Румен Радев: Няма да кажем "да" преди Скопие да спре с изопачаването

За последните месец и половина България бе подложена на неимоверен натиск от европейските партньори, заяви президентът

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма как да симпатизирам на Радев - проруски проект, издигнат от комунистите, но за тази позиция: БРАВО!

Факт, сърбите ни показаха на практика как за 75 години може да се преобърне мисленето на македонците от пробългарски на антибългарски. България е проспала това време, виждали са какво става в Македония и нищо не са правили и сега ама защо стана така. И все пак, има има някаква справедливост, сега когато македонците искат ЕС българите да вдигат голяма гюрултия по въпроса и македонците малко от малко да се вразумят и да си спомнят че имаме обща история. Колкото до влизане на РСМ в ЕС няма нищо необичайно, влизат до година две, ЕС се натиска, а не македонците.

Заев , зайко кукурайко, пропуснал си Христо Ботев да го направиш македонец , до 1944г. Македония е била част от България, какъв различен идентитет търсиш, все едно източна България да се отдели сега защото мйекат и да се кръстят Пуйкия например или шопите да направят държава Шопландия, откъде и каква собствена азбука и история ще търсят.

На цялия свят им е ясно че България е една от първите държави в Европа въобще!!! Били сме империя и сме били културен център на Европа при цар Симеон. Каква Македония , кви 5 лева?!?!

Много добре и точно написано! С малка поправка- няма "ХАНОВЕ" , единствената доказана титла при древните българи е КАНАСУБИГИ.

Браво!

Ако някой е чул нещо по- различно от досегашната позиция на България, в изказването на радев, нека да го посочи.

Чичковите червенотиквеничета заеха достоина позиция да видим до кога.

Браво

Браво за това че хубаво лизга шербета ромски ли бе комуне

Едва ли европейските ни партньори чак сега са разбрали за какво става въпрос след като Радев им е обяснил. То голяяяяяяямо нЯщо е свършил кат им се е обяснил. Досега им е било пълна мъгла. Колкото и да е зле Боко с инглиша, колкото и да са зле останалите министри, евродепутати и т.н. едва ли чак толкова не им е ясно та Радев да се налага да им пали лампите.

Абсолютно съм съгласен с тази позиция. Само дано след изборите следващите я продължат! Омръзна ми да слушам как РСМ орева орталъка че сме били длъжни да ги пуснем,. А в това време ни изкараха едва ли не техни поробители/душмани. Нищо че първи ги признахме, нищо че сами тичаха насам за паспорти......Защо не ходих да си ги вадят в Гърция? Смешници

Ане глупци български,Радев изпълнява заповед на Кремъл да не допуснат Мацедония в ЕС, и тук на помощ му идва кражбата на ксторията ни, но тази кражба, език и индентитетот са измислени пак от Русия, така че Радев не е патриот, а руски агент, поняли глупендери?

Има една маааааааалка подорбност, която не се връзва с глупостите, които си написал и тази подробност се нарича Гърция. Гърция дори не признаваше Македония камо ли да се подпише, че е съгласна да влезе в ЕС. Интересно там какви руски агенти са "спъвали" процеса ?!

Не ме интересуват мотивите му, важното е че позицията му удовлетворява България и българското. И показва на Европа нашия твърд отговор. Другото не ме интересува. По принцип изобщо не съм фен на Радев , но в този случай съм зад него. Така трябва да се говори,а не да се мъмри. Немой да мъмриш брат

Колко си долен пе*дал, заек разгонен - вървиш и сееш раздори из цяла Европа, но няма да Ви се отвори парашута !!

Доскоро мислех, че както ние обичаме македонците, така и те обичат нас. Свещена простота!..

Почитувани соседи, Како да ви кажам, ама, кога верувате на Радев и слични, сигурно верувате и во Дедо Мраз (Дедо Колега на вашиот јазик).

Коледа

Не ве сакаме - умри!

Нашият език е и ваш, вие сте бивша българска провинция с отвратителен диалект! Учете история и не дрънкайте глупости, щоти няма да ви се получи - тоя път ще станете шиптърска провинция, ако продължавате с това поведение!

Тук не става въпрос за вяра, вашата измислена държавица се крепи на вяра в нещо и е изградена от лъжи. България не е нещо в което вярваме , България е просто ФАКТ и целия свят го знае. Както и целия свят знае колко сте измислени в "македония"

Много грешно мислене, като на почти всичките ни политици. Безумно е да си помислиш, че като наложим вето на македонците за ЕС, ние можем да преобърнем тяхното негативно отношение към нас! Не знам дали си го вярва това Радев, на мен това ми изглежда прекалено наивно! Когато срещу някой злонамерен към теб се отнасяш и ти враждебно, можеш да му навредиш, да го нараниш, да го унищожиш, но не и да го приобщиш! А българският национален интерес е приобщаването на македонците към България! Отблъскването им от България е националният интерес на една съседна държава!

Да си го носят вкъщи. Демек във Велика Албания. С макета вече работа нямам и никога повече няма да имам. Да си гледат идентитетот и да си градят нова история без нас.

Години наред се опитваме да ги приобщим. Първи ги признахме за държава. Това да не е малко? Правихме им компромиси и за името и за глупостите които тиражират. Да не искаш и да им се нагъзим та да ни заобичат? Ти ако искаш - моля. На такива обаче се казва Дупедавци.

Нещо не си разбрал ! НЕ ГИ ИСКАМЕ - искаме само да не крадат българска история ! С кого ще се съюзяват въобще не е важно и не ме интересува! Аз съм потомък на егейски македонци и казвам "ВЕТО" за северджанската измет! В Е Т О !!!

Браво , само така. Истината и нищо друго. До тук беше с дипломацията, видяхме че дипломацията не помогна. Ако не искаш сватба , на ти брадва....

Драги ми русофили, четейки хвалебствия стил Северна Корея, за нашия разединител на народа ,си мисля че въпросът със Северна Македония е решен . От утре те ще кажат в един глас ,че са българи и говорят български. Сори вие сте мухи накацали лайно от Хасково.

Ами нали точно Русия създаде РСМ, бе пръч.

Румен Тъпото е руски гъзолизец .

Истински родолюбец и патриот е Радев!

Тичай пак да се оплакваш на Западния Балкан Боко, после Севда и НИДялко може да те пуснат като топновина.

Юмрук в герберските муцуни, които твърдяха, че Радев ще се огъне!!!!

Гордея се с Президента.....

Това е истински президент! Браво! С едно изказване уби 12 години герберска политика!

Натиск, натиск (това е вярно), но като казахме "НЕ" и Гърция също напра смелост - сложи на трупчета три меморандума с РСМ. По-идиотското е обяснението че видиш ли македонския отбор не бил на държавна издръжка и затова на екипа пишело "Македония" вместо "Северна Македония" , както е по договора с Гърция. Още някой прави ли си илюзии ако вземат да влязат в евросъюза какво ще стане? Проблемите на ЕС със страни като Унгария или случката Брекзит ще им се сторят песен. Тея са толкова нахални (ние го знаем де) че току виж други страни напуснали ЕС. Предимно от тая част на Европа.

Браво на Радев за позоцията!!!

Лъжец! Кога успя да ги срещнеш? Всеки има натоварена програма. Или ги събра на местния стадион и им дръпна една реч в стил "Дайте да дадем".

"Радев добави, че на заседанието на върха на ЕС през май е заварил България в изолация, сочена с пръст и обвинявана за блокирането на преговорите с РСМ и Албания. Служебното правителство положи огромни усилия да навакса годините, в които нашите партньори така и не успяха да чуят смислена, аргументирана българска позиция на високо ниво. Затова проведох множество лични срещи и разговори с лидерите на европейските институции - Европейския парламент, Европейската комисия, Европейския съвет, с президенти и премиери, с еврокомисари, с министри на външните работи, с държавния секретар на САЩ, отбеляза държавният глава." Радев отново се показа като грандоман, лъжец и манипулатор. Типичен селски тарикат. Колкото и да не харесвам ГЕРБ, не мога да отрека, че ЗАхариева защитаваше смело и самоотвержено, аргументирано и неотстоимо българската позиция. Тя беше началото на изобличаването на кражбите на българската история от македонците. Захариева изразяваше винаги смислена и аргументирата позиция, каквато това селско момче Радев не може да изрази. Радев бил провел множество лични срещи и разговори с лидерите на европейските институции - Европейския парламент, Европейската комисия, Европейския съвет, с президенти и премиери, с еврокомисари, с министри на външните работи, с държавния секретар на САЩ Жалък, нищожен самохвалко. ДОбре че са зомбираните булгаристански путуноиди да ти вярват и ръкопляскат.

Захариева един път я слушах да говори на живо. Сигурно много се притесняваше, защото супер много и трепереше гласът, хънкаше и мънкаше. Тогава викам на бащата: "тази въобще не може да се сравни с външния министър на Русия - Лавров. Онзи само като го гледаш и се респектираш. Нашата - 5 за 4 нищо не става от нея. И да уточня че не съм русофил, даже въобще не ги харесвам руснаците, но външния им министър ме радва много. Личи му че е човек с много власт. Нашето мишленце няма да успее да издаде и звук пред него за съжаление

По време на комунистическото анти -европейско правителство на мухлявия льотчuк Радев, да взвривят самолет "по грешка" ... No comment ....

Браво!

Браво. Браво. Браво. Невероятно изказване. Невероятна защита на българските интереси. Гордея се с това действие на президента Радев. Това е велико поведение. Достойно да се нареди до поведението на нашите герои. Левски, Ботев, Гоце и много други. Адмирации.

Пиша ти + за сарказма.

Радвам се че има такива хора като Вас. Истински патриоти, които да оценят усилията на Каракачанов, Джамбазки,Захариева, които набутаха България в правилната посока, а сега Радев следва тяхния светъл пример. Евала Та! и за живей глупостта!

Приветствам Радев за отговорната позиция! Това е правилната позиция. РСМ никога не са имали намерение да се договарят с България и да отстъпят. Искали са някак си да минат между капките с Гърция и използвайки пукнати и пропуски в договора за добросъседство с България да ни подминат без да направят нужните реформи и променят прогнилата си пост югославска държавна доктрина. Сметките обаче не им се получиха. Най-важно е в този момент да сме единни и да не се поддадем на външен натиск.

Всички знаем, че който пусне шанс на Македония е аут на изборите. Радев много добре знае това. Не мога да разбера, обаче тъпите му фенове. Жалки същества.

Е какво предлагаш, бе умник? Какво? Да мълчи щото идвали избори? Му то всяка година все някакви избори има!

е без срокове и без гаранции.Пожелателен. Отговорността се прехвърля на Историческата комисия, а въпросът е политически. Както казва Ленин " Ако искаш да не свършиш работа, назначи комисия.Ако искаш да я свършил, назначи комисар". Та какъв е този договор ? Антибългарски !

Абе не вярвам в някоя друга д-ва да няма сведение как са се самоопределяли хората по тези земи преди турско и малко след освобождението.Ако нашите историци са сигурни в това което говорят и го има като истор.факти в други страни репликата според мен е следната.Родоотстъпници - Ако искате пишете се и марсианци но вашата история започва от хиляда деветстотин и някоя си год. И край на мача. Не ни занимавайте повече със себе си

Има т.н. "Бяла книга" за езиковия спор с Македония, но там са застъпени много исторически източници не само за спора за езика. Громят яко македонските простотии. Супер интересна е, чете се за два часа. Много добре е разяснена хронологията на сръбските ( и гръцки) домогвания до територията и населението (българското). С дати, факти и документи. Има я онлайн, потърси я

Мисля, че в Европа скоро може да се появят изрази като: - "... лъже като северномакедонски политик."; - "... безпринципен като северномакедонски историк".

Екскурзовод води група туристи из центъра на Скопие: - В ляво от нас виждате великолепен македонски фонтан от 18 век. А малко зад него се строи прекрасен македонски храм от 14 век.

Снимката която сте сложили показва как макетата си въртят задниците а ние очакваме да са сериозни :)))

Точно така!

Нищо ново не е казал Радев. Разликата е, че той говори по- бавно и с много пръглъщания и съскане.

Ами, ето това е позиция на отговорен държавен глава... Ако беше онази продажна краварска подлога Плювнелиев, досега отдавна да са ги приели макетата и да са ни го нахлузили отвсякъде!

Не позволявай политическите пристрастия да изкривяват възприятията ти. Може колкото си искаш да не одобряваш Плевнелиев. Родът му идва от Беломорска Македония, село Плевня Драмско. Той е бил за времето на президенстването си на най-твърда позиция. Негов е изразът: Македония може да влезе в ЕС, македонизмът не.

СЛЕДВАЩИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ ПЛЮВНЕ НА ИСТОРИЯТА И ЩЕ ПУСНАТ МАКЕТАТА. НАКРАЯ ПАК НИЕ ЩЕ СМЕ ПРЕЦАКАНИ.

За да станат нещата -сега трябва албанците да притиснат северомакедонците от другата страна.

Ами те вече започнаха да им се подиграват че са Западна България. Това си е майтап на гол задник.

С албанците сме се разбрали още преди началото на Балканската война за разделяне на Македония - по съвсем естествен етнически признак. Само дето гърците и сърбите това не им изнася и подло ни нападнаха (междусъюзническата война). Заедно с румънци и турци. Сами срещу всички съседи ...

Скоро ще ядеш ТАШАШКА В Д,УПАШКА ИИИИ ЩЕ СТАНЕ МНОГО СЕРИОЗНО !

Браво Господин Радев ! АКО всичко това сте го казали в прав текст на всичките гореупоменти хора... Още веднаж БРАВО !!!! Крайно време е да го знаят, така както е !

СеверноМакидонска надиница - ке умрем от нея!!!

След като не успяха да откраднат Александър Македонски се опитват със Самуил. Ами наш дълг е да не позволим. Една история ни остана. И нея ако предадем дядовците ни ще се въртят в гробовете.

и стига с тоя Александър "Македонски"! Лицето се нарича Александър Велики и по цял свят така го знаят. Само в нашите соц. учебници го пишеха "Македонски"...

Позицията която е заел Радев е благодарение на договора за добросъседство ( толкова критикуваният договор). Отделно, пак е правил внушения, че той е най- добрият. И, въпреки че "киха на руски", го поздравявам за тази позиция. Разбира се, тази позиция не се харесва на грантаджийте в България, което е нормално. За тях и не само за тях, важи вица: - Каква е приликата между русофила и русофоба? - И единият, и другият харесват да им се плаща в долари.

колкото и да се опитваш да изкривиш огледалото и да изкараш бялото - черно, фактите са си факти - Радев се справи за разлика от герберастките подлоги...

И с какво точно се справи?

Тия от РСМ сами се блокираха с глупавата си политика срещу България. Не ми е ясно само кой ги подведе? Надали са толкова заблудени или се мислят за толкова велики.

Чета днешната македонска преса - реват, вият и плюят, само дето не псуват на майка! И не само нас плюят, но и гърците!

И те, като нас. Все друг им е виновен.

Само така !

100 пъти по-добър президент от Чехльо и Стоянов.