Румънска сенаторка по стъпките на Путин: Иска страната й да анексира територии на Украйна

Киевското МВнР осъди опита за поставяне под съмнение на териториалната цялост на страната и инициира налагането на санкции срещу Диана Шошоака, обяви говорителят на ведомството Олег Николенко

Обратно в новината

Коментари - Румънска сенаторка по стъпките на Путин: Иска страната й да анексира територии на Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все едно чета за Костя Копейкин. И той набра популярност по време на Ковид и избирателите са му същите безмозъчни същества като на тази. Някой трезво мислещ човек би навързал две и две и би стигнал до логиката, че както наш Костя, така и тая откачалка се финансират от едно и също място за да прокарват едни и същи интереси.

Зеля, освен Путя, Полша и Румъния също искат парче от твоята баница. Ми то за теб кво ще остане.

Нас украинците много ни обичат: https://en.wikipedia.org/wiki/StepanBandera#Viewstowards_Poles

И братята даки си имат Вгъзраждани

А предложила ли е да ни върнат Северна Добруджа?

в Румъния си имат Шошо-ака, ние в България си имаме Копейки-ака.

Тази е румънското Коце, само че с цици. И с доста по-малко балъци след нея. Безобидна е!

Е, тази направо попадна на мушката и на украинската демокрация и на европейската свобода на словото! Кръстосан огън от свои! Ще я преследват като Салман Рушди!

Е нека и аз да се искажа,От УСРАЙНА камък върху камък да не остане,Зеленски и жена му обесени,единият на влизане другият на излизане от Киев.Е това е.Всичко друго няма да е справедливо.

румънските земи на румънците ,полските на поляците ,унгарските на унгарците ,а останалото за Русия и всички освен хазарите на чело с клойна ще са щастливи

А две думи - и румънците си имат Копейкин(а).

България трябва да си анексира поне 120 000 кв. км. българска земя около сегашните измислени граници на родината, тогава ще изчезнат и античните македонци, ще се завърне Северна Добруджа там, където винаги е била - в България. Тракия ще се завърне в родината - Лозенград, Люлебургас, Бунархусар, Дедеагач, Домотика, Ксанти, Кавала, Драма, Лерин, Воден, Ниш, Браничево, Враня, Пирот, Прищина, цяла Румъния като бивша българска земя също трябва да се анексира като българска историческа земя и карпатския град Търговище ще си дойде пак на мястото му - в България. И потомците на Влад Цепеш - Дракула пак ще пишат на български език, както е писал и самият Влад Цепеш.

първо трябва да се снабдим с ядрено оръжие.

а разправят, че неофициално сме имали....

Да, де - румънски земи, окупирани от Съветския съюз и сред разпадането му, присвоени от Украйна. Кое толкова не е ясно? Украинците защо не са ги върнали, нали са демокрация? Или някаква компенсация? Апропо, земите за които румънския сенатор претендира да се върнат, са същите, за които Румъния получава като компенсация Северна Добруджа. Но за това друг път.

A ako Tурция си поиска нейното, още от времето на бащата на Влад Цепеш?

Каква Турция ??!!! България е съществувала много преди Турците да се настанят в Европа.

Турция е държава от 1923 г., т.е няма как да е притежавала земи по времето на Влад Цепеш през 15 век.

Скоро Унгария и Полша ще си вземат тяхното !!...И какво ще остане ?? Хи хи хи хи !!!

Пита се, при почти милион наши сънародници там, защо ние още не сме предявили претенции?

Правилно!

Не се пита. Там няма наши сънародници. Т.н. бесарабски българи нямат представа даже къде е България. Защо си измисляме глупости? Когато забраниха изучаването на български някой обади ли се? Когато отрекоха българското малцинство там някой нещо да каза?

Ей така стават световните войни, от простотия и лакомия.

Лъжеш! Русия не е участвала в изготвянето на мирните договори между победителите и победените през Първата световна война. Ньойският диктат е изготвен с решаващото участие на Британската империя и на Франция.

давай адвокате!

Ако се открие такава възможност, Румъния ще я използва. Става дума за територии, отнети от Румъния през 1940 г. Така, като Османската империя сключва мирен договор с България, по силата на който, Одринска Тракия става територия на Царство България. След по-малко от месец, когато престъпното безумие на цар Фердинанд докарва България до Първата национална катастрофа и до безпомощно състояние във военно и политическо отношение, аскерът на султан Абдул Хамид Втори (въпреки сключения мирен договор) влиза на българска територия, обезбългарява Одринска Тракия и я връща там, където е била над петстотин години.

"Престъпното безумие" на Фердинанд е пряко следствие на сключеното споразумение между сърбия и гърция (дни след Лондон) за съвместни действия срещу България. Единственото, в което можем да го упрекнем, е че не си гарантира поддкрепа на някоя от Великите сили и губи войната.

България трябва да обяви война на Румъния и да анексира Северна Добруджа, защото тя е историческа неразделна част от България. На следващ етап България трябва да присъедини и цяла Румъния към България, защото Румъния исторически е част от България още от времето на хан Аспарух и по-късно на хан Крум и цар Симеон Първи Велики!

Само дето румънската армия ще ни попилее за 30 минути, защото, ако случайно не знаеш се модернизират от години, и корупцията там е доста занижена. Е, помага и факта че застреляха комунистическия си диктатор навреме, обявиха и проведоха ефективна лустрация и сега ни водят с поне две обиколки. А ШОШОАКА е едно към едно с нашичкия Копейкин...

Ахам, занижена... За това Пентагона установи при ревизия липса на почти четвърт от горивото в американската база там, поддържана от румънци. А министърът на отбраната на Румъния, с цялото си нахалство, изръси, че американците са знаели къде идват и трябвало да се съобразят с местния манталитет.

Вероятно не знаете нищо за Междусъюзническата война, когато Румъния не провокирана от България е напада и това донася за поражението на България и откъсване на територии от нея по Букорещкия мирен договор.

И добре, че са Съветите, да запазим поне Южна Добруджа. Разбира се, благодарности и на българския войник за героизма при Драва и Балатон по времето на ВСВ!

Ако се обединят с Молдова, този въпрос трябва незабавно да бъде поставен, тъй като румънците получават земите южно от Дунав именно като компенсация за излаза на Руската Империя към Дунав.

Тая па за ква се е взела........ Марш обратно в лудницата, че такива като теб много поразии направиха в последните три години. ШошоАКА се оака!.

Украйна е държава изкуствено създадена в административните граници на УССР, след държавната измяна на Горбачов. Затова към тази територия имат законни претенции Русия, Полша и Румъния.

Несъмнен идиот

Няма да се изненадам ако имат териториални претенции и към нас. На края на ВСВ предявяват такива пред Сталин.

Вярно е, но героизма на българския войник при Драва и Балатон ( ключови битки за последващия разгром на хитлеристите при Виена) изиграва решаваща роля и Сталин отсвирва директно румънските претенции.

Румъния, ако продължава да разполага западни войски на своя територия, няма и да забележи момента когато "абсурдността" ще се превърне в "реалност". Просто един ден ще се случи... И ще има "Ей, кво стана? Нали друга я мислехме?" Апропо, ние българите още не сме решили проблема със северна Добруджа.

Решен е проблема със Северна Добружа, западните покрайнини и част от благоевградско. Русия систематично унищожава англосаксите на котио разчитат нашите демократични кавали и скоро палачинката ще се обърне и ние пак оставаме на грешната страна и ще се хванем за палците за тези територии защото ще сме на краварската губеща страна.

Човече, та нали точно Русия заграби Северна Добруджа от нашите земи в 1878г! Забрави ли? Нали Русия я замени за части от Бесарабия и Молдова? Казваш "кравари", защо забравяш, че "краварския"президент Уилсън Удроу спаси България от руските искания да бъдем поделени от съседите ни и Русия след ПСВ?

Откъде да знае, като е прост и никога не е учил историята по правилния начин? Айде, навремето нямаше особен избор, учихме история си писана под руски ботуш, но сега има достатъчно информация за който се интересува.

До Богомил, Чадо объркано, каква Русия след ПСВ, къв Удроу Уилсън? Дори Балчик е част от Румъния след ПСВ, благодарение на същия Уилсън. Или случайно в Балчик ( Южна Добруджа) има дворец на румънската кралица Мария Сакс Кобургота?

В крайна сметка точно това ще се случи. За това се борят и други страни около Украйна.

След всички тези милиарди инвестирани в УКРАЙНА, както и планове за възстановяване след войната от западни и други страни ... как ги виждаш нещата, другарче?

До Ая така се защитават национални интереси а не като нас като ти кажат САЩ или Брюксел на пърдиш ти да се посереш да те оценят че си най голям евроантлантик

Като дойдат Кирчо простото и Кокорч..трябва да съберем 10 млд ,и да дадем Варна на Киев .щото има много укропи там да не се притесняват ..и да не са ЗАРАЛ от Рф..

Всички русофили по света са еднакви - палячовци!

Върнете ни северна добруджа мамалигари!!! Дунав е естествената водна граница!

Варна не ни трябва..Ще подарим на любимия Киев..да не е ЗАРАЛ..

ДАЖЕ АКО ПОИСКА ,НОЖЕ ДА ДАДЕМ ВАРНА. НА ИЗСРАЙНА ,ЗА ДА НЕ Е ЗАРАЛ..ТВ. Е НИ Е НУЖНА.

Само ИЗСРСЙНА МОЖЕ ДА ВЗЕМА ЗЕМИ ОТ ДЪРЖАВИ ОКОЛО НЕЯ,НЕ ИБРАТНОТО..ЦЕЛИЯ ЦУВИЛИЗИВАН СВЯТ СКЕДИ ЗА ТИВА ..

Ха хаа, Украйна! Ха хаа, измислената и нарисувана на картата от комундето Ленин и събирана парче по парче и от следващите комундета, демек, болшевишки сбиротак, ха хаа! Е, няма как да не се разпарчетоса, че освен мамалигите и пшеките я дебнат на гюме, а и Орбан неслучайно поддържа алъш-вериша с Путин.

Никой да не бара Путин докато окончателно не затрие русия После да правят с него каквото поискат

Навсякъде има идиоти....малко ли са нашите бълнуващи за Македония и бяло море. Украйна след победата , макар и не в НАТО ще има военен договор с сащ и Великобритания и ще бъде най могъщата военна сила в Европа. На русия и предстои да бъде московията в границите от 16ти век.

Прав си за Украйна! Те са наши истински братя а не московците, които даже не са славяни! Но, за Македония и Беломорието не те разбирам. Още от древността са тракийски(български).

Усрайна ще се разпарчетоса рано или късно ! Времето ще покаже и поляците какво ще поискат.

И словаците

Ненавиждате Украйна, защото се опълчи на любимите ви орки. Това е истината.

Започва разпърчосването на Осрайнаа. Свиквайте европедали.

Кога почва? В колко часа?

Между 3 и 4 тая нощ... :)

Копейкин ли го раздава?

Въведете антифашистки закони и шошока да се наака в Гуантанамо!

Зеленеца е първи за там.

румъния е още по-фалшива и още по-жалка държава от българия. направена е все от парчета от други държави! с още по фалшив език... ама това никой не го знае! голяма тайна е!

Трансилвания на Унгария, Северна Добруджа ... не е хубаво да се пипа така, а и на всичкото отгоре ще си докара и руска окупация

Одринска Тракия, Беломорска Тракия, Македония, Западните покрайнини, Северна Добруджа, Влашко, Бесарабия. Не само изконни наши земи, но и все още населени с българи въпреки геноцида и репресиите. Където е текло пак ще тече!

а пък ние си искаме влашко и молдова, които западът ни отне по време на фалшивите наполеонови войни.... нашите депутати никога няма да посмеят да поискат това!

Явно с идиоти е пълен не само българският парламент...

ОКРАИНА е крадлива циганка, всичкото й имущество е изпросено или присвоено от съседите, при това без да изпитва грам признателност и уважение. Винаги скача с агресия и омраза срещу благодетелите си. И понеже проста и нахална - ето как кражбите й няма да минат без последствия, сама непрекъснато се навира между шамарите.

Ако е толкова прав цитираният политолог Първулеску и румънски земи са ,, окупирани от СССР,,, то това е още по- силнс причина Украйна да се откаже от тези територии, защото тя ср отрича от СССР.

думите на сенаторката и никъде не видях нищо проруско. Това че съвпада с политиката на Русия нищо не значи. По същия начин може да изкараме Стив Джобс фен на Ким Чен Ун, защото казва: "По-добре беден, но жив, отколкото милионер в гробищата."

Аз пък видях. И други видяха. Ти да не си слеп, момчето ми?

Аман от олигофрени!

Шошоака се наака! Руски подметки имало навсякъде - макар че най-многобройни са именно у нас!

А накратко се напатко

Всичко тече всичко се изменя и е възможно след 10-20 години ЕС да се разпадне, както се разпадна хилядолетния Райх, и да отпадне необходимоста от присъединяване.

Ще се разпадне Русия - местните феодали ще си я поделят - само чакат джуджето да падне!.

Трай коньо за зелена трава! :)

Разпадат се тоталитарни държави и режими, където има много центробежни сили, недоволни от едноличното и агресивно управление. Държавни обединения, основани на общи интереси и изгода няма как да се разпаднат, напротив. Вижте САЩ например, добре са си вече 250 години, и никой щат няма намерение да се цепи, напротив, има държавички които с голям кеф ще станат 51,52,53 и т.н. щат.