Плевнелиев: Местни избори на 25 октомври заедно с референдум

Президентът внесе в парламента предложение за провеждане на референдум за изборните правила заедно с местните избори, които да се състоят на 25 октомври.

Обратно в новината

Коментари - Плевнелиев: Местни избори на 25 октомври заедно с референдум | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малко въпроси към президента: - Мажоритарно гласуване има и сега, откъде го измислихте въпроса за този вид гласуване? - Емигрантите не могат да гласуват в този референдум, понеже няма изборни секции в чужбина за местни избори /така е по закон/; как ще дадат в такъв случай мнението си по въпросите, когато няма къде да го сторят? - В референдума трябва да присъства и въпрос за партийните субсидии искат ли хората да има такива, при положение, че те идват от държавния бюджет, т.е. от нашите джобове? - Какъв е смисълът на този референдум и не е ли просто плосък ПР ход на президентството парадиране с фалшива демокрация?

е една пълна глупост за поредните гершни милиони.

Що бе, като е заедно с местния вот, който така и така трябва да се състои...? Така ще излезе по евтино. Нали все искате да бъдете питани с референдум за всичко, като в Швейцария, е ся е момента! То и аз мога да ти кажа, че си поредния бесепарски грешен трол, ама ще се въздържа, нали?!

А референдум за НАТО и ЕС -кога?

Такива като теб са малко, значи никога.

И като видиш резултатите, атакистче нещастно, сигурно ще ти се прииска да се гръмнеш! Ще бъдат 80 на 20 в полза на ЕС И НАТО. Не ви пожелавам на вас атакистите такъв референдум, т.к. ще останете крайно разочаровани!

Как циганите ще гласуват електронно? Ще продадат паролите си на купуващите гласове и всичко ще стане безболезнено и бързо. 3-та точка крие огромни рискове.Това не е пригодно за България.

Обяснявам ти - те ще си гласуват пак в секциите. Електронно гласуване ще почакаш, защото няма да има готовност, а и няма да е единственото.

Тъкмо да направи София ТЕХ-Парк и от там да контролира дигиталния резултат на изборите.

а Боко разреши ли ти?

Я как се е наербапил и Плювнята, както Боката вчера на снимката. Боката и Плювната са 2в1 ша ви търсят цаката как да натискате копчето дистанционно и електронно};-)))

Напиши в гугъл Путин хуило и има снимки ,виж има една с хой на носа много красива ,по добре нея си сложи.

Ти не се грижи за нас мурзил. Виж там в мурзилия повече задници да излижеш,че ще ти спрат копейките.

Къв си ти ве мЪдичели, че да се грижа за тебе.!.? България и президента ти не се грижат за тебе, а на мен за във болт си ми, такъв прос и гламав персонаж на ДОНЬО ДОНЕВ.!.};-))) Аре бегай да натискаш дистанционните копчета че ще ти спрат СТОТИНКИТЕ.!.};-)))

Освен, че си путинофил и цър*вул, кое по - точно не ти хареса в идеята на Президента за референдумите? Че иска да те пита и да ти знае мнението за всичко? Че чрез задължителното гласуване ще отслаби значението на купените цигански гласове, или че най - проспериращата част от българите, които са на запад ще имат възможност да гласуват, чрез електронен вот? Нали все искате да бъдете питани за всичко от властта, бе...Ся ко се опъваш, като девственица?

Знчи първо защитава ,като Костов ,разбойниците " концесионери" и инвеститори като ЕРП-тата ,което никак не е случайно ,защото снасят на всяко упралявало правителство такса "трайкане " и сега говори за честни избори . Наглост и полвина е . На колонизирания и поробен народ така му се пада .ХЕ ,Хе ,ХЕ ,ХЕЕЕЕЕЕ.

Референдумът трябва да има една единствена точка: Желаете ли политиците от последните 25 години да продължават да ви управляват. Да / Не.

Като прочетох заглавието се надявах на някакъв смислен референдум. Пък то било за измислените избори...

Чехльо може толкова. По-безмислен референдум не може да има. Жалък е!

За начало, при наличие на промитите бетонни мозъци + лошия материал + цигани и др. даже е обнадеждаващо

На фона на трагичните резултати за образователното ниво на българите не знам дали е нужно въобще да се провежда някакво допитване - просто пускате чалгата и какъвто отговор искате го имате.

Какво ще кажете за друг референдум: 1) Да се премахне ли имунитета на депутатите? 2) Да се постави ли изискване за образование, ценз и минимална възраст на депутатите? 3) Да се ограничи ли кандидатирането на депутатите до максимум три мандата?

КОЙТО ИСКА ДА ГЛАСУВА ДА ХОДИ В БЪЛГАРИЯ И ДА ЖИВЕЕ ТАМ ПОНЕ 3 МЕСЕЦА ПРЕДИ ДА МУ Е ДАДЕНО ДА ГЛАСУВА ..... АЗ В ДЕТРОЙТА НЕ ЩА ДА ГЛАСУВАМ И НЯМА ДА ОТИДА ... ДА ОТИДАТ 10% ОТ ИЗБЯГАЛИТЕ ОТ ГЕНОЦИДА :)))

Тайната на вота е невъзможно да се опази по електронен път, но само с изостаналите методи на експертите от Позитано 20. Всеки друг може да си наеме външни.

Кой ще тръгне да следи над 3 млн избиратели, теб да не те е страх че ще гласуваш. Споко това не е едно време ,няма ДС агенти.

3евзек

Говори Позитано 20: В нашата централа имаме компютър, който може да следи и подслушва до 10 милиона. Такива са ни нуждите, а в КГБ имат по-мощен - за 500 милиона.

Въпроси 1 и 3 са толкова общи, че гласуване с "да" няма да промени почти нищо. Отново имитираме дейност, както във всичко. Каква "част" от народните представители да се избират мажоритарно? Какво означава "И" дистанционно по електронен път - откога и какво от това, ако не се премахне купуването на гласовете в секциите? Популизъм, и то много евтин.

или за казармата. при такива депутати и съд няма защо да си губим буквите и времето.

Твърдо НЕ на изборите, на елекронното гласуване, на мажоритарното и на задължителното. Твърдо НЕ на политическата класа и система.

Теб нема кой да те пита, ти не си мнозинството , вие след 2-3 години сте аут.

Кои сме тези вие, тъпако?! Нали ще отидете само ромите срещу пари и такива капути като тебе,които разкостихте Родината ни, и някоя и друга бабичка,която я мамят от БСП и телефоните измамници..

А бе най добре да има избори 3 в 1 и да приключим с това недоразумение!

Нека си е 2 в 1: Избори за президент Местни избори

Както се казва по-добре малко, отколкото нищо. Но има нужда от допълнителни въпроси: - намаляване на броя на депутатите на 110; - поне 50% мажоритарно или повече; - не повече от два мандата.

За 25 год се сетихте най-накрая, че истинската демокрация изисква и се крепи на честни референдуми. А трябваше на 6 месеца да се провеждат, както в Швейцария!

Ами хайде да направят електронното гласуване и да видим дали руските партии ще минат границата?И ДПС-то дали ще бъде втора сила?Направо траурен марш за русо-фашистката пасмина.И съкращаване от работа поради некадърност на тролчОвцете от посольството.Ех, чи кееф!!!

Трябва да ти се обясни, че електронното гласуване е допълнение към това в секциите. А ако гласуването е задължително, точно ДПС ще спечели най-много. Ей, тъп народ бе!

Браво на Президента! А да видим като се приеме, що ще чинят Волни шебеци с червени дирници и разни Дудуци!

Пропуснал си и реформаторите. При задължително гласуване ще има 3 партии в парламента - Герб, ДПС и БСП. А може и 2.

Браво г-н Президент Плевнелиев!!!

Браво ЛАКЕЙЧО....

Абе, много трябва да си изпаднал и да си го закъсал, за да възхваляваш тоя неудачник и орунгел. Ти понеже си платен, специално за него трябва да си вдигаш тарифата поне х3.

Айде НАХ с г-н президента};-)))

1. половината депутати мажоритарно, с заплати според важността на работата им. днес заплати на президент, министър или дупутат е просто признание за корупция. 2. гласуване незадължително с активна регистраци срещу документ за основно образвание поне и 10 лв за лотария между гласували и не нарушили правила за избори. половината пари по 50х, другата полоовина по 500х. 3. електронно гласуване ..с превод от 10лв и ако 5 от последни 10 години си живял в България. ............... като цяло няма конкретика в предложенията. колко мажоритарно и как с такива субсидии? електронно - добре, но къде плаща данъци избирятеля? защо насила, когато може с надежда? май пак мижи да те лажем.

тук не можем да фанем мъртвите души, камо ли нейде некви по широкия свят.

задължението ще е прикриване на небили в секции, но гласували. защото задължението ражда санкции.

основното образование е задължение по Конституция, а правата са от нея.

Безсмислени избори Безсмилсени въпроси * Безсмилсено арчене на пари

Твърдо ЗА - Машинното гласуване (на терминал в избирателната секция) Твърдо НЕ - на фалшивото, пардон електронното гласуване

А бе Чехльо , това референдум или интервю е ?

Защо задължително гласуване.То е въведено само в 5 от държавите в ЕС-28 на брой.Това е погазване на принципа за демокрация.Ще гласувам само ако искам.Електронното гласуване дава възможности за масови фалшификации.Мажоритарно кой ще издига кандидати-пак партиите.Едно безсмислено и допълнително костващо на опоскана България предложение.

DIDA

Все пак Президента след 4 години гафове реши да покаже на поданниците си, че съществува като такъв. Тъжно Плевнелиев, много тъжно...

1) Е й? Ние нямаме традиции в демокрацията и е добре да си ги създадем. Задължителното гласуваме е временна мярка. 2) Не е точно така. Всеки може да е мажоритарен кандидат и самия той/тя ще се бори с партиите със собствени качества. И няма да се налага да си член на партия за да се кандидатираш 3) Машинации???? Ти технически грамотен ли си? Електронното гласуване може да се направи по-сигурно от всяко друго нещо. Всички електронни транзакции ли се манипулират на този свят?

имат проблем с личности. така могат евтино да ги купят или ..понатиснат. виждате - Бибитков се пъчи и женка му, а оная даскалица от Плвдив я смазаха..

Заащото българинът не е като другите европейци. На него трябва да го задължиш, заплашиш и т.н. и тогава ще се сети какво да прави!

Чехълче , къв ти е тоя референдум - крепиш ли го на тоя , крепиш ли го на оня. Крепи си го сам , шот и женати нещо ти би шута.

Тези които са против задължителното и електронно гласуване явно са много доволни от статуковото,от партиите в парламента. Не може една партия с 5% от населението да налапа всичко,че и да фалира банки или да открадне всичко.Други пък са чисти рубладжийски подлоги.

И още един "Подкрепяте ли намаляването на броя на депутатите в Българския парламент от 240 на 120 от 2015 г.насетне?"

За да може всеки депутат да бъде двойно по-корумпиран ли, като гласът му е двойно по-голям?!

Не, за да хрантутим 120 по-малко. То по твоята логика дай да ги направим 500, че гласът на всеки поотделно да не тежи толкова, колкото сега, че да взема да намалее корупцията..!?!?

Първо прекарайте един закон, че резултатите от референдума ще ги изпълните. Да не стане като АЕЦ-а да ги замотате някъде.

идиотщини предлагате господин Президент!

Xайде тролове! - Mного се разлаяхте!!! Hай-сетне и Плевнйо да направи нещо умно!!!

аз сам /за/на 25/10/2015 да се проведат избори и референдум 2в1

Ок, а пък аз съм ПРОТИВ!

абсолютно сам сагласен заедно с местните избори да са проведе и референдум