЕвменяем.

Ами хайде, светни ни, кои са "отвъдокеанските ментори" на БСП, тъй като знаем за Цв. Цв. - прескача до ЦРУ на посещени и на обучение, а заедно с Боко / може би единствени в света държавен ръководител, хвалещ се с покана и посещение в чужда разузнавателна централа/ - афиширащи, хвалещи се, че ЦРУ са им били приятели!! Та за тези знаем, но за БСП - интересно, посолството на САЩ, правителството им са известени, че някой там, поддържа опозицията на приятелите им?? Мноого интересно твърдение:-)!!

Първо потърси наказателна отговорност за тези дето провалиха досегашните проекти.Сигнал , Прокуратура , съд .

Грешите. .. Първо --> Всичко Окрадено от Кремъл - Обратно ! + Лихви !! ++ Обезвъзмездяванията !!! а И Официални Извинения от Същия.

Ей по-тъпо племе от нас няма , дето си ходим против интересите да угаждаме някому.

Президент-Предател!!!!

Те от Израел ще ти го дадат дори гратис...след 6-7 години.

Ебети тъпака си. И в какво му се състои предателството бе шмокльо?

Предател е един друг бългаски Президент. Този избран с най-малко гласове, въпреки явните фалшификации. Този, който напусна Президенството с най-малко одобрение! Този, който не се посвени дасе затвори в пловдивската джамия с турските медии и изгони БНТ! Този кого българите направо ненавиждаха и подигравателно го наричаха "под чехъл", че то другото хептен обидно... Този, който не намери време през дългото си президенстване да се качи ПОНЕ ВЕДНЪЖ НА ШИПКА ЗА 3-ТИ МАРТ! Той е предател!

Не. ...визираният от Вас - Бе първото Изтънчено ТроянскоКонно изделие на Вси"наште".

Нека изчакаме Само до утре ? ...бихте ли приели ?

русолюбците газ пикаят, че европа се отказва от российската газ! не жалете, товаришчи, този отказ ще даде шанс на россия да газифицира и онези 70 процента от российские домове които още се отопляват с дърва! това ще повиши неимоверно качеството на живот в раша!

О, информираний Юда, от кой руски газ се е отказала Европа, че май правят още един газопровод за Германия, Турски поток пак ще носи за Европа, ама към Гърция, не към България. Май само за България не може руски газ, за другите е идеален или само на мен така ми се струва?! Ще чакаме марсиански газ,

турския поток се казва "танар?, готов е, и .....ми заобикаля раша! от российския газ се откааз полша, и литва последва примера и! китай спря "сила сибир" никой не иска да" граби российские богатства" както ни пишете, товаришутки! аа, и проекта за газопровод от израел през кипър за европа също тръгна! россия ще си пази въглеводородите за след третото хилядолетие!

Към "той" - то й Кримски мост май нямаше, според украинците, а преди няколко дни го откриха - най-дългият в Европа - 19 км, построен за 27 месеца и открит за тур. сезон, 4 месеца предсрочно.!! А "Турския" - преговорите започнаха след като нас "ни отказаха" и ще бъде готов 2019 г.. А "Северен - 2" вече се строи и то от германската част, въпреки нечии несъгласия!! А относно качеството на живота в раша - ами прочети поне нещо:-((. А и какво си заплакал за тях, след като цените са като нашите, а заплатите, вкл. и минималната - по високи, пенсиите - също, тепърва се канят да вдигат пенсионната възраст от 55 на 60 за жените и от 60 на 63 за мъжете, а у нас?? Знаеш ли, че у тях думата за баня в апартамент е "ванная", тъй като поначало по стандарт е задължително да е с вана?? Що не погледнеш поне от новините от там и как са облечени хората, и как изглеждат градовете им и това в държава, която е била срината и съвсем сама, въпреки всякаквито и провокации измисляни пречки се е изградила отново??

Егати опашатата лъжа! От една страна руснаците се били натикали в 4-5 големи града, а те всичките са газифицирани! От друга страна 70% от домовете в Русия се отоплявали на дърва! Това сороститутките сте егати джендърите! Лъжат нагло и като ги плюеш, че лъжат те си мислят, че дъжд вали! А вземи сапуна и излез да се изкъпеш навън!

ти пиши глубинка россии, и гледай! глубинката русска започва на 300 км. от мавзолея на ленин! даже дървата ги носят на гръб, и ги режат с жага! нет бензинопил!

Какво да гледам бе льольо! В петък се прибрах от Питер! На очите ли са вярвам или на теб, плъх панелен.

тъпи, пиши потреблението на газ в россия, и чети!

Да, Дир.бг ! - тоя ваш (да, Е Очевидно ваш !) Служител с Неизброяемите никове и АчикАчик АнтиЕС/НАТО Антисемитизъм проКремъл "коментари" - Именно-той/тя ви Унищожи.

ще плащате най-скъпата братска газ и вие л и децата ви л и внуците ви...ЧЕСТИТО!!!!

Педи , през Турция същата е по-евтина. От САЩ пък ще ти я дават втечнената на промоция без пари.

А САЩ шистов газ, който е и най-съкп!

НАШИЯ ГУМЕН СИ МЕЧТАЕ ПО СЪВЕТСКИ ..ХА.ХА.ХА Трансанадолският газопровод TANAP влиза в експлоатация на 12 юни 2018 г. Новината съобщи министърът на енергетиката и природните ресурси на Турция Берат Албайрак, цитиран от държавната Анадолска агенция. По него до Турция ще идват 6 млрд. куб. м природен газ от Азербайджан годишно. В началото на 2020 г. към TANAP ще се присъедини ТАР (Трансадриатическият газопровод) и така общо 16 млрд. куб. м азерски природен газ ще потекат към Европа.

Колко тече по него и колко от него Турция ще пропуска нататък?

НАПИСАНО Е!!!!!-"така общо 16 млрд. куб. м азерски природен газ ще потекат към Европа. "

Като потекат, реално, без ЩЕ, ела ми се обади да видим на боко хъба как е!

Нали съм ви казал за "ЩЕ"... ЗАБРАНЯВАМ ДА ГО УПОТРЕБЯВАТЕ! За газта само аз ще говоря!

Съобразно любезно"сервираните" Данни от Дир.бг (от Комерсант) : - 1.4 милиарда за Нови изтребители НЕруски ...но И Поне 0.5 милиарда за МИГ контракт + ТоваТук с Директната газодоставка (за Аушвиц ли ? ;-) ... ТА ! : --- > Защо Няма АбсолютноНикакви Директни предавания от визитата на г--н Радев в Москва ?

Щом в България няма да има руски енергийни проекти, РАДАВЙТЕ СЕ на следващия проект - БУНИЩЕТО на Европа: Ставаме бунището на Европа за ядрени отпадъци – имали сме вече лиценз за хранилището и нямало място за притеснение! "Според Теменужка Петкова нямало място за притеснение, защото вече сме получили лиценз от Европа за изграждане на сметището за ядрени отпадъци и финансирането изцяло щяло да бъде от заем на “Европейската банка за развитие”. ВЗЕМАЙТЕ ЗАЕМИ ЗА БУНИЩА И СИ СВИРКАЙТЕ!

Е, та нали Баш "нашта" тов. Петкова - направиМагистрала от визитоПокланяния на Късака ! + Е доНадУшите в ЧЕЗиса-наГнка ! + дудне за рестарт на НЕсъществуващата АЕЦ Белене !, и то С НЕсъществуващите реактори които Вече Сме платили.

За руснаците във форума ясно.. Ама айде русофилчетата българопродавци - кажете нещо за братската цена, за данъците които НЕ плащат, за това, че ен се допуска конкуренция от вашите среди, които блажат яко, пордавайки сънародниците и държавния инетерес...

Единствената братска цена е американската цена! От нея даже литовците се насълзиха и спряха да поръчват, въпреки договора си! А пък като разбраха, че американския кораб го пълнят на север руснаците... се почувстваха направо изнасилени по евроатлантически! Съвсем демократично при това.

...който Илия - Е Във ВсеТия "одежди" задунайскоТроянскоКонни. ---> та Далия - Тотално Помля попълзновенията на Кремъл !

Ей го първосигналния мужик... Абе чебурашка.. кви американци пак ми намесваш, тука темата не е за американците... Някой като ви каже истината за братушките и веднаг ана америкнци го обръщате... Ние сме си българи бе ватенка, не сме нито руснаци нито амеериканци...

Чебурашка е детски анимационен герой отпреди демокрацията. Чебурашка може и да е имала между краката и майка ти... едно време. Говорим за газ и цената му. Говорим за европейския пазар, част от който сме и ние. Е тази случка засяга и нас! Оня дъртия макейн преди да легне в болницата точно за това лобираше - да ни зарежда с танкери през Гърция, прочети си главатаря ви какви ги плещеше през годините. Това, че забравяте какво сте яли вчера, не означава, че ние не помним лъжите ви. Та така с новите ни "партнИОри", както би го написал ти... новите ни "господари ни ши.ат през гащите"! модето, това е израз на министър-председателят на НРБ, само да си посмял да го изтриеш! Снимам и директно се оплаквам в министерски съвет!

Дискретно : - утре 22май - Точно за срещата Радев-Путин - Протест срещу (Срещу !) Тоталната-Ни енергийнаЗависимост от Русия.

ПачемуБреДжанъм точкувате Данни бре, тов. З.Адунайшиткин ?!

А, ами като толкова те боли за цената, за да направим съпоставката, ще се изфукаш ли, колко ни плащат американците за военните ни бази?? Ще ни го съпоставиш ли и с наемът, който плащат на Турция?? А за да не са само общи приказки и мъгла, ще ни поясниш по-конкретно, какво означава:"за данъците които НЕ плащат, за това, че ен се допуска конкуренция от вашите среди, които блажат яко, пордавайки сънародниците и държавния инетерес..."?? Абстрахирам се от правописните грешки, та кой не си плащал данъците и т.н. и за чии сънародници и държавен интерес така си се загрижил??

Въпрос : Е ли Вече г-н Радев В Москва ? ------- Две цитирания на Комерсант и то днес от Дир.бг.

Бъчварова: Борисов е премиерът, който спря три големи енергийни проекта с руско участие 18.1.2015 Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти с участието на Русия– на газопровод, нефтопровод и ядрен проект, обяви пред БНР вицепремиерът в кабинета „Борисов“ Румяна Бъчварова. И двете визити бяха категорична подкрепа на сегашното правителство и на премиера Бойко Борисов. Това беше разчетено в самия контакт по време на срещите, а и в това, че за толкова кратък период от време тези ключови личности дойдоха в България. Така коментира пред БНР Румяна Бъчварова, вицепремиер в кабинета "Борисов", скорошните визити на държавния секретар на САЩ Джон Кери и на външния министър на Великобритания Филип Хамънд у нас. Тя подчерта, че е участвала и в двете срещи. Според Бъчварова двете визити били отдавна подготвяни. Може би си спомняте, че с в началото на юни, когато бяхме в опозиция, с Борисов имахме срещи на високо ниво в Щатите. Тогава била високо оценена неговата откровеност. От сегашните визити видяхме как България е отново на картата на европейските и световни интереси, коментира вицепремиерът пред БНР, цитирана от БГНЕС. Нека да не забравяме, че Борисов е премиер, който спря три големи енергийни проекти – на газопровод, нефтопровод и ядрен проект, обяви Бъчварова и добави - това е силно политическо действие, което няма как да не бъде оценено от нашите партньори. В световно отношение това е изключително важно решение. До този момент на България се гледаше като евентуален скрит партньор на Русия. Сега се видя, че нашата позиция е действително последователна, оцени Бъчварова. Досега интересът към страната ни беше доста по-общ, сега вече не е каза още тя. Като участник в срещите с Кери, Бъчварова останала изумена от това какви възможности за бъдещо развитие предначертал той.

Хорошо, молодец Гумен!!!!!Важно е руския монопол на газ да не се разрушава. Твой господар не хочеть конкуренция и български народ да плаща най-скъпия братски газ ...да пълнят наши гуши с денги!!!

И правилно е постъпил

...но Е "забравил" да Поясни че Единствено&Само при ВзаимоИзгодни+Съответстващи условия . - което със СегашенКремъл е Невъзможно !

И БАБА МЕРКЕЛ ТАКА ДУМА. ГЛУПАК!

коментиращите както обикновено саботират икономическите интереси на България . това го няма в нито една друга държава по цял свят ,нито една !

Цецка не беше достатъюно красива за президент и избрахте руския пилот. Сега ще плащате 10 милиарда за поток и 10 милиарда за АЕЦ държавни пари. Само си помислете колко пенсии са това драги пенсионери. Гласувате за комуняги стоите си бедни. НЕ го ли разбрахте.

И от двете има възвръщаемост! Даже предлагаха да не плащаме ние за Южен поток, а руснаците, като това се изплаща от бъдещите такси за транзит за следващите, а след като се изплати вече да сме на печалба.

Спорна възвръщаемост. И рискова. Като АЕЦ-а е толкова печеливш защо не се намира честна фирма да го строи ? Никой неще. Защото ще е на загуба.

И така 25 години плащане!

Цецка няма достатъчните компетенции и необходимото родолюбие, за да бъде президент. Производството на фалшиви сълзи е измама - това не е достойнство за един президент.

А пилотчето което ще продаде и майка си да слугува на руските интереси има родолюбие ?????????? Смешни сте.

путин толкова фанатично иска да прави мръсно на украинците и да ги заобиколи, че като някакъв просяк моли всеки за турски поток, български поток, сръбски поток, черноморски поток, южен поток. Смешник :D

Ние реално плащаме на всеки преди нас по веригата. Така че е в наш интерес да няма някой преди нас. Само че провалиха Южен поток и сега ще плащаме на турците транзита, за същият газ.

Абе мисля че е по-изгодно да плащаме малко транзитни такси на украинците вместо да даваме 10 милиарда да си строим излишни тръгби.

А хохлостанците какво ще ти продават малко по-евтино? Само транцитни такси ли? Щото те газ няма откъде да вземат да си задоволят вътрешното търсене. Руска газ от там след края на 2018-та ще минава само гаранция на купувача. Руснаците казаха, че ще продават газтана границата и нататък купувача, ако иска да се разбира с хохлостанците за транзит, неустойки от кражби и прочие.

Който не си плаща сметките, такава участ го очаква.

Имало едно време един сайт на ДС. След това той си сменил козината, ама пак си останал на ДС. И манипулирал, манипулирал. Изводът е: червения ДС боклук си е винаги боклук.

руската енергийна мафия си има президент-пилот.

Другарят президент иска да прави голям шлем като другаря Гоце. Другарите пак настъпват същата мотика. Няма ли кой да обясни на президента на малка част от българите, че не е в неговите правомощия да иска каквото и да е, което е в компетенцията на правителството. Няма ли кой да обясни на другаря президент, че за да има такъв паток, е необходимо той да съответства на европейското законодателство. И не на последно място, КОЙ ще плати изграждането на този паток?

Първо, ти какъв другар се пишеш на президента, а това че си зациклил дори в обръщенията ... за почти цели 30 години, а все едно и също ... Второ - всеки има право на мнение, а ти кой си и като какъв си въобразяваш, че имаш право да ограничаваш някого, още по-малко Президента ни, още по малко реален генерал от Българската армия, завършил с отличие не само математическата гимназия и дори за високите си постижения, с вписано име в алеята при обучението си в САЩ?? А интересно, само "паток" като теб би могъл механично и безропотно да преглъща, че "Северен 1", и бъдещият "Северен - 2" съответствали на европейското законодателство, а "Южният ни" - не, Ще ни обясниш ли защо?? Нещо за нас, освен защита на турските и немските интереси, от тях самите и от САЩ, естествено, А?? От Южния пропуснахме ежегодни приходи само от транзитна по 400 млн. лева годишно!! А КОЙ ще го изплаща - ти пита ли, когато теглихте милиарди заем за какво?? Милиарди, а само за саниране и магистрали на "ваши" фирми, а Боко да края на мандата си да раздава като цар и да си харчи спокойно като му скимне???

БЪЛГАРСКИЯТ президент Радев лобира за БЪЛГАРСКИ поток; БЪЛГАРСКИЯТ премиер Борисов се надява на ТУРСКИ поток. Р. Р.: "България се нуждае от ПРЕКИ доставки... ...."Както за Русия, така и за България ЛОГИЧЕН ИЗБОР за разширяване на доставките на руски природен газ в Европа Е ПЪТ ПРЕЗ БЪЛГАРСКА ТЕРИТОРИЯ." ЛОГИКА у Безсилния ПОРТИЕР на ЕС?! "Патриот е - душа дава за наука, за свобода; но не свойта душа, братя, а душата на народа! И секиму добро струва, само, знайте, за парата, като човек - що да прави? продава си и душата."

Потока е един и същ. Все монополен руски газ. Все нямаш избор да купиш от този който ти продава по-евтино а си задължен да купиш от монополиста. Няма значение имете. Все е нечестно скъпа руска газ. Един и същи поток е.

Кой продава евтино, че не разбрах? Да питаме ли защо литовците отказаха да поръчват американска газ? Тя колко стотин долара отгоре над руската цена беше като по-евтина? Да не говорим че от 2 доставки през 2017г и двете бяха пълнени на север с... руска газ!

Я да кажеш КЪДЕ можем да прочетем, че Борисов е лобирал за турски поток, че нямам такъв спомен?

Другарю, я ми припомни КОЙ се хвалеше наляво и надясно, че спрял ТРИ СТРАТЕГИЧЕСКИ РУСКИ ПРОЕКТИ?!?!?! И че това нямало как да не се отчете от ТЕХНИТЕ партньори?! А КОЙ се хвалеше, че се договорил с Путин и Ердоган газът от "Турски поток" да минава и през БГ?! "Едната тръба от "Турски поток" отива в Истанбул, а другата – в България, иначе оставаме встрани от газопреносната мрежа. С това нещо съм запознал и колегата Туск, и Юнкер. В кабинета на Юнкер стои именно тази схема на "Турски поток"."?!

Най-после един изправен българин след 29 години. Браво !

колко е изправен и колко надупен на руската енергийна мафия ?

Газовия хъб на Бориссов ще приема газ от всеки продавач и ще може българина да избира най-евтината оферта. Патока на радев пеевски и путин ще кара газ само от русия и монополиста ще ни продава колкото скъпо си иска и ще може да ни изнудва със спиране на кранччето. Мислете малко кой гледа националния интерес

Нещо си противоричиш. Хъб е място, където се събират и преразпределят различни потоци. В нашия случай говорим за газ. Колкото повече разнородни потоци влизат в хъба, толкова по-добре. Т.е. ако приемем, че "газовия хъб на Борисов" се реализира, то всеки един нов поток е добре дошъл (включително и желания от Раден "Български поток")

Ало, нали преди това ще има договор и условия, бе разбирач !?

И кой ще докарва газ до варненско за да сипва в тоя хъб, я кажете да видим ? Или просто си словоблудстване.

По добре хъба. Ще има всякакъв газ та. Ще има конкуренция. Ще се топлят българите на най-евтиния газ. Ако е само руски ще ни изнудват да купуваме на най-скъпата цена. Защото няма да имаме друг избор. Ще клекнем и ще плащаме скъпо парно.

Единствената братска цена е американската цена! От ная даше литовците се насълзиха и спряха да поръчват, въпреки договора си! А пък като разбраха, че американския кораб го пълнят на север руснаците... се почувстваха направо изнасилени по евроатлантически! Съвсем демократично при това.

Другарю Президент, имаш лоши, некадърни съветници, които ти дават лоши съвети. Ти не си министър председател, а Президент и единствено отговаряш за представителната част от дейността на държавата. Да посрещаш и изпращаш такива като теб, да награждаваш с ордени и медали заслужили деятели и т.н. Ти и вицепрезидентката ти Илияна Йотова не си гледате непосредствените задачи, а се скъсвате да ходите по международни срещи и да говорите неща противоречащи на политиката, която води правителството. Не съм чул правителството да говори за „Български поток”, а що се отнася за доставките на газ, то това не е твоя работа да определяш откъде ще взимаме тази стока. Ние и сега сме се вързали единствено с руски газ, но това не ни направи да сме по-богати, а ни направи да сме по-зависими от една пропаднала от бедност, разбойничество и корупция комунистическа държава, каквато е Русия. Има много други места, откъдето може да се доставя тази стока и това не е твоя работа. Твоята работа освен основните ти представителни функции е да поддържаш политиката на държавата и нищо повече.

А така, нахока го!:)))))) Щото си му на положението и ума!:))))) ...Серсемин!

Крайно време е да има президентска република в тази държава !

Газовият хъб на Борисов се оказа една глупава лъжа, която може да роди само Бойковата глава. ДАНС вместо да се занимава с Таско Ерменков, да подгони Бойко, Цецо и Делян Добрев за енергийните провали и огромните загуби за България. Държава без енергийни ресурси няма икономика, няма социални дейности, няма бъдеще ...

Мисля, че историята с ДАНС и Ерменков е за да отклонят вниманието ни от безхаберието и проспаното от тях по проблемите на превозвачите. И въобще маниерът им е - реален скандал да го заметат, подменят и засенчат от някакъв друг скандал - нещо, раздут, ако трябва измислен , важното е вече да гледаме в друга посока, да ни занимават и обливат с нещо друго, някой друг в нещо друго им е виновен!! И въобще не им пука!! Между другото, току що видях заглавие" Елена Йончева осъди Бойко Борисов и ГЕРБ да й платят 5000 лева". Интересно, ще чуем ли някакъв коментар от някой от тях или ще го подминат, дали в тази връзка това с Ерменков е изпреварващо или ще сътворят нещо ново, но не очаквам каквото й да е извинение към Йончева!! А спомняте ли си, Боко в какво ли не я обвиняваше и то само защото тя си позволи да покаже реалното състояние на сигурността ни по границата:-((.

Хубава работа, ама българска. Слънцето толкова усилия положи да диверсифицира руската газ, като я получаваме я от Турция , а от Гърция, а сега Президента ще му прави сечено. Що командировки до Катар и обратно, до СА, до целия Персийски залив околовръст да я направим тази пуска диверсиф…….., еле успяхме и …. днес ново 20-сет. Явно Президента мисли как да удари контра на комисионните заложени в Гениалния замисъл да станем Газов Разпределителен Център на турска газ, .

Нещата са свършили Германия. Ще бъде газовият Хъб. На Европа а изключването на Украйна е въпрос на време.

За загрижените. Наопаки. Тоест не се знае за какво. Първо – руски газ нужен за БГ, а не за Русия, тъй като тя го има. Второ – въпросът за покупателите на газта за Русия е решен.За нея проблем няма.Северен поток, южен коридор през Турция, Гърция, Италия както и в Китай. Кой остава с пръст в устата? Тъй че не се напъвайте много-много.Смешно е. Без енергетически ресурс никаква държава не може да просперира, дори и просто да съществува. Факт.

Отлично, г-н Президент ! Един трезв и разумен глас всред герберската простотия и продажност. Народът подкрепя Радев. Но май вече е късно. Москва не вярва нито на сълзи, нито на молби. Особено ако идват от днешна България. Този директен газопровод, за който говори Радев, трябва ние да плащаме. ЕС си опече работата със Северните потоци и ни прати на вторична диферсификация с комшиите. Има вероятност да получаваме руски газ от Сърбия и Македония, които са по на запад. Докато проваления Южен поток бе изцяло руска инвестиция, печеливша за България.

Минусът, който се мъдри над коментара ти, самата система го въведе - така че Дир да вземат да си оправят палците! На 100% съгласна с теб!

Така е, затова е необходима президентска република.

български паток голям шлен сънува

Румен Радев е нашия човек,гордеем се с него, и ОЧАКВАМЕ! Де да бяха и предишните президенти като него! Нямал правомощия,нищо не зависело от него - глупости на търкалета! Този поне има позиция и знае какво иска. И си гони целите,методично и последователно.

ама как не сме се сетили направо да си станем част от Русия, газ газ газ до дупка. Двуметрова.

Ти като плашиш, как тъй не се сещаш, че Германия вече си строи дори Втори, а Турция "Турски"??? А, да, друго ти е същият газ да го получаваме, но чрез Турция, нали?? Или нещо по кораби от САЩ, щото за разлика от всичките тях, които си гледат собствения интерес, ние до последно ще отстояваме също техния интерес, щото сме най-богати, най-послушни и толкоз ние акъла:-((!!

посред Дунавската равнина ще ти прокопаят газопровод и ще трябва, като истински руснак, да сенаучиш да ядеш намазана газ на филия, омесена от газ.

Не дай си боже някой да напише нещо на "въпреки" за ушатия фатмак - веднага го трият! Големи мъдрости е изръсил и този път!

Понеже по-долу са се изказали много "специалисти" в областта на цената на природния газ в България и как видиш ли, българите плащали много скъп природен газ, благодарение на "хватката от Кремъл". Пълна глупост е това! Отворете статистиката на Евростат за цени на природния газ за домакинствата в страните от Европа /не само ЕС/. За да улесня упражнението, прикачам линк към Евростат, откъдето е видно, че за първата половина на 2017 г. най-висока цена на природния газ плащат домакинствата в Швеция, Лихтенщайн и Дания. Най-ниски са цените в Украйна и Турция, а България е на 7-мо (!!!) място по най-ниска цена на газа. http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Naturalgaspricesforhouseholdconsumers,firsthalf2017(EURper_kWh) Хубаво е да четем и проверяваме, преди да пишем глупости.

А червените притежатели на хотели като ти скочат с бягане нама да стане, направо пали Мига.

В западна Европа всичко се топли на газ и газьол, врътваш крана и - топло. Въздухът чист чист. Горите им тилилейски- пълни с дивеч. И последното село на майната си е газифицирано. Кото вземеш да слизаш на юг още от унгарско, през селата трябва да затваряш вентилацията, за да не се задушиш от дима на кюмбетата. В сръбско, румънско, българско навсякъде камари наредени изсечени цели гори- дърва за огрев....че и изнасяме за гръцко, без някой да сади, след като сече!? В нашата родина ходих да питам за газ....Газпром. Казаха ме, че трябва да доплатя 12000 лева, за да прекарат тръба и до нас- беше стигнала на 250м от моята къща..... Сега съм на пелетен ПОТОК.

е, да ама тъпите западняци са зависими от руснаците, а ние не сме...

Абе къде е Западна Европа, къде сме ние? Там си нямат и Топлофикация, която да гори мазут и да трови въздуха на хората, за да им достави топла вода с 30% загуби. Всеки си има газ в къщи, газов бойлер и евтина топла вода когато си поиска и без да го интересува за цената на топлата вода, за плановите ремонти на топлофикация, когато няма да има топла вода!

Как точно попита Газпром за свързване с мрежата, че не разбрах?

Слънцето грее птичките пеят тревата е зелена И да не забравяме мармота дето завива в станиол ...

така стават тия работи с потоците...понеже решил Радев...подхващат темата, защото искат да вкарат смисъл в една абсолютно безполезна среща...колко е важна и какви стратегически въпроси ще се обсъждат

Тачно така,директно и без шикалкавяне! Браво г-н Радев, ти си нашия избранник.Единствения,който милее за България. Тропай по масата,искай още,защити нашите интереси, БЪЛГАРСКИТЕ.Само ти го можеш!

Просто от Радев нищо не зависи, нито за доставки, нито за проекти, нито за цени.....!!!!!

Не ми е ясно, защо Германия получава директно руска газ, заобикаляйки Литва, Латва, Естония и Полша, като построиха най-дългия подводен маршрут за експорт на газ в света- цели 1224 км. а ние държим да купуваме руска газ от всички други, но не и от Русия? Това е поведение, което психиатрите трудно биха класифицирали!

щото Германия е мега огромен потребител, а България - нищожен!

С Южен поток щяхме да снабдяваме цяла Южна Европа, включително и Турция, на които потреблението е по-голямо от това на Германия! Но това е друга бира!

Защото не си Германия. Защото не може да се договаряш направо с някой, който е много по-мощен от теб. Защото българският пазар не е интересен за ГАЗПРОМ, а немският е изключително интересен. Има още много , много защото. Вие може и да си мислите, че сме много велик народ, ама това мнение се споделя единствено в границите на България. В случая шефът на ГАЗПРОМ гледа данните от 2017 година, а не картата от времето на Симеон Велики, когато в Европа и имало три империи , една от които БЪлгария. Вервай ми - не го интересува какви сме били преди повече от 1000 години. И като почне да преговаря му е ясно, че срещу него седят хора, които ещ подпишат това, което им се подаде БЕЗ ДА ИМ СЕ ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ ЗА ПРЕГОВОРИ. Разбира се за да не се бута правителството руският президент ще заяви колко много ни уважава, какъв велик народ сме и колко са важни за Русия отношенията с България... Същото важи за другите големи страни.

Южен поток е договор между Газпром и италианската Ени. Ние бяхме само транзитен коридор, за който транзит обаче щяхме да получаваме от 250 до 400 милиона долара годишно от таксите.

И щяхме да платим изграждането ние - чрез заем. А гаранция, че през този тръбопровод ще минава газ изобщо - не! Така че тия сметки какви пари ще правим от нещо дето никой не дава гаранция какво ще минава през него си ги запазете са себе си червени тролове. След като е толкова на сметка защо Русия не си плати изграждането? - така и така компанията, която щеше да е собствени е руска, а не българска - само заема е български в цялата схема.

Не му вярвам. Не, че другите са читави. Цялата политическа камарила е .................. С България е свършено.