Има ли лек за мизерията на ромите?

Бедността, безработицата и безпросветността на ромите са фактор, допълнително забавящ развитието на най-бедните страни в ЕС - България и Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Има ли лек за мизерията на ромите? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Лейдис енд Джентълмен от Отворено Общество, я ми обяснете, че нещо не разбрах, защо пенсията трябва да изхрахва семейството на когото и да е освен на пенсионерите . . . , че я включвате и нея в класацията . . .?! Освен това с тези проценти, дето се мислите че сте ги натамънили, сметката ви нещо не излиза. За да е процент, трябва да е част от 100. а при цветнокожите "братя", това някак си не се получава. Да не би и вие да сте учили в същото училище . . . . .?!

Циганите не умеят да учат-като деца, не умеят да работят-като възрастни. Затова те винаги ще бъдат бедни и озлобени към всички. Който е имал възможност е забелязал ,поне в малките села, как ученици-циганчета, ходят на училище без чанта и си тръгват през голямото междучасие.

тъпанар всички ученици ходят без чанти я се огледай ма вия тъпите българи сте свикнали да обвинявате други ,защото така ви е по лесно

Има много начини за интеграцията на циганите: 1.Да се издирят всички милиони отпускани от държавта за интеграция и да се осъдят виновните лица. 2.Да се направи проверка на доходите на циганските барони като цар Киро. 3.Да се научат на циганите да работят и да ходят на учичище.Резулттатите ще дойдат сами

Лека е, образование и труд... а не просия и проституция!

Цитат от статията: ""Наскоро прочетох, че млад ром е бил убит заради две кофи с джанки. Това ли е цената на живота в България?, риторично пита Петя Кабакчиева." А тази въпросната да каже нещо за хилядите Българи, тероризирано от циганите??? Нещо за убийствата от цигани над Българи, често беззащитни старци??? Всъщност - Е ли циганинът човек???

Много лесно е да извадиш нещо от контекста. Циганина е убит за това че е навлязъл в частна собственост с цел да краде, както го е правил хиляди пъти преди това. Въпроса ми е - ако това се случи на цигано-защитниците от Отворено Общество, в собствената им държава САЩ, какъв ще бъде резултата . . . ?!

Цитат от статията: "Делът на българските роми, които живеят без елементарни битови удобства (тоалетна, баня, течаща вода) надвишава от 7 до 10 пъти дела на изпадналите в крайна нужда и лишения българи и турци, отчита докладът на ООН" Ами това си е тяхната културна особеност, те така обичат да живеят. И сега к'во - няма да помогнем на нуждаещи се Българи, които биха допринесли много повече на нашето общество, ами да помагаме на цигани, които са "бич за всяко общество"?!

Цитат от статията: "Безработицата сред ромите е два пъти по-висока в сравнение с тази сред турците и надвишава четири пъти съответния показател за българите." Е, а как циганите да получат работа, като мразят работата, не могат и не искат да се изучат, вродено им е да крадат, да мамят, да убиват и др.??? Циганите трябва да престанат да бъдат цигани, това че някои ги наричат "роми" изобщо не им променя характера!!! Но те няма да го направят доброволно, необходими са строги репресивни мерки, които някои организации не допускат и ни съдят в Брюксел. Омагьосан кръг...

Аде бате ти ми кажи, ако майка ти и баща ти не са работили и не са плащали сметки, баба ти и дядо ти също, ти ли ще си точно тоя дето да излага родата . . . ?!

Цитат от статията: "Ромската интеграция трябва да започва още от детската градина", твърди Кабакчиева" Да бе, да!!! Който иска да си ги интегрира, аз не искам моето дете изобщо да контактува в цигани!!! Ако искат да им помагам в интеграцията на циганите, нека ми плащат вредни!!! Искам да им работя безплатно такава мръсна работа - Не, мерси!!! Държавата трябва да плаща солидни суми на живеещите Българи в съседство с цигани, защото именно те са потърпевши от циганската наглост и безочие!!!

Цитат от статията: "Д-р Боян Захариев от Отворено общество посочва, че бедността е дълбоко вкоренена в преобладаващата част от ромския етнос. Ромската мизерия не се основава единствено на липса на пари и сносен стандарт на живот, но и на липса на здраве, работа, образование и защита от дискриминация." По-скоро бедността на циганите се основава на техния характер и на пълната липса на желание за прогрес от тяхна страна. И да, има и изключения, които само потвърждават правилото!!!

е преднамерено анти българска организация, финансирана от... унгарец. А защо? Кои са истнските й интереси? (освен средството -скачащи по площадите лумпени).

Има лек и той се казва-РАБОТА . Освен това трябва да помислят и за отговорността , като всички в тази държава да плащат данъци и да живеят в хармония с другите. Никой не им е крив, че се множат като хлебарки и цял живот живеят на гърба на другите. Тези бацили или ще спрат с кражбите или всички вън от страната.

Има! Да работят както всички останали, да не пият по кило ракия всяка вечер, да ходят на училище и квалификационни курсове, да не крадат работодателите си, за да не ги гонят, да разберат, че който живее в общество има освен права и много повече задължения, да не отказват работа за минимална заплата, за каквато работят много висшисти българи, да не раждат по 10-12 деца, след като нямат средства да ги гледат и т.н. и т.н.

да потърси тоя, дето й е дал доцентска тапия и да му я върне. А той да й върне парите, че направо я е завлякъл -продал й е фашликация. Ако препоръчва комунизъм (общи детски градини, полицейски контрол на раждаемостта и забрани за всичко навсякъде, направо да си го каже, че иска да върне социализЪма.

Четейки статията разбрах, че циганите в България не живеят от помощи, не живеят от детски, не живеят от пари, пратени отвън, не живеят от пенсии. Е, някой да ми отговори от какво живеят? Да не би, не дай боже, от наркотици, проституция, кражби? Като им гледам прираста при тези лоши битови - какво става ако се подобрят?? Май след Апокалипсиса на атомна война на замята ще останат Шварценегер, хлебарките и ...ромите?

ЗАЩО НИ ПРИНУЖДАВАТ ДА КАЗВАМЕ НА ЦИГАНИТЕ РОМИ?ТЕ ОТ ВЕКОВЕ СА СИ ЦИГАНИ.ПОЗНАВАМ НЯКОЛКО ЦИГАНИ КОИТО СА СЕ ИЗМУКНАЛИ ОТ МИЗЕРИЯТА С ЗДРАВА РАБОТА И ЖЕЛАНИЕ ДА ЖИВЕЯТ ПО-ДОБРЕ. БОЛШИНСТВОТО ЦИГАНИ СА МЪРЗЕЛИВИ И НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ТАБОТЯТ.ПРАВЯТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И ПОЛУЧАВАТ ПОМОЩИ НЕЗАСЛУЖЕНО.ТАКА Е ВЕЧЕ ДОСТА ГОДИНИ И ТЕ ПО НИКАКЪВ НАЧИН НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯТ.

Зааради което те принуждават да живееш мизерно, да плащаш на ромите тока, и т н. И изобщо, защото, ако не те принуждават те, щеше да ги принуждаваш ти.

Аааааа не може така... това си е дискриминация... знаеш ли колко "правозащитни" организации има които единствено им се плаща да следят "правата" на така наречените "роми"... Ако не знаеш "ромите" в България имат само "права"... задълженията са за българите...

госпожо баба ми е останала сирак на 8 месеца, дядо ми е останал сирак на 9 години оженили се и запретнали ръкави обработвали земята отглеждали прасе кокошки, построили къща изгледаха деца и внуци никой нищо не им е дал всичко с труд

ДА ИМА ЛЕК ЗА МИЗЕРИЯТА НА ЦЯЛАТА ПЛАНЕТА И ЛЕКАРСТВОТО Е ПО-МАЛКО ЛАКОМИЯ ОТ СТРАНА НА 10% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО ,КОИТО ПРИТЕЖАВАТ 99% ОТ БЛАГАТА НА ЗЕМЯТА!НА КАКВО ОСНОВАНИЕ?ОТГОВОРЪТ МИ Е ЛАКОМИЯ И ТО БЕЗПРЕДЕЛНА!!!!!КОГАТО ТЕЗИ 10% СЕ ИЗЛЕКУВАТ,ЗАЩОТО ЗА МЕН ТЕ СА БОЛНИ ХОРА,ТОГАВА И НА ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ ЩЕ СЕ ЖИВЕЕ ПО-СНОСНО.НО ЗНАМ,ЧЕ ТОВА НЯМА ДА Е СКОРО!АКО НЯМА НЯКОЙ КОЙТО ДА ИМ ПОМОГНЕ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАТ ПО-БЪРЗО!!!!!!!!!!

Седмични детски ясли и градини и интернати за по-големите - това спасението и за нас и за тях, но ако се приложи веднага ще ревнат правозащитни организации, че исксаме да ги асимилираме, да унижощим културата и езика им и т.н.

Само че в обратен ред. То се отнася и за българите.

"да помагат по-дълго време на близките си с отпуснатите им пенсии" Ама че идиотщина!!! Абе, малоумници! Че кой ще иска детето му да ходи на училище с въшливи, миризливи, мръсни и крадливи циганета? Да им правят училища в гетото, да ги понаучат малко на език и да заминават за чужбина, ние все някак и без тях ще се оправим!

на всичкото отгоре хормонът ги тресва още на 8-9 години, докато хорските деца са още невръстни деца и на 10 вече са активно на "половия пазар", за да почнат да вършат единственото, което вършат-да се размножават като зайци! но за разлика от размножаването и яденето на готово никога няма да се заинтересуват нито от учение, нито от работа!!! така че-лек за "бедността" им-няма! който не работи не трябва да яде...

Има, американците му мказват напалм!

са отренирали добре приложението му. Упс! -забраих, че сега и ние сме им излишни.

Само Шикългрубер е дал ефективен начин за излекуване?...!!! Но принос в теорията има и Генералисимуса с неговото: - "Есть человек, есть проблема! Нет человека..."...!!! Да използваме идеите на класиците...!!! :::)))

Статията е от сорта "бла, бла, бла.." И без дълбоки проучвания могат да се цитират тези факти. НИКОЙ не предлага решение ! Най-лесно е да се каже, че те не се интегрират. Толкова ли не може да се намери една умна глава да измисли някакво решение (различно от цитираното "Arbeit machts frei").

Така както чета, тоя дето оборва това и онова явно сам насочва от къде са главните приходи на ромите, а именно от кражби и измами. Ако се направи сигурно едно изследване ще се установи че нашите роми крадат 80% повече от съседите им Българи и 60 % от съседите им турци :-)

Кастрация му е майката. Не трябва да се допуска да се размножават, те само това могат.

има решение. и то е практикувано в Испания. макар че там по друг параграф са ги "лекували". за да се оправи тоя проблем трябва да се прекъсне връзката между поколенията. децата трябва да бъдат изолирани от влиянието на онези елементи които вече само курщум ще ги интегрира... та занчи в Испания църквата е практикувала следното - в родилния дом са решавали дали дадени родители са "благонадежни" или не . ако не отговаряли на стандарта - казва ли са че децата са починали и са давали бебетата на "благонадежни" семейства. преди години нашумя когато се разбра за тая практика. но това е единсвения начин да прекъснеш практики които се приемат за нещо нормално от дадена група - например кражбите. ако водиш чевето да помага - дали като порастне ще се промени и ще работи? откъсни децата от средата им и можеш да направиш всичко с тях - кеф ти яничери, кеф ти работници... ако щеш и лекари.преимете закон като в Китай - 1 дете и след тва 2те тухли. при 2то дете - в затвора родителите...

Оти голям КРАСАВЕЦ да го пребиеш

Мизерията на ромите ще се излекува с ТРУУУУУУД...!Без значение къде и какъъъв...-да станат земеделци,животновъди,занаятчии,а младите да си вземат средно професионално образование ...Ноооо,тия мързеливци Държавата ги научи да са такива -да мързелуват и само деца да правят,помощи да получават и да крадат повсеместноооо.!Сега ще е трудно циганина да го накараш да работи за малко пари.../Докато повечето бэлгари РАБОТЯТ за 1 МРЗ-до 500-600лв-без да мрънкат..Другата несправедливост -циганин данъци не плаща, осигуровки,-а само получава облаги от хазната ,където всички българи имат принос..!?Няма такавааа ..държава...!?

Държавата сме ние и всички останали. Т.е. и ромите в това число. Управници -това е друго нещо. Нещо, което определя как да се развива и накъде да ходи държавата. Това им е работата на управниците -да определят кои да са господари и кои роби в държавата. А на тях пък, им го казва господарят им -този, който ги е назначил да обират негативния вот, вместо него.

Ти си ептен исперкала, ма оу! Как че ми каже некой по кои "стандарти" си гледам детето, ма!? Не ходи на училище - нема помощи. Не плаща сметки - нема помощи. Те тава е!

имаше лек ама се самоуби маи 1944 та година. за сажаление не можа да довyрши започнатото.

ДОБРЕ НАПРАВИ,ЗАЩОТО И НИЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ В АУШВИЦ!НАЛИ НЕ СМЕ АРИЙСКА РАСА!СЛАВЯНИ СМЕ И НАС НЯМАШЕ ДА НИ ИМА!

Ало, Местане!Вземи го тоя на снимката при себе си за съветник по интеграцията на циганите.

""Наскоро прочетох, че млад ром е бил убит заради две кофи с джанки. Това ли е цената на живота в България?, риторично пита Петя Кабакчиева."........ Госпожо Кабакчиева, колко българи - млади и стари- бяха убити от роми за по няколко левчета в джоба? Колко старици от обезлюдени села бяха изнасилени и убити по зверски начин от роми-рецидивисти? На фона на тази безнаказана ромска престъпност, вие посочвате 1 (ЕДИН) случай?!? Това е абсурд! Това е пристрастно и тенденциозно поднесена информация! Разбирам, че всеки трябва да си вади хляба, но начина по който вие си го вадите, е ПОЗОРЕН !!

Основният фактор за "мизерията" на "ромите" са "правозащитните" организации, които им набиват в главите, че имат колкото и ккаквито си искат права, но нямат никакви задължения нито към закони, нито към държава (доколкото има такава).

Лекарството е "Arbeit Macht Frei"

им ли лек за мизерията на ромите ? не няма! факт е тукашната модераторка, тя не може да се интегрира и състоянието и е болестно. моля препоръчайте и да се застреля, за да си помогне!

Стига вече с тия роми! Кой ще се загрижи за мизерстващите българи?!!!!За разлика от ромите, ние сме на изчезване!!!

знаете ли един факт. ако гледате по ард (първа германска телевизия) "документален" филм за "българите" ще видите единствено цигани. това е истината.

Има лек, и той се нарича спазване на закона от всички Бьлгарски граждани-роми, арменци, турци....... Всеки ром да се накара да ходи задьлжително на училище, поне до завьршване на основно образование-който не учи, никакви дьржавни пари, помощи....... Второ-да се накарат ромите да си плащат тока, водата,парното....... Не сьм чул за ром сьс спрян ток за неплатени сметки, за дело за неплатено парно. А Бьлгари с такива проблеми много. Трябва твьрда рька с ромите, само от тояга разбират!

Браво Ванги. Това за парното много ми хареса. Ще взема мерки за събиране на парите за парно от модерните инсталации в копторите, в които живеят цига.. пардон ромите. То остана в гетата и парно да им прекарат.

Нали скачахте, толкова години, най накрая през 2007 ви се сбъдна мечтата - приети сте в Европа. Само че вместо да чакате пари наготово, трябваше поне да се запознаете, че в Европа интерграция на малцинствата е с голям приоритет.. така че за тях парички винаги има, от вашите данъци..айде честито )

ние не сме против интеграцията, ама као сметнем парите, които бяха буквално пръснати "за" "интеграцията" до сега да имаме златен стандарт, а не само дебелогъзи чиновници хрантутиме.. а, да и цензураторки..от бхк

Има - кастрация. За да раждат по 1-2 деца, а не по 10-15. Че после ние, Българите, трябва да плащаме сметката.