Министър: Реакцията на ”Стандард енд Пуърс” е политическа

За първи път кредитна агенция си позволява чисто политически да коментира ситуация в страната. Ако има критика към икономическата и социалната политика на правителството, това е съвсем нормално, но чисто политически не мога да го приема.

Обратно в новината

Коментари - Министър: Реакцията на ”Стандард енд Пуърс” е политическа | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колкото пъти комунистите вземат властта толкова пъти България катастрофира. И сега пак ще е така.

Уважаемо министърче, докато за С&П работят признати експерти, ние твоите работодатели - данъкоплатците, се интересуваме ти в какво си експерт и от кой си признат. И на какво основание коментираш неща, от които нямаш никаква представа?

"предстои облекчаване на редица режими, " а на черепа бизнеса му го уредихте още на първият ден! ама нали орешарски му е счетоводителчето - лошо нема

МАМИН СЛАДЪК - НЕ ПРИЕМАЛ И НЕ РАЗБИРАЛ - АМИ НИЕ ЗАТОВА СМЕ НА ТУЙ ДЕРЕДЖЕ, ОТ НЕРАЗБИРАНЕ, НЕПРИЕМАНЕ И КРАЖБИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Стойнев, не е политическа реакцията само, а икономическа? Колкото пъти дойдете на власт, държавата се срива бе чукундур такъв? ОСТАВКА!

а си е точна и вярна.САМО,ЧЕ ОТ ИСТИНАТА БОЛИ,НАЛИ?????

Като вземате заеми всеки ден по милиард, какъв рейтинг бе крадци

СТ. И ПУР. НЕ СА ПОЛИТИЦИ, А СА МАНИПУЛАТОРИ НА СВЕТОВНИТЕ БОРС. ПАЗАРИ И ПОДЛОГИ НА ПОЛИТИЦИТЕ, ТАКА ЧЕ, СЕДИ СИ МИРНО И КРОТУВАЙ, ЧЕ СИ ДР. "НИКОЙ"

не само наридът, но и цял свят не ви иска.а ще пати цяля българия

Опорна точка до министър Стойнев 1. Рейтинговите агенции са лоши, те грешат, не разбират, мразят България, по чиста случайност негативните тенденции идват по време на мандата на Ахмед Доган с премиер Пламен Орешарски 2. ГЕРБ и Сорос подкупиха Роджър Уотърс

Така е, Стойнев, като и твоите ходове са политически, не икономически...

Нали се сещате, че агенция от такъв ранг, никога няма да си рискува имиджа заради анонимници като Олигарски и Драго Прашката. Когато не им изнася, всичко е политическо. Тези хора, които са набедени за експерти са даскали от един съмнителен университет и явно икономическите им идеи са пълна глупост. Това ни казва и крединтата агенция.

това е част от политическо - икономическата помощ на евреите за Генерал боко тиквочев

КОГАТО ВАШИТЕ БАЩИ И ДЕДИ СЛЕД 9 1944г. ИЗБИВАХА УМНИТЕ БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКИ. КОГАТО ВЗЕХТЕ ИМОТИТЕ,ПАК БЕШЕ ПОЛИТИЧЕСКИ. КОГАТО УНИЩОЖИХТЕ ТОЛКОВА ПРИРОДА С НЕНУЖНИ ФАБРИКИ ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ. НАПРАВИХТЕ ХОРАТА БЕДНИ, ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ. ОКРАДОХТЕ ВСИЧКО, ПАК ПОЛИТИЧЕСКИ. А ВИЕ СТЕ ТОЛКОВА "НЕВИННИ"!! ХОРАТА ГЛАДУВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ!! ЕЕЕЙ ЕМБРИОН-- МАХАЙТЕ СЕ!!

Достоен наследник на Румен Гечев!

Цяла България знае,че вашето управление е пагубно за държавата и колкото по бързо се отървем от вас толкова по добре.ЗАЩО МИСЛИТЕ,ЧЕ ЕДНА КРЕДИТНА АГЕНЦИЯ С МЕЖДУНАРОДЕН АВТОРИТЕТ НЕ ВИЖДА И НЕ ОТЧИТА РЕАЛНОСТИТЕ В НАШАТА ИЗСТРАДАЛА РОДИНА????????????????

Ал

С кое не си съгласен, о, премъдри?

Комсомолче експерт виждали ли сте? Ей го е! Само говорилня и нищо повече. На калпава ракета и космосът й крив

Стойнев, ти си малък, но някой ден ще разбереш, че всичко е ПОЛИТИКА. Дано го проумееш по-навреме.

Стойнев е абсолютно прав, че не е работа на която и да било от т.нар. рейтингови агенции да оценява суверенни държави - държавите не са фирми, или корпорации и не могат да бъдат оценявани по същите критерии. Да се "оценяват" суверенни държави е по принцип глупаво начинание и агенциите се занимават с него предимно за да си придават важност и да убеждават потенциалните си клиенти, в това колко са "сериозни". В момента, обаче, в целия ЕС на практика рейтинговите агенции са в немилост, особено след поредица от абсурдни, или откровено грешни оценки. В ЕС, по инициатива на няколко държави, начело с Франция, сериозно се обмисля да се забрани ИЗОБЩО на тези напълно компрометирани частни агенции (всичките американски) да правят оценки на суверенни държави, както и да се използват такива оценки в ЕС. В момента ЕС сериозно обмисля да създаде независима, публична Европейска рейтингова агенция, което да прави оценки когато/ако това е необходимо. Въпросните агенции са напълно компрометирани в следствие на тоталният им провал в навечерието на кризата, когато раздаваха "тройно ААА" наляво и надясно на банки и корпорации, коити си плащаха за въпросните високи оценки. Що се отнася до лихвите по заемите на държавата (ако приемем, че изобщо такива са необходими) - вижте Франция, Белгия Холандия, и др. - агенцийките на няколко пъти последователно им свалят рейтингите, а лихвите по техните ДЦК НАМАЛЯВАТ. И трето - трябва да се чете внимателно - СП приема, че опасността от дестабилизация ИДВА ИМЕННО от възможността за предсрочни избори. Т.е. тези които дестабилизират България, са партиите, които упорстват в мераците си за предсрочн избори. Предсрочни избори биха били дестабилизиращ фактор - ТОВА е пише СП относно политическите рискове.

Що се пениш?Защо просто не работим като в Япония например и ще имаме най-хубавият рейтинг в Европа.Да ама ,не -трябва работеща държава и зор.А първото го няма и няма да го има скоро....това са ти казали хората!

Не те знам що за "икономист" си, но със сигурност си "икомунист"

Аз вярвам на министъра, а не на S&P, Fitch, Moody's! Така де, министърът каза, че това е най-прагматичното, най-доброто и най-експертното правителство някога в България. А защо не и в Света! Дано, моля се, стискам палци и инвеститорите да му повярват! Толкова честен изглежда...

Чудесно си го представил, само дето не казваш кой стои зад всичко това, защото то не е случайно! Я си припомни как Гърция влезе в дълговата криза? (Оставяме настрана крадливия манталитет на гръцките политици и чиновници,) Кои бяха душеприказчиците на гр. правителство по отношение на тегленето на тези заеми и фалшифицирането на счетоводните книги и пр. , представяни пред ЕС от страна на гр. правителство?! Ами не тили хрумвао, че схемата е една и съща и в Гърция и у нас, а и в Русия?! Война срещу православието в най-общ смисъл (разпадането на Югославия беше част от тази война) и срещу онези , които се опълчват срещу Н.СВ.Р. (NWO), или се възприемата като негови потенциални врагове! Безумните изказвания на турския МП Ердоган са също част от общата кратина. Как може държава, която иска да се присъедини към ЕС да има такова поведение? Ами оназ-и карта, дето бе публикувана о тнай-големия истанбулски ежедневник! Всичко това е случайно? Ха-хааааа

Това което говориш за Гърция е пълна глупст. Гърците сами си докараха проблемите, все пак няма как всеки 4 да работи в държавният сектор и да не фалират. Не е само това, огромни кредити за физическите лица, корупция, раздути разходи цяло чудо е, че оцеляха.

Сега стана ясно зашо боко-бокл.ка ходи до Израел,защото всички знаем кой притежва стандарт енд пуърс и че това са евреи.Обаче евреите не правят нищо без пари и са отказали да понижат кредитният рейтинг на Бг без цицията борисов да им плати и затова са се спрели на политически коментари,че положението в Бг може да се влоши и те съответно да намалят рейтинга.Да но положението може и да се подобри,та тогава ще повишат ли рейтинга?

България от 20ина години върви по пътя на Гърция - радикализиране, ксенофобия, тиха гражданска война и икономически колапс, който беше само малко позабавен от вълна летливи чуждестранни инвестиции покрай влизането ни в ЕС. Ако това правителство продължава да работи за стартирането на грандомански и икономически необосновани мегапроекти, след няколко години ще посрещаме Тройката всеки месец както го правят и в Гърция, а емиграцията нацяло ще довърши това което е останало от нацията ни. Запознайте се с европейската история на Гърция понеже това същото ни чака и нас до няколко години. Предпоставките за това, което се случи в Гърция, отдавна са налице и в България: една необуржоазна псевдосоциалистическа партия, почти абонирана за властта (както ПАСОК в Гърция!) и един огромен клиентелистки обръч с армия от платени активисти и клакьори около нея, на който тя всячески се стреми да угоди и е готова да взема и нови и нови заеми без дори да се замисли че нашите деца и внуци са обречени да стават все по-големи длъжници на чуждите банки от които се взимат тези милиардни заеми, а при положение че в България виреят добре само големите корпорации със солидни лобита в политиката, те ли ще са гръбнакът на българската икономика? От големите корпорации за 20ина години видяхме само картели, монополи, привидна конкуренция и фасадна пазарна икономика! Митовете за спасителните европейски пари по разни проекти също са развенчани в България идват само една малка част от договорените милиарди, а дори и това което идва не се инвестира в създаване на реална икономика и дългосрочни работни места, а се разпределя на шуробаджанашки принцип, понякога срещу обещана електорална подкрепа от хората заети в субсидирания бизнес едно косвено купуване на гласове - пак с нашите пари, минали през европейския бюджет.

В същото време олигархията благоденства в страната на най-ниските данъци в ЕС (ако въобще и тях благоволи да плаща!), офшорните сметки пращят от пари, и единствената им грижа е от време на време да напомнят на партиите кой кара влака в България и да ги пращат в опозиция ако забравят защо са там. Контрабандата, нагласените търгове и източването на публичен ресурс чрез различни схеми от десетилетия е партийна религия и няма изгледи скоро нещо да се промени. Ето защо сега е добре да погледнем на юг и да си припомним как преди десетина години една също толкова корумпирана власт успя да забаламоса почти всички европейски бюрократи и политици и най-вече собствения си народ, който тепърва ще плаща сметката за тази политическа вакханалия която стана там. Много хора си мислят че валутният борд в България винаги ще е гарант за финансова стабилност, само че той е защита само до определена степен и когато икономиката ни падне под една червена линия, нищо няма да може да избегне случки като фалитите от 1997ма. Така че гледайте Гърция - мислете за България! А ето и малко фактология - документален филм на ZDF, с превод на англ. език: Youtube: Dokumentation: Die Griechenland-Lüge

Министър от снимката. Ами върнете изнесените и откраднати пари (вложени в разни сметки в чужбина) и ги впрегнете да работят за Блъгария! Толкова е просто. Следващата стъпка е на тези от спомената агенция да им се изпрати каято сувенир за Нова Година по едно шише оригщинвална бълг. ракия с по един суджук и да им се пожелае радост и късмет в трудовата им дейност. И стова контактите с тези хорица приключват. Ние сме свалили гащите, навели сме се да вдигнем сапунчето, което сме изпуснали, и се оплакваме, че ни... Ало, министъра, хайде по-сериозно!

Аз лично се надявам Българският Берлускони повече да не помирише премиерски стол. А на всички които желаят провала на това управление трябва да е ясно, че това ще е провал за България. Просто защото алтернативите са никакви.

Тъй ,тъй чоджум нема по-убаво правителство от това от Аспаруха та до наши дни , ако не е то земята ще започне да се върти на обратно. А за второто изречение си напълно прав след всяко управление на пишман експертите от БСП-то на целокупния Блгарски народ му ......................цялата рода. Примери от последните 24 години 5 бр.

ГЛУПОСТА ходи по хората,така че,простено му е на момчето.То на комунистите винаги КОСМОСА им е виновен.

Имаш предвид комуниста борисов нали?

8901

Другарки и другари,не се вързвайте на платените от Б.Б. американци.Всичко у нас, включително и светлото ни бъдеще грее и цъвти.Скоро очакваме и да върже.Да живей най компетентното и експертно 89 то правителсво в историята на България!Да живей другарят П.Ореш.!Да живей другарят С.С.!Петилетката за 3 дни!

че си кратуна. Няма нужд да го обясняваш. Немците влачат на гърбаси финасовото бреме на цялата икономика на ЕС и дърпат на пред целия ЕС, за което и са като трън в очите не само на САЩ, но и на други от ЕС.

Политика (плямпане) служба не тика! Крайно време е правителството да се фашта за работа, а да не се фали колко е велико! Когат ги пофалат отвън, тогава и народа ще го оцени! "Експерта" Орешарски е експерт само по бакалски сметки! А дъжавата България не е селска бакалия!

Платена работа. Нормално. Единият клати цялата политика и държава и си е платил да се напише, че политическата обстановка е дестабилизираща. Демокрация. Имаш пари и плащаш за изпълнение на политическа технология. После кой е виновен?

Мотивите на "Стандард енд Пуърс " са много добре формулирани...С какво по-точно не е съгласно министърчето?Перспективите за разтеж ли са добри или не вървим към предсрочни избори?Не можел да го приеме политически...хайде бе -на черното бяло да викаме!

Ще намалят лицензионните режими, колкото си намалиха субсидиите.

Ко да прай човека, да си признае, че са некадърници ли? Колкото и да не му харесва, цял свят гледа тези рейтинги, по тях се определят лихвите по кредитите и решенията на големите инвеститори. Така че - вече ще взимаме пари с по-висока лихва, а инвеститори ще видим през крив макарам, Благодарско, комуняги.

Ал

Бих се съгласил, ако ни бяха намалили перспективата преди година, когато наистина имаше политически риск и както видяхме по-късно, той се реализира. Но сега си намирисва на поръчка. Очевидно правителството е подложено на неимоверен натиск от задокеанските корпокрации. Същото е положението и в Украйна.

То пък ся дето сме цъфнали и вързали, със заеми закрепяме положението, събираемост - хич, условията за бизнес са повече от лоши, защото хората нямат пари и подаянията от 20-30-50 лева не решават проблема. Така че рейтингът ни е доста реалистичен.

Ал

Хм, става въпрос за перспективата ни. Т.е. в каква посока бихме тръгнали. Та ето например как стоят нещата по принцип: Борисов 2010 спира плащанията, към фирмите (щото не са правилните), много фирми потъват, като повличат още поне 10 пъти по толкова. След 2-3 години (в наши дни) това се усеща и на макро ниво - взимаме заеми за компенсираме липсата в икономиката от онези фалирали фирми, както и от по-големия брой безработни (пак поради това). А оценката на S&P всъщност е закъсняла с 3 години

Да бе, а Борисов нямаше да вземе заем нали? В България е пълно с лицемери във всички политически партии. Нали затова Борисов се отказа от мандата да прави правителство. Просто човека е наясно колко повредена е Българската икономика след неговото царуване.

Тия опорни точки кой номер са, че нещо съм си ги изтрил, без да искам.

Ал

Логика, брат. Ма, то требе и акъл.

СТАНДАРТНИ И БЕДНИ ИЛИ НЕСТАНДАРТНИ И...........................:))) А ДР. стани ШЕВ?

Като чета коментарите се моля, коментиращите да са платени. Защото ако наистина го мислят това, което пишат, е страшно. И имам една молба- достатъчно ни "клатят" всичките, хайде поне речника си да пооправим в общуването помежду ни.

Ама айде де ела да те опраа

Абе пич абе Стойне мани ги тия S&P и други плювалници , ела си при батко! Батко да ти пее сладко сладко! Аре ние с Антон Путев търсим попълнения за Тайланд на Нова Година останаха неколко места айде евтино ще минеш , а там нали знаеш 12 ,13 яко бате аре ...

Ей верно ли бе,еми хайде де! Колко ще ми струва че съм малко на червено нещо!

Ааа ама аз искам тройка с Гадже(ва)то нали ми обеща вече

На калпав К. (комунист) рейтинговата агенция му пречи....

Няма ли кой да обясни на тези комсомолци че политика и икономика са неразривно свързани понятия. Още в основното училище се учат тези неща. Споменава се робовладелчески и феодален строй (Б-я дефакто е в един от двата.)

Ег-г-гат-ти държавата,щом аз съм м-м-министър!

Другари, не се хващайте на манипулациите на тази соросоидна и толерастка агенцийка! Другарят Долен и той също така потвърди, че в братска Куба, както и в нашите китни малки населени места, никой не е чувал за тази платена седерастка агенцийка, петняща KLETA MAJKA BALGARIQ!

Щом американците реват против това правителтство - значи не изпълнява техните искания ! А защо и трябва ? Или като бойко да им се подмазва, а ние да мизерстваме ! Баста !

Другарю, ако следваме твоята логика излиза, че точно това правителство се подмазва на американците. Кой избра Уестингхаус без конкурс? Излиза, че са толкова некадърни, че въпреки подмазването американците пак им казват, че не струват.

Да приемем, че е така. Тогава помниш ли 1996-7? Не слушахме американските искания и чак след голям зор ги послушахме. Ти искаш ли да е със зор?

А бе #МАХНЕТЕСЕБЕ#! Докато сте на власт нищо добро няма да се каже за България, не го ли разбрахте бе, комундета долни? ОСТАВКА!

Тоя тъп комсомолец,кой го назначи за министър!Червените тъпаци от БСП са доказали ,че са некадърни и винаги след тях настъпва тотален упадък и криза!

Май на много от коментиращите тук не им е ясно за какво иде реч... S & P не се занимават с политика. И са последната агенция, която ще си рискува репутацията, за да угоди на този или онзи политик от малка или голяма държава. Щом ревизират рейтинга но, това е ясен знак към инвеститорите "ВНИМАВАЙТЕ С ТАЗИ СТРАНА- ТАМ НЕЩАТА НЕ ВЪРВЯТ НА ДОБРЕ". Тук може всеки да се упражнява в "тълкувателство", но това няма да промени факта: България не се управлява добре - очакват се ИКОНОМИЧЕСКИ ПРОБЛЕМИ в тази страна.

Вие сте: 1. Лумпенизиран гербер 2. Платен

Сега и аз го забелязах! Как можах да се продам, лумпенизирам и герберизирам така!!! Възмутих се от себе си до безкрайност! Спирам (да разсъждавам)

Червените отрепки знаят добре как да лъжат простия бг електорат, но мнооого се дразнят, когато от чужбина им разкриват картите. ОСТАВКА.

Със 99.98% сигурност чуждите инвеститори ще чуят Експертната позиция на Стойнев, а не на жалката герберска агенцийка Стандард енд Пуър! От утре правим Контра Агенция и им разказваме играта!

Защо не решите всичко с един замах, оп... пардон... с контразамах? Ако създадете контрадържава, тогава всичко ще се оправи. В нея престъпленията ще бъдат контрапрестъпления и всичко самичко ще си дойде на мястото.

За съжаление Джорд Оруел вече се е сетил за тази идея.. Цели две книги има над темата, а ние вече живяхме в едната. Сега живеем в другата.

На крива ракета космоса и е виновен!!!