Райков: Очертава се минимален резерв за три групи най-нуждаещи се

Направихме анализ на резервите, които биха могли да се появят в бюджета, който наследяваме. Това е много тежко упражнение. На този етап се очертава макар и хипотетична възможност да има минимален резерв и ние ще бъдем насочени към три целеви групи от населението.

Обратно в новината

Коментари - Райков: Очертава се минимален резерв за три групи най-нуждаещи се | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз пък не съм съгласен последните пари в хазната да отидат за тъпчене на цигански търбуси. Стига сме раздавали социални помощи на хора без един ден трудов стаж които не са чували за плащане на данъци и осигуровки

РАЙКОВ, ГОЛЕМИ ЛЪЖЦИ СТЕ !!! Влизаме в СЕДМИЧНИЯ БАЛАНС НА УПРАВЛЕНИЕ ЕМИСИОННО НА БНБ и откриваме следните ЕКВИЛИБРИСТИКИ : 1) Към 08.03.2013 - Задължения към правителството и бюджетни организации 2, 708 млрд. лв !! 2) Към 15.03.2013 - Задължения към правителството и бюджетни организации 3,491 млрд. лв !! 3) Към 18.03.2013 - според изказването на Райков сумата вече е 4.000 млрд. лв. БЕЗ РЕЗЕРВИТЕ НА СРЕБЪРНИЯ ФОНД !!!!! АБЕ РАЙКОВ, КАК НАПРАВИХТЕ ТОЗИ ФОКУС, ЧЕ ЗА ПО МАЛКО ОТ ДЕСЕТ ДНИ РЕЗЕРВА ОТ 2,7 млрд. лв. СКОЧИ на 6,0 млрд. лв. ЗА ДЕСЕТ ДНИ 3,3 млрд. лв. РАСТЕЖ НА РЕЗЕРВА ??????!!!!!!!!! РАЙКОВ, Много те моля, НЕ ЛЪЖИ ХОРАТА !!! В МОМЕНТА ФИСКАЛНИЯ ВИ РЕЗЕРВ СЕ Е ПРЕВЪРНАЛ В ТЕКУЩА БЮДЖЕТНА СМЕТКА, КОЯТО СЕ ПОПЪЛВА С ПАРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА , ОСИГУРИТЕЛНИЯ ИНСТИТУТ И ДАНЪЧНИТЕ ПРИХОДИ !!!!!!! ВИЕ ПРОСТО НЯМАТЕ НИКАКВИ РЕЗЕРВИ !!!!!

Поздрави за анализа.Знаят го това политиците,но мълчат не расъждават.Така им е заповядано.И в това се състои неблагополучието на един народ!

Целеви групи са и партиите,да ги раздаде на тях ,по неотрално е,а им се очертават големи разходи по изборите!И така или иначе парите пак ще отидат при циганите.Нали са от една кръвна група с партиите.

Празни приказки подходящи за дипломатическото обкръжение на райков но не и за Служебен премиер..То така, ама иначе, пък после и т.н. Нещата се движат от предишните а тези са само за лице..и омайване на народа че някой "мисли" за него...

Сега, след като ви нахранихме с обещания, може да се прибирате от улиците в къщи.

тези три групи - цигани, мангали и роми . За другите - от трите най дълготоооо !

"Райков обяви още, че би искал Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) да се самосезира кои са монополистите и какви картелни споразумение има в страната..." Г-н Райков, ти или не знаеш, или не си чул, или няма кой партиен ръководител да ти каже, да смениш цялата КЗК. Всичките те са купени от монополите и са техни кукли. Тия изобщо не защитават интересите на народа, бетер ДКЕВР са! А твоите заместнички се правят на не чули, не разбрали или не се сетили... И те са от същата партия на подкупените. Това трябваше да бъде твоето първо решение още миналата седмица. Не се помотавай, няма време!

Мангалите на работа - главно в селското стопанство. Друго те не могат. Всякакви измислици оставете настрана, докато не изкарате мангалите да работят.

Гаргамел, пусни й телефона на тая, и да не ни занимава с чувства. Ние тук се занимаваме с пари! Избистряме политиката...

Ромите винаги ще са първи. Колкото и да протестирата, знайте, че 500 000 роми ще са преди вас на опашката за ''финансови бонуси''.

Е е е, га ти "дисертациите", га ти "Оплаквачките " тук!

няма никакъв резерв и няма откъде да има. не желая някакъв си случаен, подхвърлен, простоват маринчо да разпределя държавната хазна. ама че наглеци

"...анализ на резервите, които биха могли да се появят в бюджета." Биха могли, евентуално, може би..., да се появят...?!? Някой да ми обясни, моля!

Приоритети и контрол на разходи.

Г-н Райков, направете поне това : 1. Задължително освободете всички на възраст над 63 год от министерствата, агенциите и др. държавни предприятия и фирми. Те си получават пенсиите и могат да живеят без заплата. Ако са толкова ценни ще ги вземат в частния сектор. Ще се освободят много работни места за младите. Препълнени са с такива "наши". 2. Таванът на пенсиите да важи за всички в тази държава - няма депутати, съдии, прокурори и т.н. Всички тези имат предостатъчно средства за да ги осигурява държавата в този момент. Да не коментираме колко са допринесли за настоящата ситуация и колко са източвали държавата. Сега да покажат че милеят за народа си, нали така се кълняха. Време за доказване. 3. Да се забранят всякакви договори с офшорки. 4.Да се забранят преводи по сметки в офшорните райони, сметки само в ЕС за контрол. 5. Да се изплащат помощи само на останали без работа през последните 4год, а не мързеливците и безотговорните. 6. Да се преразгледат списъците на социално слабите, които имат кола + къща. Много такива "социално слаби" има. Има ги много благодарение на "неподкупната" държ. администрация. Това няма да е панацеята, но ще даде глътка въздух на държавата и бедните. И не забравяйте че корупцията в държавата е най-вече по средните нива, не толкова по-високите.

Доста от нещата звучат премислено и разумно. Много се надявам предложенията да бъдат забелязани.

Явно си пропуснал да провериш колко е пенсионната възраст в момента в България и какъв трудов стаж се изисква за пенсиониране. А и лично ти пожелавам да не ти се налага да имаш нужда от съдействие на 20 годишна държавна служителка назначена с връзки, която тръдно чете

Скъпи, Гаргамел! Не пиши нищо! /За да избегнем репресия./ Само позирай пред камерата!!! Достатъчно ми е да те виждам, любими!

серГЕЙ дръж се прилично!.

И аз го харесвам и даже понякога ми омекват краката.......Нищо че съм мъж.

къде са парите? дълг на всяко правителство е благосъстоянието и на народа, а не само на мутрите и чуждите концерни .... колкото до либерализацията- тя не донесе по- ниски цени и в европа .... и на чехъла ще му порасне носле като на пинокио ....

на небрежен, да разбираш от тези неща. Влизаш в противоречие със себе си.

Тъй като тука се говори за пари, а аз съм грамотен и прочетох от парче вестник за Кипър, добре е да резнат данък "Депозит" 10-20% - там са парите на руските и други мафиоти! Декларирам, че нямам депозит в Кипърска банка!

Какви са тези нуждаещи се?Аз карам 15 годишен форд,а се нуждая от нов мерцедес,летувам на Китен,а искам Канарските острови!Кой ме пита.Не мога да си го позволя и си трая.Нищо че имам 2 висши,отговорна работа и средна за страната заплата.Не съм съгласен да се дава все на едни и същи готованци,дето не работят и само отварят усти като гарджета!България е за всички

Не е в негова вреда,тъй като за него няма значение и въобще не му пука.Той ще свърши това за което е поставен и ще вземе това което трябва.

Най после, макар и "завоалирано дипломатично" сружебния премиер призна за тежкото финансово наследство на герберското управление!

ТУК НЯКОЙ ПИШЕ ЗА ТОВА КАКВО Е КАЗАЛ ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ. НАИСТИНА СЪМ ПОГНЮСЕН, АКО МНЕНИЕТО НА ТОЗИ ДОЛНОПРОБЕН ДОНОСНИК, КОЙТО Е КЛЕПАЛ КОЛЕГИТЕСИ В БЕЛГРАДСКОТО ПОСОЛСТВО, МОЖЕ ДА ПОСЛУЖИ ЗА КОМПРОМАТ. АКО ЗНАЕТЕ КАКВА ФЕКАЛКА Е ТОЗИ СЛУЖБОГОНЕЦ, ЩЕ ВИ СЕ ЗАВИЕ СВЯТ!!

ЧЕ ИМА ЛИ НЯКОЙ, ОТГЛЕДАН ОТ КОМУНЯГИ, КОЙТО ДА НЕ Е ФЕКАЛКА?! ПОСЛЕДНИЯТ ПРИМЕР Е ГЕРБЕРАСКАТА ПАСМИНА, КОЯТО Е ВЕРЕН НАСЛЕДНИК НА ЧЕРВЕНАТА ПАРТИЯ С НЕПОСТИЖИМО УМНИЯ СИ ВОЖД, НА КОГОТО СЕ КЛАНЯТ СПОРТИСТИ, ЧАЛГАДЖИЙКИ И КУП ДРУГИ БЕЗМОЗЪЧНИ ТВАРИ

Благодаря! Не само платен,... но и скромен!

Дообрее! Агитката се заформя. Но трябва да признаете, че напоследък поизтрепахте доста цигани! Явно вече разчитате на китайчетата, а ББ да стяга куфарите за Русия и Далечния Изток! Може и да се окажа права!

платен драскач-...........- Съкилийници, да се поотдръпнем малко и да оставим електората да се изприкаже... Днеска изкарах за пакетче солети, и имам половин бира от вчера,...кеф!

Като си платен,какво и къде си писал?Умен ми се виждаш!

пролука /" дупка"/ в интернета от Северна КореяVV До ЦентъраVV Всички донесения за Партиите от последно време не са автентични и да се считат невалидни.! Признак -- колкото повече се пънят -толкова повече това е вятър работа...

Никакви пари на никого да не се дават !!!! Помощта да е за тези които са изрядни пред законите в държавата !!!

"три целеви групи от населението" - ясно - цигани, турци и роми

Гаргамел, пич!!! Жив си!?

Гаргамел и тои е умен,ама къде се губи в последно време като на дърта баба м....са?

Гаргамел

Дира ме репресира...тука била само за червени мекерета наречени "лоялни"..."лоялните" еничарите на сайта - провеждат правата линия на партията...те имунизирани от бан

По-добре тези средства да си останат в бюджета , отколкото отново да се раздават на циганите .Не може да се наричат " помощи " обидно малкото средства , които стигат до българите с 25-30 години трудов стаж. Тези хора са си изработили пенсия от поне 500лв. Редно е тази дотация да се нарича - връщане на откраднатото . Със здраве : )

точно са изработили 500 лв,при заплата около 100 лв,на която са се осигурявали,ако някой трябва да връща откраднатото са именно пенсионерите,защото държавата в момента ги субсудира,ако трябва да получават според вноските си две трети от тях ще получат 60-70 лв,а ти се върни в първи клас да учиш математика,а за наглостта ти лечение няма

Елементарно : ) Може да са се осигурявали на 200лв. заплата , ама преди 20-30 г. Тогава това са си били пари и то сериозни. Държавата пък е ползвала безлихвено техните осигурителни вноски в продължение на десетилетия. В нашия случай два пъти изгребаха т.е. ограбиха милиарди левове от Сребърния фонд. И пенсионерите са последните , които имат вина за това.Те са жертви като всички нас.

Служебният премиер Марин Райков е работил като секретен сътрудник на Разузнавателното управление на Министерството на отбраната /РУМНО/. Това каза известният журналист и бивш посланик в Хърватия Велизар Енчев, който е работил и като офицер в продължение на десет години в Националната разузнавателна служба, предаде репортер на БГНЕС. Според него досието на Марин Райков е скрито със съгласието на бившия премиер Иван Костов. Велизар Енчев заяви, че на сесия на ЮНЕСКО в Париж през 1988 година, като член на българска делегация, сегашният служебен премиер защитавал Възродителния процес. Той съобщи още, че като посланик на България в Париж през последните няколко години Райков е нарушавал правилника за работа на дипломатическия служител. През октомври 2011 г. той е организирал срещи на кандидатпрезидента Плевнелиев във френския парламент, като в същото време отказал подобно съдействие на други участници в президентската кампания. Велизар Енчев подчерта, че за всичко казано от него има свидетели и очевидци на разговорите му с Марин Райков. /БГНЕС /

Стига плю! Не ти ли омръзва...самия ти се клепаш

Какво плюе бе?Точен е човека.Това се знае от много хора.

Еми какво да говорим?Наглост,безкруполност,непокизъм,безочие от висша класа!

То ДПС активно участва във възродителния процес...какво остава за останалите....Комунистите ги преименуваха и сега първи дружки с турчулята....значи не им е толкова мъчно

Не мога да разбера какво толкова упреквате комунистите, че ги преименуваха?! Това е най-малкото нещо, което трябваше да направят или ви е мъчно, че тук не стана второ Косово. Да не би да си мисли някой, че това е станало ей-така, да речем от скука?

Интересно ми е на колко ли групи делят най-ненуждаещите се? Какво се влага в понятието "нуждаещ се"? Защото при корабокрушения, природни стихии и други катаклизми, първо се спасяват децата, майките, болните хора и най-накрая възрастните.

Поздравления на целокупния народ и г-да политиците!Да ви бъде честит истинския натурален див безкруполен циничен капитализъм!В първия ден на пролета дано разберете колко много сте го закъсали поради наивност глупост слаб характер!Вината и на лъжците и на повярвалите е еднаква.Жалко!

Такъв е живота,на някой му се реве,къса му се сърцето,а на друг му е смешно!

Този човек явно не е живял в България последните години . Ами според законите на страната Всички мангали са социално слаби , защото нямат къщи на тяхно име , защото са незаконни- това е най важното условие за всички социални плащания. А българите имат я някоя панелка на 40 години или някоя колиба по селата дето всеки момент ще падне и следователно са богати и помощи не им трябват.

Помощи не им трябват.Трябват им кредити за саниране на панелките и колибите.И най вероятно ще ги принудят да ги вземат.Няма не искам,няма недей!

Не съм чувал до сега мангал да се е самозапалил.Те само лежат като търтеи смучат като кърлежи и по цял ден свирят с дайретата и хвърлят гьобеци. Те са виновни за мизерствата на истрадалия трудов българин.

Мангалите също се самозапалват, но за целта не използват бензин, а високо напрежение.

Цитат: "От задълженията на държавата 70% са на един субект" - интересно кой ли е той, на когото държавата дължи близо 70 млн. лв?!

интересно е и от кого държавата има да взема милиони и не си ги търси

Ми, че то работещ циганин на книга няма. Пак там ли ще харчим пари, дето ги няма. "Безработен" да се възприеме понятието - този, който е имал работа и в резултат на кризата я е загубил, което се доказва документално. Ония дето цял живот са на гърба на държавата няма пак да усвояват едни пари за сметка на всички ни. Достатъчни са им помощите и здравните осигуровки, дето ми ги правят за сметка на държавата. Ако някой мисли, че съм краен да си направи справка с реакциите на Франция, Германия и други европески държави по отношение на източването на социалните им бюджети от тези същите. Те разбраха проблема, ние още се правим на ощипани, ама нали пусто са избиратели. Защо не се вложат тези пари в разкриването на нови работни места, че ми омръзна от запалили се от мизерия хора. Пък и са прави хората, които посочват, че 300-400лв., за които работят по-богати ли ги правят.

Работа е нужна, не милостиня! Хората искат работни места! Преди всички ревяха,че искат частно да работят, а сега за държавното плачат. Земя имаме златна, няма кой да я работи. Хванете се да свършите нещо, вместо да ревете за помощи. От помощ се нуждаят само майките,докато отглеждат бебетата си, възрастните-болни и с малки пенсии, и хората с различни заболявания и инвалидност. Останалите трябва да се трудят.

Трябва да се създадат условия за труд.Той да е заплатен.Да има правила.Не като сега,намърдали се там,барат си т....те и изобщо не ги е грижа за народа.Плетът си кошничката продажниците от 23 години и не кихат!Ясно?

Ти работи бе, серсемино, аз си искам "социалните"!

Следващият път, когато се протестира, трябва специално да се каже в прав текст на господата управляващи, че се протестира заради бедността и дискриминацията срещу ЕТНИЧЕСКИТЕ българи, ако ще и цяла Европа да писне след това.

Аа, ще си мълчат. Като им кажем, че ако знаят много им ги връщаме со все циганета и маанета, ще млъкнат. Я виж какво направи Кипър. Толкоз. Който иска да прави каквото си иска. Но ние по традиция все чакаме някой да ни одобри. Пазим се и да не ни се скарат. Затова мангото/плод за ядене/ ще ти се качва на главата.

ставаме държава от бедняци , още малко и минималната заплата ще стане колкото получават и работещи на отговорни позиции , например в мзх и по - точно в службите по земеделие заплатите се около 500 лв.

Е, стига си седял в службата по земеделие, ами хващай мотиката...

всичкото циганьор да се нареди на опашка!

идват избори дайте да дадем на мънгал-pdf

Дир:"Той коментира и скандала около председателя на борда на "Информационно обслужване" проф. Михаил Константинов, чието отстраняване бе опискано от партии заради пристрастно към ГЕРБ изказване." - можем да обвиним и дир-а за "опискването" демонстрирайки позиция ;):)

delly

Благодаря!

Просто ще плащат на циганите да гласуват за ГЕРБ с пари от бюджета.

Те са болест.Може да им се плати и с пари от здравното каса.

Аз като работя за 400 лв/за този дето духа/не съм нуждаещ се.Жената ,аз и децата пазим диета,азимно време се закаляваме.Ще ни смачкат всичко човешко,ще ни накарат да се молим,ще ни превърнат на зомбита.И най важното е ,че изобщо не ги е грижа.От 23 години това са нагли,хитри,загубили човешкия си облик същества!Надежда всяка оставете!

Е, доволен съм че ще има за брат'чеда манго, щото той хем трайно безработен, хем с трайно мозъчно увреждане ...

Какво да кажат тези които работят по 12-13 часа и им хвърлят по 300 лева заплата,колкото да не умрат от глад, но затова пък робовладелците си купуват яхти, прехвърлят си парите в офшорки. И да протестират и да не протестират все същото.Нещо да се подобри с протестите.Парното за февруари в София пак е високо,нищо че времето беше топло. Всичко си е по старо му. Има една народна приказка"Преоблякъл се Илия, погледнал се пак в тия"

За майките пак нищо. Управници, искам да гледате себе си и дете с 8лв. на ден...

НАИСТИНА СИ КУХА ЛЕЙКА И ПРАЗНА.

еми не взимаи толкова кредити бе смешник ! ти ако искаш вземи 100 кредита и после естествено ,че ще имаш zaтруднения при врaщането ! аман от кухи леики ,хубаво си се написал !....

А какво да правят тези, които не са кандидатствали за помощи за отопление, защото предварително са знаели, че заради надвишаването на дохода с 2 лева ще им бъде отказано? Сега наново ли да кандидатстват г-н Райков? Ще им дадете ли на тях помощи?