17-11-2017 20-11-2018

Коментари

От бюджета /т.е. за сметка на данъкоплатците/ следва да се помогне на националната светиня,но само след подробен преглед и обективна преценка на законосъобразността и целесъобразността на управлението на значителните собствени ресурси ,с които разполага манастира и държавните дотации ,които получава и без друго.

Нормално вярващ съм, но Рилския манастир го превърнаха в търговско дружество...

но в случая бих дарил за половин сметка. Безродник.

Изрязаха манастирските гори, а се топлят на ток и нафта?! Да си бяха направили котел на дърва и въглища

при така наречената демокрация!

Искайте сметката от гърците на атонския манастир. Двата са с еднаква големина , а да видим кон боб яде ли?

к'во очакваш сметката там да е по-ниска ли?

Да защото съм ходил там. Имат един бойлер Елпром Варна. Друг електрически уред нямат.

Св. Иван Рилски как е живял без ток?

В твоята пещера и интернет ли има?

П.П.: Шегичка не съм праведен. Няма Божа заповед, която да не съм нарушил. Май имаше една за роба на ближния - е няма роби, ама другото ...... И все пак това най-малкото е историческо и културно наследство. Следва да помогне държавата и които решим, каквото може да дарим. Другото е суета.

С какъв ток ли се е отоплявал манастира преди 700 години. ПРевърнаха вярата в бизнес, ама не искат да плащат цените по този на бизнеса. Няма нито един от тях със стара кола. Всички със златни кръстове и БМВ-та... ама нямало пари за тока... я малко по-смирено и повече молитви.

българската православна църква е най големия собственик в държавата ни! и най големия бизнесмен! с 1000 % печалба от всичко с което се занимава! и е освочодена от данъци ! а патриарха ни, офицер от дс ония ден беше много щастлив когато благославяше фатмака! големи надежди му възлагал! е, сега да иде да помоли фатмака да спре парното в президентството та да го пуснат в рилския манастир! прочие, хилендарския монах паисий е писал "история славна българска"докато се е грял на свещ!

За такива като тебе байно троле е писано в Библията - Не хвърляйте бисерите си на свинете. И много точно е казано, няма смисъл да те репликира човек, гледай си троленето, там ти е силата.

Цената на промишления ток е непосилна за всички,но точно за игумена Евлоги не трябва да представлява проблем. Само от изсечените манастирски Гори печели милиони на година. Местните жители ще ви кажат как ежедневно десетки камиони с трупове на вековни дървета преминават през гр.Рила.

Малко е увеличението, може още, важното е че шкафчетат ги няма, нали чегъркачи???

Държавата да помага,за да помага и БОГ на държавата !!!

... и защо са на промишлен ток? защото до преди беше .. изгодно. защо купища общини чакат на държавата с години а не са взели прези всичките години мерки? Защото така е по-лесно. Той манастира, църквата получава дотация от държавата, както отделно специално рилския манастир има достатъчно земи и възможности за доходи... не само от такста вход или паркинг. Друг е въпроса къде отиват тези пари.

Данъци неплащате само взимате пари от хората 7монаси какви разходи имате само отец Иванв от нови хан е читав храни над 200човека

Молитвите ще ги топлят.

Още преди 6-7 години взимаха по 4 лева за паркинг на автомобил!.... Поне Рилски манастир може да се само издържа!)

Няма ли да го сринат и него и кулата вътре и другите манастири и всякакви храмове които се наричат християнски, а всъщност те са си езически. православното християнство не е никакво Християнство а пълно езичество, ама се нарекли християни за да привличат роби. То си е тангризма още от както я имаърквата си е все тангризма който се е нарекъл Християнство.

Ходи си лекувай бесовете, сатанист недоебан !

Аз па съм тангрист и мен ме устройва

До петър николов: не знаеш какво говориш,БОГ да ти прости !

Студ,мраз и глад,но не в Македония ,а у нас

Св. Иван Рилски все на парно е спал.

Браво много точно си то казал на днешните светци