Ротвайлер отхапа половината лице на жена, тя е с опасност за живота във ВМА

Пострадалата Силвана Иванова е в изкуствена кома, има нужда от кръвопреливане

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Куче, гледано на синджир не е домашно куче. Куче, претендиращо да е домашно, трябва да има чип, паспорт, ваксинации Кога ще спрат произволите над животните и безотговорността на "стопаните". Връзват на синджир "пазачи", после защо кучето се държало като животно??

снимката от статията за Лъки Лучиано. Коя година, какви мафиоти и как си водят "кутрето".

Имам ротвайлер 3-то поколение. Хапе само прости хора, избиратели на ГЕРБ и Възбуждане.

си по-тъп от болонка, кой ти написа текста?

От коментарите разбрах, че ние, хората сме виновни, че едно куче е нападнало и обезобразило и почти убило една жена! Дано оцелее горката! Изводите оставям на Вас! Много прости и нагли хора има на този свят! Вярвам, че кучетата сте самите Вие!!!

Ами сам прецени кой е виновен. Вързано с верига -пази територия. Имам приятел; преди време гледаше пилета и продаваше. На дебело арматурно желязо имаше огромен пес, който обикаляше пилчарника. Авера влизаше през една малка портичка. -Защо бе Митак! -Заради кучето! -Ама нали е твое, ти го гледаш, ти го храниш! -Страх ме е от него!!! -Добре де как го храниш -Хвърлям му по някое умряло пиле - при 1000 бройки явно животното не гладува. Вода му наливал с маркуч от разстояние. Не е виждало лекар, ваксина, борба с кърлежи и бълхи! Ама от оградата все се хвали -Гледай какъв звяр имам!. Хубаво че умря хайванчето, ами ако халката се беше притрила, или арматурната тел се беше скъсала ..... Схвана ли мисълта -Кучето не е захапало жената! Тя е нарушила територията му, заради която е вързано "да охранява"

Заглавието ви е много подвеждащо. Защо настройвате населението с 80% дебили, срещу кучета, които имат повече интелигентност от въпросните 80%

ти завърши с тройка механото, а кучето ти Оксфорд? Нима? Е кучето ти е по-умно е от теб.

Кучето не е виновно, виновни са хората. В случая след, като е било вързано тази жена е направила огромна грешка. Никога не е ясно, дали кучето е обучено и как ще реагира. Изобщо, с едри породи трябва да се внимава. Лошо обучено куче може да ухапе дори стопанина си, да речем ако има агресия при хранене. Аз съм гледал няколко ротвайлера, които така бяха възпитани, че дори не влизаха във всички стаи. Камо ли да ухапят някой. Това куче е било вързано правилно, зарди агресия. Лошото е, че тази жена е направила грешка.

Оффф, да му се невиди.

Кой нормален отива да гали ротвайлер, та дори и вързан, без стопанина да е наблизо?! Кой нормален кляка срещу подобно куче, което най-вероятно е лаело и си е оголвало зъбите?! И, не, не съм луд фен на животните!

За зъбенето и лигавенето. Виждал съм ротвайлери /два отделни случая/, които нападат без никаква провокация или предупреждение. Няма зъбене или лай. От място скачат и нападат без видима причина. То да ти ръмжи ще се отдръпнеш, но когато минаваш на другия тротоар и то те напада без да излае?

В присъствие на чужди хора - само с намордници. Друго решение няма.

И то със закон, ако не - глоби от 2000 нагоре.

Ясно е, че тези бойни породи като питбули, ротвайлери трябва да се забранят в България и всяка цивилизована държава. Това си е оръжие. Щом оръжие не може всеки просто да си купи, значи и тези породи не трябва да може всеки да си купи и и отглежда. Кучето трябва да се евтанизира, защото явно че е много опасно и е с повредена психика. Този, който си е държал кучето с години на синджир, трябва да отиде в затвор за нанасяне на тежки повреди върху човек по непредпазливост.

била ли е пияна, ама много пияна? И защо се лекува във Военна болница, някакъв специален човек ли е?

Как не те е срам?!

Колко пропаднала кучкарка си? Смири се.

на бездомничетата. И мразя изроди-стопани на такива кучета като измъчвания ротвайлер. Да се върви към АБСОЛЮТНА забрана за отглеждане на куче на територията на РБ. Моля да дойдат чужденци, да изнесат и спасят всички налични кучета на територията. Това население НЕ става да гледа високоинтелигентно животно като кучето. А те взели и сложни породи, моля ти се. Само мъчат животните.

Отглеждането на куче не е за всеки. Не всеки заслужава честта да има такъв приятел до себе си като кучето.

Тези породи трябва да са на специален регистрационен режим и с много по-висок данък от останалите, както е в Германия.

които могат да гледат такива кучета, откъде да си внесем на мястото на безумци като тоя "стопанин"?

Тези от това сдружение не ротвайлер,а помияр трябва да се иде и да им се....По новогодишните празници да не хвърляме бомби,че кучетата щяло Еди кво си.Сега жената бере душа,колко деца бяха нахапани.Стопаните на тия мастика трябва да ядът дървото мушката,а пък помиярите с един куршум и това е.Дано жената се оправи.А тия от Родвайлер е.ал съм ви .....

Това е една от породите - убийци, трябва със закон да се забрани тяхното възпроизводство и отглеждане!

по-лесно е да обявиш нещо за убиец, отколкото да се ограмотиш, че кучето е в това състояние, защото онзи дето му се прави на собственик е същия неграмотен лумпен като теб и не знае,че има правила за отглеждане на куче!

се погрижи за твоето роти, защото и аз лошо хапя!

кучета са специални, и не трябва да се отглеждат от алкохолизирани отрепки. И от мутри.

Но иначе кучето е добро и не хапе много... нали?

Наказателен кодекс на РБ Чл. 325в. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.07.2011 г.) (1) Който не положи достатъчно грижи за гръбначно животно, което се намира под негов надзор, в резултат на което то причини средна или тежка телесна повреда на човек, се наказва с лишаване от свобода до три години или с пробация и с глоба до пет хиляди лева. (2) В случаите по ал. 1, ако е последвала смърт, наказанието е лишаване от свобода до пет години и глоба до десет хиляди лева.

Нали е вързано, какво повече да направи човека, да му извади зъбите ли?

.

Аз ако си взема тигър и разкъса човек, пак ли ще вдигнеш рамене и ще кажеш какво да направи човека - тигъра хапел? Просто се забраняват всички опасни породи, водят се кучетата и стопаните на изспити и инспекции всяка година, и особено важно, ако кучето нанесе повреди на човек, собственика отива в затвор. Това е добро начало.

Големите кучета трява да се третират като притежание на смъртоносно оръжие и съответно за отглеждане на такова да се изискват необходимите психо прегледи, свидетелства са съдимост, разрешително за отглеждане и винаги да са с намордник и на каишка. Ако някое бъде хванато без намордник, собственика в затвора за две години. Само така ще се въведе ред. Кучкари да не ми репликират.

която сега щеше да ме бутне, като какво? Кое живо тяло може да устои на кола, а?

И двамата сте прави. И за шофиране би трябвало да има психотест, и за гледане на животно... Но това е положението.

Дано да се оправи, гадна работа. Сигурно е от тези, които си мислят, че всички кученца са добрички....

На жената й отнесено половината лице, някъв перверзник обяснява. както всяко други нещо ( мощни коли, оръжие, кучета) няма абсолютно никакви правила или по-точно те не се спазват. Тоя дето обяснява му пожелавам ротвайлери да чукат най-милото му на гроба на майка му, докато го разкъсват. Тва е.

изрод, бе.

Породата няма значение, важно е възпитанието и кучето да е под контрол.Моето куче няма порода,намерих го изхвърлен в гората, на около 30 дни.Вече е на 3 години около 55кг.Пази целия имот и ако ме няма и някой влезе ще стане много страшно.

го излезе на улицата пак ще стане страшно. Нали? Би му мамата. Защо да ти пука. Ще отхапе главата на някакво си хлапе. Те и без друго само се пречкат. Пък да не е било на "твоя" тротоар. Толкова жалък селяк си, че не искам да обиждам добросъвестните и работливи селяни, сравнявайки те с тях.

Що за комплексари и късопишковци отглеждат ротвайлери, булдоци, кане корсо, питбули, добермани, дог, бултириери, кавказки овчарки...

Парадират с мастията. Изпърдяни отвсякъде олигофрени. Вече нито можеш спокойно по улиците да ходиш от бездомни мастии и пуснати без намордник и каишка опасни породи, нито да се наслаждаваш на спокойствието по селата, където всякакви кретени се охраняват с бойни породи, които са пуснати на воля, нито по паркове, опикано и осрано навсякъде, нито по планините, където овчари пасат стадата със зловещи кавказки овчарки... Изобщо все едно тук е джунгла и лудите сноват навсякъде. Тук, със сигурност не е Европа. Нито е 21 век.

Дядо, как да стигна най-бързо до върха? Е па освен да ти пуснем кучето.

Определени породи трябва да бъдат строго забранени. Но и да отидеш да галиш в чужд двор ротвайлер??? Егати тъпнята. Ако е малко дете, как да е, но възръстен човек!!! Все едно си играеш с огъня. Съсобственик трябваше да сложи табела за агресивно куче, най малко

А защо тая свирепа и кръвожадна мастия, дето уж защитавала двора, е нападнала и отнесла повината лице на жената ? Това си е точно нападение, а не защита. Аман от малоумните и социопатни кучкари, които сега пак ще реват и защитават добричкото кученце, а нито дума за състрадание към пострадалата, чийто живот е в опасност. Социопатия!

Ама ако беше доктора да я гръмне с незаконния пищов щото му е влязла в имота щеше да е ок, а?

Перник и Русе са диагноза!

То остава и да не се отглеждат на синджир тия опасни и кръвожадни породи, както ни съветвали лудите кучкари от клуб "Ротвайлер"... И пак ни дават указания как да постъпваме със зверовете. Да сме им дали първо да ни нагризат марковото яке и скъпата чанта за предястия, а себе си да им оставим за основно... Това нещо "кучкар" е психиатрична диагноза. Нито дума за осакатената жена, чийто живот е под въпрос. Дано оцелее и да не ходи да гали мастии повече. А собственикът защо не я е предупредил, че кучето му е агресивно ?

А тя дали го е предупредила, че смята да му се навре в колибата на кучето. Добре, че не е отишла в обора, че там е затворено разгоненото магаре и противно на всички европейски норми безразсъдния стопанин не е задоволи сексуалните му нужди.

То не напада а защитава,ако беше така можеше да джафне няколко пъти и готово.Закакво ще отхапва лицето ,ебаси самозащитата

Точно. Защитавало. Още малко и тия мастии ще ни прогонят, понеже си защитавали територията.

Държава в която няма държава.Това е България.Няма закони. Но в този случай жената си е виновна . Много голяма грешка е допуснала със смелата си постъпка.

_stankow

Има закони, но не се спазват ! Полицията, кметовете, инспекторите - нехаят !

"По неговите думи то стои вързано на синджир от 3 години." Виновен е стопанина и трябва да полежи в затвора по възможност на синджир. И мен да ме връжат на един студен заснежен двор 3 години, ще коля и беся.

ОБИЧАЩИ КУЧЕТА ПОВЕЧЕ ОТ ХОРАТА, СЕГА ЩЕ СЕ ВПУСНАТ В ПРОСТРАННИ ОБЯСНЕНИЯ ЗАЩО И КАК Е СТАНАЛО, ЩОТО ТО КУЧЕТО ИНАЧЕ Е МНОГО ДОБРО, АМА ТЕ ХОРАТА СА СИ ВИНОВНИ....АКО БЯХ НА МЯСТОТО НА БЛИЗКИТЕ НА ЖЕНАТА, ЧИЙТО ЖИВОТ Е СЪСИПАН, ЩЯХ ДА ЗАСТРЕЛЯМ КУЧЕТО БЕЗ ДА МИ МИГНЕ ОЧЕНЦЕТО! А ПОСЛЕ ЩЯХ ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ И НА СТОПАНИНА.

Все едно да казваш, пистолета е виновен, ще го счупя пък после ще мисля за убиеца. Куче, което не е социализирано, вързано на 3 метра синжир, зиме, лете, се побърква. Каквото се мерне пред него пада. Разбира се че стопанина е виновен. Сложил го е там да пази и то пази. Не си е обезопасил двора, не си е заключил вратата, а ако е бил там на място, не е предупредил жената да не пипа. А дори и да е предупредил и тя на своя глава се бута, е трябвало да я спре. Всичкото са неща които зависят от човека, стопанина който не е предвидил. Той носи отговорност. Ако искаш гърми кучето, не ме бърка, но за затвор е човека.

Теб ако те вържат на синджир на двора след първия дъжд или сняг си пътник/пътничка към отвъдното. Това го пиша, за да ВИ напомня, че кучетата не са хора и хората не са кучета.

Ми анджък, де. Какво ни даваш примери с хора. Хората не са за синджир и навън, а кучетата. Как можеш изобщо да сравняваш човек с куче ? Болни мозъци.

Имах ротвайлер, който си умря от старост. Така го бях възпитал, че ставаше за детска играчка без да закача децата. Всичко правеше по команда, дори да яде. Всичко е до дресировка. Иначе са идеални пазачи. Влизаш и без команда от моя страна не те пуска да си тръгнеш. Не те хапе но ръмжи и с внушителния си вид не смееш много да мърдаш. Дресирайте си правилно кучетата, не правете от тях Убийци!

Ужас... Що за идиоти отглеждат подобни опасни и кръвожадни породи ?

Домашен любимец?

И кой ще защити човека,важни са кучетата в Еврогейският съюз

Да се ,забранят опасните породи и строги наказания за собствениците им Кретени.

собствениците кретени се идентифицират СЛЕД подобни инциденти!

Писна ми да не смея да се разходя в парка или гората. Кучетата са боклук. "Стопаните" им комплексирани клошари и отрепки, които никой в този живот не зачита и уважава и единственото останало им е "респекта" и верността на някакъв помияр..

Аз винаги ходя въоръжен в парковете рочно поради тази причина ,от случайно нападение на някое добро куче и още по добър стопанин

"Стопанинът на кучето обясни, че жертвата сама е отишла при домашния му любимец, въпреки че виждала кучето за първи път. По неговите думи то стои вързано на синджир от 3 години. Така било и по време на инцидента." Ето го проблема - вързано, озлобено, несоциализирано животно, гледано от дебил. Какво пази това вързано животно беее, нищо, нищо не може да опази, освен че вече не е и куче, а нещастно животно пълно само с агресия. Побеснявам, като ги видя вързани, за какво са ви бе, за какво са ви вързани, нито пазят, нито живеят, само до ей такива инциденти се стига. Такива същества /трудно ми е да ги нарека хора/ не трябва да гледат животни, никакви, дори хамстери. Дано се оправи горката жена, дано!

А ако знаеш какви по-големи ужаси стават във Виетнам по коледа, направо ще пометнеш.

Тя защо е влязла в чужд двор, където има куче?!

които да продават гарантирани породи.Да обучават хората за храна ,болести и пр.при кучетата София е остана навсякъде. Къде да играят децата бе боклуци В купешките лайна ли!

Не ти трябват клубове! Трябват адекватни собственици на кучета, които да си дават сметка, че куче не може да седи три години на синджир без да се разхожда! За да се разхожда трябва да се обучава, ама правилно. Изобщо това е поредния омагьосан кръг, който за да се разкъса се налага едни хора да проумеят,че кучето е преди всичко отговорност, а не бой и синджир!

Шванензее до Берлин. 1984 год. На гости съм на Щефен и Елзе Кумпфрехт. Тя с елзаски произход "фон"... той Дрофсъюзен деятел. Вилата от средата на 19 век, голям двор Борове, трева. В един момент трябваше да посетя тоалетната която е извън вилата. Отивам, свършвам работа и ....на вратата ме чака Плуто, елетна немска овчарка, златна медалистка. Имала само един проблем оценка 6 за злоба (попада в графата на евентуални пороци за породата). Та този Плуто захапва дясната ми ръка и ме "води" към портата. Пътьом минаваме покрай чешмата, пускам вода и почвам да пия. Подканям го и той ме пусна. Влизаме заедно във вилата. Щефен е изненадан; първо защо кучето е свободно на двора (има много голяма клетка и къщичка за него) и второ като как така ме следва в къщи. Докато се води оживен разговор аз взимам от масата си чиния китайски порцелан с торта и я давам на "момчето" Герванката -възмутена, как така кучето ще яде от чинията, която е наследство от прадядо и офицер във Френската армия. ...Мило животно. След време разбрах че са го прибрали в приют за разплод Някакъв проходящ се опитал да открадне комата на синът им, счупил стъклото-Плуто прескочил оградата и го нахапал жестоко.... Нищо лично. Разказвам за поведението на едно куче в Източна Германия

Породи със специално разрешително и стриктно да се следят правилата, но на държавата не ѝ се занимава. Има по-важни неща - РСМ, факсинацията, големите приказки от екрана!

Всеки е длъжен да бъде умен..

Клуб "Ротвайлер"- егаси и обединението.

Хайде сега, кучето е виновно, че е куче. Стопанина е виновен, че кучето е вързно. Ако кучето беше пуснато, що е пуснато, а не вързано. Чий го дири жената в двора, до вързаното куче без стопанина да е там? Много нелепа история и наивна постъпка, с тежки и непоправими последствия. Жалко за всички и най-вече за пострадалата жена.

Лятото ме ухапа бездомно куче на морето, както вървях по улицата се спусна от отсрещния тротоар и ... Леко се разминах, докторът ми каза да го наблюдавам няколко дни за да видя дали има признаци на бяс. Това се оказа процедурата: зарязваш всичко и следиш песа... Безумно! Най-обичам кучкарите, които като видят ужаса ми отронват "ама тя/ той е мнооого добър, не се страхувай". Те не могат да допуснат, че някой може да го е страх и да има основателна причина за това.

Кучкарите като видят ужаса в очите на уплашените даже почват да ги мразят, че не изпитват оргазъм от мастиите им...

Ако ще си гледаш животно, с чип и си го изкарваш да си върши работите навън, взимаш си торбичката и му чистиш акотата. Безпризорните - в приют, дават се за осиновяване, и след 3 месеца ако не се осиновят - евтаназия. Хванат някой, че изхвърля малките на кучката си, дето се е окучила без той да вземе мерки - 10 000 лева глоба! За постъпките на кучето отговаря пряко собственика. При ситуация куче вързано на синджир за постоянно(в случая три години), да се гледа като на малтретиране на животно и да се вземат съответните мерки. Бездомните псета нямат място на улицата, както е на всякъде в белия свят, а още по-голямата напаст, безотговорните кучкари трябва да се евтаназират където се хванат на момента!

Не се ограничавай във фантазиите си, направо да обявим война на Китай и Виетнам, там ядат кучета.

Е защо да им обявявам война? Хората могат да ядат каквото си искат. Има места, на които цикадите са деликатес, но е далеч от темата. Щом не можеш да носиш отговорност за животното, нямаш право да гледаш такова! Толкоз! И на бездомните песове не им е мястото да се моткат из улиците! Носят зарази. Съжалявам, но е така! Или да им измислят някакъв парк и като ги хванат - кастрация и там, или евтаназия. Няма друг начин да се превърнем в цивилизована държава. Добре ... подсетихте ме - може да изнасяме за Китай и Виетнам.

Значи могат да ядат каквото си искат хората а не могат да връзват на синджир каквото си искат? Собственика на кучето ще бъде виновен ако кучето му нападне някой на улицата. Кучето в двора е затова, да напада непознатите В ДВОРА.

Чуждо куче не се милва.Това не е играчка.

Не кучкарите са виновни. Прочетох заглавието и и се зачудих -как така е захапало лицето и. И клекнала да погали кучето. Ама стопанина не бил там. Поредната тъпа постъпка с чуждо животно. Ми то и един Джак Ръсел и захапал в такава ситуация. Преди време писах по повод такава ситуация, и то със куче което отрасна в съседен двор; пак ротвайлер. Приказвам и върти дупето, мачкам и муцуната -ухилена -до момента в който реших да я +гушна ; тя под мене, аз се навеждам и обхващам главата и с две ръце .... и се опита да захапе. Скъса джоба на якето ми.... После се чувстваше много виновна -прегърбена, главата увиснала, погледа, стойката -да избяга. Брата на собственика и беше глухоням -прекрасно се разбираха, слушаше го безпрекословно -жестовете, следеше ръцете му , чакаше, тръгваше... Ние сме си виновни за отношенията помежду ни Хубаво клекнала, посегнала -и как животното да разбере какво точно става -освен да е "усетило" заплаха

Само ще кажа, че в Германия е пълно с псета.. Пълно значи повече от половината от Германците имат по едно псе вкъщи. Аз до сега, не съм видял Ротвайлер, Доберман или Булдог. Това са специални бойни породи. Като бях малък имахме куче насело, беше на синджир, лаеше, но никога никой не нахапа.

Аз пък съм си сложил мина в двора - да пази.

Кучиту е било на синджир в двор на селска къща ,за да не може да избяга и всеки да може да го погали. Любов

То не е там да може всеки да го гали.Жената и тя е решила да го погали.

Който го е държал на въже