Румен Радев: "Българската Коледа" ни дава вяра, че сме цивилизовано общество (снимки)

Държавният глава обяви във Велико Търново началото на 20-ото юбилейно издание на благотворителната инициатива

Обратно в новината

Коментари - Румен Радев: "Българската Коледа" ни дава вяра, че сме цивилизовано общество (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами то ние сме общество, ама вие като не сте хора, как да го разберете...

Да вземем и за медицинските хеликоптери да дарим по левче, че на администрацията и е все 1, когато няма за крадене милки от обществената поръчка...

С благотворителност само на Коледа е лицемерие.

Дир са скапани и корумпирани.

Искам всички депутати да си дарят цялата заплата за тази кауза.Дали ще стане някога?Не естествено .

Дали е така? Първо погледни около себе си, например хулиганстващия ти син и позиращата като проститутка дъщеря.

От гледната точка на текезесар, може и така да е. Истината е че едно просто, чалга общество, първосигнално и неспзващо никакви елементарни норми, населява тази територия.

Боже този човек хвърля боб всеки път като си отваря глупавата уста !

Нито сме общество, а още по малко цивилизовано,....

тези "цивилизованите" червени въшкари, да бяха си почистили паркетЯ, а не да седят в мръсотията, като в техните родни села

Общество сме, но не цивилизовано. В едно цивилизовано общество всички мислят и действат така, че животът на членовете му постоянно да се облагородява. Ние сме едно общество, което не умее истински и пълноценно да живее. И това не е въпрос на пари, а на култура и манталитет. Не е пълноценен животът, ако върха на доволството е вечер да седнеш по потник на кухненската маса с чашка ракия и салата и да поглеждаш към екрана с плоски предавания и дискусии без смисъл. Да хокаш децата и жена си, да псуваш като хамалин за всичко, което не ти харесва, да злословиш по адрес на съседите. Да ругаеш шефа си, когато не може да те чуе, да си безразличен към хорската неволя, да си приветлив само с твоите близки и познати и озлобен спрямо чуждите. Далеч сме от едно цивилизовано общество.

В цивилизовано общество държавата поема здравеопазването не само на децата, а на всички граждани. В нецивилизовано - харчи народна пара за лимузини на властта, за НСО гавази, за самолети на хартия, за спонсориране на тока на приближени "бизнесмени:, ДС-ари, а някой ги награждава с даже с ордени, но и това не и стига и току окраде някое КТБ. Това се търпи и от ЕС, и от УСА. Гадове..