Общината в София ще събира депозити за разкопани улици

Депозит от 50 лева на кв. м ще внасят фирми и физически лица, които искат да разкопаят тротоарни настилки или зелени площи. За улици с интензивно движение депозитът ще стига до 100 лв. на кв. м.

Обратно в новината

Коментари - Общината в София ще събира депозити за разкопани улици | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За кво е тоя областен управител и защо до сега не е атакувал нито едно от незаконните решения прокарани от Бойко и наследилите го протежета. Преди няколко години таксата за строително разрешение се вдигна няколко стотин пъти с мотива, че фирмите разбиват инфраструктурата.. По закон такса се обосновава със себестойност, а и къде са парите. Фирмите постоянно са изнудвани да изграждат инфраструктура за своя сметка , сега и това.

Тези с дебелите портфейли си плащат,фирмите въобще не оправят улиците след себе си,а най-страдат дребните собственици,които са обект на най-дългия списък в света за плащане на такси-за проекти,за скици,за заверки,за затваряне на улица,заобщинарите и т.н.Само в България е така-такси до дупка,за да убият желанието на хората да благоустроят дома си и пред него,дори вместо общината правим много .За какво тогава се грижи Обшината за нас-само данъци събира и 2-3 мертоприятия за замазване на баланса.

В София НЯМА нито една ремонтна фирма знаеща как се поставя маркировка при ремонт, за избягване на тапите произлизащи от дейността им.

А до сега къде спаха и не дебиха фирмите, които копаят и не проверяват какво остават след тях или сега идват избори и като идея да им гепнете по някой лев уж, ако не си оправят разкопаното да имате пари от депозита за асфалтиране. Само ми е чудно дали наистина тия 50лв за кв.м. ще стигнат за "качествено" асфалтиране и да не почнат фирмите да си тракат по тая ниска тарифа и да не им пука за това че не са асфалтирали.

link Че вие си минавайте откъдето трябва ,нека си има депозит,,пък като не си почистите и приберете с тия пари ще го направи общината ,ако възстановите-ще ви ги върне ,какво лошо има,или просто да си мрънкаме. Добро е това ,което е добро за болшинството,нататък дисциплина трябва.

Добър замисъл. Да видим дали ще се спазва, или ще бъде опорочено още в зародиш

Такава простотия може да се роди само в главата на Фандъкова, Савина и подобни. Само човек, който не е минал по пътя от проектиране, през заверки, такси, съгласувания, ... строителство може да го измисли.

обяснете моля, защо е простотия?

"В тях е предвидено освобождаване на депозита в рамките на пет години, като всяка година ще се връщат по 20 на сто от него" Депозит е сума,която се внася като предварителна гаранция, че ще има сделка. След финализиране, депозитът или се връща, или се приспада от плащането. Ако не се сключи сделка, депозитът изгаря. А разсъдителността на Фандъкова вероятно вече е бая омотана от агресивните лечебни процедури и едва я крепят на поста до изборите.

Добро утро, открихте топлата вода!