Папата уволни епископ, построил си луксозна резиденция

Папа Франциск уволни германския епископ, който си построи нова луксозна резиденция за 31 млн. евро с църковни пари, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Папата уволни епископ, построил си луксозна резиденция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Браво на Папата ! Ей така се прави !

Със случая се е занимал Бенедигт. Бишофът ще получава 3 години наред по 9.500€ бруто месечно. Така че няма да гладува, нали?

С оставката на Бенедикт XVI завърши първият етап на "ватиканската пролет". На 12 март 2012 г., с откриването на Конклава започна вторият етап на този процес. Въпреки че явен фаворит нямаше, италианските и международни експерти считаха, че италианският кардинал на Милано Анджело Скола е фаворит. Но последните събития в Италия, предшестващи Конклава, показаха, че върху италианската мафия беше оказано силно давление. В началото на март беше осъден Силвио Берлускони, приятел на Скола и най-влиятелната фигура на италианския бизнес, станал неудобен на ЦРУ, защото беше открил конфиденциална информация за покупката от застрахователната група Unipol на банката BNL. Почти по същото време от прозореца на своя кабинет скочи главата на пресслужбата на най-старата банка в Италия Siena - Rossi. Около него през януари също се разрази скандал, когато стана ясно, че банката е укривала данни за своите загуби. След това ръководството на Siena беше уволнено и прокуратурата започна разследване. Както показаха експертите, смъртта на Росси трябваше да скрие цялата верига от събития, свързани с преустройството на управлението на световните финанси. И отново всичко се случи "точно навреме".

елементарни факти за папата. Малко са странни, но са от неговият секретар. Та Папа или не, щом сутрента стане човекът, САМ си измита стаята си, управя си САМ кревата и е готов за закуска, тогава слиза долу в кантината /столовата/ на Ватикана, взима си таблата и се нарежда търпеливо на опашката, слага си гарафата с водата, кафето и пр. - оглежда се и отива и сяда на маса до някой още непознат бишов и между другото го попитва също така внезапно: "И какво правите така по цял ден във Ватикана?" Та така е, не се големее - съвсем обикновен човек е.

ДА НЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ПАПАТА ВИ ЧЕТЕ ГЛУПОСЪИТЕ

Папата ако продължава с тези "комунизми", току виж "будни граждани" със платен ентусиазъм му подпалили няколко гуми в стил "а ла Майдана".

Предишната новина с отстраняване от дръжност беше пак след медиен шум (вкл. и протести): папата тогава отзова посланика-педофил в Доминиканската република. А още преди това, Папа Бенедикт XVI разпопи 400 свещеници заради сексуален тормоз на деца. Разбра, че не може да се бори срещу цялото вече утвърдило се зло във Ватикана и.. самият той се оттегли. Имаше някакви минимални надежди папа Франциск да продължи борбата по свой начин, но май начина му включва признаването на гейовете (посещението му в Бразилия) и съответно омаловажаване на семейните ценности.

А има ли практика в БПЦ да се уволняват свещенослужители?? Чудя се ако баба Николайка Пловдивска беше служител на Ватикана ,а не на БПЦ ,каква ли би му била кариерата? Но той бедняк и аскет завалията,само 1-2 Ролекса и едно старо Ауди А-8. А бедните и вярващи.....това не е проблем на БПЦ!!!

Този Папа е душичка и хубаво прави, че ги контролира и показва.

и за другите - Разговора с бишофът го е водил не сегашниат папа Францискос , а "Бенедито" - предишният папа. И разбира се че НЕ Е УВОЛНЕН а са се разбрали сам да се откаже от поста си. Скандалът е повдигнат от гражданите на селището и е невъзможно да остане там! Още нещо - папата не ги контролира! На папата колата е едно много старо РЕНО 4!

Аз предлагам Папата да бъде арбитър на всички политически срещи на високо ниво - на тези в Брюксел, срещата на Г-7 и др. подобни, особено пък тези, които са свързани с кризата в Украйна и неговата дума да не търпи възражение и да е последна.

Да има среща на Г-8 , осмата голяма да бъде Ватикана!

Прекаленият светец и богу не е драг. Нещо не ми печели доверието. Прекалено го превъзнасят медиите и това е дразнещо. За мен си е показност това шумене в медиите.

Браво на папата! С право е провъзгласен за личност на годината! И ние имаме нужда от такъв човек да управлява страната ни, а не тълпа мародери, които с процедурни хватки и тарикатлъци се крепят на власт и доят хазната!

Епископ на Разкоша или епископ на Дявола?

Искаме ПАПАТА за президент. ЩЕ ПАДНЕ ГОЛЯМО ПОТЕНЕ докато изрине политическите айдуци.

Веднага тоя папа да дойде тук и да изпоизволни всички наши крадци с големите дворци.

ocmpuemo@

Що за неграмотно заглавие?! Уволнен може да бъде само някой, който е назначен.

съжаление в човешката природа е да си присвоява (като комунизма и социялизма). Природна кражба ако ме разбирате :)

Ако не беше я ремонтирал щяха да го обвинят в безстопанственост.

Явно не са убедени че ще отидат в ада. А и на земята какво е наказанието - като те хванат че си гепил 31 милиона те уволняват докато те преместят на друга работа. Чудя се как още има наивници които отъждествяват вярата в Бога с тези измамници.

Изгониха го защото реставрацията е струвала 32 милиона €. Също и гражданите на градчето пожелаха отстраняването му. Алелуя!

Добре че съм мюсюлманин.То не бяха троянски манастири, педофилия от която пострадаха хиляди дечица, обогатяване за сметка на миряните.

Добре ли е? Че вашият меметчо не е ли педофил - в самата ви "свещена" книга си го пише : ))

Хайде да не задълбаваме че ако каже женати че е забременяла когато си бил в командировка за 1 год само от божията любов ще повярваш ли?И аз не вярвам в Исус че е наследник на Бог.Бог не може да има наследници защото не е физическо същество.Затова се казва един е Аллах(бог) и човек може да бъде само пророк.Не Бог.И на човека са присъщи грехове за които той сам отговаря пред Бог не да прехвърля своята вина върху измислен спасител родил се по незнайни причини.

Cyce

Добре е, ако живееш с уроците е мъдростта на Корана. Ако го правиш според Новия Завет - добре и да си християнин. Всички тия убавци - изнасилвачи, прелюбодейци, пияндурници, крадци и измамници, всички тия не виждам какво общо имат с вярата, но и на тях ще им давам по 40 ст. за свещи, за да ги паля в храма, който не е техен :)

Все пак този грешник разплул се от разкош не обучава дечица да правят джихат носейки колани с експлозиви и да се гърмят с тях.Нима това не е абсолютния грях който надминава всичко друго.Що за религиозни фанатици могат да правят това и коя е тази религия която ги превъзнася и обевява за герои .

е, не го уволни, просто няма да се вурне в епархиата си повецхе, а какво ще чини, това и папата още не знае...

Жалко ! Бях близко до епископ Те Бара? Предстоеше да Ме побара, но тоя, Новия Папа, ужассен е ?

Докато има вярващи(говеда) ще има и "свещенослужители"(касапи).

Cyce

Тъп си като говедо :)

Моля да не ме обиждате и сравнявате с "вярващи атеисти"!

Папата уволни епископ, построил си луксозна резиденция А нашите политически архиепископи кой ще уволни?

Дяволите да ги земат алчните попове!

Тук са по-скромни - купуват си само ролекси и скъпи лимузини, какво има обаче в банковите им сметки - това само Бог знае. Или дяволът.

Лицемерие, дебелоочие и двуличие! - така виждам аз католическата църква , пък и не само нея.

Браво на него! Поздравления! В това време на толкова дълга криза тази демонстрация на разкош и още повече на харчене на общи църковни пари е престъпление

доста стара новина, а и снимка.