РЕТА ”скочи” срещу фермите с норки в България

PETA - Германия призова Бойко Борисов да не подкрепя законодателството, в ущърб на животните.

Обратно в новината

Коментари - РЕТА ”скочи” срещу фермите с норки в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

mislia che veche ne jiveia v balgaria evropa a v ykraina sibir ili viatnam ubivaneto na norki kotki kucheta se izvarshva tam a ne v evropa

Смотаняци, пилетата, прасетата и кравите НЕ ГИ ДЕРАТ ЖИВИ!!!! Четете ли бе, тъпи изроди. Тук става дума за нещо много по-различно, освен, че е много жестока смърт е абсолютно никому ненужна и излишна!

При пендели как да разберат-те искат само тях да дерът.

Утре еврогейците ще кажат -и овсеее крави и тн.

Днес Дир-а е много на зелена тема. Докато има търсене, ще има и прелагане. Докато метресата иска кожено палто и има какво да си го заслужи, ще има и кой да й го купи. Дали фермата ще е в Булгаристан или в Туркменистан, бедните животинчета винаги ще имат същата съдба. Спомням си един плакат, който видях в една европейска столица. На него имаше нещо кърваво, което изглеждаше като излязло от месомелачка и след това прекарано през каменотрошачка, а отдолу имаше надпис "Това остава от вашето кожено палто". Е, такъв плакат не съм виждал в България. Къде са ни природозащитниците в този случай? Или може би фермите са американски и по-добре да се занимаваме с опазване на торните червеи?

Жена която носи палто от норка е толкова тъпа, колкото мъжа си аборигена с комплексите на ловец с големия корем и малка пишка.

Браво!

Боже кой носи днес кожени палта?? Вижте коя година сме!най актуалните марки въобще не предлагат такива неща! Тази статия е изтупана от нафталина

Аз нося. Палтата струват хиляди в евро и е нормално хората в Бг да нямат представа какво се носи от елита по света. Без да пиша марката, само ще кажа, че в момента на сайта на една от топ реномираните марки, с които се облича европейската аристокрация, бизнес елит и т.н има над 20 манта, палта, пелерини, всичко е на цена от 8000 до 15/20 000 евро. И това е върха на класата. Просто хората в този форум няма как да знаят това. Факт.

ХАХАХАХАХАХАХАХ ох... госпожа... пийте некви хапчета бе, боже бе!

PETA да си гледа работата . Това са животни за кожи Както и прасетата са за месо Кравите за мляко . Утре ще забранят и месото и ще трябва да ставаме вегани . Тази забрана си няма нищо общо с природата и екологията .Има общо само със съсипването на бизнеса на хората . Тези животни не се взимат от гората и да се умъртвяват .

логика на бройлер

Тези животни ги дерат живи , бе плазмодий такъв

Дрехите от естествена кожа са били модерни преди 3 века. Айде стига сме седели в средновековието. Сега има много по-красиви и удобни материи, и не е нужно да дереш живи същества, за да се обличаш. Повечето големи модни къщи го разбраха, но тук селските пръчки със селските елеци - не.

Един от най-големите противници на облеклата от естествена кожа е самият Армани. Съжалявам, че тук системата не позволяма да дам линк.

Вземи да потърсиш колко алергии са причинили изкуствените тъкани. После потърси делото срещу производителите на еко-кожа, за причиняване на кожни малформации.

А може ли да не намесвате веганство и вегетариантсво в темата, защото това няма НИЩО общо с модното извращение и повръщня - ценни кожи и ваденето на този аргумент с храненето е малоумно. А за останалите пасивно-агресивни лобита на кожухарския бизнес сред коментиращите- личи ви кои сте.. и личи, че ви е стегнало гърлото.. Ай дано ви одЕрат с нечувани глоби и да ви затворят вече, че миришете на мърша.

Убийците на тези животинчета А на свиркажийките които се обличат с кожени палта децата им умират малки

И ти умирай! Ако искаш да ни учиш на морал, научи се да ядеш камъни и да фотосинтезираш!

Трепери, джудже. Късно е за тебе. Кармата е разтворила челюсти и те настига. Факт е, на морално изпаднали елементи, муцуни и мутри - децата им не ги чака нищо хубаво. Да сте мислили.

симо

Във филма,,ЗЕМЛЯНИ,, е показано хуманното отношение....Горещо го препоръчвам......само напишете в гъглето и го има онлайн.Поучителен и реалистичен.

Предлагам на тия от PETA-Германия незабавно да напишат протестно писмо до Путин,остро протестирайки против факта,че в Русия започва възраждането на тоя бизнес с отглеждането на животни за ценни кожи.Руснаците не са глупаци-преди години износа на скъпи кожи е осигурявал над 30 % от валутните приходи.Сега ситуацията далеч не е такава,но от 4-5 години се опитват да си върнат позициите от преди 25 години.Тогава имаха ферми,в които поддържаха линии от норки с осем различни разцветки на кожата.А Ганю ,докато се опита да се втърка в тоя бизнес и идиотите се стоварят на главата му.Няма да изпадам в подробности за енергоемкостта и химиите,които се използват за производството на изкуствените материи за облекло.

Харесвам си палтата от норки... А и повече се тревожа, че Ислямска Държава обезглавява деца, подлага деца на невъобразима сексуална експлоатация и ги продава на съвсем "законни" робски пазари и това се случва в момента, но ... няма учредена организация, която да се заинтересува от мъките на тези ХОРА, а за някакви гризачи голямо възмущение, голямо чудо. Прочетете малко в чуждите медии какви зверства се прилагат на беззащитни хора в 21 век и стига ревахте за някакви зверчета. Смешно е и е малоумно, като тъпите Бг - кифли, нарамили по едно куче от мини порода под мишница и вече са природозащитнички..Аман от простотия, искам да знам кой ще защити децата в редица Африкански държави от жесток геноцид и зверства, а за катериците не ми пука.

.

Госпожа, вие колко деца спасихте от обезглавяване и сексуална експлоатация? Питам, защото в коментара ви лъха на много самоуверено врякане по тоя въпрос. Аре всеки да се възмущава от каквото си иска, а? И да се бори за квото си иска. Пс: Палтата от норки отдавна са за безвкусни бабки. Пс: норките не са гризачи, дъмес морон... господи, какви хора....

Палтата от естествена кожа са демоде.

"... няма учредена организация, която да се заинтересува от мъките на тези ХОРА" - това не е вярно, просто ти не се интересуваш действително от този въпрос и затова не знаеш.

Ясно, две фирми, ама са направили конкуренция на някой и е платил за да бъдат спрени. Колко милиона са приходите от кожи на норки, колко цента стигат за да се купят журналисти, екологисти и протестъри ...

Общо взето манипулативно материалче,с цел изнудване на ,,Градус" и братя Ангелови.Но...защо услужливо не споменават за въпросния бизнес в Дания и Финландия например.

Независимо че тук ни се бъркат пак некви еврогейски организации (дет вече имаме алергия към глупостите им), може би да са прави в случая. Май действително не е хубаво да се убиват тези животинчета без необходимост. Айде за месо, засега няма как, убиваме, но за дрехи вече е излишно.

Да се постъпва така с норките или други животинки, каквито и да са те, е отвратително и аморално. Всичко това предизвиква последици от които никой не може да избяга.

Абсолютно съм съгласна!

Чудно как, до сега, сме живяли без мнението на разни идиотски псевдоорганизации, но си мисля че и в бъдеще можем да минем БЕЗ ТЯХ!

Кеф ли ти е да отглеждаш животни, които после да убиваш и то по най-жесток начин??! И то за кожи??!

stan_posta@

А защо по най-жесток начин ? Има си закон за ветеринарната дейност, закон за защита на животните, всичко е казано как става. Просто трябва да се спази законът, не да се ликвидира дейността !

Долен лицемер! Знаеш ли колко плюшени мечета са били изкормени и одрани, за да се направи едно еко-палто!? И не ти ли е неудобно да пиеш мляко сутрин или да мажеш масло на филия? Защото тези продукти са оплискани в кръвта на телето, което е заклано, за да могат да доят майка му.

Хората са владетелите на света. В България сме си избрали Правителсто и Президент, които да ни управляват- нас Българите... А останалите чужденци, може да идват само за 1-2 месеца и да харчат милиони долари, за да забогатяваме... Животни ги ползване за Храна или като домашни животни... Отглеждаме всякакви животни за храна- Прасета, Овце, Крави, Коне, Кози, Кокошки, Норки... Вегетарианците по- доре да не се занимават с ПОЛИТИКА... За да имаш Държава и къща, трябва да убиваш....

Човек ще рече, че Освобождението току що е дошло при теб. За да имаш къща трябва да убиваш... Да, отглеждаме и ядем животни, понеже сме месояден вид. Обаче скъпоценните кожи са продукт на ЛУКСА и не може да ги слагаш под общ знаменател. За протокола да кажа, че съм всеяден. Не мога да си представя в 21 век някой да подарява кожа от мъртво животно. Безмислено и грозно...

lu4ka

Препоръчвам на любителите на "PETA" и на веганството, да се поинтересуват малко за соята. 97% от соята в света е ГМО. Официален доклад на СЗО за ЕК на ЕС.

Де да беше само соята. На практика всичко култивирано в днешни дни е ГМО. Но гмо не значи непременно вредно. Вреда може да настъпи примерно ако създадат гмо растение, устойчиво на пестициди - и това позволява да се злоупотребява с химия след това. Потърси и почети по темата. Като някакви бабички сте, значи.

Тук не става въпрос за ядене, тук става въпрос за дуене и кокошинене в кожи, чужди кожи.

жестоки гадни хора не се надявай пета

Като стигнем немския стандарт ще ги забраним. До тогава си гледайте работата.

И как според Вас е постигнат немският стандарт? Ще Ви кажа - с твърди, категорични, последователни мерки. Такива мерки със сигурност не се харесват на хора с Вашето мислене, но именно те, прилагани неотклонно, са довели до този стандарт.

Препоръчвам на любителите на кожи да посетят подобна ферма и кланницата към нея. Няма да е лошо да заведат и децата си... Изживяването ще им е гарантирано за цял живот...

До идиота, който ми сложи минус на мига... Абе тъпънарино, знаеш ли, че някой породи животни със скъпоструващи кожи ги дерат ЖИВИ, за да се запази качеството на "продукта"? Нямам настроение да гледам ужасии в тубата, иначе бих пуснал линк...

Не им се връзвай на такива - те за пари и децата и майките си биха одрали живи.

А и не забравяй, че все пак си имаме десетина форумни психопата. Много са активни, надявам се предимно онлайн....

stan_posta@

Няма такова нещо - да ги дерат живи. Как се дере живо животно ... Има си закон. Ако не се спазва, да ги затворят, ама не казват, че не спазват закона ? Защо не казват ? Нали ако не се спазва закона на мига ще ги затворят. Ама никой не казва такова нещо. Защо ли ?

Лъжеш!Аз съм посещавал ферма за норки и то огромна ферма-за около 200 000 броя зверчета,Отглеждаха норки,полярни лисици,енотовидни кучета и зайци.Всяка норка е в отделна клетка.Животните се инжектират с курареподобни препарати,които ги убиват бързо.Кво дране живи те гони?Това е толкова злобно хищниче,че си представям как някой се пробва да го дере живо!

Дали лъжа? Има стотици клипове какво се случва да речем в Азия... Млатят ги по главите с цепеници и ги подпукват докато мърдат още. А, да... лъжещ ще казваш на баща си!

Жено, фермата, която си посещавала не е в България, нали? Тук се прави по най-нецивилизован начин. Кураре инжекция и баене на всяко животинче х 200 000 броя, тцтц... Още малко и прическа с панделка ще направят на всяко.

Защо опровергаваш истината - нека самите ФЕРМЕРИ да опровергаят, ако им стиска. Нека направят филм как протича при тях процеса. Ще знаеш - ако беше благоуханно, опиянено и красиво дрането, щяха досега да са го филмирали за ваша утеха.

този "бизнес" го правят мутри. Кой носи "облекла" от норки? Мутресите. Норката, едно грациозно животинче в един момент увисва на врата на една тъпа патка. Идиоти. Пълна забрана!

тъпи мутраци. Бих ви избил всичките!!!

Кичо

Я една забрана за Мерцедес БМВ ,че и тях такива ги карат...

хахо

Ако поне веднъж помиришеш "милата и грациозна" норка няма да смееш да напишеш нито ред в такъв спор!

В България все още не съм видяла мутреса в норка, още по- малко по света, където подобни палта се считат за израз на лукс и класа. Да, в клиповете на фолкаджийки разни може да се видят разни огромни, пухкави лисици във всевъзможни цветове, но не и норка - просто палтата от норки не са просташки и се харесват от хора със съвсем различен стил в живота, но все пак се изисква култура за да познаваш и различаваш кожите. Едни от най - скъпите и изисканите брандове в света, напълно непознати из Бг ширините предлагат изключително палта от кашмир с гарнитура от норка. Дълбоко се съмнявам въпросните животни да са одрани живи - не би могла да се запази целостта на кожата, но пък в Азия има всякакви диваци и там всичко е възможно..Който е носил подобно палто знае за какво става въпрос, останалите само си говорите...

Много смешни спорове...Излиза че янките дето са втори след Аржентина по производство на говеждо са абсолютни зверове защото ги колят...а Путин дето прави ферми за запазване на усурийските тигри е първи добряк че отглежда едни от най-свирепите хищници.Веганите нещичко малко бъркат конците!

Разликата е, че норките биват драни ЖИВИ и умират в зверски мъки. Преди време четох разказ как турците одрали жив българин и щях да припадна.....

stan_posta@

Ами да забранят и Турция тогава ...

Пожелавам на собствениците на фермата за норки в Стара Загора - фирма Градус, да бъдат одрани живи и от кожата им да направят нощни лампи.

А пилешко ядеш ли, или го отглеждат за пилешки кожички !!!! Еврогейските тъпизми нямат край, по лоши са и от глупостите в СССР. Забраняват отглеждането за кожи а ядят пилешко , младо телешко, агнешко, тогава защо не ги забранят и да ядат кокошки, говеждо и овнешко!!! Дресурата на животни забраниха и още 100 неща, утре ще ви забранят да дишате защото се отделя въглероден диоксид!!!

Смотаняци, пилетата, прасетата и кравите НЕ ГИ ДЕРАТ ЖИВИ!!!! Четете ли бе, тъпи изроди.

Цял живот на хляб и вода да я караш!

Избиването на аборигени в Америките, Африка, Австралия и Източна Европа е законно, а палто от норка ( произведено в Изт.Европа) не е законно.

да , времената са други сашко

А щом е законно и аборигени, и норки, яяя дай и Сашко да мине под ножа. Никаква загуба за никого.

Кичо

Алоо веганчетата вие освен да пасете да се друсате и да говорите глупости друго можете ли ?

В ущърб на животните, не! В ущърб на българите, разбира се!

време е да се продава месо отглеждано ин витро.без антибиотици,по-вкусно и без зверства върху животни.

Мигрантите нямат толкова скъпа козина и затова.

Гнусен бизнес е това, за гнусни хора

Каква грижа за животните само, а за хората , че ги тровят с гмо боклуци, с лекарства, наркорици, ваксини,с фалшиви новини, че директно ги бомбардират и им устройват майдани, това на никой нр прави впечатление!

Верно, ма хората сами си правят сички гадости.

човекоподобни правеха палта от човешка кожа.

Приказават че Бил Гейтс е вложил кинти в фирми за "изкуствено" месо. То си е баш истинско де, просто това место се прави от изкуствено отгледани и размножени клетки. Сега просто технологията е скъпичка, ма като я отработят да стане масова, ще поевтинее. Демек, скоро няма да има нужда да се убива зарад месо. Въпроса обаче е следният - ще ли спечелят от това прасетата (кокошките, кравите и т.н.)? Нали те сега съществуват само за да бъдат убивани за месо? Ако няма нужда от месо, те стават излишни... Т.е. хубаво или лошо или .... какво е, че от милиарди прасета (пилета, говеда и др.) скоро ще останат еденици по зоологическите градини?

Ако в Норвегия отидеш с палто от естествени кожи,дори да са агнешки,рискуваш да срещнеш такава неприязън,че ще пожелаеш сам да си свалиш палтото и да го скриеш.

А в Токио ако излезеш с кожено палто, ще те залеят или с гранофурин или с нещо мръсно.

От норвегия произлиза отглеждането на животни за кожи, не сме го измислили ние, сега са най големите еколози, когато откриха нефт станаха богати и започнаха да дават акъл, до 60 те години на миналият век бяха бедни и си траеха!!!

следва забрана на гледане на зайци,кокошки,прасета,крави и др. добитък

Говедата трябва да се опазят, особено тези от форума.

Ужасявам се от жените, които носят кожени палта. Толкова неморално е. Нали и палто и вълна топли съшо така и няма нужда да убиват нещастните животни.

Та нали и вибратора върши работа , защо предпочиташ друго. :)

Според теб палтото от вълна от какво се прави? От материала на извънземни ли?

Виждала съм как се стрижат овце - след Гергьовден - овцата лежи по гръб и човекът я постригва с ножицата и овцата си лежи и кротува. След като бива подстригана скача и тича жизнерадостно, защото и е олекнало.

вредно е да ядеш животни. вегани сме,живеем по-добре.

Тая част е пропусна: В Карлуково,под грижата на специализиран персонал и назначен прием на медикаменти :).

отглеждане на кожи в Холандия, неграмотници...

Искам да попитам някои хора: Можете ли да погледнете едно животно в очите и да кажете "Моят апетит е по-важен от твоето страдание" ?

Месната храна е един от основните фактори за еволюцията на маймуната като човек ,ако не беше тя вегане и досега щеше да си на дървото ,на явно си решил да се върнеш в обратен ред с интензивно тревопасане.

ти слезе от дървото за да ядеш месо. останалите за да вървят прави и да създадат цивилизация. добре че си стерилен

И полЮтиците попиПай...

Мога и не само ще му кажа. А ако имам и хора да храня стой и гледай как ще наруша всички закони и наредби за добро отношение към животните. Гледам да незлоупотребявам, обаче. По- интересно е какви ферми за животни за кожи имаме при нашия климат? Твърде топло е.

а марулата не те ли е жал да я ядеш - и тя е жив организъм

Ми като коляме прасета на коледа не го гледам в очите щото съм зает с друго-слагам ракията да се грее.

А със свинските кожи какво е положението?

Значи кучета може а норки не може. Хехе. Култова фраза от известен филм.

АЗ СЪМ ВЕГАН, ЗАЩОТО СЪЗНАВАМ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНИЯТ ЖИВОТ, КОЙТО МИ ПРИНАДЛЕЖИ, Е МОЯТ СОБСТВЕН.

Нека не забравяме, че ако оставиш в яслите на бебето зайче и ябълка, бебето ще изяде ябълката и ще си играе със зайчето, а не обратното.

Ти изобщо виждал ли си бебе ама от по -близо за да забележиш ,че няма зъби .Ябълка сигурно си виждал щом ги ядеш така ,че знаеш че без зъби едвали ще можеш да я изядеш.Разбира ,че и аз съм против тази гадни места наречени ферми за кожи както и да се убиват диви животни за кеф и престиж ,че си от богоизбрана каста.Оправдавам само убийството от глад .Все пак да се използват кожите на евтаназирани кучета не е грях но не и да се убиват специално за кожите .

То па един живот, тури му маруля.

ЗАЩО НЕ ИМ КАЖАТ НА ТЕЗИ ОТКАЧАЛКИ ДА ДУХАТ СУПАТА!!!

Защото да питаш и да не знаеш.

убиването а животни за храна и дрехи е жестокост и е абсолютно безмислено.

И онождането на фригидни девици е напълно безмислено

Аман от мастурбанти като теб!

добави едно "З"....Ти явно си гладна, та изяждаш букви...По-вероятно е да си неграмотна... В Германия има забрана малки деца да се хранят с веганска храна...

Човек е на върха на хранителната верига и има пълното право да използва месото и кожите на животните. Всичко друго са вегански лигавщини!

Човека ползва и органи на себеподобни, а Вие за животните сте се загрижили.

Ами ако умираш от глад и си голичка и замръзваш?

Здравейте! Казвам се Шади и съм веган! Бих искала да ви припомня нещо: People eat meat and think they will become strong as an ox, forgetting that the ox eats grass.

Оди да пасеш

и още нещо много важно: Before you ask someone why they're vegan ask yourself why you aren't

ходи да се нашадиш в шадито, шади ;)

ако мислиш, че е нормално да си ограничаваш избора на храна заради изгъзици - добре. Но не ни убеждавай, че е нормално.

Я пиши на български бе. Да не си в Англия?

То само кожа е останала. А кожите от норки са най големия проблем на България.

викат ни,изправете на крака..ние викаме не!ще пълзим като плъхове.така и сега