Майка поиска да отнемат правата на 2-ма лекари за смъртта на дъщеря й

Майката на починалата 19-годишна родилка Деяна Георгиева - Людмила Велинова, е подала жалба в Етичната комисия към Българския лекарски съюз с искане за отнемане на лекарските права на двама гинеколози от столичната АГ "Шейново".

Обратно в новината

Коментари - Майка поиска да отнемат правата на 2-ма лекари за смъртта на дъщеря й | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Естествено, че в момента на изписването никой не може да знае, че има неизчистено от плацентата. За тая цел трябва след раждането да се провери дали няма нещо неизчистено. Пък това го правят лекарите в Гана, островите Зелени нос и други развити страни. Тук в България, естествено - не. Като има неизчистено и пукне жената, на кой му дреме?...

След раждането се проверява целостта на плацентата.Ако е нарушена трябва своевременно да се ревизира матката.Това направено ли е?

Разбирам какво сте написал/а, но това би имало смисъл, ако лекарите бяха преместили момичето в инфекциозна болница, за да не застрашава останалите пациенти. Вместо да я изпишат като клинично здрава. Разбирате разликата, нали?

абе жената е родила преди дни, най-логично е това да е причината! все пак говорим за родилка, а не за случаен пациент. откъде тая вирусна инфекция? не че е невъзможно, но много по-вероятно е причината да е от раждането! не се иска кой знае какъв мозък, за да се сетиш!

Ама бабата не е знаела що е това секцио и затова не е имала смъртността при тези случай и тя не е искала пари за помоща и не е имала триковете за да иска още повече, но днес на родилките се гледа като портмоне и колкото повече въртене толкова повече пари и затова докато измислят колко ще струва момичето си отива от този свят.При тази апаратура при тази медицина да изпускат живот.Да ги съди господ защото и да ги съдят те парите ги имат и съда е също като тях.

работя в болница, навсякъде на хората гледат като на продукт от които да изкарат пари, няма я хуманната помощ както едно време, здравеопазването е скъпо на запад, хората работещи в системата са добре платени, но заради поставените срокове на заболяване и леглодни и на запад има издънки, но винаги има прилив на свея работна ръка, а в бг сме си хубава християнска нация, но хората живеещи в бг страдат от заплащане с трохи, много ни е мъчно за бг, праснахме се с приятелите из чужбина, търсиме се по комуникационната система и отпуските в бг, но пък сме стабилни финансово. мили хора в бг, обича ме ви!

Всички лекари са като моето джипи-"няма ти нищо сериозно".Вече 2 години кашлям и се раздирам понякога от кашлицата.Отивам и вися пред кабинета,излизам после без сериозно лечение,като свъшват хапчетата е все същото,но е безсмислено отново да вися пред кабинета.Вместо да се интересуват от нас,джипитата се прибират след работно време и не им пука за нас,дори телефон не дават,за да не сме ги безпокояли.на кой вече да вярвам?

роси, направи си едно мантоух (за туберкулоза е това изследване) и спри цигарите. ако пиеш аце-инхибитор - смени си хапчетата... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

хора , смъртност на родилки винаги е имало и ще има в целия свят- ето аз съм в Белгия , страхотно здравеопазване, ама една приятелка едва не умря при раждане, просто на косъм, не можеха да спрат кръвозагуба 2 дни....... бяха я отписали, ужас - някои неща не могат да се променят и избегнат, като да спреш развитието на рак примерно, знам когато не е твоето дете е лесно така да се говори...... да не ви се случва и това е .

Ма,не са я изписали с кръвозагуба, нали???

А в Белгия изписват ли ги родилките, когато от пет критерия за изписване, не са изпълнени четири, както в случая?!

И кво всъщност искаш да кажеш, освен че си в Белгия ?!

Това е една адски прогнила система - народа да плаща осигуровки, ние ще им прибираме паричките и ще строим магистрали с тях. На лекарите няма да плащаме, да оцеляват немърливите и корумпираните. Не ни дреме, че добрите емигрираха, те така и така няма да се върнат в тази кочина.

Такива са ни управниците, и затова и държавата и болниците ни са такива. Плащаш за всичко. Тая явно е свикнала само да получава пари, но не и да дава и затова лекарите са я оставили и е починала.

Имах баба която помагаше на родилки в едно село което беше около 1000 жители изродила сигурно повече от 1000 бебета и само една родилка е починала по нейно време и то при израждане с акушерка която беше в съседното село.Какво е учила неграмотната ми баба но работата и е била за похвала.

Най - вероятно баба ти е била по в час от половината ни гинеколози що се касае за естествено раждане. Съдя от собствения си опит и от прекаленото насилване на естествения процес раждане. Жалко , че сега няма такива баби акушерки.

Похвали за баба Ви.Добре , че родих едно дете в Пловдив / при страхотни лекари за което съм им безкрайно благодарна / и не ми предстои друго раждане.За съжаление това момиче няма моят късмет.ВСсичко се поправя , само не можеш да върнеш никой от ония свят.Трябва всички , които уж са я лекували да понесат отговорност.Та това е момиче само на 19г.Докато ние , пациентите бутаме по някой лев за да ни обърнат внимание , за съжаление ще има и такива случай.

Пич, евала на баба ти, ама една родилка на 1000 е 100 родилки на 100 000, а в момента в България средната смъртност на родилки е 13 на 100 000. Демек, при баба ти е имало 7-8 пъти по-висока смъртност.

Какъв пич бе, каква евала... Ти можеш ли да четеш или си лаеш наизуст... Таня е жена!

Точно това ми разказа моя леля наскоро, баба и бабувала 30г,била е от едно пловдивско село и е ходила и в съседните села, през ноща са идвали да я вземат,зимата със шейни и т.н и е нямала нито един смъртен случай на родилка,по три дни е седяла с родилката, без пари ... само на Бабин ден по едно сапунче е получавала, но както и да е ,то сърце трябва да има човек...

абсолютно подкрепям.

В село от 1000 човека жените са 500. Ако всяка е родила средно по 3 деца и бабата е бабувала на ВСИЧКИ раждания за 1000 бебета и трябвало над 50 години да бабува. Малко длъжка ми се струва тази кариера... При 2 деца и с пропуснати раждания и 100 години няма да и стигнат!

Абсолютна немарливост. Тези "лекарки" да бъдат наказани сурово. Ако не бъдат - ние ще ги накажем !!!

моше ли един шофиор на тир всеки 5 години да минава мад.преглед и психо преглед а даден лекар заваршил преди 20 години сза него няма прегледи тои помни всичко знаие всичко и помага на много хора да си отидат от този свят

Не на 5 а на 10 и пак има 1000 убити и 10 000 ранени годишно от шофИори, дето са зле с правописа за начало.

Който не си изпълнява съвестно задълженията и пречени другиму вреди камо ли смърт трябва да носи пълна наказателна отговорност.

Нека се чуе и гласа на майките.Подкрепям искането и!

НЕ само правата!! Убийците да се наказват и за убийство

Абсолютно подкрепям...

мир на душичката на младата маика. тя никога няма да чуе думичката мама!!!никога няма да има утеха за рода и. дано бебенцето е добре но всичко това е много ж а л к о!!! м н о г о!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз пък искам да се отнемат родителските и права, че я е оставила да живее в България и е одобрила посещението на болница в България по здравословен проблем! Ако става въпрос за лекарска грешка , защо ще отнемат правата на колегите, но ако става за стандартното отношение към добитъка наречен "пациент", тогава съм съгласен, но формулировката да е различна!!!! Лекарска грешка - 1 месец да учи, ако се повтарят да става Джи ПИ! Ако и за джи пи не става,тогава се отнемат права и се търси отговорност от университета издал диплома и от министъра! За уродското отношение си е виновен министърът и населението , разбира се!

МОЛЯ ДА СЕ ОБЪРНЕ ВНИМАНИЕ НА ЛЕКАРСТВАТА, КОИТО СЕ ИЗПОЛЗВАТ В БОЛНИЦИТЕ ,НА УПОИКИТЕ .ДА СЕ ИЗСЛЕДВАТ КАКВО СЪДЪРЖАТ И ДА НЕ БИ В ТЯХ ДА ИМА ВЕЩЕСВА ПРЕДИЗВИКВАЩИ ВЛОШАВАНЕ ЗДРАВЕТО НА РОДИЛКИТЕ. НЕКА НЕЩАТА СЕ ОГЛЕДАТ ОТ ВСЯКЪДЕ . ЧЕ ПРИ ТОЗИ ПАЗАР НА ВСИЧКО В ЖИВОТАНИ СТРАХ МЕ ХВАЩА. КАКТО ИМА ЛОШИ ХРАНИ ТАКА ИМА И ЛОШИ ЛЕКАРСТВА . ВСЕ ПАК ДА СЕ ПРОВЕРИ.СТРАНО ,ЧЕ В ЕДИН И СЪЩИ ГРАД ЗА КРАТКО ВРЕМЕ ПОЧИНАХА РОДИЛКИ - ИМАЛИ НЕЩО ОБЩО МЕЖДУ ТЯХ В ИЗПОЛЗВАНЕТО НА ЛЕКАРСТВАТА ПРИ РАЖДАНЕТО . КОЙ Е ДИСТРИБУТОРА ЕДИН И СЪЩИ ЛИ . МОЛЯ ПРОВЕРЕТЕ .

Разбирам заболяването да се беше развило бързо, да нямат време за реакция, а то 40 дни достатъчно време за анализи , лечение и операция. Защо в Шейново не са допуснали , че може да са сбъркали? Защо толкова лекари и болници са лишили това момиче от живот. И всичко това в елитните болници в София. Д-р Райчинов трябва да подаде оставка , ако не за друго , то поне за нелепите си приказки. Безотговорност е точната дума.

През 2002г вгр. Провадия при раждане почина първата рожба на сина ми...Много тежко изживяхме тази загуба.Възмущението ни нямаше граници, когато завеждащата АГ ни показа една тетрадка с имената на други починали деца и родилки Заради неното нехайство щяхме да загубим и майката.Радвам се ,че има чудесни лекари като доктор Свраков и Джабаров от гр. Варна.Благодарим Ви мили хора от все сърце!Господ да Ви дари със здраве, и да бъдете все така всеотдайни и добри!

Хохо, не споменавай името свише Джабаров, че сте имали късмет ;) Джаба хатянина и той е един коруптор, не е истина. Блазе Ви за успеха с него. НЯМА некорумприан лекар има лошо корумпирани такива.

Може ли да се изпише недолекувана родилка на 19 г да се изпише недолекувана. Ако това беше Вашата дъщеря така ли бихте постъли господа доктори. Господа от здравната каса раждане с раждане не си прилича, бременост със бременост. През лошото бай Тошово време, грижите за бременни и родилки и всички ни бяха много по добри при тогавашните постижения на медицината, зашотовсичко се развиив

Задължително е отнемане на лекарските права на тези положили Хипократовата клетва и пестъпили я!!!

ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ И В ДРУГИТЕ БОЛНИЦИ.ВСИЧКИ СА ВИНОВНИ ЗА БЯГАНЕТО ОТ ОТГОВОРНОСТ.

Тва всички са виновни не работи много добре и за това сме на това дередже. Лекарят които има лична отговорност си я носи пред съда. А това че вселената може би е виновна или че животът ни е направил такива не може да бъде извинение за нищо.

Аз съм с теб крайно време е да се случи. Не може една родилка само на 19 години да си замине от тоя свят. Нека се обединим и да заклеймим лекарите убийци.

Ти си пълен профан да го знаеш от един лекар-убиец!

Всеки трябва да носи отговорност за действията си !!

не само,че трябва да се обединим срещу вас,но трябва и да ви линчуваме некадърни ненаситни изроди сте всички така наречени доктори по добре сами да се лекуваме ще имаме повече късмет да оживеем отколкото вие да ни лекувате

Можеш да заклеймяваш само ако имаш пари да платиш на лекарите неубиици, щото иначе тия ги уволняваме, но като легалните дохои са смешни, добрите лекари няма да дойдат да ви бачкат за без пари, защото не вземат подкупи. В момента ситемата е такава, че добрите лекари са навряни в ъгъла. Оцеляват нахалните некомпетентните и безочливите. Искате медицина за без пари - ето, дивият запад на Европа. На оцелелите четито.

Надявам се да четеш по-хубаво , защото не си се научил да пишеш.:)