Брюксел даде 8 месеца за интеграция на ромите

Еврокомисарят по правосъдието Вивиан Рединг даде краен срок от осем месеца на страните от ЕС да изготвят нови планове за интегрирането на ромските общности.

Обратно в новината

Коментари - Брюксел даде 8 месеца за интеграция на ромите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека детските надбавки се дават на детските заведения-ясли, детски градини, училища-така циганите няма да раждат, за да се издържат. Да бъдат задължени да пращат децата си в тях, за да бъдат научени на нещо добро, което да им помогне после в живота. Когато вършат престъпления-да получават подобаващо наказание. Сбъркана държава, сбъркана политика!

-Да не плащам ток. -Да не плащам вода. -Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите. -Да ми дават общински жилища. -Да не плащам наем на жилищата. -Да строя където си поискам. -Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ. -Да яздя кон по улици и булеварди. -Да не си чистя лайната на коня. -Да работя- БЕЗРАБОТЕН. -Да прецаквам българите. -Да си правя каквото си искам. -Да нямам никакви задължения. -Да могат братята ми да бъдат безнаказани -Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.-Да мога да зъмърсявам всичко наоколо. -Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно. -Да не си признавам децата и да получавам големи помощи. -Да не ме интересува нищо в тая държава -Искам в България да останат само цигани

дали г- на от Брюксел е виждал жив не ром, а циганин? Това пожелание на западняците ми звучи като първоаприлска шега.

Вивиан Рединг да си ги прибере и да си ги интегрира, ще и ги пратим с еднопосочен билет. Много е лесно да се дава акъл от страни. Тя не си е намирала имота разграбен неколкократно от любимите цигани, а полицията нищо да не прави.

в ню йорк живеят над з00 000 роми и са напълно интегрирани в обществото, че дори и не можеш да предположи човек че ги има. никои от тях не краде, не проси и всички работят. интегрирането е възможно, но проблема в европа е, че не се прилагат ефективно законите и наказанията срещу тях. аз нямам нищо против да им се даде това на което всеки гражданин има право - образование, право на равностоен труд и прочие, но също така искам когато вандалстват и нарушават закона да бъдат наказвани по начина по които биха наказали останалата част от населението.

От има-няма 10 години Европа се опитва да интегрира циганите, очевидно не се получава, причината е една циганите не ги кефи да са нормални хора и да имат задълженията на нормалния човек. Ако бях циганин бих повдигнал дело срещу Вивиан Рединг за насилствена асимилация, защото интеграция в срок от 8 месеца е немислима. П.С. нека си основат държавица някъде из Сибир и да спрат да затормозяват обществото с присъствието си.

Г-жа Рединг е на принципа - На чужд гръб и 100 тояги са малко. Вземете ги и интегрирайте, като сте такива многознайковци!

Много исках да станем част от ЕС, защото мислех, че те активно ще се включат в демократизирането и укрепването на страната ни. Сега съм разочарована, защото освен да размахват пръст и да ни дават препоръки, друго не правят.Не само с ромите, с всичко. Че ние ако можехме сами , защо сте ни вие всезнайковци от ЕС?

Не само размахват пръст и поучават, ами и глобяват и то кой-бедния български народ, а не тези,които са виновни за дереджето ни! Вземете активно участие в интеграцията им, евроактивисти! На хартия всеки може!

Да,да...ще стане туй кога.... изникнат на петел рога!:) По лесно ще науча петел да кукурига в 10:00 ,отколкото ром да се интегрира.....!Не се върви лесно против природата......

брукселските боклуци ги саздават тия проблеми с ромите ама няма да казвам по какав начин го правят че продажниците са навсякаде

Комисиите са за това да се занимават с неизпълними неща

Много мъдро решение! Ромите трябва веднъж завинаги да бъдат приобщени. Те са хора като всички останали.

Каква интеграция, като ние сме по-дискриминирани и от тях и по-точно ОТ ТЯХ. Кой да се погрижи за българите?!?

Цеца, Вие не сте в тънкостите на човешките права. Малцинствата трябва да имат особена защита, така и децата на ромите, на гей семейства (колкото си родят или ако не успят да родят, да си осиновят) се ползват с особени привилегии. Българи и хетеросексуални много, но което е по-рядко, то да се запази за да е богато (разнообразно) обществото.

ЩО ЗА АРХИГЛУПОСТ!!! Къде го има по света каквито и да били малцинства да се ползват с привилегии, особено пък с по-особени?! И къде е логиката на демокрацията в случая? Все едно опозицията в един парламент да изисква привилегии, защото е малцинство!? Интеграцията би била успешна само тогава, когато всички , но наистина всички малцинства, каквито и да били те разполагат със същите права като мнозинството и същевременно понасят същите отговорности и задължения към обществото и държавата!

КЪДЕ СА НАШИТЕ ЕВРОДЕПУТАТИ ДА ИМ ОБЯСНЯТ СИТУАЦИЯТА С РОМИТЕ В БГ ИЛИ И НА ТЯХ ИМ ДАВАТ ПОМОЩИ ЗАЩОТО МОЖЕ И ТЕ ДА СА СЕ РЕГИСТРИРАЛИ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА КАТО РОМИ АКО НЕ Е ТАКА ДА СИ ЗАЩИТАВАТ НОРМАЛНИТЕ РАБОТЛИВИ ГРАЖДАНИ НА БГ А НЕ ТИЯ ДЕТО САМО ЧАКАТ НА ГОТОВО

Е това е истинита! И гадните ни продажни политици само ги защитават, та нали са им електорат ....

Аз имам решение на този проблем,не е много демократичен,но засега ще се вьздьржа и няма да го споделя на глас. Ако умните бьлгари не желаят повече да виждат "мангали",изходьт е един ЕДНОПОСОЧЕН СьМОЛЕТЕН БИЛЕТи проблемьт е решен.

След 8 месеца кво прайм?

етоооооо, готова съм с плана - изпращаме ги всичките в по-богатите страни, откъдето са ги гонили или избивали през вековете и в замяна на това се отказваме от субсидии за 2-3 години. или за повече. и без това тези пари потъват някъде и ние нищо не виждаме от тях, поне ще си останем само българи и ще започнем отначало :-)

Докато в Бг не се приложи китайския челен опит по отношение на раждаемостта, от тази сган няма да се отървем. Естествено, давам си сметка, че това няма как да стане, защото милите ни политици са силно зависими от гласовете на тази паплач, която се множи с всяка изминала година и ще оказва все по-голямо влияние върху избираемостта им. Единственото хубаво нещо в тази тенденция е, че след като циганите ни превземат, това ще доведе до естественото изчезване на чиновническата и политическата ни общност - нали не си представяте как "братята роми" внасят чинно данъци, такси, плащат си тоците и водите?;о)

ДА СЕ ЗАКРИЕ СОЦИАЛНО ПОДПОМАГАНЕ И ДЕТСКИТЕ ДА СЕ ДАВАТ ОТ НОИ САМО НА ТЕЗИ КОИТО СИ ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИ КАКТО СИ БЕШЕ ДО 2000Г ТОЕЗ НА ТЕЗИ КОИТО РЕАЛНО РАБОТЯТ А НЕ ОТ МОИТЕ ОСИГУРОВКИ И ДАНЪЦИ ДА ИМ ПЛАЩАМ ПОМОЩИ ДЕТСКИ И ПРОЧИЕ ЧЕ ДА НЕ СА МИ ПОМАГАЛИ ЗА НЕЩО ОТГОВОРА Е НЕЕЕЕЕЕ ИЛИ ЕВРОПА ДА РЕШИ ДА ИМ ДАВА ЕДИН ОСТРОВ ИЛИ НЯКАКВА ЗЕМЯ ДА ИМ НАПРАВИ ЦИГАНСКА ДЪРЖАВА ОБАЧЕ БЕЗ ДА ИМАТ ПРАВО ДА ИЗЛИЗАТ В ЕВРОПА ПОНЕ 100Г ТОГОВА ДА ГИ ВИДЯ КАТО НЯМА КОЙ ДА ПОМАГА ИЛИ ЩЕ СТАНАТ КАНИБАЛИ И ЩЕ СЕ СТЕГНАТ

Що не дойде тоя идиот да поживее с цигани и да ги интегрира? Това са дивашки племена занимаващи се с кражби и измами и са така навсякъде по света. Няма държава в която циганите да работят!

каква е тази дискриминация ,ако ч2% могат да четат а другата зган е неграмотна,тея от брюксел нема кво да се прават на ударени от реис,ами да си ги взимат там и да си ги интегрират.това не е дискриминация,мангалите са си мангали ,по-голямата част от тях,има и интелигентни цигани които проумяват какъв е проблема на циганите и дори ги е срам да се нарекат цигани заради миришещите им братя.

Еми като ги искат да си вземат при тях. На нас не са ни питрябвали. А и доколко са запознати с философията за живота на циганите? Ето им пресния пример от нощес циганите потрошили патрулка... Малко им е боя на тия....

И какво толкова лошо бях писал, че не ми пуснахте първият коментар рано сутринта около 8 часа? Щото навсякъде ги наричах с международното "цигани", а не с тяхното "роми" ли? Ми тогава дайте данаричаме грузинците " - kartuli", както се казва "грузинец" на грузински!

Вие българите сте големи балъци

Решението е просто: Трябва да започнат да се прилагат законите без разни глезотии и измишльотини за нарушени права, специфична култура и бла-бла. Както се казва "Каквото за всички, това и за гол Хасан."

Ей, Европеецо, а кой ги кара циганите да имат по 5-7 деца, за да не могат да купят учебниците? Те ги клепат и живеят от детските. Сега ще им дигнат детските. А бЪлгарка щом работи, на нея не дават нищо за детенцето

Да, това е истината. Дъщеря ми се върна втората година след майчинство на работа, и сега няма право на детски-голяма и заплатата, че има едно дете. А тези дето по 10 ги раждат и чакат само на издръжки от детски и социални, на тях е разрешено. Не само ромите, а и българите трябва да имат права. Да дават детски до 3 деца и нагоре да ги спират.

европа ги размноява с хиляди програми за подпомагане и размножение, и след като европа ги размножи ги оставя ниее булгарите да ги храним, обличаме, подслонявамее и тарпим.. и ни се карат ако не се отнасям добре с тях .. е на тва се вика лицемерие :)

Тези еврокомисари уж ги препитваха, уж ги избираха, а пък и в случая виждаме пълна некомпетентност и неразбиране на въпроса, щом като Вивиан Рединг си позволява да говори за дискриминация по отношение на ромите. Хората започват с основание да се питат защо плащаме такива огромни заплати и разходи на некомпетентни бюрократи, които даже не познават как стоят нещата. Изглежда в ЕС за компетентни се смятат тези, които могат по-дълго и на повече езици да приказват общи приказки и откровени глупости. Как може да се говори за изолация на ромите от пазара на труда, след като те самите не искат за работят работа, която отговаря на тяхната квалификация? Как може да се говори за изолация на ромите от училищата, след като те предпочитат да пратят децата си на улицата, вместо в училище? Как може да се говори за изолация на ромите от здравеопазването, след като получават медицинска помощ и безплатно раждане, без да плащат никакви здравни осигуровки? И всички негативи се стоварват върху истински дискриминираните - българите в собствената им държава. Напоследък върху българите се стовари поредния смъртен грях - някои не искали да осиновяват ромски деца, представяте ли си какво падение? Отново не са виновни ромите, че са си оставили децата да им ги отглеждаме, ами са виновни българите, че някои от тях не желаели да осиновят ромски деца. На това му се казва наглост и двойни европейски стандарти. На тези хора трябва да стане ясно, че без някакви ограничителни и принудителни мерки, ромският въпрос не може да бъде решен.

Давам на Брюксел не 8 месеца, а 80 години да опитва интегриране на роми /цигани/ от България в Белгия и Франция! :)))

Циганос - значи невъзприемчив. Това е етнос,който не може се интегрира. Той исторически е устойчив,самобитен и паразитиращ. Никога циганите не са искали и не са се борили за самостоятелна циганска държава. Защото там има права,задължения и отговорности.Даже в САЩ те продължават да водят скитнически начин на живот,но не с каруци а с МПС-та и каравани. "Окончателното решение" на въпроса е невъзможно. Исторически е пропуснат момента,сега времената са други и просто трбява да ги търпим,храним и обгрижваме. Така е справедливо и демократично. Правата на човека са универсални и се прилагат към всички представители на хомо сапиенс и хомо еректус. Дикси.

САМО ЕДИН АХ МОЖЕ ДА ГИ ИТЕГРИРА,СЕТЕТТЕ СЕ КОЙ.

Е как защо сме длъжни да се грижим за ромите? Защото сме европейци! Демокрацията не е диктатура на мнозинството, а грижа за малцинствата! Ето и в Либия сега как се грижим мнозинството да не надвие малцинството, а точно обратното! Така и към нашите роми трябва да се поучим на толерантност, те как приемат помежду си всякакви хора, стига да имат същите интереси (музика, танци, занаяти).

Драги евробюрократи, стига сте ни размахвали пръст, че вече много ни писна! Писна ни да носим на гърба си това долно племе циганско, което НЕ ИСКА да се интегрира - не иска да учи, нито да работи, камо ли да плаща нещо на държавата. Само бай Тошо ги беше вкарал горе-долу в пътя - повечето работеха и насила учеха. Ама сега нали сме в "демокрация"... качиха ни се на главите - грабят ни, пребиват ни, убиват... и правят деца. Взимайте ги всичките при вас и ги правете каквото искате, защото ще свърши търпението ни и тогава бързо ще се справим, без разпореждане, по лична инициатива.

Лесно е да критикуваме ромите, но какво направихме ние за тях от 5-6 века откакто са по нашите земи?! Това е отговорност на българите, че не сме интегрирали ромите, да им отстъпиме къщите си, да ги нахраниме, напоиме и да се кръстосваме с тях, както сега правят истинските европейци с негрите и арабите и какви хубави дечица се получават, с черни очи и бели зъби. И откъде да вземе един беден ром пари за учебници? Ако един учебни е 5 лева, и на едно дете трябват 10 учебника и имаш 8 деца колко прави това, а?

А защо трябва ние да правим нещо за тях бе ?!?!?!?! Докога ще ги восим на гръб???Писна ми,мари обратно в Индия !!!

Не позна - за тях учебниците са безплатни!!!

Пич, ти ме уби: "... с черни очи и бели зъби..." Хахахаха :)) Май тук никой не разбира, че се бъзикаш

Аз обещавам на 20 април по случай празника да интегрирам 10 000 роми! Сборно място - портала на ТЕЦ Марица-Изток.

Тоя нормален ли е??? Той наясно ли е че в България ромите бият полицаите (прочети"Полицаи преследваха роми, те им потрошиха колата "),затова пък полицаите си го искарват на българите като глоби,актове,бой по канчето и там каквото се сетиш.За сметка на това българския народ в знак на благодарност всеки месец доброволно се отказва от по-голямата част от доходите си за да може да се плати издръжката на цялата полицейска ситема(и други подобни системи) като и да се изплатят помощи на многодетните ромски фамилии. Някой да е чул ром да плаща данъци?

Поредния пример е за желанието на община Силистра да ДАРИ на ромите жилища за около 100 лв. (не кв. метър, а цялото).... Но възмущението на една майка на 5 деца беше, че за да си го купи трябва да и го ремонтират...и според нея е по добре да си "вземе" тухли и отпред на ливадата да си построи къща с 2 стаи....Изобщо не се замисля за земя и т.н. Но те имат права, могат да си правят каквото им душа иска...А и още нещо фрапиращо, един ром изяви желание след като му ремонтират жилището и си го купи за 100 лв. да започне да си плаща тока и водата....Ха-ха-ха ...е това, ако не е арогантно и нагло....

Няма невъзможни неща, но преди да говорят за интеграция е добре да са направили лично нещо разните лъскави високоплатени чиновници. Никак лошо няма да е преди да се избълва всичкото говорене да беше приютила г-жа Рединг по едно ромско семейство в тях за 8 месеца

Вивиан Рединг да интегрира 5 ромски фамилии в квартала където живее семейството ѝ! Да закара ромчетата на училище и чак тогава да дава акъл! Нашите еврокомисари като на колеги да ѝ преведат българската поговорка " Не питай старило- питай патило" и да ѝ обяснят какво значи! Аман от евтин популизъм!

Всички сте чели-недочели. Тук пише, че каката, дето взема 15000еврота заплатка, е казала до 8 месеца да се направи НОВ ПЛАН за интергацията на ромите. А не да се интегрират до 8 месеца. Разбрахте ли сега. И го е казала на едни други каки, дето вземат по 10000евро заплатка на месец. Ко сте са запенили кат циганче пред баница.

Омръзна ми да се говори за интегрирането на ромите, къде останахме ние - от всякъде прецакани ...?! Много е лесно на ЕС да налага норми за нещо което не ги засяга лично. Като толко са се загрижили за тях защо ги гонят от страните си? Нас изобщо някой питал ли ни е дали искаме да се интегрираме с тях? Нестига че имат вече повече права и облаги от нас ... Не бях расист доскоро, но откакто само това се говори и виждам какво правят те направо ми се повдига от .... това е паразитна нация, която живее на гърба на другите (вярно има изключения, но са малко)