Роми обвиниха в дискриминация френския вътрешен министър

Етническите роми, живеещи във Франция, обмислят да предприемат законови действия срещу френския министър на външните работи Манюел Валс заради изказването му, че ромските мигранти от България и Румъния не искат да се интегрират в обществото, пише изданието Юроактив, цитирано от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Роми обвиниха в дискриминация френския вътрешен министър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тези цигани (себенареклите се роми) са вашето призвание. След като има дадохте възможност да си поискат правата, които не им се полагат, защото ТЕ не работят, сега им показвайте какви са им правата и не им се сърдете. И без това ви е скучен живота. Нека ви внесат малко радост, особено на еврейска Франция, където всичко вече е предначертано. Това е новият заместител на Юдите и се развиват дори по-бързо от гърбатите носове. Гледайте филма- "Der ewige Jude" и открийте разликите. Нали имаше една такава игра в някои вестници :)

БАСИ - И ФРАНЦИЯ ПОЧНА ДА СИ ПРАЩА МАНГАЛИТЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!УЖ ЧЕ БИЛИ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!!!

Единствения плюс от членството ни в ЕС !!! Kъсно е либе за китка.

Дискриминация или привилегии?А сега с вашите камъни по вашите глави.

трябваше ООН да им дадеше замя в африка или в индия откъдето са дошли защто на евреите дадоха земя а на мангалите нищто .крайно време да се помисли за това и да им се даде земя и да се изпаряват по най бърс начин од европа

чест му прави на френското ченге, каза истината високо и директно, не се даде и не каза като дугите, че българите и румънците са виновни за това, което са ромавите. жалко е, че толкова години, не се намери и един български държавник, който да изкрещи на брюкселските андроиди и на феркел, че онова дето го къдрят, не го разбират толкова колкото им се иска да го разбират. така е, когато слуги управляват страната, народа винаги е в робство...

Френските цигани са добре дощли в България..:) Нашия външен министър да ги покани официално и да защити нашите решили да живеят и работят в Франция!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Евророма(Кънчев),може и ти да поканиш циганите от Франция.Сезирай и Хелзинския комитет за расиското поведение на французите.Повдигни въпроса пред мин.председателя.

Роми обвиниха в дискриминация френския вътрешен министър И Етническите роми, живеещи във Франция, обмислят да предприемат законови действия срещу френския министър на външните работи - НАКОЕ ДА ВЯРВАМ БЕ ЛЬОХМАНИ????

Хелзинския комитет защо мълчи? Хайде да дадат французина на съд в Страсбург, да ги видя какви мъже са, или само в беззащитна България могат да безсрамничат за пари

E най-после прогледнаха и проумяха! Нека БХК да се стяга и започва да събира средства за да плаща глобите, ако РБ бъде осъдена. Да не се правят на улави. В никакъв случай не бива да допускаме ние, българите, да плащаме. А БХК да си осигурява средства за отстояване на своите идеи.

Честито, франсета!!! Да ви е честит вашия хелзинкски конгрес!!! И все пак що се дърпате от наш'те манг.., опа, роми? Та вие имата милиони араби!!! Още един милион роми няма да ви затруднят, предполагам?! Вие ни указвахте как да ги интегрираме, нали? Е, сега на своя територия може да приложите вашите съвети!!! За разлика от вас, ние няма да ви се месим!!! Защото сме по-умни!!!

това си е в реда на нештата нека и те се погрижат за тях НА НАС НИ ОМРЪЗНА

Циганите трябва да разберат добре посланието на Франция. Ние българите по закон също се нуждаем от защита на обществения ред и от сигурност в страната си. Ако властите в България се разсейват по този въпрос в полза на циганите, то ние ще се защитим сами. Нека циганите да знаят, че няма да могат да се ширят и вилнеят безнаказано в чуждото.

Уморих се да повтарям. Циганите не са етнос , а кастата на неприкасаемите - мингос, или мингяни по български. Това означава "без дух" т.е. без стремеж към знание. А стремежът към познанието е най-важната мисия на човешкия род. Според ведите, те са наказани от твореца за престъпленията да се прераждат в най- ниската извънкастова прослойка. Ако трябва да им се помогне, то трябва да бъдат заставени да учат и работят, за да имат шанс за по-добра карма.

На 64 години едва ли някой би могъл да ме обвини в липса на опит и пристрастност.Работил съм МНОГО години с цигани и в Монтажи и в ЧЛК Ихтиман и в Красива София като безработен."И преди и сега" на 20 цигани 1 е свястен."Преди" обаче работеха защото нямаше шикалкавене и имаше работа дори за неуки примитиви като тях.После дойде Хелзинския комитет-"Ах,горките цигани ах колко са зле,ах как ги дискриминират..."И те решиха-що да работим като има социални помощи и желяза за гепене...!Кой ще каже че една буква от това е лъжа?Май го разбират и то добре и лицемерните човекозащитници от Европата.НЕ МОЖЕ ДА ИМАШ САМО ПРАВА БЕЗ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!

напротив, можеш и още как. правата са за теб, ако за задълженията се намерят по-глупави. даже и приматите го знаят, не се ли вижда достатъчно ясно как го правят ?

Ромите в България в момента са около 800000, а не както е написано в статията 370000!До няколко години ще са повече от 1000000 тъй като много бързо се размножават.

ти кога ги преброи?

Ха да видим сега котка боб яде ли и кон по гръб пада ли!

във всеки дом в европа започва да мирише на нечисто присъствие, макар и да е само от миризмата останала от присъствието на някой в същото метро или магазин, макар и само в мислите след новините, но винаги по-близо. колкото повече истини разбират за намирисващите си съседи, толкова повече "белите" обезумяват от страх и погнуса. заради лицемерието и малоумието си, заслужават само презрение и тепърва, много ще бъдат оглозгани далеч по-жестоко, от обсега на късата им мисъл. никоя човещина не може да повлияе на общество, което съществува защото произвежда поколението си с цел да го продава, осакатява и въобще да го експлоатира във всички възможни, животински форми на това значение и това защото винаги останалите са виновни за съдбата му. с политиката си брюксел развъжда мизерия от съвсем ново ниво и всеки става по-ясно, че се справя само по-зле от предишният - това е факт и докато се пренебрегва, времето ще работи в полза на нищетата и разпространението на "лошата миризма".

Дай по същество и не забравяй да си пиеш хапчетата може и да помогнат.

браво, говориш си с пепелника ми! няма да питам какво ви свързва... :х

Просто трябва да правим същото което правят французите.След приемането ни в ЕС сме граждани колкото на страната член,толкова и на ЕС.Ако някой се разреве за права,мойем да отговорим спокойно"Взехме пример от Франция"

Как така ЕК е поставила под въпрос законността за разрушаването на нещо незаконно (визирайки гетата)? Това е пълен абсурд!

Нещо повече- това е ПРАВЕН/ ЮРИДИЧЕСКИ/ абсурд! ЕС НЕ Е единна държава, а СБОР от държави, на които все нещо им е останало от националния суверенитет!

Хайде сега да изпратим нашите българомразци от Хелзинския комитет в командировка във Франция,за да защитят невинните и беззащитни роми.

Значи цигани или роми ,но не и българи.Защо тогава да се връщат в България?Може във Франция,Германия,Швейцария и всички европейски,азиатски,африкански,американски,австралийски държави.От къде на къде ще се връщат в България.Ако искат да им е мирна главата ,(на западняците) да си ги поделят.

Дирници, защо изтрихте моя пост. Такава цензура, като вашата, нямаше дори преди 1989 г. Нима това, че българският хелзинкски комитет даде България на съд в Страсбург за дискриминация на циганите у нас не е вярно? Нима въпросът ни, защо по същата причина БХК не даде и Франция на съд за расизъм, е "обиден" и "циничен", както вие твърдите???

Аз пък обвинявам ромите в расизъм, защото искат да живеят на гърба на работещите, един от които съм аз. Те гледат на нас като на дойна крава, която е длъжна да осигурява средства за тяхното съществуване. Имат тенденциозно и нетолерантно отношение към нас и нашия труд.

Ами нали и ние това казваме вече 20 години ама няма кой да слуша. Честито на печелившите. Сега и да вземат да ги осъдят и ще е екстра. Така става щото много знаете.

А -каква изненадааа:) Според френските цигани ИМА разлика между човек от етноса"българи" и човек от етноса "цигани", защото това са два РАЗЛИЧНИ етноса! ТОГАВА ЗАЩО ЕС ПРОПАГАНДИРА, ЧЕ ЦИГАНИТЕ СА БЪЛГАРИ? ЦЯЛАТА ЕС ПРЕСА ГЪРМИ ОТ ЗАГЛАВИЯ, ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕЛИ ДА ИЗТОЧВАТ СОЦИАЛНИТЕ СИСТЕМИ НА "СТАРИТЕ " ДЪРЖАВИ В ЕС, НО НИКЪДЕ НЕ КАЗАХА В ПРАВ ТЕКСТ, ЧЕ СТАВА ВЪПРОС ЗА БГ. ГРАЖДАНИ ОТ ЦИГАНСКИ ЕТНОС!

Абе "Котле" вари си боб-що се занимаваш с нас цигааните и цигаанските работи.Вие бългаарете оттова не разбирате..Не си дори идвал у маалата,от цигаането не отвираш нищо.А се месиш у това дето не знаеш.Ела у катуна у Франсата,у Парижо, да поизнаточиш помощи и ти малко за да си запълниш котлето;.

Мерси за поканата- "джилезу" не бера; не проституирам, не прося ; не източвам ничия социална система; не крада и не джебчийствам:)

През соца като се качеше възрастен бял човек в рейса, ако случайно там има мангал дето не се сеща да стане да му отстъпи място го сваляхме от рейса и го спуквахме от бой ! После като дойде милиционера казваше "браво момчета" и кат го приберафт магала в районното пак БОЙ ДО СПУКВАНЕ ! После кат се качи в рейса не смее да седне изобщо ! Ся права имали ! Кви права има тия паразити бе ! САМО БОЙ !

Това са глупости, но все пак спазваха някакъв ред,а сега... Май само Живков успя ма-алко да ги интегрира. А сега-индийците да си ги прибират.

А, кво стана бе г-да европейци дето зеехте, че не сме интегрирали циганите(тая дума ром в моя речник означава спиртна напитка). Ше дойдете и вие на нашето мнение, че тая сган освен от як пердах всеки ден по 3 пъти от нищо друго не разбира ! Ама ревахте че сме ги били биели и не сме им спазвали правата ! А ся кат са при вас недейте да ги биете да видим след 10 години ше има ли Париж с айфеловата кула или ше има едно гето без кула щот паразитите ше я нарежат за скрап ! Сами сте си виновни !

Е доживях най-после.Беше ми мечта - западняците си вкараха най-после автогол.Много години изминаха,но все пак стана.Нали ги защитаваха.Нали ние бяхме виновни.Нали ние сме били расисти.Нали ние потъпквахме правата на малцинствата.Нали те ни "инсталираха" тук в България Хелзински и мн.др. комитети, инвестирани от запада да защитават онеправданите роми.За нашата защита от това племе не помислиха.Е - хак им е сега.Да се оправят,а ние ще се кефим.Утехата за нас е малка,но все пак това е някакво възмездие.

Бъди спокоен-те пак ще си бъдат тук и с нас.Не се толкова разстройвай че са заминали.Дайте малко време и Европа ще ни ги върне до един.Така беше ако помниш с Швеция,после с Финландия.Така ще стане и сега.Не тъжи и не плачи-те ще си дойдат.

Ще се върнат, но без протекции. Тогава, да не си им на мястото. Социализма ще им се види недостижим блян. Arbeit macht frei.

Ромите са най-голямото етническо малцинство в Европа, сочат европейски данни. Европейската комисия смята, че ромското население в ЕС наброява 11 милиона души. Данни от преброяванията показват, че 535 000 роми живеят в Румъния, 370 000 - в България, 205 000 - в Унгария, 89 000 - в Словакия и 108 000 - в Сърбия. Около 500 000 са ромите в Турция. Много роми от Източна Европа се преместиха на Запад след разширяването на Европейския съюз. Данните им сигурно са от преди 20 години.Само в България цветнокожите(така наречените роми) гонят милион

А при Бай Тошо си бяха добре интегрирани и не смееха да шукнат. Ходеха трудоваци, не крадяха и не разкостваха на хората имотите, нямаше и фирми за изкупуване на скрап. Ходеха на училище, работеха и внимаваха много.

Добре ....