Демонтираха паметника на Цар Освободител

Паметникът на Цар Освободител беше демонтиран с помощта на 100-тонен кран. Монументът беше свален заради спешната нужда от реставрация.

Обратно в новината

Коментари - Демонтираха паметника на Цар Освободител | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Имам идея...Да сложим там Сергей Станишев яхнал Азис с едно кебабче в устата предизборно????

Ако мислите, че "Записки по българските въстания" е тенденциозна, то прочетете "Видрица" от поп Минчо Кънчев. Може би тогава ще ви се изясни каква е била ситуацията в предосвобожденска България от гледната точка на един обикновен българин - селянин, учител, а по-късно свещеник. Все пак за да пише, човек преди това трябва и да е "малце" чел. Не като във вица - "чукча учился на писателя, не на читателя".

НАЙ-НАКРАЯ СТАНАХМЕ ВЕЧЕ ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА. МОЧА ГО НЯМА! СПИНОЗНИ КОМУНДЕТА, ТОВА БЕ КРАЯ ВИ! СЛЕД ВЕКОВЕ ЧЕРВЕН ТЕРОР, БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА ДЕМОКРАТИЧНА ДЪРЖАВА. ХВАЛА НА НАШИТЕ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ КОМУНИСТИЧЕСКОТО РОБСТВО - БОЙКО БОРИСОВ И ГЕРБ! ПРЕДЛАГАМ ДА ВДИГНЕМ ПАМЕТНИК НА ГЕРОЙСКИ ЗАГИНАЛИТЕ ПРЕЗ ВЕКОВЕТЕ НА РУСКО РОБСТВО, ПАМЕТНИК НА НАШИТЕ БРАТЯ ТУРЦИ, ГЕРМАНЦИ И ВСИЧКИ ПАДНАЛИ ВЪВ ВОЙНАТА С ОМРАЗНИЯТ ЧЕРВЕН ОКУПАТОР.

как кои да слозат на мястото на "зар освободител? смешника везди рашидов.

Историята през последните 23 години на България е пренаписана .Включително и жената на Ж.Велев доста се е постарала в това отношение.След Освобождението застава Батенберг-германски възпитаник,после Фердинанд-австроунгарски.При подписването на Санстефанския договор,предвидено е в пределите на България да влезе и Македония,но англичаните се страхували да не би Русия да има достъп до Босфора и предизвикали Берлинският договор-много земи били орязани и то защото западните страни са се намесили.Историята трябва да се казва такава ,каквато е била ,а не да се ръсят всякакви лъжи,включително и това ,което си написал.

бомбардировките над София през Втората световна война - koga ]e ima pametnik na vertwite na cionizma?

Американците бомбандираха София, защото тогавашното правителство обяви война на съюзниците. Ти какво си очаквал, рози ли да ръсят отгоре.

Много хора погрешно считат, че е Цар Освободител, защото бил освободил България, а всъщност е такъв, защото е отменил крепостното право в Русия и освободил своите си крепостни роби, които по късно като солдати идват да "освобождават" България (всъщност те идват да окупират страната за да осъществят така силно бленуваната от всички руски императори мечта за контрол над Проливите Босфор и Дарданели) и се чудят какви роби са били българите със свои си домове, добитък, каруци, обширни ниви, училища и църкви - с един от най-високите стандарти на живот в тогавашна Европа.

ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА!!! " с един от най-високите стандарти на живот в тогавашна Европа" затова ли е имало кланета, описани от тогавашните посланици на тогавашните европейски държави??? турция е била една гнойна рана в европа, която и досега трови европата

Ако българите са искали да се освободят, имали са възможност сами да го направят както са се освободили гърците сами още през 1829 година, но българите не са искали независимост защото са били добре, цялата икономика на България, селско стопанство и занаяти са обслужвали многобройната Османска имперска армия, за което султанът щедро се разплащал. Османската империя е обхващала 20-30 страни и е първороден прототип на днешния Европейски съюз, но с много повече и реални успехи за него време.

Братле, руските войници масово са дезертирали, защото не са виждали смисъл да дават живота си за хора, които са жиеели по-добре от тях и освен това са искали да си останат поданици на Османската империя. Вземи прочети статиите на Достоевски, с които се опитва да надъха чрез пресата войниците, че все пак има някакъв смисъл да се бият за свободата на България, въпреки, че самите българи не искат да се освобождават.

Царя завоевател,не освободител.Дал на Румъния ,заради помощта във войната с Турция , Северна Добруджа.Плячка,тъй да се каже. Кой освободител раздава чужди земи?

това очевидно е преписано от някои турски учебник по история, 100%

безкултурието - обединителна сила и бич едновременно на все по-намаляващата ДСБ общност

Всеки окупатор нарича себе си освободител, било то руснаци или английски кралици. Да не се заблуждаваме, докато има паметници на окупатори, няма и свободни общества.

По-скоро докато има прости и безмозъчни създания няма свободен народ. И тебе нищо не може да те заблуди като си се родил заблуден

Във фейсбук няма да видя,но чета какво е написано в истинските книги.Цитат от една такава книга за българите:"Свободата на българите е дадена от Бога и ако злоупотребят с нея да му мислят.Щяха да видят българите свобода ,ако не беше влязъл Бог в руския цар Александър 2 и не му беше внушил да освободи България"Освобождението на България е дело преди всичко на Бога и който порицава тоя велик цар ,досеща се кого порицава.Пък и средствата са дадени от руснаци.

Човекът е изобретил НЕпонятието "БОГ" за да се оправдава за всичко... Вие пък му прехвърляте заслугите за едно Добро извършено от Руския народ, независимо от целите на Царя му. Първото е Простотия, а второто - Цинизъм!

Опитът ти да кажеш нещо остроумно е тотален провал. Следващия път като опитваш да осъществяваш мозъчна дейност гледай да не си докараш инсулт докато се напъваш.

потърсете във фейсбук групата Демонтиране на паметника на Цар "Освободител" в София и се включете в борбата срещу поробителя

А ти се включи към групата за мозъчно лечение.

Що не се вземете цялата група от фейсбук и да се демонтирате някъде из съединените щати.

А ти няма ли да се освободиш като се присъединиш под крилото на най-истинската демократка, Пръмова? Това десебарчета го направиха, побързай преди да са свършили местата.

и да не го връщат: https://link

най добре е да сложат там .. ленин в цял ръст ..и да върнат петолъчката дето я свалиха ..

ДАНО НЕ СЕ НАМИРИ ОЩЕ НЯКОЙ Г....ПАК, КОЙТО ДА ГО МАХНЕ КАТО МАВЗОЛЕЯ.

Разяснение : Тоя цар ... "освободител" е именуван така от руските селяни които освобождава от крепостничество ... да не остане някой с идеята че... нали щото н и освободил нас ..

Абе вие история чели ли сте ? "Освободител" защото ни е освободил от турско робство. Вие какво - съжалявате че са ни освободили ли през 1878 г ? Ами да сложим паметник на някой турски паша с надървен кур тогава ...

Теб като гледам и от разум те е освободил

Не, не съжалявам, даже съм им благодарен, но той наистина е наречен "Цар Освободител" заради освобождаването на руските селяни от крепостничество. Така, че е добре дори "шипковите храсти" да четат история и то внимателно.

не разбира се, нас сме се освободили сами, след като сме помолили султана... и тои като милостив човечец взел та ни подарил свободата, а лошия руски цар само дошъл да ни зароби... абе няма начин под такава тема да не почнат да смърдят разни тъпанари.

hich im nqmam doverie kakvo shte napravqt s pametnika,dano ne go okepazqt kakto pochti vsichko!!!!

Очаквам предложения, кого да сложим на пиадестала - временно?

То е ясно кого, Фидосова. Дано я издържи постаментът.

Не може ли ДЯНКОВ - той ни освободи от доходи

Б.Б - за постоянно

Пише се ПИЕДЕСТАЛ !

Паметник на Алисия.

Как да Ви отговоря, Колега ?! (, като не сте изказали дали сте хаирсъзинът или огненоэ сердце ) ...Все ми се струва, че Сме много. Хората, които Направихме макар-нещо Земята-Ни да стане Свободна. И Има да Правим още много. Още Адски Много.

Бойко е още малко кутре,затова ЖЕЛЮ ЖЕЛЕФ разбира се ! На Бойко по-нататъки ша му прайм паметник !

Да не би да подразним Посолството? Шегата настрана, но е тъжно, направо гротескно, че още НЯМА ПАМЕТНИК НА КАП. С П И С А Р Е В С К И ! ! ! Ей, българи-и там,1 какво става, а? Обяснете, моля, на несведущите, кой е Списаревски и какво е направил, за да защити София и страната си и с цената на какво...................... Впрочем, дъщеря му, ст.н.с. д-р Йоана Списаревска, е жива и здрава /Слава Богу/ и е научен работник-историк в БАН, ако някой иска все пак да я потърси...............................

Сакън че сега трябва да обясниш и защо е защитавал София от американски самолети. Дето нападали правителство и цар който се борел с партизаните

Народът не иска "освободител", иска някой да го яха. Така забравя да мисли, защото най-мрази да мисли. Ха-ха.