Министър: Ще плащат на вложители в КТБ през ноември

Готви се закон за синхронизация с директивата на ЕС, така че когато банка спре плащанията, гаранционният фонд ще започне да плаща и без тя да е фалирала.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Ще плащат на вложители в КТБ през ноември | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

kak samo 100lv? Tova sa pocket money..!?!

Надявам се на бързи и адекватни действия в новия парламент, защото чета, че Местан и Пеевски готвели законопроект ! Господ да ни е на помощ, ако тези двамата успеят !

е злобарите какво ще правят ако от ктб -то платят парите ,ще се хванат за големия с малката лихва

Наближило значи.....но все пак е предпоследна партенка! Нали!

супер новина

link

Щели да плащат влоговете на шараните от КТБ през ноември....но не казват годината-може би 2015 може би е 2020 г.?!? Моля пояснете!!

другия месец ще теглят заема за ктб и по другя ще ги раздават до 100 х €

По думите на Порожанов много е важно какви инвестиции ще предложат самите акционери. Е това го слушаме повече от месец. Да вземат да кажат какво предлагат акционерите, Какво само дрънкат напразно.

Досега не съм чул най-лесното и най-безболезненото решение за оздравяване на тази банка. А то е да не се прави всичко възможно да се наплашват вложителите и да им се внушава, че ще им се изплатят влоговете, като един единствен вариант /едва ли не задължително/ да си ги изтеглят. Не е ли по разумно да бъдат успокоени дори съблазнени с нови атрактивни условия те да оставят влоговете си в банката. Тя да бъде отворена и стабилизирана като правителството обяви че застава зад нея и да се спрат всякакви приказки на протежета на Тиквата и слуги на Пинокиото в Президенството за нови милиардни заеми. При това решение голяма част от вложителите ще останат верни на банката, а фондът за гарантиране на влоговете при всички случаи ще стигне за тези които са решили да я напуснат. Една такава силна и убедителна медийна кампания на БНБ и правителството /като "контра" на медийната атака за всяване паника и събаряне на банката/ ще успокои клиентите на банката и ще даде възможност на управата й да я съживи за много кратко време. Толкова ли е нереален този план и само аз ли го виждам като изпълним и ефективен?

Баце, оти пишеш панчо виля. Слагай смело Рамзес втори

Пирамиди,фараони,робите плащат!

робите нямат пари от къде ще плащат

Ами затова се налага фараоните да почакат до ноември!

Робите нямат пари,но могат да построят нова пирамида,а за това трябва времеееее!

Да те светна - Искров си е човек от БСП-то. Те първи го избраха на този пост.ББ изобщо не беше в политиката. И после всички вкупов гласуваха за него. Ами защото по това време финансово стояхме в ЕС добре, щото Дянков беше фин.министър. Абе си мисля,че няма да плачем за Орешарски, както някои прогнозира, но за Дянков - да.

аз ще гласувам за ББ. Ама много кадърен човека. Само за три и половина години какви бели сътвори! "Назначил" Искров, та той на този пост е повече от 8 години. А от къде дойде ? Беше депутат от БСП. Че си има трески за дялане ББ - има и то много. Аз съм по-недоволен,че беше съгласен с Цацаров за прокурор.И той зомбяса като останалите, защото над тях само Бог.Прав е Янето. Докато нямаме нова конституция, все така ще е.

Ама Боко ако се уплаши и вдигне кръвно ко ще правиш?

Това е следващата партенка. Не са казали коя година!

Какво означава партенка ( в буквален и преносен) смисъл? Мерси.

Партенка е нещо което знаят само истинските мъже, не е за теб!

Щом ги изплатят отивам дагласувам, до тогава Не!

И АЗ

и като ми пука какво от това? Съгласен съм с по-долу пишещия "абе" - напълно съм съгласен.Пука му на "абе" и какво от това. Е, сега вече ни довършиха комунягите. И защо - защото знаеха,че им е за последно та затова.

С лед дъжд качулка , те вече сроковете за университетските такси минаха

разказахте ни играта комунета. И защо все при вас стават подобни катаклизми. Дянков бил лош - пицата му била постна.Лош, лош, ама и с повече дупки в колана бяхме по-сигурни.А сега - крадат комунетата без мяра, не им пука за "бедният им елексторат". Фалитът на КТБ, а това си е жив фалит разтриса цялата ни банкова и финансова система. Добре, ще изхарчим обезпечителният фонд, ще вземем кредит от Европа, а ако фалира и друга банка - кво правим? А кой ще инвестира у нас?При Веденов и сега при Орехчето, което със зъби пазехте - що правим? Ама ви пука - нали се налапахте - социалисти крадливи.

Спрете да лъжете уважаеми! Надзора е на БНБ! Искров е шеф на надзора! Искров е назначение на Борисов! Къде са тук комунистите?

искров е от 10 г в бнб ,борисов изобщо не е предполагал нищо

Не плюите по КТБ, номера с високите лихви за специални депозанти го прави всяка банка. Просто като кажеш че ще внесеш 500 000 лв. и разбира се попиташ за по-голяма лихва съответният банков служител те праща при началника си и лихвата се договаря.....само че умните хора не го правят те просто изнасят големите пари от Бьлгария а тук си оставят джобните, по 196 000 в няколко банки и така са в рамките на гарантираните от закона депозити.....а на пенсионера с депозит от 2 500 лв. хич да не му пука ще му върнат парите точно както го е написал така е по ЗАКОН...другият с пурата и уисксито той не е от злобарите, защото на него хич, ама хич не му дреме за продраният български бюджет!!!

Тази калауза за парите над 100 000€ я има в цяла Европа тя е възпираща демек ако я минеш на никой не му пречи банката да фалира. Все едно да разчиташ да пътуваш гратис в гратския транспорт. Да може ама ако те спипа контрольора по не не се сърди. Парадокса в нашия случай е че изкараха алчни дребните вложители, а в същност са виновни едрите. Първите трбваше да си получат парите след 7-я ден. Вторите след оздравяването или разпродаването на банката.

Малък сценарий: ГЕРБ и РБ правят коалиционно правителство, което одобрява този бюджет. Той вече е съгласуван с ГЕРБ. Мотиви: Имаме две много силни личности, които са заинтересовани: Вежди Рашидов и иван костов. Ще стане, въпреки явната опасност ГЕРБ да прецака РБ, заради костов.

какво искаш да внушиш,че Герб не са виновни ли? Я бегай от тука,ние да не би да имаме склероза и да не помним какво му се случи на батко ти?

Предназначението на заема от 4,5 млрд лева!

О хо хоо.. още не съм спуснал точката : "ГЕРБ са виновни за фалита на КТБ" и вие я въртите яко тролчета, изроди мои! Аз мислех да я пусна в последния момент и да наловя много балъци с нея. Мая и Бареков ще се сърдят, че им взимате хляба..

През кой ноември?????Трай коньо за зелена трева!

Бития си е бит, а е....я си е е..н!

Държавата прави закон с който гарантира вложителите до 100х.евро,и после бодро ни обяснява,че във съответния фонд няма достатъчно пари? Питам се при 39 млр пари в банките,колко пари трябва да има в гаранционния фонд? Не знам кой трябва да даде отговора...

И ко стана ся? Ша измочаме фонда за КТБ. Ами...ако...хипотетично друга банка фалира в този период ко праим? Няма фонд...откъде ще дойдат парите за "гарантираните" 100к евро на вложителите? Единственият вариант е държавата тегли заем и плаща, после го връща от набирането за гарнационен фонд от банките. Убу, ами лихвите по тоя заем кой ще ги плаща??? Така де, хипотетично...няма вариант в който народа да не го поеме, такава е схемата от зората на човечеството - едни крадат, ядат и пият, робът бачка...

няма да се пукна от злоба както ми препоръчваш.Взел си някакви пари - сигурно от неползван отпуск като си се пенсионирал.Ама все тарикати...На теб ти е у шише дали ще си получиш парите и колко ще чакаш за тях.Като е била незначителна разликата в лихвите що не ги внесе в банка с по-малка лихва. Че откъде ще има и то у нас банка да плаща високи лихви. Все сте тарикати. Ама нали знаете "хотрата сврака, с двата крака", хай да ида да си пална пурата, а може и малко уйски да си налея.

Урааа,ще се наредя два пьти.

Ако съм на народа, ще забраня на Държавата и Общините да теглят кредити! Ако някой се нуждае от обяснение, мога да обясня защо!

Може и да си прав, но не чак съвсем!

Готви се закон за синхронизация с директивата на ЕС, така че когато банка спре плащанията, гаранционният фонд ще започне да плаща и без тя да е фалирала. Кой не направи това през 2009 г? И защо?

не ти разбрах въпроса. Пак ББ ти е виновен. Та банката е на ДПС и БСП. Нали те се целуваха по устата. Ама и ти си цъфнал и вързал като мен, щом пишеш. Мислиш ли,че Станишко пише по форумите. Аз не мисля. Гледам снимки на някаква яхта. Нали тука щеше да стои, а се замете в Брюксел на сладък живот.Говеда.

Що се радвате на нещастието на другите? Нали днес ако вашите пари не са в тая банка, то утре няма гаранция, че вие ще се от "страната на булката" със следващата банка с апетитни активи. И няма да има значение дали лихвата е била 1,2 или 3% ...

До всички злобари, които пишат за депозантите в КТБ, аз съм един от вложителите с огромен депозит от 2 500 лв. (при пенсионирането ми преди 2 години ми дадоха някакви пари), при изключително високата лихва от 4,00% ( 1% над средната лихва по депозити, за страната). Съгласно българският закон ще си получа парите заедно с начислената лихва до момента в който банката беше поставена под надзора на БНБ, за останалото време ще се начислява лихва в размер равен на средният лихвен процент за страната, около 3%. Колкото и да им е мъчно на злобарите това ще стане и с пари от бюджета, защото парите във Фонда за гарантиране на влоговете не достигат.....така че пържете се в собствената си злоба колкото си искате!!!

Това не е моята банка!

А за тези които няма да са в държавата през ноември кога ще си получат парите?

Тая селска сценка ни я разиграваха преди 10 години. Правят опит да ни я поставят пак. Ако не ги спрем, през няколко години ще ни я спретват. Едни хора ще си правят банки и чрез тях ще създават мощни фирми раздавайки си необезпечени кредити. Василев трябва да отговаря с имуществото си и фирмите си. Като се натисне бързо, бързо ще изпее съучастниците си.

а взелите кредити стотици хиляди евра - те кога ще ги връщат и ще ги връщат ли изобщо.

Като дойде Бойко ще видиме кво ще пишете?

Чобанов,Бареков,Пеевски,Местан,със сигурност ще станат депутати.За Серж-знаем.Виновниците ще си влязат в НС с лекота...Ами,при това положение..Не е виновен, който яде баницата..

Ще платят ама друг път.

От думите на този министър разбрах, че нищо не е сигурно и всичко е предпоследно. Ни-и-що, то всичко се връща.

българина. Най активни защитници на фалита са тия дето нямат в банка и един лев,а имат само кредити. Въпроса само че е в това да се изплатят гарантираните депозити,а ако след това тази банка става за нещо да я оздравяват или да я фалират. И не забравяйте още, че никой вложител не е застрахован у нас да не му се случи случка,така че умната.

Разправяш приказки от 1001 нощ. Окрадена е банката. Не чу ли,че са раздавани пари на фиктивни фирми, а Барека откъде има толкова пари, а Василев, а Пеевски! Осъзнай се.

Водачът на листата в Добрички многомандатен район от партията на Николай Бареков -ББЦ Виктор Лучиянов се оказва по-голям длъжник на хазната дори и от партийния си лидер Според ревизионен акт кандидат-депутатът е длъжник на НАП в особено големи размери, данъчно задължение на Лучиянов в момента е от 600 000 лв като физическо лице, което с лихвите расте неимоверно с всеки изминат ден. Виктор Лучиянов става председател на Общинския съвет в Балчик, като избран съветник от ГЕРБ. Когато партията на Борисов напуска властта изненадващо и той се отказва от ГЕРБ и преминава в редиците на Бареков. Партийното номадство съвпада по дни с напускането на шефа на НАП Красимир Стефанов.

този министър. Според него дефлацията означавала според него в интервюто по ТВ по малко БВП ??? Всеки знае, че дефлация има при свръхпроизводство и липса на парична политика. Дали да му вярваме за КТБ и искания държавен заем??

Дефлация има и при липса на търсене.

Постоянно съм гладен, заплатата ми е същата, месото е по-евтино, ама аз напук на тумбака ми ям все по-малко. Пич, не всички са мазохисти!

Аз достигнах до следното логическо заключение КТБ е банка на БСП, е и там се е облажавало и ДПС през любовният им период. Защо: 1. КТБ финансира проекта Цензура. 2. Сега проекта се финансира от Ковачки/забележете миньорите са без заплати/ - сателит на БСП 3. Верен съратник, ала адвокат Н. Робева - баш комуниската! 4. Другаря Бюреков каза , че единствената партия която признава е БСП. 5. На билбордовете му е написана основната му задача България без ГЕРБ и "ДПС"/дим/

мъчно ми е за всички вложители в БТК. Явно ще си плача. Ами тези верно много с по-малко от 1000 лв.вложени.Те нямали що да ядат.Ами тогава що са ги вложили. Или само за месец? А и този месец що са яли.Абе, я не ме пързаляйте.Има си и поговорка "лакомо ... кръв..."А що не рева баща ми като комунетата му взеха не само парите имотите, апартамента. Не рева, щото а ревнеш - а - изчезнеш.Ама сега комунягите реват - да реват. Не ми пука.

тъп съм като налъм. Що не си стоях у нас, можеше с малко мозък и аз да взема от една банка стотици хиляди евра, да ги вложа в БТК и глей кво става. Колко ли пари печели един да кажем не с милион, а с половин само от лихвите за година? И лихвите ли ще се връщат. Ама че съм и аз. Та кой ще ми даде заем - то се дава само на политици. Нали виждаме какво чудо е по данъчните им декларации - все с стотици хил. евра.Абе с една дума кочина.Ама народът е за това да го крадат.Ще завидим на циганята, щото от тях няма кво да се вземе.

бтк... ктб... как да ти даде пари човек, като ти не знаеш на кои трамваи да се качиш и къде да ги вложиш... ама си прост!

...СЛЕД ОКОНЧАТЕЛНИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗБОРИТЕ - И ЗАВИСИ С КАКВА РАЗЛИКА В ПРОЦЕНТИТЕ ОТ ВЛЕЗЛИТЕ В ПАРЛАМЕНТА ПАРТИИ - ТОГАВА ЩЕ СЕ ВЪРНАТ ПАРИТЕ ... ПАРИТЕ НЕ СА ОТКРАДНАТИ - КТБ Е БЛОКИРАНА С ЦЕЛ ....АКО НЯКОЙ Е РАЗБРАЛ КАК МИСЛЯ - НЕКА ДА ДОПЪЛНИ

Някой искаше да открадне активите на Банката и парите на вложителите по български бандитски обичай, така както последните 25 години правеха всичко у нас......

Дори и да върнат гарантираните със Закон влогове, пак ще откраднат и то яко, защото болшинството влогове са във валута различна от лев. Сега като върнат влоговете в лева...ми това си е чиста кражба. И а познайте дали хората ще могат да си обърнат обратно левовете във валута!

..абе, аз едно се чудя! Защо въобще ще им плащат на тези вложители, като на практика няма недоволни от сегашната ситуация?! Имаше някакви жалки протестчета от 20-30 човека, ама само в София! Знаете, че ако протестират само 30 човека от 7.4 милиона, то излиза, че другите 7.399970 човека ОДОБРЯВАТ да не се плаща! Нали така беше на протестите против Експертите, дето причиниха това на КТБ - защо да не е така и сега?