17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който е писал тази статия, яко е срал! Интереса клати феса! И Путин си гледа интересите на русия и на руския народ! Няма да праща я да мрат руските войници за интересите на сорсоидите арменци като пашинян! Тая отрепка дето затвори руските училища, спря руските канали, горя флага на Русия и си каза направо че Армения е с Запада и НАТО ще я защитава след като стане член и на евросъюза...Еми добре ве путьо Пашинян! Тогава какво искаш Русия да те защитава! Да те защитават твойте соросоята от ПУТО-НАТО и великата кравария! Ама не биде! Получи кукиш, и добре че беше Путин да спре калането което щяха ви спретнат азерите с помоща на туркестанците! Факти!

Ей тъпак , Русия кляка пред Турция за пореден път. Нито са в Европа нито са стойностен член на НАТО арменците. Ако БГ не беше в ЕС твоите руснаци щяха ли да ни защитят ? Май не... С техника от 50те години не се прави война. Един ф16 сваля най новият руски самолет. Радвайте се че все още не сте турска република , само русофили и американофили останаха нито един българофил...

Армения предпочиташе да живее в илюзията за своите възможности. Уви, и ние го правим. Исихастично си гледаме в пъпа, като по време на османското нашествие.

Арменците са си като евреите, се те са прави и се някой друг им е крив и им е длъжен... След войната пред 90те години, няма азерска окупация а точно обратното, армения окупира 7 района дето са азерски и не влизат в нагорни карабах... И тва дето през 2015 година там има 99% арменци, нормално, през 90те години от там са изгонени всички азери... За да сме обективни, требе да земем примерно данните от 1985 година, преди да започнат чистките... Нагорни Карабах си е арменски, както Крим си е руски, обаче не сичко е на страната на арменците в тоя случай... И най важното е че правдата си е на страната на силния много често, а силния днес са азерите, които си взеха обратно 7те окупирани района а некадърника Пашинян им подари и част от Карабах.. Е те така някакси стоят нещата...

ПРИМИРИТЕО ГО УРЕДИ ПУТЛЕР. ТОЙ ГО ЗАБИ НА АРМЕНЦИТЕ. КАКВО ПАК ЕВРОПА ИМ Е ВИНОВНА НА ТИЯ? ХЕМ ПЛЮЯТ ПО ЕС, ХЕМ ПОСЛЕ ТЪРСЯТ ЕВРОПА ДА ГИ СПАСЯВА. ТАКА НЕ СТАВА!

квото и да крякаш, държава от НАТО започна военни действия.

Твърдението, че Москва е предала интересите на Армения, показва абсолютно непознаване на ситуацията в района. А и какво да направи Путин, когато Пашинян в телефонен разговор му обяснява, че няма нито достатъчно армия, нито достатъчно оръжия, за да отбранява Нагорни Карабахи да воюва срещу обединените сили на азери, турци и сирийски наемници-ислямисти. Украинският експерт по международна политика Иля Куса казва по повод действията в Нагорни Карабах следното: "По един начин изглежда, когато Азербайджан воюва с Армения, позовавайки се на резолюцията на ООН за териториалната цялост на страната, и съвсем по друг, когато трета страна се намесва в конфликта - това вече може да бъде съмнително от гледна точка на международното право". Да не говорим пък, че Израел също се намеси негласно,доставяйки дронове и оръжие на Азербайджан. Армения дори извика посланика си в Израел за консултации във връзка с тези доставки. Самият Пашинян заявява, че е взел решение след "задълбочен анализ на военната обстановка и оценката на хората, които най-добре я познават. и допълва, че решението му се основава на убеждението, че това е възможно най-доброто в така сформиралата се ситуация.

Statum_Securitatis

Тъй или иначе, в резултат на 44-дневната война арменците изгубиха почти 3/4 (а по-точно - над 72%) от контролираните територии от 1994 г. насам, и реално се върнаха в изходното положение непосредствено при разпадането на СССР .. в името на какво бяха изгубените десетки хиляди животи от двете страни през последните три десетилетия?!.

Какво зяете срещу Русия? Това е агресия от страна на държава в Алианса...

Исторически не са Русия и СССР виновниците за неуспеха на арменската национална кауза: турско-азербайджанските войски още в периода от началото на м.февруари до края на м.октомври 1918 г. последователно завладяват цялата обширна територия от Ван и Трабзон в Анадола чак до Баку и Дербент на каспийското крайбрежие, далеч преди Московския договор м/у болшевишкото и кемалисткото правителства от 16 март 1921 г. По-интересно от арменска гледна точка би трябвало да е поведението на останалите страни-победителки от Антантата - съгл. условията на Севрския мирен договор от 10 авг. 1920 г. и териториалния арбитраж от 22 ное. с.г. към него Османска Турция би следвало да преотстъпи на новообразуваната арменска държава 103,600 кв. км. "етнико-исторически принадлежащи й" малоазийски територии .. докато в последващия Лозански мирен договор м/у същите страни и новата турска република от 24 юли 1923 г. нищо подобно не е предвидено - североизточните граници на Турция с кавказките републики се установяват в рамките на съществуващото и до днес статукво. Единственият влиятелен западен политик по онова време, който е проявявал истинска загриженост спрямо арменския национален въпрос, е тогавашният (до 1921 г.) американски президент У. Уилсън.

Ах горките арменци. В България те колят и бесят! Булбанк е тяхна. Раздава по 200 000 лева месечни заплати. Телевизиите пълни с арменци. Държавните фирми - също!

за които говориш сатолко арменци колкото бойко борисов боклука е българин

По повод поста "Хан Крум за благодарността по арменски": Много си зле с историята, щом твърдиш, че Нагорни Карабах е исконно азерска територия. Там и помен няма от азери. Още от IV в. пр. Хр. тези земи са част от Кралство Армения. После районът е последователно част от Римската империя, владение на Сасанидите, Арабския халифат, Персия, Руската империя. В съветско време е разделен между Армения и Азербайджан (Сталин подарява на Азербайджан Нагорни Карабах, въпреки основателните претенции на Армения - населението му е почти изцяло арменско (94 %). Точно така, както с лека ръка Елцин подари Крим на Украйна и създаде предпоставки за конфликта днес. Докато са части от СССР, на това не се обръща особено внимание - вътрешните граници са само формални. След разпада на СССР обаче Нагорни Карабах обявява независимост, което пък предизвиква първата война с Азербайджан, първата азерска окупация и първата хуманитарна криза в района. Тогава с намесата на Съвета за сигурност и на Франция, Русия и САЩ военният конфликт е прекратен. Разбира се, той има доста по-обстойна предистория, но не е тук мястото на проследяването ѝ. И, както се вижда, никога не престава да тлее. Преди началото на войната от септември 2020 г. населението на Нагорни Карабах е около 99% арменци и общо под 1 % азери, руснаци, украйинци, грузинци и др. (данните са от 2015 г.), Така че това са азерски територии само де юре. Затова Азербайджан се страхува, че в един момент районът ще се присъедени към Армения и се стреми чрез война, окупация и промяна на етническия състав на населението да го задържи. И не е вярно, че Нагорни Карабах е беден регион. Да, няма нефт, но е богат на злато и мед, полиметални руди, литографски камък, исландски шпат, мрамор, графит, азбест; климатът позволява интензивен туризъм, отглеждане на лозя и винопроизводство. Пък що се отнася до арменците, вземи да прочетеш творческата история на Яворовото "Арменци" - може би ще научиш нещо за геноцида на Турция срещу арменския народ и ще ти светна защо в тази война срещу Нагорни Карабах азерите и турците са заедно.

Е даде ама не е точно така... След войната пред 90те години, няма азерска окупация а точно обратното, армения окупира 7 района дето са азерски и не влизат в нагорни карабах... И тва дето през 2015 година там има 99% арменци, нормално, през 90те години от там са изгонени всички азери... За да сме обективни, требе да земем примерно данните от 1985 година, преди да започнат чистките....

Карабах е международно призната част от Азербайджан. Какви пет лева? Арменците да не се правят на вода ненапита. Забравиха през 90 те като изгониха по същият начин азерите. Затова на тях се гледаше като нашественици, за това никой не плаче за тях. Имаха 30 години да се разберат. Те са в чужд дом и като ги гонят, се чудят защо никой не ги подкрепя? Много Нагли? Повечето са се заселили там след 90те години.

Винаги се повтаря. Когато България пада под турско робство, Европа прави един напън за освобождаване / не на българите / на христяните / чрез Владислав Варненчек / и после е покосена от чумата. И забравя за поробените христяни. Сега Европа отново е покосена от епидемия и е на път да забрави за едни христяни отново. Май вярно е че всяко зло идва от изток. Чумата, Корона вирус, Комунизма и китайските гуменки.

(комунизмът идва от запад.... ама отива на изток)

сега вече се е върнал. иначе си прав.

ogiair

Първо никакви арменски войски не са се сражавали в Карабах. Само местните военни и доброволци. Второ Армения не е признала Карабах за самостоятелна държава и не го е признала за част от Армения. А т.н. ЕС и САЩ не им дреме за арменците, защото там няма какво да откраднат--няма нефт, газ, злато и т. Н., т.е. Армения не е интересна! Виж Азейберджан е интересен не само за Турция, но и основно за ментора Великобритания, защото има и нефт и газ, а оказва се и златни залежи!

А нещо за анексирането на територии от Израел и за геноцида срещу Палестина, кога? Двоен аршин - и арменците изгониха азерите, като си взеха нагорни Карабах и сега азерите си го връщат. На големите не им се занимава. Там газа е в Баку, а арменците имат ... коняк! Съжалявам, но никой няма да си мръдне пръста, както е в момента в Еритреля или Либия. Последната беше унищожена и с наше съдействие. Лошо е, но е така. От това ще пострадат малките държави и тези, които не са военно и технически подготвени. Съвсем друго е странното - пред нас се разиграва разпадането на световния ред. Колко време нямаше анексии на територии? Освен Израел никой друг не си позволяваше подобно нещо. А евреите имаха право на това след втората световна война, заради изключителната и симбиоза отначало с СССР и в последствие със САЩ. Никой друг не си позволяваше официално подобно нещо. САЩ заложиха бомбата с Косово, Русия си го върнаха с Крим, а реално така или иначе нагорни Карабах си е територия на Азербайджан но се срещат, събират се, удрят 2-3 подписа и въпроса е решен. Това вещае само едно за напред - турболентност. На САЩ явно не им се занимава вече, войната не е толкова изгоден бизнес. ЕС за момента стои добре икономически, но военно сме гола вода. Нашите трябваше да вземат повече оръжие от ЕС и да правим заводи и тук. САЩ се интересуват само от профита.

Господ няма да ни прости за предателството ни към Армения !!!

Тъй тя от два стола - на земята...евроценностите нещо не работят

статията е откровено сълзлива, пропагандна лъжа. Руанда? Алжир?

до фалшив Осман Нормално Европа и САЩ да подкрепят Турция в нашествието й в Нагорни Карабах и пет пари да не дават за Армения, Грузия и тн християнски държави. Интересът клати феса - както казват в Пакистан. Подстрекател а що не пишеш за геноцида на азерите 90те години с уйгурите ли се сьпоставяте

Кеморкян, Хампарцумян, Халваджиян, Хекимян, Бабикян, Лайнян и пр. - все славни арменски дрисни. Само като чуя имената на тези осрани арменски мекерета и като виждам какви гнусотии правят във страната която приюти техния етнос когато имаха най голяма нужда веднага давам правото на азерите да си отвоюват окупираните от Армения със помоща на Русия територии. Още повече, че доставките към България на азерски газ и тъй мечтаната от нас диверсификация за да се откопчим от "мечешката прегръдка" на Русия вече ще са гарантирани. От тази война за отвоюване на исконните азерски територии ние само печелим. Какво ревете на чужди гробища. Турция и Азербайджан ни направиха страхотна услука. Чест и слава на тях.

Е колко пъти ще го постниш това??? Ебахти и трола алчен! На всяка статия го пишеш, за стотинки си готов и майка си да продадеш, мишко!

ogiair

По-добре си сменете ника и не мърсете с дебилщините си името на един от най-великите български царе (канове)!

Тъжна е историята на арменците и ние най-добре трябва да можем да ги разберем, ако помним историята си. Политиката винаги се води от интереса и от нищо друго. Ние трябва да сме вечно благодарни на Джанюариъс Макгахан, защото без неговото дело и за нашето тегло светът щеше да остане глух, както днес за арменското... Ние поне трябва да ги подкрепяме.

ogiair

Ко, ко речи? Може и да има някаква заслуга, но освобождението ни дойде на щиковете на войниците на Руската империя и Александър III. Учи историята си!

Така е, но без публичността на Макгахан, Русия нямаше да обяви война на Турция, колкото и да иска, защото западните велики сили щяха да я смажат (отново). Всъщност самият Макгахан има много силни връзки с Русия.... Та понеже си доста избирателно запознат, Макгахан дава гласност на българския проблем сред западната общественост, която вижда и започва да подкрепя страдащия български народ, което възпрепядства Англия да обяви война на Русия в защита на Турция.

по принцип си прав, но си се олял. Дори само в Докторската градина има повече имена, от колкото единия магкгахан, който ние си го почитаме и без твоето нахално оливане. Не, няма да забравим Русия - и лошото, и многократно повече доброто. Време е да спрем да сме лошият син за държавата, която ни е измъкнала от муслиманството.

Ужасен ужас! Азерите са взели от арменците Карабах! И двете бутилки коняк, кръстени на азерската област!

Арменските навлеци с добро няма да си тръгнат, а ще направят тук нов Карабах и 30 години ще трябва да борим да си отвоюваме нашата земя от дашнакските терористи!

Репортаж от КАРАБАХ ... арменският ресторант в Париж, където срещу една порция кешкек и един тек , неква френска журналистутка бълва дашнакска пропаганда. На никой в европа не му дреме за армения, още повече щом самите арменци стоят по париж и прочието европейски градове вместо да хванат първият полет до Ереван. За два месеца всички арменци от франция можеха пеша да стигнат до Карабах, а не .. Що тъй?

аз лично не различавам арменците от арменките - еднакво мустакати и еднакво обичащи шнур отзад, в Карабаха тъй да се каже.

Интересно пък как аз лесно различавам прости хора като теб.

краставите магарете отдалеч се подушват, верно понякога се объркват от дашнаците )))

Ти май шнура така и не го вадиш!

Гледам и не вярвам на ушите! Каква мъка! Ида ми да ревна за братския арменски народ ... и само сълзите ми пречат да видя колко от нашите Халваджяни, Казасяни, Бабикяни или техните френските събратя отидоха да си леят кръвта в карабах, а не си останаха да си пият коняк в София и Париж, когато ние - неарменците според тях трябва да оставим своите страни и да отидем и умрем за тяхната! Който не му е мила България и иска да умре за Армения да постави плюс и да си купи билет за Карабах!

Nedei smesva neshtata, glupak! Babikijni i Halvadjiani nijamat nishto obshto v sluchaija. Ili vikash, prosto napunalo te e otvutre i ei taka, trijabva da se oblekchish, a? Ot chista zlobichka i dushevna mizerija ... Puk smisul, logika, moral ... koi ti gleda!

Слугата на САЩ - Турция - на нейна територия е разположена най-голямата военна база на САЩ. САЩ десетилетия наред наливат милиарди долари във верния си служител - Турция. Азербайджан пък ще доставя газ за Европа и е про-американски настроена. Нормално Европа и САЩ да подкрепят Турция в нашествието й в Нагорни Карабах и пет пари да не дават за Армения, Грузия и тн християнски държави. Интересът клати феса - както казват в Пакистан.

Не само от Европа, но и изоставени от САЩ и НАТО. Един християнски народ, оставен на османските, жадни за кръв сиви вълци. Но нищо не е вечно, всичко се връща!

вземи да прочетеш нещо по история на християнството и ще видиш, че арменците не са християни, а миафизити - лъже-християни осъдени от всички Вселенски събори!

Ти вземи малко да прочетеш, когато Арменците са се кръстели, България не е съществувала, а тя е много стара държава! България приема християнството 500г по-късно! Не търсете под вола теле, те и католиците казват че са по големи християни от нас!

Като гледам коментарите, под всяка статия половина Кърджали и платени от Азерското посолство тролове ръсят пълни глупости. Знаещите историята, образованите хора не се поддават на вашите глупости. Както и Ердоган, явно и вие разчитате на необразованата маса, която за съжаление става с всеки ден по-голяма.

е как да не става необразованата маса по-голяма ката ден, като Халваджяни-Бозаджяни-касазяни и прочие Лайняни са окупирали културното пространство на България и всеки ден опроставчат и развратямат българският род?

Така е, не са цивилни индивиди като Азис, Галена, Божинов. Само някакви смотани ЕВропейкси и Световни шампиони по борба и тежка атлетика прославили България, шефа на БНБ Хамбарцумян, все неуки, ненужни на България хора. Защото ти безработен Ентелект не си на власт да оправиш нещата.

ти да не си азерско-турски агент че да ги хвралиш армецните какви са лихвари и грабители - банкери? кога точно хамбурцанапанаян стана шеф на БНБ, а не на Бурканбанк?

ами половината кърджали да се откаже от българското и ЕС гражданство и да ходи да пролива кръвта си за Ердоган и Алиев, в Сирия и Армения!!

_stankow

Обърнаха ли се срещу Русия ? Да. Викаха ли - "махайте се" ? Да. Ето го резултатът. Същото ще стане и с България. Западът няма пръста си да си мръдне за нас да ни защити от Турция. Русия - зависи как ще се отнасяме с нея. Така, както днес - хули, медийна кампания, осквренени паметници - даже и телефона няма да ни вдигне !

айде бе, трол. много баклава си ял в турското посолство май, халюцинации имаш, трол

не,защо трябва да се яде баклава. Достатъчно е да гледаме новините от Армения. И без баклава всичко е ясно.

като цяло намирам изказването ти за вярно, само че с това: "Русия - зависи как ще се отнасяме с нея" искаш да кажеш "Русия - зависи как ще ѝ се продадем..." В политиката братство и приятелство са само допълнителни характеристики за политическа употреба... когато си струва!

абе друго си е за без пари....

Добър опит арменци, но никой няма да ходи да мре за вашата Велика Армения! Ние си имаме наши страни и ни е грижа за тях. Вас като не вие и се плъзнали по цял святк, това си е ваш проблем и недейти ни плаче! Все ние тая за Карабах и Ереван, ако же Алиев и Ердоган да ги изравнят със земята!

Това един Българин си го писал, да не заподозреят, че си Турчин ли ?

тоя е от 'турците', които се сещат че са турци само на избори и като да се лапа от попарата. иначе са български граждани, членове на ЕС.

Арменците са с по-тежка история от нас. Лошото е че и бъдещето не е много ясно какво при положение че нямат съюзници. САЩ уж бяха с Пашинян, но нищо не направиха. Русия се заяжда защото Армения се обърна към САЩ, а и за да не загуби поддръжниците си в другите "стан-ове" (които са безвъзвратно загубени така или иначе за Русия. ЕС ... че ЕС няма армия :) само Франция ама то и тя единствена се обади. Франция беше единствената, която подкрепи Гърция в конфилктите с Турция в последно време. За всички трябва да стане ясно, че Турция трябва да бъде смазана икономически, а Ердоган да бъде разкаран от там. Този тип освен войни и проблеми друго не прави. Ако не се случи това и Германия не може да го спре ако не започне да отделя по 2% от БВП за отбрана. ЕС трябва да реши Германия (ЕС) или Турция?

Много е тежка съдбата на арменците, особено ако слушаш тяхните приказки ... Иначе тежки са им масите и вината! По персийско време - плюскат и славят мъдрият шахиншах, който им е дал привелигирован статус Има Саше Македонски и арменците почват на плюят по персийските окупатори и да славят гърците Падат гърците, арменците почват да ги пляют и да славят мъдрите парти, чийто шах им е дал привелигирован статус и даже член на неговата династия управлява Армения Падат партите, арменците почват на пляют партите и да сляват визайнтийците, които са братя християни Падат византийците, арменците ги пляют и славят арабите - които им дават привилегии Арабите падат - арменците ги плюят и славят турците, които си пълнят харемите с арменски кадъни, а те агитират мелезите си да дават привилегии на арменците Турците падат, идват руснаците и ... ПРАВИЛНО - арменците плюят турците, устройват им терористични нападения и славят руснаците, които им дават супер-привелегировано положения Руснаците падат и ... оказва се, че Армения е била окуппиран от руснаците ... Сега апменците се чудят и маят защо не са дошли американците с европейците и зъщо руските окупатори не са им помогнали? Цва танем, егур!

Това от раздел Алтернативна история ли си го взел ?

Гледай прочистеният от азери Ираван и Карабах и си мисли за София и Тракия! Халваджян, Керкоркян,Казасян, Бабикян, Чудя и се мая - в София ли съм или в Ереван? Дайте път на българското, а не на арменската псевдо-култура насаждаща на нашият анрод чалга, пошлост и разврат! Да живее България! Да живеят българите! Долу арменското културно робство, пардон присъствие!

Армеснката култура с чалга и разврат? Хапчетата.

Халваджян, Керкоркян,Казасян и прочието Бабикяни - какви са? Китайци?

Каква арменска култура. Та само един пример, циганизацията у нас я налага точно арменеца Халваджиян. С проекта Азис, ако знаеш колко пиар и каква изкуствен раздувка, за да накара българи да му се кланят. Медиен образ, ама , изпростялото население, дрогирано и пияно, ако щеш и марсиански рок му пусни, пак ще скача и ще му се радва. С какво е известен Бабикян, със сайтовете си за фалшиви новини и експерт-измамник. Какво читаво и нормално е произвел. Съвсем нищо, да не говорим за хореографията на протестите, такава дива селяндурия, че не е истина. А Еди Казасян, какво да кажем, изкопирал една американска схема и музика и я приложил у нас. За нас ни е чужда, не си падаме много по джаз, нито го имаме за върха на музикалното изкуство, то е само за ограничен кръг хора. Но не може да се отрече, че човекът си е бил професионалист и си е разбирал работата. И в образа на България си е дал свой принос. Макар за мен да е чужд. Далеч са, за да ни задават тон в културата. Така че колегата е прав за арменската култура. А лично, симпатизирам на арменците и малко е криво, че се продадоха за нищо на американците. За което си го получиха. Голяма глупост направиха и като се дистанцираха от Русия. Въобще, за 30 години трябваше да и укрепват държавата и да признаят поне те Нагорни Карабах. А най-добре беше преди години да се договорят с Азерите, да им върнат част от териториите, които реално са си техни, в замяна да си регулират статуса на района. Можеха да върнат малко и останалото да влезе в Армения.

Внимание - платен от арменците репортаж! Утре така ще пишат за София ... древната арменска провинция Софена, от която арменците през 2021 г. евакуираха българските навлеци вклинили се в древно-армеската твърдина ... бла-бла ... София е подарък от руснаците за българите през 1878 г., но е арменска от 123 000 г. преди Христа ... бла-бла ... на страната на българите се бият джихадисти ... бла-бла ...

Симпатизирам на арменците. Познавам лично страхотни ХОРА от този етнос живеещи в България и бих ги нарекъл по-българи от много други наши съграждани с българско гражданство. Статията за мен има малко неверни данни - като например, че едва ли не само Сталин е виновен и единствената причина Нагорни Карабах да не е в рамките на Армения и това да е причината за териториалните претенции на Азербайджан. Да не забравяваме, че Армения е ЕДИНСТВЕНАТА държава от целият свят признала Нагорни Карабах за независима област/федерация. Ако беше само Сталин виновен още 1994 щеше някоя европейска дърава или САЩ да се присъединят към това "признаване". Просто тази територия е предимно населена с арменци, но това не прави тази територия принадлежаща към съседната държава автоматично. Да не забравяме на Балканите,а и в Европа какъв карабатак от етноси е и ако всеки си дърпа чергата териториално към съседа какво мазало ще стане. Хубаво би било да се спомене в статията и сегашното арменско правителство как се отнасяше с русия и руската политика до преди година, а именно спряха руските радиа, спряха руските училища, искаха учения с войски на Нато, арестуваха председатяля на ДДСВ (човека председателстваш органзицацията за военна взаимопомощ), който е арменец и т.н. Да направиш тези ходове при географското си разположение (съседи са Иран, Турция и Грузия) и да очакваш помощ от ЕС и щатите граничи с национално предателство. Видя се каква е помоща на запада - декларации. Докато Турция е в НАТО и амбициите й за пан-тюркизма се сблъскват с геополитическите интереси на Китай и Русия в централана Азия, запада ще пише декларации и до там. Единствният съзник за ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ на Армения за териториалнта и цялост ще остане Русия - жалко, но за мен факт.

Армения не е признала Карабах ... тя иска другите да го признаят и да отидат да воюват за него, докато дашнакските терористи си пият коняка в Ереван. арменците са твърде ценни за да умират за Армения или Карабах - нека за Велика Армения мрат руснаци, българи, французи, американци, белгийци ... само не и арменци! Все пак те са приели христианстово много преди Христос!

И аз познавам страхотни арменци - Халваджян, Кеворкян, Хекимян, Бабикян, Хампарцумян, Лайнян и прочее - все славни арменски дрисни.

Франсетата пак подкокоросват арменците...

Не е по темата но помня при едно гостуване на отбора ни по футбол, в Армения как ни посрещнаха, с викове :цигани, цигани, освирквания и др

Явно не си запознат, че първо гостуваха арменците, които нашите "ултраси" посрещнаха със - цигани, мангали. Станалото в Ереван беше отговор на провокацията в София.

Kakvo ima da pi6at fransletata - armencite zapo4naha tazi nova voina. Niama kakvo da se govori tuka. Te drapnaha spusaka, za6toto mnogo si poviarvaha. Iskaha da legitimirat poziciite si, da napraviat Velika Armenia. Za da moje posle politicite im da se fukat pred naroda si kakvo sa postignali. Samo 4e rabotata tragna nakrivo. Ne si napravili smetkata kakto triabva. I posle boi po kaskite. Vij kak se nau4iha i Rusia da uvajavat, i Azerbaijan. Azerite ako iskaha o6te mozheha da gi postupat i da si varnat vsi4ko, koeto e tiahno. Pak 4e napolovina im ostaviat svoiata si teritoria. Tova si e dosta 6tedro. Taka 4e ne gi mislete ve4e armenskite gluposti. Svar6i se, rusnacite ve4e sa tam i garantirat mira. Nikoi niama i da posmee da var6i prostotii. Osven armencite

Това е подигравателност от страна на България към Армения .подигравка с арменският геноцид.твърдо съм за санкции за Турция от Европа .

аз пък съм тръдо за санкции срещу Британия за това, че напусна ЕС и държи Ассандж в азтвора! къде ви е свободата на словото? защо нямате демокрация, а кралица и палата на лордовете? Дайте свобода на Шотландия и Северна Ирландия и тогава ще ви дадем думата. А сега, нагло-саксонска малака, ще мълчиш!

България и Армения имат много обща история! Разликата е че Армения е войнствена държава и арменците са големи патриоти, за което дори САЩ може да им завиди!Тази война не е приключила, независимо, че в момента загубиха битката. Арменците са християнските фанатици, при тях църквата е преди семейството, затова и са трън в очите за мисюлманите! Проблема на Армения е външната политика, за разлика от Израел.

Проблема на арменците е,че са още комунистите на власт и до като са с русия да не очакват никаква помощ от ЕС или Щатите

Малко данните са ти от преди няколко години. От години САЩ управлява Армения. Пашинян и всички в правителството са соросови възпитаници. Нещо като глобалисти и напълни некадърни и продажни. Каквито възпитава Сорос. тези нямат нищо общо с някакви "комунисти" каквито и да са и където и да са. Контрола е изцяло от САЩ. Американското посолство е най-голямото, около 2500 човека. В света. за няколко милионна държава. Именно това правителство се опитва да обяви руснаците за агресори и иска да ги изгони. А именно Русия им спасява сега пълна загуба на територия и пълноценна война. Темата ти е твърде далечна. Стандартно плямпане в американски стил, при нулева компетентност. Важна е русофобията.

Скъпи братко, християни! Ще дам ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ФАНАТИЗЪМ, а ти и всички останали, преценявайте! ,,НЕБИБЛЕЙСКА ВЯРА!"!

Патологично агресивни ! Геноцид на азербайджанците през 1918 г. От: Стандарт - 20 май, 2019 Копирано от standartnews.com

а "братушките" само чакат да приреве някой русороб тука, за да пратят зелените човечета.

Евала, окей. Да пишехте толкова подробно и с такава страст за геноцида над българите и проблемите в България и дълбоката/мафиотска държава вместо да ми пишете за проблеми, които не ни засягат по никакъв начин на голям мащаб. Да, гадно е, ама т'ва е. Турция си прави каквото си иска, да му мислим и ние, нищо ново. Силните винаги са тъпкали слабите, за т'ва следващият път, като прочетете или чуете, че нямаме нужда от армия, измейте се на тоя човек, че да го фраснеш в лицето било престъпление. Изоставен от Европа бил, къде ше им пука на Европа за някакви останки от някогашни далечни народи, дето не се знае сега какви са. Европа й пука, в момента, да печели пари и всява паника с короната. Какво очаквахте да направи Европа? Да стегне каишката на Ердоганлъ или да прати миротворци от Ирландия и Украйна ли? Да помре и малко европейско месо от трета категория за Европата? Дрънци, никой няя се занимава с това.

Армия? Имаме само една съседка, която не ни е съюзник в НАТО. А нашите съюзници, турците, имат втората най-голяма армия в НАТО след американската.

Наивно е човек да разчита на съюзниците си. Да не мислиш, че Канада разчитат на САЩ?

Те и гърците са съюзници с турците, ма си дрънкат оръжия ежемесечно. Допитей се до бай грък за какво му е армия - може и да разбереш.

Народна мъдрост: "Господи, пази ве от приятелите, от враговете сам ще се опазя". Та те така за съюзниците ни от НАТО, особено Турция и САЩ. Ердоган само мисли как да надскочи Ататюрк и да си върне земите от времето на Османската империя, а САЩ... САЩ с голямо удоволствие ще ни харижат.

Ето това е много добър анализ на арменец от ереван. Реалността за изминалите 30 годинни, довели до сегашните събития. Дълга е и е на руски, но е значително по-добра и професионално издържана като анализ от емоцията на франсето: "Разгром в Карабахе был ясен заранее: Обман до последнего дня войны, ходы врагов и шаги России" Защо никой от демократичния Запад не бил обръщал внимание на Армения? Много е просто, това са държави колониалисти. А в Армения няма нищо ценно за "приватизиране". Няма ресурси, народа се разбягал. На всичкото отгоре се управлява от група безмозъчни марионетки, управлявани от САЩ. Турция и Азърбейджан много точно наблюдават и преценяват с години кога да ударят. Много ярък пример, колко може да се довериш на САЩ като "съюзник". И как малко да стъпиш на криво и последствията ще са много сериозни. Каквато ни е днес ситуацията с Македония.

А нещо да кажете как Русия за пръв път предаде АРМЕНСКИ земи на Турция през 1920-та? И сега пак?

Познавач на измамата? Някой те е подлъгал, не ставаш за манипулаторче. А странно, защо самите арменци казват, че единствените, които са ги защитавали през вековете са само и единствено руснаците. Нито подобно казват за Германия, за Франция. Нито за САЩ, които де факто управляват днес Армения чрез подставени марионетки. Глупак, кого си тръгнал да лъжеш?

научете бг исторята след това коментирайте за Арменската- неуки и първосигнални драскачи.

Всички партии създадени със Сорос пари да бъдат заличени, за тях по-важна е формата на краставицата а не геополитическата буря, която се вихри. Цивилизована Европа има нужда , от един силен шамар, за събуждане.

Халваджиян, Хекимян, Бабикян, Лайнян и пр. - само като чуя имената на тези осрани арменски мекерета какви мръсотии правят във страната която приюти техния етнос когато имаха най голяма нужда веднага давам правото на азерите да си отвоюват окупираните от Армения със помоща на Русия територии. Още повече, че доставките към България на азерски газ и тъй мечтаната от нас диверсификация за да се откопчим от "мечешката прегръдка" на Русия вече ще са гарантирани. От тази война за отвоюване на исконните азерски територии ние само печелим. Какво ревете на чужди гробища. Турция и Азербайджан ни направиха страхотна услука. Чест и слава на тях.

Защо цъкате минуси бре лайна - извинявай Бабикяне, не те познах веднага. Аз съм си виновен - ако не те познах по помиялските писания, трябваше да те позная по смрадтта на мърша която излъчваш. Не се коси - приятелска закачка.

Защото си прост помияр, азерският газ, без пари, ли ще текне към нас? И друго, първо беше Сирия, след това Либия, Нагорни Карабах-Арцах, следва Кипър , Гърция или България. Всички съседи на Турция са в потенциална заплаха. Нас само атома ни спасява.

Бая туркомански трола са се навъдили тука

Ами не - просто не получаваме пари от съветското посолство.

На Армения и се даде шанс да напуснат без бой, не го направиха.Цял свят, вкл. Русия призна, че територията е азерска.Макрон, открито подкрепящ Армения, е част от Минската тройка която която има за цел да намери решение на проблема.За терористите от ПКК които се бихана страната на Армения мълчите обаче. За някви фосфорни бомби се говори, това нито една страна не го потвърди. И арменци и азери бомбиха жилищни квартали но в Азербедйджан пораженията и жертви бяха в пъти повече.

Де юре е азерска , де факто е арменска . Айде ПКК па сега , това от МИТ ли ти го раказаха ...знаем кои са про труските сили в Сирия и каква им е разлиакта с ИДИЛ , Ан Нусра и проче хубавни

само плачат и все българина им е виновен!

ама циганска!

Арменците кво си мислят,светът вече е съвсем друг,не като преди 30 40години,никой никого не съжалява,чакат някой да дойде да им помогне,няма братче свеки да се оправя сам,това е новия световен ред

запрет на въезд граждан армении в рф вызвал волну негодование в армянском общстве! пиши в тубата и гледай как наглите арменци протестират, че не ги пускат в друга държава! на тия винаги всички им са длъжни!

що ми пишете минуси бе? путин е забранил на арменците да влизат на територията на россия, не аз! защо разбивате сърцето ми?!