Родители на бунт в Математическата гимназия в Пловдив

Оспорват приема на петокласници в две паралелки, който е извършен след старта на учебната година

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В репортажа по телевизията, като загрижена майка се появява жена, която със сигурност е пратила приема на детето си. Съпругат и е бизнесмен, който няма особени умствени способности и никакво образование. Госпожата е известна с това, че всичко решава с пари. И точно тя протестира! Това е като комедиен филм!

Макар, че синът вече не е ученик в МГ-Пловдив /завърши, тази година беше абитуриент/, напълно подкрепям родителите на новите петокласници. Нашите деца действително са си заслужили местата там и е недопустимо да се "спускат" деца, чиито родители се смятат за "по-заслужили". А и регламентът за прием в МГ-Пловдив е специфичен. Не знам как деца, приети в други училища, са го изпълнили ...

Така е в абсолютно всички елитни училища . Без изключение!!! И проблемът не е в директорите, а в регионалните инспекторати, които не им се разправя с родители и прехвърлят проблема на главата на клетите директори на училищата. Проверете броя на учениците в 8 и в 9 клас в немската, английската, френската, испанската... План-приемът е твърд -26. Но в тези училища НЯМА паралелки с толкова "малко" ученици.

В такъв случай знаете добре за какво става въпрос... Редно ли е да си мълчим? Бихте ли ни подкрепили?

Причините за приема не са политически , а използване на положение и връзки . Гергана Мутафова /майка на едното дете / е член на ВСС /вече не районен прокурор / . Майка на друго дете е Милена Станджикова , бивш юрист на Община Пловдив V Най ощетени са тези деца , които са били първа резерва , но не са приети . В Пловдив няма друго подобно училище - и заради учителите , и заради средата в него до 7 клас

Ако е вярно, че са приети деца по политически причини съветвам родителите да преговарят с друго училище и да си преместят всички деца. Идеята на елитните училища е, че децата са ученолюбиви, средното ниво е високо и така учат бързо и повече. А ако децата са ученолюбиви те ще се развият независимо от системата по която учат. И обратно. Защото акъл с фуния не се налива.

Истина. Учих до 8 клас в едно селско училище. Сега това училище може да се нарече елитно, тъй като само от моят випуск има няколко лекари,икономисти, трима защитили докторати, един доцент, и т.н Напуснах училище, завърших вечерно, после висше, след това докторат и сега имам добра работа и две прекрасни големи деца възпитаници на същото това училище и с добра работа! Училището ми и аз, аз и училището. Иначе колкото и да е елитно...с фуния елит не се става!

"...Родители на петокласници от Математическата гимназия възроптаха срещу прием на нови деца в двете паралелки с изучаване на математика..." Висша форма на егоизъм и реакция на нарушено самочувствие... Разбирам да бяха отстранени техните деца и приети други нови... Хайде, състезавайте се и с новозаписаните, нали вашите деца са "супери"! Припомнете си, че и Айнщайн е бил нула по математика като ученик! При това и Законът разрешава допълнителното приемане при определени обстоятелства, а и България има нужда от още повече "гении" като вашите... Мислете, амбициозни родители: реалната конкуренция и отсяването на "бисерите" изисква масовост! Полезно е и за децата ви...

Формулата за енергията по скороста на светлината разделени на 2 е на съпругата му хърватка и единственна студентка в университета Милева с блестящ успех. Алберт е бил и посредствен студент но добър плагиат в Цюрих в Патентното бюро, назначен като парашутист без стаж от еврейската общност. След като Айнщайн направил деца на Милева... живее като мъж с братовчедка си. Трите връзкарчета - парашутисти мамини са бъдещи Айнщайнчета.

Не ги разбираш тези работи, по-добре не се изказвай. За всеки който не е спал по физика в гимназията е очевидно че се напъваш, ама не ти е ясно. Първо това което се опитваш да възпроизведе е "енергията е равна на масата по скоростта на светлината във вакум на квадрат" . И това всъщност е формулата само за потенциалната енергия, цялата формула нямам желание да я описвам във коментар под статия за ПМГ. И освен това Нобеловата награда на Айнщайн е за друг труд - Фотоелектрическия ефект. Човека има още десетина основополагащи трудове. А мита, че е бил слаб в училище се дължи на изпита за влизане в Цюрихския политехнически университет, на който Айнщайн не се представя добре, защото се провежда на френски, който той не знае добре. Математическата част е безупречна, но изпита има и въпроси от всички природни науки. Специално по физика, Айнщайн чете трудове на университетско ниво от 11 годишна възраст. Така че по-добре да не се занимаваш с неграмотни теории на конспирацията, на които явно евреите са им виновни за всичко, а се образовай от малко по нормални и достоверни източници.

Децата ни в достатъчно състезания са доказали защо точно те, а не новоспуснатите 3-5-8 трябва да бъдат приети... И да, те ще продължават да се явяват по състезания, а ние ще продължаваме да отстояваме нашите и техните права, демонстрирайки с гордо вдигната глава!!! Бисерите вече са отсяти... плява искат да вкарат....

за да има реална конкуренция трябва да има реално достижима награда за този, който е най-конкурентен. Съвсем правилно е хората които са се състезавали и спечелили да се сърдят, когато нерегламентирано трябва да делят наградата си с други, които са постигнали по-ниски резултати и са използвали на практика измама, за да се окажат сред печелившите.

Киркова трябва да бъде уволнена моментално .Едно от децата е на районния прокурор на Пловдив Гергана Мутафова . Може би тя за две съботи е отишла да живее в Пазарджик ? Или съвсем случайно става дума за дете на районен прокурор , виден блюстител на законността , при това член на ВСС , избран от парламента по предложение на ГЕРБ ? Случайно някой демонстрира брутална злоупотреба с власт , при това човек , който трябва да е най - големия защитник на правото и справедливостта . Проверката трябва да е от прокурори извън Пловдив , нарочно изпратени от Главния прокурор . Може да му е много близка и мила , но проблемът е по- голям от суджука , защото става дума за нагло беззаконие пред 52 деца.