Коментари - Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в конституцията | Днес.dir.bg

Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в конституцията

"Няма по-голямо побългаряване от ваденето на паспорт. Вписването на българите в конституцията е формализиране на факта, че става дума за два различни народа, коментира външният министър Буяр Османи

Обратно в новината

Коментари - Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в конституцията | Днес.dir.bg

Коментари

Господин Османи в рамките на този "македонски народ" какъв се явява?

Ами ако пишат че има българи то македонци няма да има много проста сметка и за това сърбите скачат два метра и отричат всичко българско

Не че се заяждам със тъпите чугунени глави македонците нека не ме разбират погрешно ама много искам да знам тази нация Македония и македонци от къде идват? Няма такова животно като македонец скъпи братя македонци! Все едно да кажеш на шопите в София че те не са българи и трябва да си направят шопландия! Македония е местност или македонец това не е държава следователно няма такъв народ! Аз по тая логика тъй като съм бургазлия значи аз не съм българин ами да вземем да направим Бургас държава? Във измислената Северна Македония живеят албанци българи и сърби и по малко други националности! Прочутия македонски език е диалектен български език със привнесени сръбски думи! Във България има места където говорят на много силен български диалект същото е и в Македония! Научете малко история скъпи братя и сестри от Македония ама не фалшива а истинска история! В Гърция има една местност македонска местност по тая логика излиза че вие които се наричате македонци по скоро трябва да сте гърци ама вие и това отричате е разберете се най накрая какви сте де! Македония е измислена държава същата както и Косово там има албанци и сърби ама отделиха тази местност и направиха държава и от албанци и македонци изведнъж станаха косовари всички :) На време българите подариха тази територия Македония и изоставиха българите там заради Русия и заради българското продажно комунистическо правителство което ни управляваше тогава! На времето комунистите лизаха задниците на руснаците! Не случайно казвам че руснаците са боклуци ама по големи боклуци са българските продажници! Същите са и сегашните русофили едни долни продажници! Другите продажници са тези които служат на америка и най вече на Байдън това са другата измет а най големите малоумници са тези които защитават нападението на Русия над Украйна която се защитава да не бъде превзета и обвиняват зеленски за какво ли не! Господа малкоумници обръщам се към вас че зеленски може да е всякакъв боклук и кво ли не но в момента защитава родината си от разграбване от Русия това че вие сте малкоумници и нямате грам мозък в главата си е ваш проблем отивайте и се лекувайте не обвинявайте Украйна и зеленски а обвинявайте лудия Путин! Ако Байдън е пулно куку то Путин е още по зле той е дал фира от всякъде а за Тръмп мога да кажа че той е един клоун и циркаджия който не знае на кой свят е! И така братя македонци кротнете се малко стига сте подскачали толкова като зайчета четете история ама не македонска история а независима експертна история доказала се история!!!!!!

очевидно десетилетия наред Сърбия (а може би и Русия) са им мили устите да казват, че вместо бълегари са македонци. Изглежда обаче при миенето са прекалили доста със сапуна - и до днес много се пенят.

Урааа, сега и в България мога да се наричам Македонец !

В Б-я винаги е било възможно, ти от небето ли падаш? Дедо ми е добруджанец, баба ми е от Охрид и двамата нямаха съмнение, че са българи. Важно е какъв смисъл влагаш. Македонци е било равно на българи в Османската империя. Всички комити на ВМОРО са етнически българи начело с Георги Делчев. Това са факти, отричани от днешното официално Скопие. Лъжат собствените си граждани и ги настройват срещу нас.

https://novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/nakrivo-nasadeno-nakrivo-izniknuva/

Албанците няма да ви чакат. Стават все повече, а вие все по-малко.

Смехурковци, Има натиск дори предателски прояви, но не от страна на Б-я а от страна на РСКорея, пардон на РСМакедония, която плаща щедро на корумпета, пардон на лобисти. Ако попитаме северокорейците и те ще кажат същото, че са друг народ и няма да искат да впишат южнокорейците. България иска само добри отношения и признаване на историческата истина, по отношение на земите, който сега наричаме северомакедонски. Да не ни крадат историята, те имат история, от 1991г., когато ние първи ги признахме (без условия, благородно), за държава. Надявахме се че кръвта вода не става и след демократизирането на страната ще заживеем братски в две държави. Външни сили сърби и руснаци правят обаче всичко възможно да ни разделят.

Съжалявам, че ще опонирам, но запознат ли си с корейската сага? Защото нещата там съвсем не са така, както ги описваш. Да не гововим и за анализа, че руснаци и сърби се бутат тук. Да, бутат се, но онзи начин, който си описал. Бутат се най-много САЩ и ЕС, и то за да "гали албанците" в Македония. Вучич в Сърбия е зает с Косово и то пак с албанците и ЕС. Мицковски-антибългарина е щедро "даруван" от атлантически нпо-та. А по-въпроса за Кореите...Предишния президент на Южна Корея Мун Дже Ин беше на път да въведе мир и да обедини двете Кореи. Беше убедил Ким да се кротне. Имаха срещи в планината Пекту-страхотна красота с вулканично езеро. Бил съм там и ти препоръчвам да отидеш. Естествено Щатите бяха против и свалиха Мун Дже Ин, уж не се правял с Ковид кризата. Назначиха си послушко (тип Плевнвлиев) от проамериканската партия. Проамериканец и проукраинец. От един месец в Ю. Корея гинат хора от свлачища и наводнения, а президентът и ботоксираната му жена си развяват гащите при Зеленски, а президентшата се скъсва да пазарува от френски бутици. Корейците са бесни!!!!

Аз мисля че македония и сърбия ще влезнат заедно в ЕС някога, но не сега..

След включването на българите, следва изпълнението на протоколите. Има много да се гърчите, българомразци.

Те не искат (управляващата класа) да влизат в ЕС, трябва да си глупак, за да не го разбереш, следейки политиката им. Някой трябва да ги попита директно искат или не искат в ЕС, защото влизането е съпроводено с демократизиране и изпълнение на условията по глави, така както е било с всички други страни.

Не си познал, Османи. Като приемете, че има българи в Македония, ще трябва да уважавате историческите ви данни за съществуването на българи.Така че от 100 000 паспорта, ще се окаже че имате поне 1 милион потомци на българи. Приемете ли българите в конституцията, няма да може селските фашисти на Минковски да си развява коня. Защото ще е все едно белгийците да преследват немското малцинство в Бе тия. Няма как да стане.

Идва времето да се отсее зърното от плявата.

:)))Те как ще запишат в конституцията си българската националност,като основополагаща на македонската ли:))))

Тия Селски Тарикати от Северна Македония отново прецакаха и излъгаха България - договорката беше Българите да бъдат включени в Конституцията им като ДЪРЖАВОТВОРЕН Народ, което както се вижда няма да стане. България трябва незабавно да изиска по дипломатически път включването на КЛЮЧОВАТА Дума в текста на Конституцията им. В допълнение България трябва да изиска и смяна на името на тази измислена държава от Северна Македония на Западна Македония. Защото Когато държавата им се гледа от към София тя е РЗМ(Р.Западна Македония). А за Гръцко ползване името им е РСМ (Р.Северна Македония).

Османи е много як политик. ма една птичка пролет не прави. ако тоя шиптар имаше свободата да решава, заедно, да речем с Габриел, проблемите ще са загърбени за две седмици. ама останалите картофи из коридорите на властта в Скопие са много тъпи парчета. у нас също много тъпи парчета има

Свободни Мизия, Тракия и Македония.

Кво ви пука за теэи измекяри,сърбите казват за тях,че са от гъз раждани.

A ti si roden od 2 cerveni, blgarumakedonec

откога не можеш да си пишеш на майчината си кирилица от татковината си, бре?!

крайно време е да спре да пише на диалект, а да ползва нормален български

"За първи път в конституцията ще имаме македонския народ като мнозинство и част от българския народ като малцинство" Добре, че имате конституция, в която тепърва да пише, като "мнозинство" какви сте. Иначе никой намаше да се сети! Сега обаче трябва да впишете и определелие на думичката "МНОЗИНСТВО"!

"Министърът каза още, че би било много по-честно опозицията ясно да изрази мнението си - дали е за или против ЕС и каква алтернатива предлага." Моята идея е: опзициятаята им да се обяви ЗА алтернатива ПРОТИВ ЕС

нали ти казах да пишеш на кирилица, да не си кривиш душицата...

Другото име на македонците е българи, а другото име на българите е македонци Екватора е мислена линия, която дели земята на северна и южна България или Македония, на кой как му харесва.

За еуропската уния и свирки ще правите, сега е момента

Bugrskiot film nema da se emituva

защото македонският филм ще е ОРИГИНАЛНО МНОГО ПО-ЗРЕЛИЩЕН

Дека ти е кирилицата?

Вашиот е между бугарски и српски, тоест никаков

ДПМНЕ ще гласува против. Така се надява да спечели предстоящите избори. Щели да репреговарят всичко, от договора с БГ до рамката предложена им от ЕС. Западните Балкани така и така щели да се приемат в пакет, другите щели да ги чакат. Мисля че си правят сметката без кръчмаря. Сами си слагат вето, ние излизаме бели и пушисти.

Kalin

Не знаех че трябва да се делим по наречия в конституцията на шопи тракийци добруджанци македонци.......а все сме си българи.За съжаление едните и държава им направихме.

Какво значи "българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ"? Там живеят от векове три етноси, БЪЛГАРИ, АЛБАНЦИ И ЦИГАНИ !

за да не се пишат българи,, ще вземат да се изкарат цигани

A vo Blgarija ziveat Makedonci, Sofia e najgolemiot makedonski grad

Nemame nie podanicki gen kako vas blgarite, ednas sluga, sekogas sluga

Ти си срам за градът Охрид, откъдето само в Първата световна война има 5 български генерали.

А Скопие най-големиот бугарски

Доди в София и кажи , че е македонски град....Тури се на компютора кирилица...ти даже не си Македонец, май си от Сръбско

а РЕСТОРАНТНАТА им комисия след две ракии взела решението. Предполагам, следващото им решение ще бъде да забранят алкохола в заведенията си

PEYTSCH

Нас ни е имако хиляди години като нация, като народ и като държава...Вас от 1944 като частица от Тито и от 1991 по наша воля.

Ние сами се прецакахме когато подписахме френското споразумение …

Копитата от Азия рано или късно ще разберат, че МАКЕДОНИЯ Е НА МАКЕДОНЦИТЕ, не на мръшляци и бълхари !!!

Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. България

Kopito i konjska opaska zastitni znaci, a tie sirotite mislat deka se Mercedes

Отрязаха 100 годишно дърво в Македония! – Защо? – Имало български корени…

сте най-големия политически виц на века (е, то още няма и век, откакто ви направиха "самостоятелна" държава, но хайде от мен да мине). Толкова ли не разбирате, че у нас никой не ви мрази! Просто ставате за смях с вашите политически възгледи, ето това е, БРАТЯ!

Най-смешното е,че те до ден днеш си мислят, че в Пиринско живее различен етнос от българския, който ние потискаме и мъчим...Не е истина,колко слепи са за фактите...

Не е добро решение. Текстът е ,че в македония има македонци, и изброяване на други народи-вклч и българи. Излиза,че македонците са нещо различно от българите, което е абсурд.

Абсурд сте вие бугарето сами по себе си ама немате ни мозок да го разберете !!!

Брей, ама много добре се справяш с чужд за теб език. Я сега кажи "Аз съм Българе" - цялото стихотворение.

Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. България

Аз това го разправям откакто го запелтечиха това разни полютици, какви изисквания били имали към СРМ да били защитавали българските интереси. Тогава ясно попитах - каква е тая защита на българските интереси е ние да изискаме да се признае българско малцинство?!? Това не дава ли ясен сигнал, че ние признаваме, че основното население там не е българско?!? Но, ...

Както напомнят тук други коментатори, основното население е албанци и цигани, но има и много българи :) Хубаво е да се признае това в конституцията.

Коментари - Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в конституцията | Днес.dir.bg

Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в конституцията

"Няма по-голямо побългаряване от ваденето на паспорт. Вписването на българите в конституцията е формализиране на факта, че става дума за два различни народа, коментира външният министър Буяр Османи

Обратно в новината

Коментари - Ресорната парламентарна комисия в РСМ прие българите да бъдат вписани в конституцията | Днес.dir.bg

Коментари

Господин Османи в рамките на този "македонски народ" какъв се явява?

Ами ако пишат че има българи то македонци няма да има много проста сметка и за това сърбите скачат два метра и отричат всичко българско

Не че се заяждам със тъпите чугунени глави македонците нека не ме разбират погрешно ама много искам да знам тази нация Македония и македонци от къде идват? Няма такова животно като македонец скъпи братя македонци! Все едно да кажеш на шопите в София че те не са българи и трябва да си направят шопландия! Македония е местност или македонец това не е държава следователно няма такъв народ! Аз по тая логика тъй като съм бургазлия значи аз не съм българин ами да вземем да направим Бургас държава? Във измислената Северна Македония живеят албанци българи и сърби и по малко други националности! Прочутия македонски език е диалектен български език със привнесени сръбски думи! Във България има места където говорят на много силен български диалект същото е и в Македония! Научете малко история скъпи братя и сестри от Македония ама не фалшива а истинска история! В Гърция има една местност македонска местност по тая логика излиза че вие които се наричате македонци по скоро трябва да сте гърци ама вие и това отричате е разберете се най накрая какви сте де! Македония е измислена държава същата както и Косово там има албанци и сърби ама отделиха тази местност и направиха държава и от албанци и македонци изведнъж станаха косовари всички :) На време българите подариха тази територия Македония и изоставиха българите там заради Русия и заради българското продажно комунистическо правителство което ни управляваше тогава! На времето комунистите лизаха задниците на руснаците! Не случайно казвам че руснаците са боклуци ама по големи боклуци са българските продажници! Същите са и сегашните русофили едни долни продажници! Другите продажници са тези които служат на америка и най вече на Байдън това са другата измет а най големите малоумници са тези които защитават нападението на Русия над Украйна която се защитава да не бъде превзета и обвиняват зеленски за какво ли не! Господа малкоумници обръщам се към вас че зеленски може да е всякакъв боклук и кво ли не но в момента защитава родината си от разграбване от Русия това че вие сте малкоумници и нямате грам мозък в главата си е ваш проблем отивайте и се лекувайте не обвинявайте Украйна и зеленски а обвинявайте лудия Путин! Ако Байдън е пулно куку то Путин е още по зле той е дал фира от всякъде а за Тръмп мога да кажа че той е един клоун и циркаджия който не знае на кой свят е! И така братя македонци кротнете се малко стига сте подскачали толкова като зайчета четете история ама не македонска история а независима експертна история доказала се история!!!!!!

очевидно десетилетия наред Сърбия (а може би и Русия) са им мили устите да казват, че вместо бълегари са македонци. Изглежда обаче при миенето са прекалили доста със сапуна - и до днес много се пенят.

Урааа, сега и в България мога да се наричам Македонец !

В Б-я винаги е било възможно, ти от небето ли падаш? Дедо ми е добруджанец, баба ми е от Охрид и двамата нямаха съмнение, че са българи. Важно е какъв смисъл влагаш. Македонци е било равно на българи в Османската империя. Всички комити на ВМОРО са етнически българи начело с Георги Делчев. Това са факти, отричани от днешното официално Скопие. Лъжат собствените си граждани и ги настройват срещу нас.

https://novamakedonija.com.mk/makedonija/politika/nakrivo-nasadeno-nakrivo-izniknuva/

Албанците няма да ви чакат. Стават все повече, а вие все по-малко.

Смехурковци, Има натиск дори предателски прояви, но не от страна на Б-я а от страна на РСКорея, пардон на РСМакедония, която плаща щедро на корумпета, пардон на лобисти. Ако попитаме северокорейците и те ще кажат същото, че са друг народ и няма да искат да впишат южнокорейците. България иска само добри отношения и признаване на историческата истина, по отношение на земите, който сега наричаме северомакедонски. Да не ни крадат историята, те имат история, от 1991г., когато ние първи ги признахме (без условия, благородно), за държава. Надявахме се че кръвта вода не става и след демократизирането на страната ще заживеем братски в две държави. Външни сили сърби и руснаци правят обаче всичко възможно да ни разделят.

Съжалявам, че ще опонирам, но запознат ли си с корейската сага? Защото нещата там съвсем не са така, както ги описваш. Да не гововим и за анализа, че руснаци и сърби се бутат тук. Да, бутат се, но онзи начин, който си описал. Бутат се най-много САЩ и ЕС, и то за да "гали албанците" в Македония. Вучич в Сърбия е зает с Косово и то пак с албанците и ЕС. Мицковски-антибългарина е щедро "даруван" от атлантически нпо-та. А по-въпроса за Кореите...Предишния президент на Южна Корея Мун Дже Ин беше на път да въведе мир и да обедини двете Кореи. Беше убедил Ким да се кротне. Имаха срещи в планината Пекту-страхотна красота с вулканично езеро. Бил съм там и ти препоръчвам да отидеш. Естествено Щатите бяха против и свалиха Мун Дже Ин, уж не се правял с Ковид кризата. Назначиха си послушко (тип Плевнвлиев) от проамериканската партия. Проамериканец и проукраинец. От един месец в Ю. Корея гинат хора от свлачища и наводнения, а президентът и ботоксираната му жена си развяват гащите при Зеленски, а президентшата се скъсва да пазарува от френски бутици. Корейците са бесни!!!!

Аз мисля че македония и сърбия ще влезнат заедно в ЕС някога, но не сега..

След включването на българите, следва изпълнението на протоколите. Има много да се гърчите, българомразци.

Те не искат (управляващата класа) да влизат в ЕС, трябва да си глупак, за да не го разбереш, следейки политиката им. Някой трябва да ги попита директно искат или не искат в ЕС, защото влизането е съпроводено с демократизиране и изпълнение на условията по глави, така както е било с всички други страни.

Не си познал, Османи. Като приемете, че има българи в Македония, ще трябва да уважавате историческите ви данни за съществуването на българи.Така че от 100 000 паспорта, ще се окаже че имате поне 1 милион потомци на българи. Приемете ли българите в конституцията, няма да може селските фашисти на Минковски да си развява коня. Защото ще е все едно белгийците да преследват немското малцинство в Бе тия. Няма как да стане.

Идва времето да се отсее зърното от плявата.

:)))Те как ще запишат в конституцията си българската националност,като основополагаща на македонската ли:))))

Тия Селски Тарикати от Северна Македония отново прецакаха и излъгаха България - договорката беше Българите да бъдат включени в Конституцията им като ДЪРЖАВОТВОРЕН Народ, което както се вижда няма да стане. България трябва незабавно да изиска по дипломатически път включването на КЛЮЧОВАТА Дума в текста на Конституцията им. В допълнение България трябва да изиска и смяна на името на тази измислена държава от Северна Македония на Западна Македония. Защото Когато държавата им се гледа от към София тя е РЗМ(Р.Западна Македония). А за Гръцко ползване името им е РСМ (Р.Северна Македония).

Османи е много як политик. ма една птичка пролет не прави. ако тоя шиптар имаше свободата да решава, заедно, да речем с Габриел, проблемите ще са загърбени за две седмици. ама останалите картофи из коридорите на властта в Скопие са много тъпи парчета. у нас също много тъпи парчета има

Свободни Мизия, Тракия и Македония.

Кво ви пука за теэи измекяри,сърбите казват за тях,че са от гъз раждани.

A ti si roden od 2 cerveni, blgarumakedonec

откога не можеш да си пишеш на майчината си кирилица от татковината си, бре?!

крайно време е да спре да пише на диалект, а да ползва нормален български

"За първи път в конституцията ще имаме македонския народ като мнозинство и част от българския народ като малцинство" Добре, че имате конституция, в която тепърва да пише, като "мнозинство" какви сте. Иначе никой намаше да се сети! Сега обаче трябва да впишете и определелие на думичката "МНОЗИНСТВО"!

"Министърът каза още, че би било много по-честно опозицията ясно да изрази мнението си - дали е за или против ЕС и каква алтернатива предлага." Моята идея е: опзициятаята им да се обяви ЗА алтернатива ПРОТИВ ЕС

нали ти казах да пишеш на кирилица, да не си кривиш душицата...

Другото име на македонците е българи, а другото име на българите е македонци Екватора е мислена линия, която дели земята на северна и южна България или Македония, на кой как му харесва.

За еуропската уния и свирки ще правите, сега е момента

Bugrskiot film nema da se emituva

защото македонският филм ще е ОРИГИНАЛНО МНОГО ПО-ЗРЕЛИЩЕН

Дека ти е кирилицата?

Вашиот е между бугарски и српски, тоест никаков

ДПМНЕ ще гласува против. Така се надява да спечели предстоящите избори. Щели да репреговарят всичко, от договора с БГ до рамката предложена им от ЕС. Западните Балкани така и така щели да се приемат в пакет, другите щели да ги чакат. Мисля че си правят сметката без кръчмаря. Сами си слагат вето, ние излизаме бели и пушисти.

Kalin

Не знаех че трябва да се делим по наречия в конституцията на шопи тракийци добруджанци македонци.......а все сме си българи.За съжаление едните и държава им направихме.

Какво значи "българите да бъдат вписани в конституцията на РСМ"? Там живеят от векове три етноси, БЪЛГАРИ, АЛБАНЦИ И ЦИГАНИ !

за да не се пишат българи,, ще вземат да се изкарат цигани

A vo Blgarija ziveat Makedonci, Sofia e najgolemiot makedonski grad

Nemame nie podanicki gen kako vas blgarite, ednas sluga, sekogas sluga

Ти си срам за градът Охрид, откъдето само в Първата световна война има 5 български генерали.

А Скопие най-големиот бугарски

Доди в София и кажи , че е македонски град....Тури се на компютора кирилица...ти даже не си Македонец, май си от Сръбско

а РЕСТОРАНТНАТА им комисия след две ракии взела решението. Предполагам, следващото им решение ще бъде да забранят алкохола в заведенията си

PEYTSCH

Нас ни е имако хиляди години като нация, като народ и като държава...Вас от 1944 като частица от Тито и от 1991 по наша воля.

Ние сами се прецакахме когато подписахме френското споразумение …

Копитата от Азия рано или късно ще разберат, че МАКЕДОНИЯ Е НА МАКЕДОНЦИТЕ, не на мръшляци и бълхари !!!

Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. България

Kopito i konjska opaska zastitni znaci, a tie sirotite mislat deka se Mercedes

Отрязаха 100 годишно дърво в Македония! – Защо? – Имало български корени…

сте най-големия политически виц на века (е, то още няма и век, откакто ви направиха "самостоятелна" държава, но хайде от мен да мине). Толкова ли не разбирате, че у нас никой не ви мрази! Просто ставате за смях с вашите политически възгледи, ето това е, БРАТЯ!

Най-смешното е,че те до ден днеш си мислят, че в Пиринско живее различен етнос от българския, който ние потискаме и мъчим...Не е истина,колко слепи са за фактите...

Не е добро решение. Текстът е ,че в македония има македонци, и изброяване на други народи-вклч и българи. Излиза,че македонците са нещо различно от българите, което е абсурд.

Абсурд сте вие бугарето сами по себе си ама немате ни мозок да го разберете !!!

Брей, ама много добре се справяш с чужд за теб език. Я сега кажи "Аз съм Българе" - цялото стихотворение.

Горда Стара планина, до ней Дунава синей, слънце Тракия огрява, над Пирина пламеней. България

Аз това го разправям откакто го запелтечиха това разни полютици, какви изисквания били имали към СРМ да били защитавали българските интереси. Тогава ясно попитах - каква е тая защита на българските интереси е ние да изискаме да се признае българско малцинство?!? Това не дава ли ясен сигнал, че ние признаваме, че основното население там не е българско?!? Но, ...

Както напомнят тук други коментатори, основното население е албанци и цигани, но има и много българи :) Хубаво е да се признае това в конституцията.