Румънците са 11 пъти по-бедни от средното за Европа. Изпреварват ги и българите

"Богатството" на глава от населението в Румъния едва се доближава до стойността на кола втора ръка

Обратно в новината

Коментари - Румънците са 11 пъти по-бедни от средното за Европа. Изпреварват ги и българите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

До като американците имат интерс да държат продажни боклуци на власт за да ги манипулират, и до като народа страхливо се крие под одялото така и ше бъде. Всеки наро си заслужажа политиците!

Мрънкане с такива депозити е леко лицемерно. То и колите по пътищата не говорят за обща мизерия. Лошото е , че разпределението не е по-равномерно и справедливо.

Отидете и вижте как живеят румънците и тогава приказвайте че са по бедни от нас пътищата оправени и строят здраво навсякъде коли правят а ние едно колело не произвеждаме смешници

В Румъния заплатите да два пъти по големи от българските. пари може да нямаме но интернет имаме всеки може да провери.

Глупости!

Аз и Мъск, вземаме средно по 100 млрд.

10 пъти по-бедни сме от Европа, но даваме и последните си пари за Украйна, ама нищо сега като бутнем всички лоши комунистически паметници и всичко ще се оправи, ще станем Швейцария на балканите

След 20 години във Великият Европейски Съюз,румънците голтаци!Те това е Европата!Иначе купуват за милиарди оръжия от краварите.

Като сметнат парите на народа ,като прибавят парите на олигарсите,разбирай мафиотите,и се раздели на броя на хората,се получава,че българинът има 7700евро средно.

Повече от половината българи са собственици на имот, горе-долу струващ средно колкото е цитираната сума на богатството на европееца (65 хил. евро), отделно всеки има и по нещо спестено, а и минимум кола средна ръка, значи излица, че българите са най-богати в Европа. Освен ако не са имали предвид само сухата пара в банката, а не имотите.

Я пак прочети, но междувременно си изтрий коментара. Българите трудно разбират написан текст.

Тези имоти са от лошия социализъм

За сравнение трябва да се вземе показателят доход на глава от населението.. По този показател България е на последно място в ЕС и се очертава като най-бедната държава а Румъния е по напред и не се очертава като най-бедната държава.

Поне с нещо изпреварваме някого. Да Благодарим на парламента и на куролироцатионното правителство.

Сигурно е така. Като сложим всички Посолствени харантулници и Зърнарите в сметт, може и Монако да предизвикаме по стандарт

ne bulgaristan e na 1 misto po bednost i na 1 miasto po mrasna i birniteska darzava otyy niakoi dru eset ste se pravi godisen pregled i na velisipedite samo da se palni xaznata za da se krade povetezx

Не знам с какви изчисления са правили тази статистика, но само да вметна, че минималната работна заплата в Румъния е 50% по-висока от нашата! Или те харчат повече и си угаждат, или ние сме скъперници и кътаме в банките за "черни дни". Но пък както Бай Тошо казваше: "Българите са факири - харчат повече отколкото изкарват".

Или-или .... или и двете :)

Доколкото знам в Румъния работника си плаща сам всички осигорпвки, тука се говори за бруто! Да не се окаже, че в нетото взимат по малко и от нас!

Виждам ги с какви коли джиткат по нашето море. А не идват у нас най-богатите. Ама щом тъй ни казват,ще вЕрваме

За 2022 г. / за 2023 г. данните не са готови / БВП на Румъния расте най-бързо сред държавите в ЦИЕ През последните 10 години БВП на глава от населението в Унгария се е доближил с 8,9 процентни пункта до този на ЕС, докато в Румъния този показател. Румъния настигна Унгария по брутен вътрешен продукт (БВП) на глава от населението на база паритета на покупателната способност, като и двете страни са на 77% от нивото на ЕС, на равнището на Португалия. През миналата година Люксембург отбеляза най-високо равнище на БВП на глава от населението (261% от ЕС), следвана от Ирландия, а България остава с най-ниско ниво (59% от средното за ЕС). Румъния: Бъ лгария = 77%: 59%.

айде поредните митове и легенди... заведенията пълни, хотелите до дупка. Кафетата в България от 9 се пръскат.... ама иначе бедни. Някакси все още руските сайтове като дир-а се опитват да играят на тая струна... Стринка Пена била бедна щото взимала 700 лева пенсия. Ама иначе има къща, двор поне декар, сади - вади за нея и три поколения глезанчовци.... Смех... Беден е е там в кофите да ровиш и да спиш под моста.

И от кога обедняха така румънците??? Някой има за задача да обяснява на българите колко хибаво си живеят, дори са "по-малко" бедни от румънците. Ауууу, каква гордост:-)

на запад за да живееш нормално трябва да си минимум милионер, всичко друго е илюзия. създава се илюзии за просперитет

А имотите? Всяко средно семейство панелстанци от София има по 200.000 евро в имот!

Всички са набълбукани с кредити и заеми, всичко е въздух под налягане

Абе то Колизеума и целия древем Рим са строени с цимент, не е тухла , дали струва повече от 200 годишите къщи гредоред във великобритания, при това с дървен под тип дюшаме , ама пък струват по 580 000 средна цена в Лондон

Кви Българи ве,тука вече всички сме едни насрани и опикани ЕВРО БУЛГАРИСТАНСКИ МАНГАЛИ

Интересно ми е как си вадят цифрички...ако за някой е задоволените..... Но. Все пак разбрахме че стария съюз лезе у новио от 20г. А все още 10пъти по беден....

Мери богатството без да отчита най-големия дял от него - примари резиденсе. Бугарите 90 процента имат собствено жилище за средно 100К еврака, керманците повече от 50 персента за на наем.

Иди да се прегледаш в Некоя лудница

А ти запада си го гледал само по филмите.

Е с премиер като Академика и финансов министър като Асенката само дълбок просперитет ни чака.

Аз си спомням с умиление как четяхме в Работническо дело колко са бедни западногерманците, кзква мафия е в Италия, диктатура в Испания, а Франция се тресе от социалните вълнения на трудещите се.... А колко сме добре в България, докато се редим на опашките за олио и кило захар. Ама то като се замисля - ами нали същите комуняги и дс-ари ни управляват? Кой е Пеевски, кой е Бойко, кой е Спас Русев, кой е на Кирчо татка му, кой е кмета на София... И оти ги ручахме жабетата?

"в Работническо дело колко са бедни западногерманците" Измисляме си нали, джендерастче недоизклатено

Тотално погрешно и манипулативно твърдение. Българите, румънците, гърците, италианците, португалците са по- богати и от германците, защото имат имоти ( които не са взети в прдвид в това изследване ) , а германците нямат. Германците са в доста лошо положение, само на няколко заплати от фалита. И тршбва да работят, работят до края.

А пък писателя на новината е шизофреник.... мисли се за Арабела но всъщност диша лепило на закуска!

Тия лъжи ги пробутвайте на някой друг, румънците са 100 години пред нас

Имаше един соц виц: Вчера бяхме на банкет в службата и заедно с началника изядохме средно по 7 кебапчета, аз изядох две, а той 12 .

Ако съберем на едно място Пеевски и някой софийски клошар алкохолик и им изчислим средното богатство, ще се окаже, че българският клошар е най-богатия клошар в света.

Пак ли ви платиха от сглобката да лъжете бе ??? Всичко им е по-добро от нас. Последните 3-4 години видимо ни изпревариха по всичко. Да още администрацията им е корумпирана като нашата, но тук се живее 2 пъти по лесно от България. Ако не са собтсвените жилища останали от комузма на глава от населението., то съм сигурен,че българите ще сме по-бедни и от африканските страни. Но като гледам как задлъжнява смело нацията скоро и това предимство ще изчезне.

Никой не ти е виновен, че си беден. Като прочетох, какво си написал, видях, че не си се поставал да се научиш да пишеш правилно дори на родния си език. А глупостите, които си написал няма дори как да коментирам. Единственото, което разбрах от писаницата ти, е че си беден, защото си глупав и неграмотен! За да забогатееш трябва да крадеш или някоя далаверка да направиш. За теб друг начин няма!

клошарчето вече е минало по кофите и сега чатка по клавишите

Но минах с кола преди Коледа през Румъния.Чисто(макар и бедно),наредено,светло,украси.... Като влязох в България през Видин ми се стори,че съм в черна дупка. Ние сме като Румъния през 90-Те. За Букурещ да не говорим колко по-европейски е от София.Така,че не вярвам на написаното.

А по резултати по математика, химия, биология, физика как сме? Дали е възможно, да сме много по-необразвани, некултурни и невъзпитане, но да живеем по-добре от австрийци.и словаци?

Това трябва да е "добрата новина"..........Има и по-зле от нас :)

А външния дълг на двете държави? Кои са са задължили с повече внуците си?

Тук обаче се усеща, че хората средно са 11 по-тъпи от Румънците!