Росен Желязков: Трети март е денят, в който България застана гордо на картата на Европа

Казанлък заема особено място на картата на българския исторически летопис, отбеляза председателят на Народното събрание

Обратно в новината

Коментари - Росен Желязков: Трети март е денят, в който България застана гордо на картата на Европа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ГЛУПАК !!! БЪЛГАРИЯ е на картата ПРЕДИ още да я има ЕВРОПА/там са били диви племена/!!!!!!

Мен ме е срам да казвам, че съм от БГ....не знам за вас. Обикновено казвам че съм от Полша или Гърция.

Какви украинци са ни освобожадвали от османо-руската война от твойте думи бе палячо смотан?

И можеш да довършиш изречението "с помощта и жертвите на русите".

Без помощта на Русия България нямаше да се освободи от турско робство.

роско защо не отидеш там откъдето си излязъл-червендалесто дупе

Измекяр ! Нали искахте да променяте националния празник в измененията на Конституцията ? А онзи тъпан - сапунения академик днес въобще да не се появява на обществено място !

В цялата статия, веднъж не спомена Рисия, продажник си Славков.

Слава на Героите освободили България.

Днес забелязвам българофобите да пускат някаква помия за ролята на ''великите'' сили за освобождението на България. Ролята на т.н. ''велики'' сили е само за това да спасят Турция от пълен разгром и да орежат България,това е тяхна ''заслуга''

1. От какво е освободена България? 2. От кого е освободена България? За протокола, който можете да занесете в Посолството: 1. България е освободена от пет вековно турско робство. 2. Русия освобождава България от пет вековно турско робство. Ананадънму... дупелизци и дупедавци, еврогейско Хамериканизирани безродици?

Турция съществува от стотина години. От окончателното падане на Османската империя в началото на 20 век. Били сме близо 500 години под османско робство.

Украйна от кога съществува?

Тридесетина? Не съм сигурен. Не ме интересува особено.

Честит празник българи ! Тоя тиквеник Желязков да бе казал кой ни освободи и от кого и какво ни освободи ! Неблагодарник....

народен съд те чака гадино !!!

Вие предатели където сте в парламента нямате правото да петните паметта на героите паднали за свободата! Така, че не се изказвайте лицемери! Без това го правите по задължение даже не го мислите това което го говорите! Честит празник българино днес преди 146 години ти счупи робските окови и ознаменува с успех 5 вековната борба!

Кириак Стефчович и хаджи Иванчо Пенчович са търчели в турския конак да докладват за револционери,според Вазов в "Под игото".Днес,техните правнуци,търчат в посолството да докладват,че честваме Освобождението на България от Русия.

а това за "картата на Европа" са чисти глупости. 681 г. Аспарух на картата на Луната ли ни поставя? А още по-рано, през 539-540 г.г., когато българите на кан Мугел Таканиш достигат Коринт и пият в императорския дворец на азиатския бряг на Босфора?

Ха сега да попитам, след като благодарение на Трети март ние гордо сме застанали на картата на Европа, се напъваме да променим националния си празник? До кога ще се правим на умни?

на 3 март Великите сили отцепват парче от територията на Османската империя но държава няма на практика.

Мисля аз, мисля. От там се е започнало, че ни има нас днес.

Не е редно, заподозрени в престъпление, което най-вероятно са извършили и не осъдени, поради корумпираната ни съдебна система, делото за бюлетините в Костинброд, да изказват приведствия и да петнят празника.

Съединението е актът, с който на 6 септември (18 септември по нов стил) 1885 година автономната област Източна Румелия се отцепва от Османската империя и се Държавата България тогава се появява на картата на Европа и тогава започват дипломатически преговори с нея от Европейските страни .

Но това да го има започва преди.

на 3 март е подписан краят на Руско-Турската война от 1877-1878 година, която се е водила на територията на днешна България . 3 март се чества в София като ден на възшествието на престола на тогавашния РУСКИ император Александър 2. Празнува се като Ден на Освобождението на България от османско иго от 1888 г.

Без пролятата кръв на руските войници щеше да видиш Съединение през крив макарон !

е кръвта на останалите румъски и финландски войници а и на българските опълченци? На подписването не е присъствал нито един българин ?!

Днес ще има национално преброяване на идиотите, всеки идиот е длъжен да развява руското знаме, за да бъде отчетен!

Статистиката на ной тъпите парчета.

Ще го развяват руското знаме, я! Защото благодарение на предците им я има България. Интересно, че нито веднъж този факт не е отразен в речта на Желязков. Абе до кога ще се демонстрира такова невежество и невероятна неблагодарност. Можеше да спомене поне , че благодарение на войските на руския император Александър Втори/ той на практика не е и с руско потекло/ сме свободни. Той какво общо има с Путин и съвременните руснаци. Но за това се иска дипломация, акъл и елементарни знания. Ако беше друга страна щяха да ни промият мозъците от повтаряне на този факт.

А ти защо развяваш други флагове постоянно бе микотело

3 март е деня в който Русия освободи България. Помаци като тоя каруцар Желязков- вървете в Турция т.е на майната си.

русия ни освободила, като то пратила украински и финландски войници да се бият на шипка....

Е кой ни е освободил тогава? Украина ли или Финландия? Коя държава воюва с Турция? Защо се опитвате да търсите под вола теле не разбирам? Мразете си руснаците и си обичайте фесовете, но не се пишете българин след като симпатизирате на антихристи.

Застава, само че във воените карти на страните по света.

Само за протокола: България не е 'застанала гордо' сама. Това става благодарение на щиковете на войските на Российская империя.

Застана на картата на Европа окупирана от руски окупационен корпус ! Какво освобождение е това- заменяме едно робство с друго !

Важното е да ги няма ебаните фесове и чалми в България.

А дали така са мислели по този въпрос твоите предци след толкова години турско присъствие по земите ни?

Българите , в болшинството си, са една раболепна пачавра. Плужеци.

Ти къв си бе?

Мирния договор между русняци и турци е национален празник на България. Ние ли сме най-самоунижаващите се утрепки на този свят или има по-големи? Не вярвам.

ние сме, ние сме- щом можеме да си кръстиме най-големия православен храм на див руски варварин приел исляма !

Искате да сте русняци със западен стандарт и западен начин на живот. Искате да сте дървено желязо. Не става, баце. И "националния празник" ни е толко смотан, колкото населението у държавата. Скапаняци.

Марш в джамията бе мекере!!!

Промит мозък-но май го нямаш

Войната никога не е била за България. Войната е за ПЪРВИЯТ НЕФТЕН КОРИДОР Баку-Батуми-Варна-Русе-Виена на Ротшилд, но когото Султана преви еваалла. Войната има и КАВКАЗКИ ФРОНТ, където Русия е ТОТАЛНО РАЗБИТА. Русия е случайност в тази война, поради дълг към Ротшилд банк на днешните 150 МЛД долара. В Сан Стефано НИТО ИМА БЪЛГАРСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ, НИТО СТАВА ДУМА ЗА БЪЛГАРИЯ. Априлското въстание е вдигнато ненужно, за да се инсценира повод за войната. Турския и Британски план е АВТОНОМИЯ НА БЪЛГАРИТЕ В РАМКИТЕ НА ИМПЕРИЯТА В ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЕКЗАРХИЯ. Ако беше се случило, днес нямаше да се блядства, че русия е "освободила" българите, нямаше да има разкъсана България, нямаше да има Батак, Околчица, КЪРВАВАТА КОЛЕДА 1945г, стотици хиляди българи изклани и изселени от Македония и Беломорието. България САМА и МИРНО щеше да се отдели от Османската империя. Както сама направи СЪЕДИНЕНИЕТО а русия не можа да го преживее и изпрати Сърбия срещу България. През 1828г, русия създава Гърция, но гази през българите и не вижда "православни братушки славяни". Стотици хиляди българи са изклани от турците за помагане на русия а русия изселва стотици хиляди българи за да създаде днешен "Донбас". Там живеят чисти българи насила русифицирани от митрополит Евгений Булгарис, за когото Отец Паисий написва "О Неразумний и юроде, поради что се срамиш да се наречеш българин!'. Вуйчото на Раковски, руския капитан Георги Мамарчев вдига ВЕЛЧОВАТА ЗАВЕРА през 1828г. Въстанието е СМАЗАНО ОТ русия а Мамарчев хвърлен в румънски затвор. След 1828г русия преселва в Добруджа КРИМСКИ ТАТАРИ, днешното ДПС на агент Сава от делиормански Дръндар.

Свободни ли сме?Труден въпрос но поне имаме шанс.

Тъжен ден за КИНЕФИТИ цуфийци, дет саму гуворят на развален български. Срещу кого се бият руснаците?Както в състава на руската армия има българско опълчение, така и в турската има хиляди западноевропейски доброволци и наемници. За тях разказва военнията кореспондент Василий Немирович-Данченко, който в книгата си „Година на война“ описва как в руски ръце попадат английски доброволци, биещи се на страната на турците.Главнокомандващият на цялата турска армия Мехмед Али паша всъщност е германец и се казва Карл Дитрих. Вейсел паша, който командва турската армия в битката при Шипка-Шейново, всъщност е австриец, като името му е фон Вексел. Армията на Сюлейман паша, която извършва кланетата в Стара Загора, е превозена с английски кораби от Албания в Тракия. Английска флота впоследствие влиза в пристанището на Цариград, за да предотврати падането на турската столица в руски ръце в края на войната. След сключването на Санстефанския мирен договор в Родопите започва мюсюлмански метеж и нови кланета срещу българите, пряко организирани от Хидает паша, който всъщност е англичанина Станислас Сенклер. Ако всички тези изверги не бяха англичани, немци и австрийци, а руснаци, дали нямаше всекидневно да лягаме и ставаме с техните престъпления, извършени над нашия народ? Виждате ли каква огромна война се води срещу нас българите и нашата история? Нашата свобода е извоювана във война, която водим не само срещу турците, но и срещу англичани и германци. Същите тези само месеци след подписването на Санстефанския договор разпокъсват България на пет части, като днес техните съвременни слуги дори и това опитват да припишат на Русия.

чангенета и потурнаци могат да се срамуват.И ибрици на запада.

Ако някой се чуди с какво е зает Шиши Мирчев на 3 Март и защо не е на подиума - човекът работи за всички нас и обикаля да търси руски знамена, за да пусне сигнали в ДАНС срещу поредната хибридна заплаха.

Руснаците ни отнеха много неща, като например речите на Президента. Имам предвид Господин Росен Плевнелиев, единствения български президент, който на 3 Март с треперещ от емоции и фалцетен от вълнение глас открито обяви руснаците за враг на България. каква гражданска доблест, смелост и прозрение, без съмнение придобити от трудния му живот, започнал с с борбата срещу комунизма чрез тапетите на митинга на 10 Ноември, преминал през борбата срещу руснаците по паркинзите в Германия, и всичко това благодарение на евроатлантиеската му ориентация на ирландска пастирка в минал живот.

ФЕСА НОСИ КЕФА Скоро цялата ни енергийна ситема ще е зависима само и единствено от ФЕСА а кефа ще е единствено на няколко васала. БЛАГОДАРИМ на "ПРОЗОРЛИВИТЕ" Българи "осовбодители от Бойковско робство" Докарахте ни до турското "владичеството" в БУКВАЛЕН и преносен смисъл. ДОКАТО онез "бойкови" тръби бяха балкански поток сега ще точим енергия от турски кайш! СЛАВА НАТО, СЛАВА ЕС, СЛАВА ТЪПУНГЕРИ!

Джон Уеин и Ташунко Сапа ни освободиа.Нъл тъй въ жълтопаветни гарги

Днес на 3-ти март 2024г. празнуваме възкресението на българския народ. Навършват се 146 години от подписването на Санстефанския мирен договор. С него Русия и Османската империя слагат край на Руско-турската война от 1877-1878г., която историята отрежда да бъде освободителна за българския народ. Така се поставя началото на Третата българска държава.

Най-печеливша от войната е Сърбия. Без да е изстреляла 1 патрон. Втора е Румъния, Гърция също се облажва. България е нарязана и смазана от руснаците. Русия взима Молдова от Румъния и и "дава" Добруджа. Половината Сърбия е от двете български епархии Негованската и Нишката. Българския празник е само 24-ти Май!

След като българите не могат да организират нищо самостоятелно в политически план свэрзан с реално освобождение от османска власт. плащат с прескъпата цена на кръв и територии.Душевността на народа е пропита от безброй преедателства,слагачество пред официалните робски власти..Почти всички герои паднали за свободата на Родината са жертви на предатества извършени от самите българи.Трябва да сме блаподарни на бунтовниците и на Русия,че поне запазиха малко от България и нейната народност.Трябва да отдаде и заслуженото на Българската Православна Църква.

Оффф как ме е яд, не знаех че е наблизо да му подаря ена плюмка в челото. АБЕ КАЗВАЙТЕ ГИ ПО НАВРЕМЕ ТЕЗ НЕЩА БЕ!!!!!!

България е освободена от киевските хусари и 12 хиляди опълченци, а с помощта на евроатлантическите си партньори реализира и националния идеал - всички българи в една свободна от руските блянове за проливите държава. Заря няма да има, че дадохме всичко на Украйна.

България плаща невъзможната цена на инсцинираната война чрез Априлското въстание, за да потече Първият в Света нефтен коридор Баку-Батуми-Варна-Русе-Виена на Ротшилд. Всяка руска рубла е напоена с българска кръв. Ако беше паднала Шипка, както Кавказкия фронт на войната, днес в Москва щеше да има ПОЛУМЕСЕЦ НАД КРЕМЪЛ.

Шилo

Жалък Желязков!!! Абе как поне един от тия псевдо-евроатлантици не си направи труда да прочете малко истинска история, ами повтарят глупостите, дето ги е учила другарката членка на БКП! Пфу, да ева идиотите сбъркани!

Александър Втори обявява война на Турция. Александър Втори е император на Русия, цар на Полша и велик княз на Финландия. Известен е с либералните реформи, които извършва в руското общество. Най-значима сред тях е отмяната на крепостничеството , която му донася прозвището Цар Освободител.

Гербаджийски боклуци

Слава на нашата освободителка Русия ! Както и да увъртате, каквито и дати и събития да цитирате, без Русия щяхте да сте още турски кенеф.

Бяхме по добре от през руско

България не става ли свободна независима държава на 22септемви 1908 ? Дотогава не си ли е все османска империя ? Не е ли 3 март само за малкото княжество българия ? И по късно 1885 се присъединява и изтона империя към васалния статут . Защо изучаваме дата която не е датата на нашата свобода ? Да я почитаме ок ама тя не е датата на нашата свобода бе ? Кое не е така ?

Източна румелия . Пуст автокорект

Шилo

Точно така е, ама Желязков не може да избяга от комунистическите си корени, както много други, дето се бият в гърдите, че били евроатлантици.

Става въпрос кога се е освободила.После сме се обединявали печелили губили територии но става въпрос за след 1878.Погледни си годината.

Княжеството не е ли било част от България.

От словото на този герберастки случайник, а и от статийка не става ясно. Думичката Русия е доста неудобна, нали, слугинаж?

не че ми се иска, ама ми се налага да ти съобщя две новини! едната е лоша, другата по лоша! та - оная русия , дето уж ни е освободила, комунделите начело с чичко ленин я утрепаха 1917г! после убиха царя и семейството му, като първо изнасилиха дъщерите му! после тия същите комундели нападнаха България на 8 септември 1944г. и ..ми 45 години нищета мизерия и насилие! ти сам си реши, коя новина е лоша, коя е по лоша!

Ако я нямаше Русия, заптиетата щяха да ебат жена ти и дъщеря ти, а ти да им сервираш кафе.

То и тази България така погледнато не е онази от 861 нито пък от 1878.Ако не признаваш миналото и ти си никой.

Да живее Русия освободителката на нацията ни да не живее този дето трие мненията на уж свободните демократични европейци

Честит национален празник: освобождение на България от османско присъствие, живи + здрави

тъпи, България е освободена от османско присъствие на 22 септември 1908г! до тази дата сме си плащали данъците на високата порта! това е 30 години след тази дата която тъпунгерите ще празнувате утре!

България нямаше да съществува днес ако не беше Русия! Дълбок поклон пред паметта на загиналите български опълченци и руски братя

Този бурсук дори не знае кой ни е освободил.

Много напъчено говориш сега за 3и март ,а преди няколко месеца голям го вадихте и вие от ГЕРБ,с две ръце подкрепяхте да се заличи този празник ....Говеда долни!

Росенчо.. Ама ако я имаше САН СТЕФАНСКА БЪЛГАРИЯ.. Щеше ли да има ОБЕДИНЕНИЕ на България на 6 септември 1885 г.? Що не изказваш признателност на тези, които ни разделиха на Княжество България и Източна Румелия? Щото на 6 септември реч и в Пловдив ша дигаш. По повод на другиа ни празник. И кат отидеш в Пловдива - я си провери, кой е предлагал на твои предшественици да ни ОКУПИРА ТУРЦИЯ преди 9 септември 1944-та година. И се запитай защо "Палавата бележка" се излага по изложби в Лондон. От КРАЛСКИЯ архив. А не в Москва. И защо - след като сме имали окупационни войски в Солун, Червената армия не стига до Бяло море. Какво и е попречило да стигне дотам? Дали Негово величество не си е договорило България да се освободи през септември месец, а Гърция да се освободи през ноември. И как са се отнесли гърците - като благодарност, към българите в началото на 1945. С БЛАГОСКЛОННОСТ на автора на "Палавата бележка".

ИЗДИГНАХА БЪЛГАРСКИЯ ФЛАГ НА ШИПКА На пилона на Шипка беше издигнат националният трибагреник. Той е с размер 10 на 6 метра и е с 60 кв. метра обща площ, а височината на самия пилон е 22 метра. Гледката и паметника са уникални. Още от първи март, стотици граждани започнаха поклонението си пред руските освободители и българските опълченци, дали живота си, за да ни освободят от кървавото турско робство. Поклон Герои, вие завинаги ще останете в сърцата ни!

Румъния застана на картата на Европа . Една малка част от България получи васалния статут на Румъния на 3 март и си остана част от Османската империя до истинската свобода на 22 октомври 1908.

истинската свобода сме си я извоювали сами въпреки великите сили.Билисме едини и смели .На всички сме показали среден пръст които са били срещу нас. А ти си глупак драги.

Ама е истината . България не е освободена на 3 март . България остава като част от одманската империя до 1908 .

на повестта "Тарас Булба". От великия украинец Микола Гогол: „Когато Тарас Булба се свести от удара и погледна към Днестър, казаците вече бяха на лодките и гребяха с веслата; куршумите пищяха над тях, но не ги засягаха. И блеснаха радостно очите на стария атаман. — Прощавайте, другари! — викаше той отгоре. — Спомняйте си за мене и идната пролет отново елате тук и хубавичко се поразходете! Какво, успяхте ли, дяволски ляхи? Мислите ли, че има нещо на света, от което казакът би се уплашил? Почакайте, ще дойде време, ще настане време, ще научите вие какво значи православна руска вяра. И сега вече далечните и близки народи усещат; ще си създаде Руската земя свой цар и няма да има в света сила, която да не му се покори!…" Толкова за "киевските" казаци.. Повестта Тарас Булба. (от цикъла Миргород) е написана в периода 1833 – 1842 год.