Коментари - Ремонти променят движението във Варна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Започване на ремонт посред зима.... в момента нощем е -8 градуса. Ако в подобни условия решат и асфалта да полагат - новото трасе няма да издържи и до есента. Хемус покрай Девня я правеха Декември, сега това се почва в Януари - абе, ние да не живеем в Южното полукълбо, пък аз да не знам.....

Асфалтът по "новите" булеварди вече е здраво напукан, дори не места се е надробил. Явно сместа не е подходяща за това улично натоварване. В София ако си спомняте, Фандъкова принуди фирмата изпълнител да преасфалтира с по-добра и устойчива смес. Във Варна всички си траят и чакат гаранциония срок да приключи. Но аз лично ще пусна жалба в общината и ще настоявам за уволнения и защо не оставка на кмета. Като гражданин искам работеща община!

Пътя за Златните нали целия щяха да го правят! Направиха най-добрата част от него и го оставиха. Ако смятат в разгара на лятото да го започнат , направо нямат акъл ! Никаква стратегия, никаква реорганизация на движението, никакви регулировчици... Пълен хаос!

Започнати ремонти има, първи копки колкото щеш, от там нататък една голяма инерция. Изглежда за да се усвоят едни пари една фирма е спечелила всияки поръчки и с една шепа работници и 5 машини се прави , че работи. Изобщо не се работи, прехвърлят се работници и машини, работи се на парче, не се спазва никакво работно време, няма и съдействие от КАТ. Пълна анархия по светофарите , а капутите вардят на моста с радар на топло в колата. Варна за сетен път показва, че е смотан град с некадърни институции и и една нискокачествена фирма !

Лесно е да критикуваш и да искаш. Като знаеш толкова много защо не направиш фирма и да дадеш оферта със срок за изпълнение няколко дни. Но тогава ще видиш че разходите ще се повишат почти двойно. За твое сведение бюджета на Варна не е няколко милиарда. Пък и не се измъчвай да живееш в смотан град. Иди някъде където ремонтите ги правят за часове.

По-хаотични ремонти никъде другаде няма! Варна е наказана от некадърността на изпълнителите на подобни дейности. Тук се работи на чиновнически график, само в работни дни. От 9 до 16 ч. С кафе и цигара паузи. И така ремонтът се протака месеци, вместо да се работи денонощно и без почивни дни. По тази същата "умна" схема се правеше ремонтът на Аспаруховия мост за цели три месеца вместо 3 седмици, и пак така ще го продължат съвсем скоро. А става дума за стратегически обект! Как няма кой да мисли трезво и да прилага чуждия опит. За подобен ремонт в Германия примерно, ще са нужни няколко дни с 24-часов режим, а тук няколко месеца, при това с никакво качество. Но, важното е да се усвоят едни пари...