С 32,32% партията на Макрон печели изборите във Франция

С 32,32% от гласовете водят в първия тур от парламентарните избори във Франция партията на президента Еманюел Макрон и нейните съюзници.

Обратно в новината

Коментари - С 32,32% партията на Макрон печели изборите във Франция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

МладеШкото герП на жабарите много се радва!!!

И тези избори са показателни за днешната "демокрация" и това колко "демократично" - в същност чрез манипулации и фалшификации се извършват изборите в началото на 21 век. Макрон (наместникът на Ротшилд във Франция) придобива цялата власт в една от големите европейски държави след два месеца медийни истерии в негова покрепа - разбира се от медиите на същия този Ротшилд (други значими няма) ! Изводът е един: И МАГАРЕ ДА ОБЯВИШ ЗА КАНДИДАТ-ПРЕЗИДЕНТ - АКО РОТШИЛДОВСКИТЕ/РОКФЕЛЕРОВСКИТЕ МЕДИИ КРЯСКАТ ЗА НЕГО - ЩЕ СТАНЕ !

Чуден си. :))) Я кажи Тръмп и Брекзит как се случиха, след като всичко ти е ясно? :)) Или те са част от Планът Ът-Ран? :))

Французите са го докарали до нашето ниво на доверие към политическата класа, половината не гласуват. От гласувалите едни гласуват против някого, други с отвращение.

Простаците станаха два - Меркел и Макрон.

И срещу кого се борят - срещу партията на националистите. Колко са жалки! А каква нация бе френската преди! Сега са пълни утрепки. Начело с новия им президент. Да върви да си бъбра с Меркел в берлинските покои!

Франция отива към залеза си, щом се е докарала един инфантил, да бъде сравняван с Шарл дьо Гол.

ес залязва, бг също, франция, германия, само великата Ви русия ще я пребъде! амин хахахахахха аве 100 години, от ленин още ги чакате да загният, а те се оказаха мушмули ве!хахаха! загнивате вие !

Споко, 90% са в Макаронената партия! Твърдо маршеруват по нашия път с 30 години закаснение - днес леви, утре десни гащи тесн!

И на франсетата им изфабрикуваха Макарон-пажарникар и партия Марш към гробищата....

Марин Льо Пен обяснява загубата на нейната партия с ниската избирателна активност, а ниската избирателна активност обяснява с несъвършенства на изборната система, която трябвало да се промени. Да вземе да се обади на Слави Трифонов, той нали е радетел за мажоритарна изборна система с мнозинство в 2 тура и даваше за пример френската :-)) Интересно как на някои политици все друг им е виновен за загубите. Докато партията на Льо Пен печелеше, нямаше никакъв проблем с изборната система. Сега като започна да губи, тръгна да търси под вола теле.

Нещо да кажете за избирателната им система - в 2 тура и само 3-ма от 573 са избрани? Те ли са тъпи и недоразвити или бг-зоната? И колко милиона е Франция и колко БГ - 10 пъти. Извод : и 60 депутати са ни много!!!

Такава система, че партия с 35% подкрепа сред населението получава 5 депутата от 575 места. Изкривяването на вота при мажоритарни избори е ЗВЕРСКО!!!!Даже Макарона иска СМЯНА на избирателна система и мианване към мажоритарна.

тя сега е мажоритарна, искаше да кажеш - към пропорционална?

Само не знам тези на снимката на какво се радват ?! ясно е че това повече прилича на пирова победа и не се знае утре да не се окажат малцинство и да се бранят с барикади !

Радват се, че отърваха кокала от Льо Пен, както се страхуваха, че има опасност да стане. Какво означава кой ляв, кой десен, кой към център. Всички се борят срещу Льо Пен - страшилището за Меркел и Барак-простак.

На практика се вижда как са зашморцани главите на някои персони. Радват се, че консерваторте (десни) на Мей "губят" и в същото време, че социалистите (леви) във Франция пак "губят". Разбира се, дежурно ще ме нарекат глупак. За нормален човек, обаче, ТОВА Е ИНТЕРЕСНА ТЕМА ЗА РАЗМИСЪЛ!

Пич, гледай си фиордите и не разсъждавай по теми от които хал-хабер си нямаш, а? :)) Десните на Меркел в САЩ ще бъдат гледани като крайно леви едва ли не. Една стъпка преди национализацията... :)) Ако мислиш, че социалистите във Франция, Англия, България и Русия са с еднакви платформи, вземи си почивка от фиордите и помисли пак.

Замислете се :) Отново най-ниска избирателна активност ! Хората вече дори в утвърдените демокрации не вярват на политиците си ! Нещата стават от зле , много зле !

всички леви сили с 9.5%:))) Хахаха! Великите френски социалисти! Дето СерГей твърдеше, че щели да дойдат на власт през 2017:)))))

Макаронът от де се пръкна? - Соц. спец. джуджето Оланд го измъкна!

"Пореден триумф за Макрон"... Само преди три дена Тереза Мей постигна същите изборни резултати като Макрон, но тогава същите тези медиите тръбяха "Катастрофална загуба на Тереза Мей"... Абе, неолиберастия в действие с една дума!

изборната система в Англия е различна от тази във Франция. Освен това в Англия 2-те основни партии имаха общо около 60 %, а във Франция картината е по-шарена. Като резултат от 2-те гореспоменати консерваторите няма да имат мнозинство в парламента, докато във Франция се очаква партията на Макрон да получи мнозинство - не ми е много ясно как се получава математически - тази сутрин го обявиха по радиото... може и да не съм разбрал добре. Ще стане ясно до няколко дни и в 2-те държави.

В новините по Хоризонт в 9.00 ч. го повториха отново партията на Макрон1 която печели около 33% ще има мнозинство в парламента на Франция с около 440 от общо, мисля, че бяха 560 или 570 депутати. Явно е резултат от мажоритарната им система. Разбира се това не е 100 % сигурно, защото има и 2-ри тур, а на 1-ви тур са избрани едва 3 депутати. Всички останали са на балотаж след 1 седмица. Що се отнася до Тереза Мей другото обяснение, което е и най-важното защо е загубила изборите е, че преди изборите консерваторите имаха повече депутатски места в парламента отколкото след това. А Мей очакваше да се случи точно обратното - да си увеличи мандатите и да управлява сама без други партии. Явно не се получи.

кухата ти глава трудно може да направи разлика между двата случая, затова така ти се струва дъмпер непоръбен:) Разбира се, че е триумф резултата на Макрон...и разбира се, че е катастрофална загубата на Мей! Не е много сложно за обяснение, но за теб е непосилно да го схванеш.

Е, на теб нали са ти го разяснили в Козяк, по точно са ти казали какво да пействаш! Благодаря, че го разяснии на нас!

"Левият Жан-Люк Меланшон призова гласоподавателите да не дадат пълни права на Макрон." А защо го подкрепи на президентските избори бе, малоумник? Сега крещиш да не се гласува за него! Заедно със социалистите сте егати глупаците!

Жан Люк Меланшон е крайноляв и призова привържениците си да гласуват по съвест. Левият кандидат на социалистите, не си спомням името, призова да се гласува за Макрон. Преди да се плюе е добре да се чете.

Във Фигаро пишеше друго, че е призовал да се гласува за Макрон и Макрон получи точно две по 20% от социалисти и комунисти. Та, наистина е добре да се чете, но френската преса.

...а, в ресторантите хвърлят ,,коктеил Молотов".

... социалистите губели позиции, ами като не са се допитали до Решетников така ще е....

Интересното е, че партията на Марин Льо Пен губи позиции в парламента - със само 14 депутата няма да имат дори парламентарна група.

Глобалистите няма да допуснат избор на човек,който не е от техните кандидати навсякъде по света,след като допуснаха избора на Тръмп в САЩ.

Ниска избирателна активност, дори и във Франция хората започват да разбират, че са лъгани.

Путето като е избран с по - малко от 50 % от гласоподавателите в Русия не е ли същото да ви серем в устата циганска

Ей сега като удари първата остеритетна реформа, и ще си остане с един мандат, като Оланд, дето обещаваше същото преди да стане президент, избраха го точно заради обещанията, а сега даже не се яви на президентските избори и партията му се дъни на парламентарните. И мнозинството французи не е гласувало за Макрон. 30% при 50% активност. Нещо като наш Бойко. Който също е яко помпан от медиите. И половината са гласували за него, щото да не е за Льо Пен. (официални социолози във Франция) Точно както у нас - да не е БСП.

Няма и 50% активност дори.

Точно като в родината ти Русия. Така че, какъв е проблема?

Поредно разочарование за Путю

Нали - амо бият еврофобите - Путин е виновен! Ако бият еврофилите - Путин е прецакан! А на нашите русофоби, Путин е виновен, че не им стават малките самолети :)