Цветанов: За ромите не само негативно, има много успели сред тях

Ромите не трябва да бъдат представяни в негативен план, има много примери за образовани и успели сред тях. Това заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов: За ромите не само негативно, има много успели сред тях | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Стига с тези привилегии , за когото и да става дума !!! Казано в прав текст това са жилища на аванта ? Да трябва да се направи нещо и това е подпомагне на децата които искат да учат но нямат пари и при минимум добър успех след завършване на образованието и качества да бъдат назначавани на работа . Успеха на всеки един зависи от личните му качества , най-добре е когато си човек постигне всичко сам ! Подаянията не са добро нещо и не подтикват към развитие ! Нали искате да има развитие това може да стане само като се работи в насока човешко развитие в главите на хората , тоест екипи психолози , това са учили хора които много могат да подпомогнат в такава насока .

Оххх,Цецко ,дразниш вече,разбери!.Като чуя "циганин" и "успял"-май мога само да свържа двете думи с такива като:"измами","кражби" "сводничество"и прочие

Всяко ромско семейство, което е одобрено по този проект , да изпрати по минимум двама члена от семейството да участват в строежа на къщите (и така те няма да взимат социални помощи , а ще работят известно време) . . Може би, ако са вложили малко усилия в построяването на нещо, ромите няма да рушат така безогледно.

Абе, тоя човек Цветанов в ред ли е !? За какви нови жилища за циганите ми говори!? Той изглежда си няма понятие, какво нарпавиха точно с такива преди не много време. Построипа им огромен блок в Сопот, който за отрицателно време беше съсипан с извадени от черчеветата врати, прозорци, паркет, опешен като след небивал пажар, а те "горките" цигани си бяха направили колиби пред входовете на блока и се оплакваха, че не можели да живиеят там, защото блока не бил довършен. Подиграваха се, разбирате ли? Също на такива цигани им бяха направени къщички по западен стил в Пловдив. След няколко месеца и помен нямаше от първоначалния им вид. Ама те примерите са безкрай. Може да има и свестни между тях, но колко от пръстите на крайниците ни? Тях да ги изолират, а останалите, общата маса да ги партят на някой остров както едно време англичаните са пращали затворниците си в Австралия. Така са си образували държавата и, но там се пипа по друг начин, защото кралицата майка им е стъпила яко на врата. Да ги изолират, писна ми от това невежество.

Отново поредната тъпня от ЦЦ, т.е. ГЕРБ!!!Интеграция в България на ромите НИКОГА НЯМА ДА ИМА!Интегрират се само хора,а повечето от тях са с минимално черапно развитие, морално дезориентирани и с влошена енергичност т.е.тъпи!Има още много и-та,но нека Цецко да слезе от жълтите павета и поживее малко около тях,че тогава да дава съвети и прави коментари.Омръзна ни цял живот да ги носим на гърбовете си!По-добре е да се направят резервати с възможност да се ловува и без това дивечът е на изчезване!

Нови жилаща за ромите, казваш - дай пример, министре, стани им хазяин ! И без това физически не можеш да живееш в 6 апартамента;о)

Ако Цветанов остави един апартамент за себе си, а останалата си недвижима собственост подари на "бедните" цигани, може да му повярвам. Така де: "За ромите не само негативно"!

България има значителни постижения в интегрирането на ромското население, макар че ромите все още водят по неспазване на законите в страната, то българите са непосредствено след тях по пренебрегване и потъпкване на законите, най дисциплинирано и по европейски законоспазващо е турското етническо малцинство на страната.

Цветанов да подари 1 от 6те си апартамента на цигани, пък тогава да дава акъл!

Тоя, па - "равен достъп до здравните услуги"! А циганите са първи в ползването на здравните услуги! Цветанов, като че ли чете рецептите получени от ЕС, без да се съобразява, че слушателите живеят в циганската държава и изпитват на гърба си "интеграцията" на циганите.

КОИТО ЗАРОБВАТ ,ОРГАНИЗИРАТ ТРАФИК ,ЕКСПЛОАТИРАТ И ПЕРАТ ПАРИ ПОД ФОРМАТА НА ПСЕВДО-ИНТЕГРАЦИЯ ,И СПЛАШВАТ И МАТРЕТИРАТ ,ЗА ДА ПОЛУЧАТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ В ПОЧИСТВАНЕТО,РЕМОНТИ И СТРОИТЕЛСТВО -ЩЕ ИМА ЛИ АРЕСТИ ОТ СТРАНА НА ПОЛИЦИЯТА И ПРИСЪДИ ОТ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА ,ТЪЙ КАТО ТОВА СА ТЕЖКИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО!!!!!!!!!!!!!!!В Англия приеха през 2010г закон срещу робството и принудителния труд и послушанието и АРЕСТУВАХА ЦИГАНИ,КОИТО СА ЗАРОБВАЛИ СТРОИТЕЛНИ РАБОТНИЦИ -ВЗЕМАЛИ СА ЗАПЛАТИТЕ ИМ, ЗА ДА ЖИВЕЯТ ЛУКСОЗНО,ОБРИЧАЙКИ С ТЕРОР РОБИТЕ НА МИЗЕРНО СЪЩЕСТВУВАНЕ ,И ДОРИ ГИ ПРЕПРОДАВАЛИ ПОМЕЖДУ СИ ЦИГАНСКИ БАНДИ.....ИЗСЕЛИХА ПРИНУДИТЕЛНО ЦИГАНИ НЕЗАКОННО ЗАСЕЛИЛИ СЕ В ЕДНА ФЕРМА ,ПО НОВАТА НАРЕДБА ОТ 2009 Г ЗА ПРИНУДИТЕЛНО ИЗСЕЛВАНЕ НА РОМИ,ЦИГАНИ И ПЪТУВАЩИ ЦИГАНИ,КОИТО НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНИТЕ ПРИ ЗАСЕЛВАНЕ ,И ОСВЕН ТОВА СА ИЗТОЧНИК НА ПРЕСТЪПНОСТ

Ами, обясни им, бе Цветанов! Обясни на циганите, че не трябва да се проявяват в негативен план! Какво искате от хората - да им се радват, да ги обичат? Защото са изтърбушили къщата, убили са човек, заканвали се за убийство на расова основа, обрали са капаците на шахтите от тротоарите и електропроводите, та половин София остана без ток? М?

Кои са успелите?-Тези,които след 10-ти ноември грабнаха химикалките с неграмотните си ръце и писаха,писаха фалшивите фактури.Източиха милиони-направиха си палати в гетата и подкараха мощни коли.Държавата гледаше със затворени очи-пазеше мира в БГ.Българите подсмърчаха.Хак да им е.За ромите-само негативно-до Второ Пришествие!

След като цвъко толкова ги обича на думи (демек орална любов), да покаже тая любов (оралната) и публично, цигани с черни микрофони ще се намерят.

ПОВЕЧЕ ОТ ВСИЧКО,БЕЗ ДА СЕ ИНТЕГРИРАТ С РАВНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛЕ ,КАЧЕСТВЕН ТРУД И ДАНЪЦИ В 90% .РОМИТЕ ПОЛЗВАТ ПОВЕЧЕ В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,ОТКОЛКОТО БЪЛГАРИТЕ,КОИТО ВНАСЯТ ОСИГУРОВКИТЕ И ДАНЪЦИТЕ ЗА ТОВА! В НЯКОИ ОТДЕЛЕНИЯ И КЛИНИКИ 90-99% ОТ ВСИЧКИ ПРЕМИНАЛИ ПАЦИЕНТИ СА РОМИ -НАПР В ДЕТСКИ ТОДЕЛЕНИЯ И РОДИЛНИ ОТДЕЛЕНИЯ ! НАЙ-МНОГО СА РАЗХОДИТЕ ПО 2 КЛИНИЧНИ ПЪТЕКИ -1.РАЖДАНИЯ /РОМИТЕ РАЖДАТ МНОГО ДЕЦА,НО НЕ СИ ВНАСЯТ САМИ ОСИГУРОВКИТЕ ,А ПЛАЩАТ САНЪКОПЛАТЦИТЕ ЗА ТЯХ/ 2.ЛЕЧЕНИЕ НА ДЕЦА ДО 18 Г -ТОВА СА ПАК РОМСКИТЕ ДЕЦА,А БЪЛГАРСКИ ДЕЦА,ДОРИ В ПО-ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ ЧЕСТО СЕ ЛУКЕВАТ АМБУЛАТОРНО. НАВСЯКЪДЕ СЕ ПОДЧЕРТАВА,ЧЕ ЗА ДА СЕ ХОСПИТАЛЗИРА НЯКОЙ,ТРЯБВА ДА Е СЕРИОЗНО ИЛИ ТЕЖКО БОЛЕН,А НЕ КАКТО ТУК -ПО СОЦИАЛНИ ПРИЧИНИ СЕ ХОСПИТАЛИЗИРАТ РОМИ,КОЕТО ПРАВИ РАЗХОДИТЕ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ ВИСОКИ И НЕ-ЕФЕКТИВНИ ,защото постъпват всеки месец в болниците ромските деца с техните деца ...Освен това повечето роми живеят по-заможно от българите -нови и широки къщи,коли ,без да работят, или работят на черно-не внасят данъци,дори получават помощи в лукс,и крадат много,пребиват ,лъжат.

Да, и аз познавам такива..но те са 1%. А другите 99%?

Че, кой им пречи да се интегрират?! Изключенията читави цигани доказват, че ако искат, могат и без стратегии и допълнителни привилегии! Цветанов да не се прави, че не вижда и не знае! Който отказва да се интегрира в българското общество и предпочита майчиния си език и етно култура, няма да му помогнат държавните подаръци! Пожелавам на това правителство да е отново на власт, когато малцинствата в България станат болшинство!

Как не, Цар Киро не е ли преуспял. А дъщеря му Костадинка не е ли преуспяла като собственичка с хотели в Банско рамо да рамо с Цветелина Бориславова? Само че нито на Костадинка, нито на Цветелина парите са чисти.

Прав е Апартаменто трябва да има политики за интегриране на ромите - дано тези след ппгроб ги измислят и осъществят

За такива успехи се дава Нобелова награда!

ВСИЧКИ ОТВЪН СЧИТАТ,ЧЕ ТУК ИМА МНОГО ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ ,ПРЕДИМНО РОМСКА -КРАЖБИ НА ДДС -9 МЛРДА ОТ РОМСКИ ФИРМИ /КУХИ/,ИЗМАМИ С ЕВРО-ПАРИ -ОЩЕ НЕ СА ВЪЗСТАНОВЕНИ ,ПЛАСИРАНЕ ДРОГА И ПРОСТИТУЦИЯ,ОРЪЖИЯ,ПОБОИЩА,БИТОВ ТЕРОР,КРАЖБИ НА ТОК И ВОДА,И ЗЕМЯ..РОМИТЕ НАРУШАВАТ ПРАВАТА НА ОСТАНАЛИТЕ НОЦИОНАЛНОСТИ И ЕТНОСИ...Така ,че нека обективно се оценяват нещата ,БЕЗ КОРУПЦИЯ

Продължение на заглавието-като И.Костов,А.Чирков,К.Балъков и др.Що не вземат да разкажат на събратята си как са успели,та дано най-сетне да вземат да учат,спортуват,пеят,танцуват,а не само да крадат и убиват.

На сила всичко може да се вземе,на сила нищо не може да се даде

"Нови жилища за ромите, по-дълъг престой на ромските деца в училище и равен достъп до здравните услуги, са целите на проекта." Нещо не ми е ясно. Болшинството цигани имат нови жилища. Вярно че не са строене със строително разрешително, но пък имат много екстри. Като безплатен ток, вода и данък сгради. Някои даже са се самонастанили в жилища на възрастни българи по селата и там с горните екстри + неплащане на наем. Не мисля че колкото едно миндилче стои повече в училище то става по-умно. Въпросът е какво прави там, когато стои? Учи ли, чете ли, смята ли или се бие, краде и руши? А за здравните услуги нямайте грижа. Просто идете в провинцията в някоя държавна или общинска болница и ще видите, че 80% от пациентите са мангали. Значи ние сме шест по всички показатели. Значи след като всичко и ОКей време е вече да научим тия първобитни хора, че има закони и задължения, които трябва да спазват.

Чакам имена на успяли цигани! Кирил Рашков или Софи Маринова?Те не могад да бъдат интегрирани,а на мен ми писна моите данъци и осигуровки да отиват за изхранването и лечението им,без те да внасят стотинка,а само да правят зулум след зулум.....

Има много успели сред тях, като Кирил Рашков :)

Предлагам да им се посточт жилища в Бояна, Драгалевци, Симеоново, Бистрица и новопостроените затворени квартали, за да се интегрират по добре

Това че има успели потвърждава правилото, че мангалите са мързеливи, тъпи, безотговорни и крадливи. Щом има успели, защо другите не са? Съвсем друг е въпросът обаче с доколко чисти и законни средства са успели. Имам предвид с честен труд, ум, постоянство и трудолюбие. Както го прави една доста голяма част от обикновените българи.

По златните накити ще ги познаете. Не ги питайте "от къде?". Винаги отговарят - по наследство, от баба ми.

Преди 10.11.1989г в БГ имаше ЦИГАНИ. Те ходеха на училище, работеха, имаха ЗАДЪЛЖЕНИЯ. Днес има РОМИ които МАСОВО не учат, не работят и имат ПРАВА. Аз искам да се върнат циганите и да изчезнат ромите. А вие?

ЗА ПРОБЛЕМИТЕ,СЪЗДАВАНИ ОТ РОМИТЕ ...МНОГО ОТ РОМИТЕ ,РАБОТЕЩИ В ЗАВОДИТЕ СА БИЛИ НЕГРАМОТНИ И СА ВЪРШИЛИ РАБОТА,КОЯТО МОЖЕ ДА СЕ ВЪРШИ ОТ МАШИНИ ПО-КАЧЕСТВЕНО .ПАК НЕ ХОДЕХА НА УЧИЛИЩЕ,БЯГАХА ОТ УЧИЛИЩЕ РАНО..ИМАХА ПО МНОГО ДЕЦА -ПО 8-10 ДЕЦА,А СА СЕ ВОДЕЛИ НА РАБОТА ,НО СА БИЛИ В МАЙЧИНСТВО -НАПР ЗА 9ДЕЦА ПО 2 ГОДИНИ В МАЙЧИНСТВО ,РОМКАТА ИМА ВЕЧЕ 18 ГОДИНИ ТРУДОВ СТАЖ БЕЗ ДА Е СТЪПВАЛА В ПРЕДПРИЯТИЕТО ,И ДОРИ ПОЛУЧАВА ПЕНСИЯ ЗА ДЕТО Е РАЖДАЛА,НО НЕ Е ВЪЗПОТАЛА ДЕЦАТА КАКТО ТРЯБВА ,А ТЕ СА ПРОСИЛИ,ИЛИ БЯГАЛИ ОТ УЧИЛИЩЕ,РАНО СА ЗАПОЧВАЛИ СЕКС И РАЗМНОЖАВАНЕ ,ИЗОСТАВАТ -НЕ СА РАВНИ ПО ТРУД И ДАНЪЦИ

"Нови жилища за циганите" ! А моето къде е ?Защо аз трябва да си стискам г... години на ред, за да си реша битовите проблеми, а мангалската пасмина трябва да получава всичко на готово?

ЦЦ да признае, че няма интерес от интеграцията на ромите, защото хем лапачката от фондовете е голяма, хем евтино ще се купуват глаове. Иначе "много мислят за реформи", ама така наречените роми си получават и помощи за безработица и майчински и пенсии, като повечето от тях нямат и 1 лев внесена осигуровка или платен ток и данък и т.н. Този въпрос кой ще го повдигне и ще го реши. Докога ние ще сме едни ЕГН-та,които само си плащат данъци и осигуровки, с които да издържаме тази мързелива сган?

Така е, много успели има. Цар Киро, Цветелин Кънчев....и още и още...

азис,софчето...пак как да не са успели,ама моля ви се. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Колко цигани работят в МВР?

Много точен въпрос!

По скоро има много МАЛКО успели сред тях. Министъра е пропуснал една дума

Пак ще ги дондуркат да могат още да раждат крадлива пасмина. Само китайският метод ще ги интегрира - 1 дете, стерилизация и работа на корем, иначе айде навън от страната.

А най-главното, Цецко, е да не се помайвате и да настанявате на държавна квартира и храна в затворите всички цигани, които са си го заслужили. Като започнеш от малките крадли и джебчийки, минеш през крадящите жици и други метали, обиращите селските къщии дворове и малтретиращите хората на село и стигнеш до забейбващите 10-12 годишни деца.

Стига с тия пусти цигани. Използвахте ги и сега какво, да ги вземем да ги осиновим, тия цигани. За когото са гласували - до си ги вземат при себе си.

Сития на глдания не вярва. Цветанов да го каже на неговия подчинен, полицая на когото убиха майката.

Цецо, тия дето сега ги плещиш сме ги слушали години наред от различни министри. Визия за ромите има и то не само една, ама нещо при приложението каруцата отива в реката всеки път. Ще те видим и тебе ... покрай изборите натрупа контакти с ромската общонст, белки помогнат.

"Проблемът с интеграцията на ромите стои на дневен ред в ЕС и са необходими реални политики, които да достигнат до хората, обясни Цветанов.." По- добре спри да рушиш демократичните устои на държавата, да противопоставяш през 3 месеца едни професии на други или на обществото като цяло; мислете как България да участва в промяната на основните договори на ЕС и как да искате или промяна; или дерогация/неприлагане/ на задълженията ни за членство в Шенген; прилагане на "мулти-култито"и как да отстоявате невлизането ни в ЕЗ; стабилен фискален независим бюджет и искайте извоювайте по-хлабави правила на ЕС за България!

Имам предвид да се отстоява невлизането ни в новата Еврозона.

АДЕ БЕ ОБРАЗОВАНИ ХАХАХА - НЕЗНАЯТ ЩО Е ТОВА КОНДОМ. ТИЯ НА МЕНЕ НЕ МИНАВАТ СЪС ТОЗИ ЛАФ ОБРАЗОВАНИ.

Вярно, има и такива. Пример - Финландия. Обаче успешна интеграция става само с качествен материал и подходящо възпитание - още от дете. Нашите и румънски просяци ги натириха от Финландия, защото просто "не стават".

И какво толкова?! Тримата лоши роми утре ще са у катуна при добричките такива да ги обучават!

Какво ни занимавате с ромите и с болници??? ИМА СТАЧКА!!! ПЪРВАТА ИСТИНСКА СТАЧКА СРЕЩУ НЕКАДЪРНОСТТА НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ БЪЛГАРИЯ!!!

Ооооо,ся Цвъки на кого се натягаш?Аман!Отстъпи си апартаментите на циганите тогава.Нема убав циганин.Има лошо герберско управление.

Циганин и проститутка са диагноза.Това не е външен ,а вътрешен ,духовен проблем и начин на мислене.Ако един човек не иска да се мие,той няма да се мие.Ако не иска да яде той няма да яде.Ако не искаш да свършиш нещо,от сто кладенеца вода ще донесеш да обясниш ,защо не си го свършил.Ако искаш да направиш нещо,никой не може да те спре.Външно ,тези хора ,не могат да се променят.Вътрешно,те така искат така живеят.Това е като с наркоманите ,едни се отказват други не,но винаги съществува възможноста ,да се върнат към старите си навици,просто ,защото имат такъв ген,който по начало ги е привлякъл ,към порока и наркотика.Това е нелечимо и не зависи от пари и добри намерения.