Ромите във Войводиново оспорват бутането на къщите им

Едно от делата ще се гледа днес в Пловдивския административен съд

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз също искам безплатно жилище или парцел

Да покажат документи , като нотариален акт , разрешително за строеж , планове , проект и т.н. и да си живеят спокойно:)))

Заминавай за Бангладеш. Там българите ги носят на ръце. В България - не.

На Сатурн има много свободни площи и никой няма да има против да си построят гетото там. В Индия също!

Нашите цигани са от Бангладеш.

Намесиха се от БХК,пратиха адвокати на ромите с незаконните къщи и сега лошите българи ще излязат виновни,че насред зима ги изкарали от къщите.

Щом има намесен съд,проблемът е станал неразрешим.

БХК добре плащат на адвокатите си...

Бутам не е синоним на събарям, разрушавам, премахвам. Не всяко бутане води до събаряне.

И на какво основание оспорват събарянето на НЕЗАКОННИТЕ постройки ? Ако съда отсъди в тяхна ползва ще има прецедент ! Тогава и ние всички останали трябва да имаме правото да си строим каквото си искаме, където си искаме без разрешително ! Отивам в планината, харесвам си една полянка и си строя вила ! ЗАКОНИТЕ ВАЖАТ ЕДНАКВО ЗА ВСИЧКИ !

Обитателите на сградата обжалват намерението на местната власт да премахне всички постройки, които са издигнати без строително разрешение. СТРАННО КАК Е ДОПУСНАТА ЗА РАЗГЛЕЖДАНЕ ТАКАВА МОЛБА? КЪЩИТЕ СА НЕЗАКОННИ ПО ВСИЧКИ ПРАВИЛА. КАК ИЗОБЩО ИМА СЪД КОЙТО РАЗГЛЕЖДА ТАКИВА ДЕЛА?

Според решението на съда ще е и моето, дали да си закарам 4, 5 каруци тухли, втора употреба, и да си изперкам насред поляната една китна, бяла, спретната къщурка с две липи отпред и сателитна чиния на едната. Б'ал съм ти и Закона!

А защо незаконните постройки са гътнати "след обществен натиск", а не защото са ... незаконни? Кои са тия държавни служители, които отговарят за това дали има незаконни постройки и след това пишат в едни документи, че те трябва да се съборят, защото са ... незаконни? Съответно тия служители взели ли са заплати, след като незаконните постройки се гътат не за да се спази закона, а "поради обществен натиск"?

Да, ама в моя защита ще кажа, че тая зима е доста мека, а от седмица и отгоре е пролет.

незконни действия? Ако се намери такъв съдия е за Нобелова награда, но все пак сме в България и не се знае.

Не са роми, а са ЦИГАНИ!

всички документи за гражданска регистрация по постоянен или настоящ адрес във Войводиново, собственост върху терена, разрешителни за строеж и подсъединяване към електропреносната и ВиК мрежи, както и всички необходими документи доказващи закупуването на строителните материали и за узаконяване строителството, за платени данъци и такси и всички останали законови и подзаконови условия и норми! Нямат ли всичко това да си обират крушите и съдът да отхвърля исковете им като неоснователни и противоречащи на законите и подзаконовите нормативни актове и административните разпоредби на държавната и местната власт! Съдът няма право с решението на някой съдия да узаконява циганския произвол в самонастаняването в чужди имоти и в погазването на имащите задължителна сила за всички български граждани национални закони! Циганите не са и не могат да бъдат над закона! Като искат равенство имат го в това число и пред законите!

Там им беше грешката. НПО-тата са се намесили и сега трябва да се пипа внимателно. Съдът е длъжен да разгледа всяка молба и ако я отхвърли, да се обоснове. В противен случай се започва едно обжалване за лишаване от правото на правосъдие, което може да стугне и до Страсбург. Ако съдът постанови, че дадена постройка е незаконна, ищецът излиза с предложение да я узакони пост-фактум, ако съдът откаже се започва дело за дискриминация, защото много българи в много общини са си узаконили вили и гараж именно пост-фактум. Разбира се, налага се глоба, но всички знаем, че всички глоби на циганите остават да висят във въздуха, защото всичките са социално слаби и месечните им доходи са под минимума, който не може да се пипа от държавата. Номерът беше да им изринат къщите веднага след като са се изнесли. За да е по-цивилизовано, можеше да им съберат вещите в един склад, по клетки според къщата, и пускат фадромите. Така НПО-тата нямаше да имат време да се организират. И така можеше да стане доста ефективно. Но може би не това е била идеята, защото нека не забаравяме, че това са активно гласуващи, идват избори, които може да вдъхнат сили на опозицията. Така че нека да бутнем две-три къщи, колкото да замажем очите на хората да симулираме активност, а след това да оставим случая да влезе в съда, където ще виси с години. И така да си запазим отворена вратата, през която по-късно ще влизаме с куфарче с пари и нужда от гласове.

На какво основание съдът може да подкрепи незаконно строителство?!

и пратени в затвора за престъпление по служба и бездействие с власт!

...ааа, сетих се! На финансово основание...

Бутай! Нека оспорват, ти бутай! Няма керемида, няма да се връщат! Опънат ли палатка - запали и нея! От тия скакалци няма С П А С Е Н И Е!

Понеже съм строил къща знам колко време, ходени по институции и средства съм вложил за да е всичко законно. А те редят тухли на чужда земя и искат всичко да е наред. Ами не става. Не може ли да се измисля някакъв закон, който да позволява дерегистриране на НПО-тата при защитаване на беззаконието.

Да взема и аз да спретна едно къще в градинката на НДК .

Много ми харесва Борисовата градина като локация, атмосфера и ми е бащиния според мен. Утре карам два буса тухли, както вече са коментирали по-долу и ще си изпраскам чудна виличка някъде по поляните. Ще си вържа ток я от светофара на Орлов мост, я от някоя ламба, дето осветява алеите. Вода ще дръпна също от някой кран дето поливат тревата. А сте ме бутнали, а съм взел общинско жилище и ще ви разнеса чак в Страсбург. Не съм "ром", но ще се обявя за такъв ако се налага.

На "предизборно" основание:)))

Като им съборите къщите къде ще идат? ще идат на друго място и почват същото. Глоба! Узаконяване по правилата и от тук нататък, всяка незаконно поставена керемида се събаря веднага със заповед на кмета, без да се чака да стане къща.

Ключът е в репликата "не съм ром". Е затова няма да стане. Ще ти треснат една глоба и яе ти я удържат от заплата, защото ти имаш такава.

Законите са еднакви за всички и всички трябва да ги изпълняват безприкословно. Стига толерантност към циганите. Незаконните къщи се събарят, независимо от кого са построени. Циганите са длъжни да съблюдават законите. Стига толерантност и безплатно хранене. Днес българите са по бедни от циганите, но си плащат данъците, лекарствата и здравните осигуровки.

Съдът разглежда имат ли документите, необходими за да е законна сградата. Ясно е, че нямат, но циганите са подстрекавани да си търсят "правата". Има ли заблудени, които да вярват, че неграмотен циганин може да сътвори какъвто и да е писмен документ, та чак и жалба. Та с няколко думи: жалбата е допустима и подлежи на разглеждане, но е НЕОСНОВАТЕЛНА. Освен ако не извъртят нещата, че не могат да бъдат лишавани от единственото жилище /не ми харесва, но съществува като опция/. Надявам се съдът да излезе с решение за събаряне и с мотивите, че не отговаря на изискванията по закон и е опасно за обитателите.

Как може да се оспорва законно действие. И как може да се подава в съд за защита на незаконно действие. Какъв ще е този съд. Че нали утре някой убиец ще оспорва присъдата за доказано убийство. Че нали всеки ще иска да прави нещо незаконно и после да оспорва. за какво са ни тези закони, парламент, съд и прокуратура. Нека сега държавата да се намеси и всяко НПО което защитава незаконността да бъде веднага закрито. И то по закон. Партия която това обещае ще гласувам за нея.

Ха сега да видим как ще се приложи на практика любимата на юристите фраза,че обжалването не спира изпълнението?!