Коментари - Румен Радев: Хората от България и Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години | Днес.dir.bg

Румен Радев: Хората от България и Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години

"Идеологията и манипулациите на тоталитаризма нямат място в Обединена Европа, затова и нашата позиция е в интерес на историческата истина и недопускане на междусъседски проблеми", коментира президентът

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Хората от България и Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години | Днес.dir.bg

Коментари

С.Македония съществува като държава едва от средата на миналия век. Какви 13 века какви пет лева? Абе тия в президентството на какви хапчета са

Усукванията и извъртанията на истината вредят на България и ще пречат за в бъдеще на следващите поколения-Нещата трябва да се казват каквито са -ЕДИН ЕЗИК БЪЛГАРСКИ ЕДНА ИСТОРИЯ БЪЛГАРСКАТА И ЕДНА КУЛТУРА БЪЛГАСКАТА- Толкова- не споделяме нищо с тях - те са част от това до 1945 година-След това както ги учи акъл - И като гледам албанците това и чакат-

Ние няма какво да споделяме никакъв код,никаква история и никакъв език-Има една държава и тя е България с култура,история и език- Нищо с никого не споделяме наши са си и трите-Македония е част от БЪЛГАРИЯ до 1945 година- Все едно Варна и Бургас да споделят и те една история,кодови глупости и език-Нашата държава я има още тяхната е нова държава-Всъщност тя Македония е второ българска държава на Балканите повече не-Все едно германците и австрийците да споделят един и същ език-Има един език и той е немски например не се споделя с никого, ползва се-

Това, че президентът се "връзва" на "общата" ни история е кофти. Република Макединя има държава в рамките на СФРЮ от 1944г., а независима държава е от 1991 г. Следователно преди тези години историята е една и тя няма как да бъде "обща".

Голяма част от българската и „македонска“ история е маниполирана от руснаците.Всяко припятствие от страна на България, пред С.Македония по пътя към ЕС ги връща при сърбите и Е.азиатския съюз на Русия.

Правилното е манипулирана,а не маниполирана.

Може да са ги ръчно полирали!?

О, да! Манипулира ли са! Манипулирали са Асен и Петър, та да поставя колоната на Омуртаг в Търново, манипулира ли са средновековните хронисти като Скилица, та да пишат за Самуил като за цар на българите, манипулира ли са Петър Богдан и Паисий.

И кой създаде АНТИЧНИТЕ македонци, които говорят славено гласно?Кой правеше насила, българите в пиринския край македонци и по чия заповед???

Гадната и неприятна истина е че този 1300г код, беше хакнат от аматьори за по малко от 50г. Бахти кода!!! Знам че в България перкулира общоприетото мнение че друг е виновен - сърбите и руснаците. Но истината а далеч по неприятна и неудобна и заради това не се говори за нея. А именно че сърбите са успяли в "хакването" САМО с българите!!! Нито хакнаха кода на албанците, на босненците на хърватите, на словенците нито дори на черногорците...само на българите! Днеска тюркието атакува кюрдите.....които в продължение на столетия не можаха да бъдат "хакнати" колкото и упорити да бяха опитите на турската държава. Неприятната истина е че българският код е калпав и се подава на хакване от почти всеки опитал!! Това е признак за калпав код. И се вижда дори в обикновените българи днеска които си кръщават децата с помпозни чужди имена - Патрик, Джесика и прочие. Да не говорим пък за имигриралите или тези със смесени бракове....там асимилацията и хакването на българският код е в над 90% от случайте - и черешката на тортата е че "хакнатите" дори се гордеят с това!!! Покажете ЕДИН ПРИМЕР по света, където едно национално самосъзнание, с ужким вековна история, е било изтрито! Няма такъв пример!!!!

Примери бол да ти кажа честно- Къде е Великата РИМСКА ИМПЕРИЯ и източната и западната- ТЪЖЕН СПОМЕН е останал от тях- Толкова народи с национално съзнание са изчезнали, че ти е бедна фантазията- Цяла Европа всички народи и всички държави сега са горди претопени народи, но всъщност са отделни племена били някога- Хората са свободни да си кръщават децата както искат-Едно време е нямало филми, интернет и обмена на култура,език,кухня и каквото се сетиш включително и на технически открития е било ограничено-Сега има толкова информация и ставаме една огромна държава с различни народи- Това е свиквай, че и кухнята ще се промени-За по-добро

Ша ма прощаваш но това е малоумен контра аргумент. Единсвената грешка която направих в своя коментар е че забравих да добавя че става на въпрос за 50г или 2 поколения - дай един пример по света където едно национално самосъзнание, с ужким вековна история, е било изтрито за 50г/2 поколения. Няма такова! Примерите ти за римската империя издават липса на елементарни познания...италианците до ден днешен се припознават като наследници на Римската Империя и това никога не е преставало...напротив...много други нации също са се считали за продължението на Римската Империя - от германци до руснаци. Това е доказатеслтво за солиден културен код! А не обратното! Разбира се че хората ще си кръщават децата както искат...но готовноста да захвърлят българското за чуждото (при положение че нито англичани, нито франзуци и други си кръщават децата с български имена) е доказателство за това че имаме слаб културен код. Отново, няма друг пример в модерната история където едно национално самосъзнание, с ужким вековна история, да е било изтрито за 50г/2 поколения. Като добавиш и по дребните работи които вече споменах (като имената и бързата асимилация на българските имигранти по чужбина и смесените бракове където българското с готовност отстъпва и се заменя с културата на другият партньор) и имаме една по добро обяснение защо е било възможно само за 2 поколения и то с много усилия да се промени самосъзнанието на милиони хора.

Защо дрънкаш простотии??? Турция съществува от 1925г. Тогава е създаден и турския език с цел да направи, един народ, 25-те народности живеещи на нейната територия.За сега това не се получава. Българския народ е НАЙ ,стария в Европа, древните тракйски топоними и думи, които са останали от древносто, имат обеснение единствено на БЪЛГАРСКИ.И още нещо !!! От българите стават, румънци, сърби, гърци, италианци, скоти-скити и т.н.т. Траките и старите българи са дали началото на повечето европейски народи!?

Това е толкова детинско изкаване - стил "Моят татко е най силен" - че дори не смятам за нужно да спроя с тебе.

Ти ходил ли си в Италия изобщо някога? Те се припозват защото им изнася да се припознават за римляни нали туризъм трябва да се прави-Между другото в Рим веднага се вижда, кои са истински римляни и кои не са- Първо Римската империя е сборище от различни народи- Второ варварите, които са съсипали тази държава не са си отишли в къщи обратно останали са- И е солиден код руснаците са се считат за римляни-Руснаците по доказани генетични изследвания са ВИКИНГИ- Да се припознават за римляни и абсолютно доказателство за силен код нямам думи- Германците и те ли ---- Те са сборище от племена докато ние сме реално погледнато и генетично доказано един народ- За 50 години ти пак се шегуваш това в световен мащаб ли- 50 ГОДИНИ не са нищо в световната история-Изчезнали се много народи в Европа-Понеже засягаш италиянците ще ти кажа и следното -Имало един народ много развит в тяхната територия ЕТРУСКИТЕ-Нищо не е останало от тях и спомен няма дори, но като гледам градежите им били са доста разавит народ-Сега с генетичните изследвания се показва къде все още има хора носещи техния код-

къде са траките те питам къде са ФИНИКИЙЦИТЕ питам къде се СКОПИТЕ

Президетчето нищо реално не променя...само лала и мъкне ремаркето си по екскурзии Бойко прай нещото де го има у реала

Политика се прави без шум, а Радев обича да вдига шум.

Историята на Македония като държава, започва от 1991год, когато ги признахме като такава. Преди това е имала статут на провинция Македония в границите на Югославия. Затова и гърците нямаха нищо против името на провинция, но никога не биха допуснали това име на независима държава. Иначе и гърците знаят прекрасно, че територията наречена Македонишя е населена с българи. Няма защо да им се кляка на македонците. Ако искат ЕС, ще трябва да си променят учебниците, медиите и т.н. Иначе ЕС на куково лято. Те знаят какво означава това. Само че нашите политици нямат топки да го направят, така както го правят сърби и гърци. Все ги е страхп от някой. Неуважаеми т.нар. политици, от какво ви е страх, ако народа е зад вас?

Покрай тия тъпънарски форуми, хептян простейте... Че и на сериозно се вземате...луди хора

имаме една Партия,горда наследница на БКП, денационлизирала 200 хил.българи в македонци след 1944г.Сега тя трябва да трие срама от това родоостъпничество довело до днешните проблеми.Вместо това "ни лук яла,ни лук мирисала"търси кусурите другаде,както винаги.Един такъв виден комунистически наследник нагло бе казал,че приема "вината"с мезе!

Ай стига с тия глупости за "денационализацията след 1944 год."! Колко хора са станали "македонци" вследствие на тези принудителни маневри в сложната ситуация Тито да иска от Сталин територията на цяла Пиринска Македония? Както на хартия станаха изведнъж македонци през 1946-та, така пак на хартия се върнаха "българи" през 1948 г. Всички македонстващи в България са били и са до ден днешен (ОМО Илинден) антикомунисти и като такива са се формирали в резултат на други въздействия, не на коминтерновските. А ДС ги е преследвала за антидържавна дейност, съдени са и са лежали. Ми да похвалим ДС за патриотичната работа! Нали така!

Добре е човек да има мярка и е по-скромен, когато умствените му възможности са твърде скромни. Колкото и да се пъчи по всяка тема, човечето на Решетников винаги звучи, като първолак от Помощно училище.

От просташкото изражение на Румен Грипена и бавното говорене на изтъркани клишета личи неговата слаба обща култура и нисък интелект. Освен това закостенелият военен тъпанар е руско- бесепарска кукла на конци. Или казано с две думи: ПРАЗНА ОПАКОВКА.

Нашия президент даде прости неопровержими доказателства че македонците са българи. Защо тогава Борисов не иска да дги накара да си признаят? Чия поръчка испълнява Борисов?

Голям резил пред Света правим! Нека не забравяме ,че "цял Свят сега нази гледа"! Българската история все още не е написана в истината.Нека не забравяме, че историци имаме не само ние и македонците.Никой друг не оспорва тяхната идентичност като народ,само ние. Всезнайно е,че българските войни са печелили битките, дипломацията е губили завоюваното. МАКЕДОНИЯ ЩЕ СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС СЪС СИГУРНОСТ, но нашият резил ще си остане и ще бележи бъдещите ни взаимоотношения не само с Македония....Вече започнаха да ни заобикалят.Направи го и Помпео..... Пък и нека сме си обективни - България е в тези си граници едва от век. Какво ще стане ,ако турците си я поискат обратно, защото са я владяли 5 века?

Кой та гледа тебе ве посерко Пишете глупости и си вярвате...Света го гледал...хихиии

Преди години бяхме в Струга града.Влязохме в църквата да запалим свещ.Те се продаваха от един обикнове човек с дочена престилка.Попита ни: -От дека сте? -ЗО България,отговорихме. -Арно,сите сме се едно,тихо каза той.

101-ви Алпийски полк не е ли част от 98-а Хималайска дивизия?

а тя е в състава на 2-ри Тибетски фронт.

България има над 1300 години история, а историята на Македония е от 1945 г.

1300 години, от които 5 века турско робство + 2 века византийско. И какво остана - 150 години нова държава + 450 години средновековна, от които 200 години даже цар не сме имали, ами хан.

Гледам не си се хванал за 1945 г., значи там нямаме спор. То това е важното.

Президента на България, Северна Македония и южна украйна

То бива бива, ама не бива!

idio

преди повече от 1300 години, траките и римляните си живеехме мирно и кротко по тези земи. започнаха разни диваци от изтока да правят набези, и построихме сердика, вдигнахме високи огради, крепостни стени. опазихме градските стени около 200 години. след това ... диваците надделяха. това продължава и до днес

тебе от коя гробница те изкопаха, бе трак-трак.... Те траките btw са били от най-мирните... най-търсените наемници с най-бруталните оръжия и бойни тактики, да не говорим за култа към виното и пиянството...

Тази измислена държава нямаше да я има отдавна ако Ж.Желев не беше доказан дупедавец ! Да си беше замълчал никой нямаше да ги признае и вече щяха да са част от БГ !

Е, според Плевнелиев и Цветанов не е така. Евроатлантическо-коминтерновски шизофреници.

Коментари - Румен Радев: Хората от България и Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години | Днес.dir.bg

Румен Радев: Хората от България и Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години

"Идеологията и манипулациите на тоталитаризма нямат място в Обединена Европа, затова и нашата позиция е в интерес на историческата истина и недопускане на междусъседски проблеми", коментира президентът

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: Хората от България и Северна Македония споделят общ културен код, история и език повече от 1300 години | Днес.dir.bg

Коментари

С.Македония съществува като държава едва от средата на миналия век. Какви 13 века какви пет лева? Абе тия в президентството на какви хапчета са

Усукванията и извъртанията на истината вредят на България и ще пречат за в бъдеще на следващите поколения-Нещата трябва да се казват каквито са -ЕДИН ЕЗИК БЪЛГАРСКИ ЕДНА ИСТОРИЯ БЪЛГАРСКАТА И ЕДНА КУЛТУРА БЪЛГАСКАТА- Толкова- не споделяме нищо с тях - те са част от това до 1945 година-След това както ги учи акъл - И като гледам албанците това и чакат-

Ние няма какво да споделяме никакъв код,никаква история и никакъв език-Има една държава и тя е България с култура,история и език- Нищо с никого не споделяме наши са си и трите-Македония е част от БЪЛГАРИЯ до 1945 година- Все едно Варна и Бургас да споделят и те една история,кодови глупости и език-Нашата държава я има още тяхната е нова държава-Всъщност тя Македония е второ българска държава на Балканите повече не-Все едно германците и австрийците да споделят един и същ език-Има един език и той е немски например не се споделя с никого, ползва се-

Това, че президентът се "връзва" на "общата" ни история е кофти. Република Макединя има държава в рамките на СФРЮ от 1944г., а независима държава е от 1991 г. Следователно преди тези години историята е една и тя няма как да бъде "обща".

Голяма част от българската и „македонска“ история е маниполирана от руснаците.Всяко припятствие от страна на България, пред С.Македония по пътя към ЕС ги връща при сърбите и Е.азиатския съюз на Русия.

Правилното е манипулирана,а не маниполирана.

Може да са ги ръчно полирали!?

О, да! Манипулира ли са! Манипулирали са Асен и Петър, та да поставя колоната на Омуртаг в Търново, манипулира ли са средновековните хронисти като Скилица, та да пишат за Самуил като за цар на българите, манипулира ли са Петър Богдан и Паисий.

И кой създаде АНТИЧНИТЕ македонци, които говорят славено гласно?Кой правеше насила, българите в пиринския край македонци и по чия заповед???

Гадната и неприятна истина е че този 1300г код, беше хакнат от аматьори за по малко от 50г. Бахти кода!!! Знам че в България перкулира общоприетото мнение че друг е виновен - сърбите и руснаците. Но истината а далеч по неприятна и неудобна и заради това не се говори за нея. А именно че сърбите са успяли в "хакването" САМО с българите!!! Нито хакнаха кода на албанците, на босненците на хърватите, на словенците нито дори на черногорците...само на българите! Днеска тюркието атакува кюрдите.....които в продължение на столетия не можаха да бъдат "хакнати" колкото и упорити да бяха опитите на турската държава. Неприятната истина е че българският код е калпав и се подава на хакване от почти всеки опитал!! Това е признак за калпав код. И се вижда дори в обикновените българи днеска които си кръщават децата с помпозни чужди имена - Патрик, Джесика и прочие. Да не говорим пък за имигриралите или тези със смесени бракове....там асимилацията и хакването на българският код е в над 90% от случайте - и черешката на тортата е че "хакнатите" дори се гордеят с това!!! Покажете ЕДИН ПРИМЕР по света, където едно национално самосъзнание, с ужким вековна история, е било изтрито! Няма такъв пример!!!!

Примери бол да ти кажа честно- Къде е Великата РИМСКА ИМПЕРИЯ и източната и западната- ТЪЖЕН СПОМЕН е останал от тях- Толкова народи с национално съзнание са изчезнали, че ти е бедна фантазията- Цяла Европа всички народи и всички държави сега са горди претопени народи, но всъщност са отделни племена били някога- Хората са свободни да си кръщават децата както искат-Едно време е нямало филми, интернет и обмена на култура,език,кухня и каквото се сетиш включително и на технически открития е било ограничено-Сега има толкова информация и ставаме една огромна държава с различни народи- Това е свиквай, че и кухнята ще се промени-За по-добро

Ша ма прощаваш но това е малоумен контра аргумент. Единсвената грешка която направих в своя коментар е че забравих да добавя че става на въпрос за 50г или 2 поколения - дай един пример по света където едно национално самосъзнание, с ужким вековна история, е било изтрито за 50г/2 поколения. Няма такова! Примерите ти за римската империя издават липса на елементарни познания...италианците до ден днешен се припознават като наследници на Римската Империя и това никога не е преставало...напротив...много други нации също са се считали за продължението на Римската Империя - от германци до руснаци. Това е доказатеслтво за солиден културен код! А не обратното! Разбира се че хората ще си кръщават децата както искат...но готовноста да захвърлят българското за чуждото (при положение че нито англичани, нито франзуци и други си кръщават децата с български имена) е доказателство за това че имаме слаб културен код. Отново, няма друг пример в модерната история където едно национално самосъзнание, с ужким вековна история, да е било изтрито за 50г/2 поколения. Като добавиш и по дребните работи които вече споменах (като имената и бързата асимилация на българските имигранти по чужбина и смесените бракове където българското с готовност отстъпва и се заменя с културата на другият партньор) и имаме една по добро обяснение защо е било възможно само за 2 поколения и то с много усилия да се промени самосъзнанието на милиони хора.

Защо дрънкаш простотии??? Турция съществува от 1925г. Тогава е създаден и турския език с цел да направи, един народ, 25-те народности живеещи на нейната територия.За сега това не се получава. Българския народ е НАЙ ,стария в Европа, древните тракйски топоними и думи, които са останали от древносто, имат обеснение единствено на БЪЛГАРСКИ.И още нещо !!! От българите стават, румънци, сърби, гърци, италианци, скоти-скити и т.н.т. Траките и старите българи са дали началото на повечето европейски народи!?

Това е толкова детинско изкаване - стил "Моят татко е най силен" - че дори не смятам за нужно да спроя с тебе.

Ти ходил ли си в Италия изобщо някога? Те се припозват защото им изнася да се припознават за римляни нали туризъм трябва да се прави-Между другото в Рим веднага се вижда, кои са истински римляни и кои не са- Първо Римската империя е сборище от различни народи- Второ варварите, които са съсипали тази държава не са си отишли в къщи обратно останали са- И е солиден код руснаците са се считат за римляни-Руснаците по доказани генетични изследвания са ВИКИНГИ- Да се припознават за римляни и абсолютно доказателство за силен код нямам думи- Германците и те ли ---- Те са сборище от племена докато ние сме реално погледнато и генетично доказано един народ- За 50 години ти пак се шегуваш това в световен мащаб ли- 50 ГОДИНИ не са нищо в световната история-Изчезнали се много народи в Европа-Понеже засягаш италиянците ще ти кажа и следното -Имало един народ много развит в тяхната територия ЕТРУСКИТЕ-Нищо не е останало от тях и спомен няма дори, но като гледам градежите им били са доста разавит народ-Сега с генетичните изследвания се показва къде все още има хора носещи техния код-

къде са траките те питам къде са ФИНИКИЙЦИТЕ питам къде се СКОПИТЕ

Президетчето нищо реално не променя...само лала и мъкне ремаркето си по екскурзии Бойко прай нещото де го има у реала

Политика се прави без шум, а Радев обича да вдига шум.

Историята на Македония като държава, започва от 1991год, когато ги признахме като такава. Преди това е имала статут на провинция Македония в границите на Югославия. Затова и гърците нямаха нищо против името на провинция, но никога не биха допуснали това име на независима държава. Иначе и гърците знаят прекрасно, че територията наречена Македонишя е населена с българи. Няма защо да им се кляка на македонците. Ако искат ЕС, ще трябва да си променят учебниците, медиите и т.н. Иначе ЕС на куково лято. Те знаят какво означава това. Само че нашите политици нямат топки да го направят, така както го правят сърби и гърци. Все ги е страхп от някой. Неуважаеми т.нар. политици, от какво ви е страх, ако народа е зад вас?

Покрай тия тъпънарски форуми, хептян простейте... Че и на сериозно се вземате...луди хора

имаме една Партия,горда наследница на БКП, денационлизирала 200 хил.българи в македонци след 1944г.Сега тя трябва да трие срама от това родоостъпничество довело до днешните проблеми.Вместо това "ни лук яла,ни лук мирисала"търси кусурите другаде,както винаги.Един такъв виден комунистически наследник нагло бе казал,че приема "вината"с мезе!

Ай стига с тия глупости за "денационализацията след 1944 год."! Колко хора са станали "македонци" вследствие на тези принудителни маневри в сложната ситуация Тито да иска от Сталин територията на цяла Пиринска Македония? Както на хартия станаха изведнъж македонци през 1946-та, така пак на хартия се върнаха "българи" през 1948 г. Всички македонстващи в България са били и са до ден днешен (ОМО Илинден) антикомунисти и като такива са се формирали в резултат на други въздействия, не на коминтерновските. А ДС ги е преследвала за антидържавна дейност, съдени са и са лежали. Ми да похвалим ДС за патриотичната работа! Нали така!

Добре е човек да има мярка и е по-скромен, когато умствените му възможности са твърде скромни. Колкото и да се пъчи по всяка тема, човечето на Решетников винаги звучи, като първолак от Помощно училище.

От просташкото изражение на Румен Грипена и бавното говорене на изтъркани клишета личи неговата слаба обща култура и нисък интелект. Освен това закостенелият военен тъпанар е руско- бесепарска кукла на конци. Или казано с две думи: ПРАЗНА ОПАКОВКА.

Нашия президент даде прости неопровержими доказателства че македонците са българи. Защо тогава Борисов не иска да дги накара да си признаят? Чия поръчка испълнява Борисов?

Голям резил пред Света правим! Нека не забравяме ,че "цял Свят сега нази гледа"! Българската история все още не е написана в истината.Нека не забравяме, че историци имаме не само ние и македонците.Никой друг не оспорва тяхната идентичност като народ,само ние. Всезнайно е,че българските войни са печелили битките, дипломацията е губили завоюваното. МАКЕДОНИЯ ЩЕ СТАНЕ ЧЛЕН НА ЕС СЪС СИГУРНОСТ, но нашият резил ще си остане и ще бележи бъдещите ни взаимоотношения не само с Македония....Вече започнаха да ни заобикалят.Направи го и Помпео..... Пък и нека сме си обективни - България е в тези си граници едва от век. Какво ще стане ,ако турците си я поискат обратно, защото са я владяли 5 века?

Кой та гледа тебе ве посерко Пишете глупости и си вярвате...Света го гледал...хихиии

Преди години бяхме в Струга града.Влязохме в църквата да запалим свещ.Те се продаваха от един обикнове човек с дочена престилка.Попита ни: -От дека сте? -ЗО България,отговорихме. -Арно,сите сме се едно,тихо каза той.

101-ви Алпийски полк не е ли част от 98-а Хималайска дивизия?

а тя е в състава на 2-ри Тибетски фронт.

България има над 1300 години история, а историята на Македония е от 1945 г.

1300 години, от които 5 века турско робство + 2 века византийско. И какво остана - 150 години нова държава + 450 години средновековна, от които 200 години даже цар не сме имали, ами хан.

Гледам не си се хванал за 1945 г., значи там нямаме спор. То това е важното.

Президента на България, Северна Македония и южна украйна

То бива бива, ама не бива!

idio

преди повече от 1300 години, траките и римляните си живеехме мирно и кротко по тези земи. започнаха разни диваци от изтока да правят набези, и построихме сердика, вдигнахме високи огради, крепостни стени. опазихме градските стени около 200 години. след това ... диваците надделяха. това продължава и до днес

тебе от коя гробница те изкопаха, бе трак-трак.... Те траките btw са били от най-мирните... най-търсените наемници с най-бруталните оръжия и бойни тактики, да не говорим за култа към виното и пиянството...

Тази измислена държава нямаше да я има отдавна ако Ж.Желев не беше доказан дупедавец ! Да си беше замълчал никой нямаше да ги признае и вече щяха да са част от БГ !

Е, според Плевнелиев и Цветанов не е така. Евроатлантическо-коминтерновски шизофреници.