Прокуратурата обвини генерал, войници ремонтирали дома му

Софийската военно-окръжна прокуратура повдигна обвинение на бригаден генерал Димитър Шивиков за злоупотреба със служебно положение.

Обратно в новината

Коментари - Прокуратурата обвини генерал, войници ремонтирали дома му | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

..такива услуги от подчинените ги има очте от памти века..1977г. бях в строителни воъски цели 3 месеца...оправяхме с още двама вилата на един капитан в драгалевци ..сетне и новия му апартамент до правителствената болница бече син на някакıв ятак..наричаха го ян маре заради строгия му поглед....та този ми..генарал...при тях...е светец..!!

този генералин си мисли,че е още в соца.......ако е истина-само уволнение........дано не вярно.........

"Там, където другите не могат"...поредният меден кавал.....защо все военни и ченгета......а не учител или обикновен човек.....и златни корони да сложат...огледал се Илия все в тия.

Служих при Шивиков още когато беше командир на батальон в парашутната бригада в Пловдив.Свястен беше

Хомо лобито, защо слагате минуси на човека, като казва, че генералът е бил свестен

Защото са от комплексираните дупелизчета, дето пишат доносчета срещу всеки знаещ, можещ и доблестен човек...

Явно е истински офицер и не лиже задници, затова мястото му е в затвора, да гледа как убийци и рецидивисти влизат и излизат, а той гние.

3 години съм служил с майор Шивиков. Мъж на място. Явно по пътя си към генералското звание на настъпил доста хора и сега му е време да си плати. Голям к.р капан са му спретнали!

Интересно е материалите и транспорта дали поне са били негови или всичко на държавни разностки !! Че двама му измазали апартамента е по малкия проблем...

Фактите са ясни и това се практикува от много време - хем върви заплатката, хем собственика на жилището плаща. Дава да речем наполовина от реалните цени за ремонта, но всички са доволни. Мишкарска България, така е било, така и ще бъде.

е с тоя парцал на врата си, прилича на палестински бежанец. Че той сигурно цялото жилище е построил с безплатния труд на подчинените си и с материали от поделението.

Страхотно. Пишеш сякаш там си бил. В Афганистан. Имам усещането, че искаш да видиш снимка на БГ-генерал с петолъчки и други тям подобни соц-реалистични атрибути. И вярваш, че някой БГ-дриселиньо не го е натопил?

Значи, четейки статията за Христо Бисеров, ще излезе, че същият май няма да е нарушил закона според еди-коя си комисия и май няма да излезе виновен, а пък генерал Шивиков ще излезе престъпник! Браво, само така! Благодарение на службата за терор на военнослужещи ( Военна полиция), които съществуват по подобие на водещите в НАТО - САЩ, ще се окаже, че най-големите престъпници са военнослужещите! Според мен да караш пил е по-голямо нарушение от измишльотината за генерала!

най-големите крадци са от бг армия- тим са барети, планекс са строителни войски и т.н. има ги във всеки град като бизнесмени

....бг армиятъ уткраднъ чрез КъТиБе-ту някъдя около 3,5 млдр. на първу времи, според тебе? А?

Генерале, явно не лижете достатъчно САЩ и Израел. Вземете уроци от военния министър, президента и премиера. Успех.

Пак е добре, че обвинението не е: Пратил войник да му донесе цигарите от колата и да я заключи.

На българската армия са й нужни 3/три/ генерала - на 10 000 военни(офицери, сержанти и войници) по един. Останалото е инфлация на военните звания - както и многото професори, навъдили се през т.нар. преход към нищото.

Сметките ти са тъпи, но затова пък са смешни.

Добре, бе (-)нусите. Няма армия, няма гинирали.

А ти колко мислиш, че са останали? Недей да ги бъркаш с полицейските "генерали".

Само така, русофили нямат място в армията.

Мнозинството бг са русофили така,че русофобите нямат място никъде освен ако не станат мнозинство.

В платената българска войска няма ли норма за това колко да тежат служещите? Все си мисля, че и генералите трябва да попадат в тази категория: този трудноподвижен човек не ми изглежда боеспособен...Само от външния му вид, може да си направим изводи колко е старателени и съобразителен относно другите норми в армията! По презумция невинен до доказване на противното, но видът му определено не прави добро впечатление.

Пробвай се да ходиш и бягат марш на скок с шивиков,аз също мислех като теб, но ме измори тогава, вярно имах раница, а той не но е много издръжлив :)

Ани, много глупости съм чел във форума, но нищо по-глупаво от това твое писание не съм срещал. То е черешката на тортата.

Ами пробвай тогава да почетеш малко в здравословни форуми какво пише за свъртеглото и индекс на телесната маса...Конкрретния генерал може да е подвижен, но ако продължава да поддържа тази маса, ще има здравословни проблеми/ако вече не е стигнал до там, което ме съмнява.

пожарникари и каратисти подлежат на същите изисквания , но не в BG... но тук се говори за други неща, следователно избери си друга тема по твои вкус !

ГЕРБ явно имат човек за този пост и генерала го пускат по пързалката. Дошли няколко човека да му помогнат за ремонта и ще го вкарват в затвора?!?!?! МАЛОУМИЕ !

Дошли доброволно - добре, но защо през работно време?

този човек ми беше командир,когато беше капитан. Честен, почтен,съвестен, може би наивен и доверчив. жалко,кокошкарски истории.

нали? Хайде сега и майка ти да напише една хвалба....

ха-ха, супер готина реплика:))

Жалки хора,пунктуални, развиват живота на многото,за да могат да живеят разкошно... Ти си от тях нали,а дали съм му син има ли смисъл да ти отговарям на тъпашкия въпрос.

За ген. Шивиков се води дело по доноси,докато вифаджията Цв.Цветанов си призна ,че е купил два апартамента в кв.,,Изток" по занижени цени от т.н.строител ,,приятел".Какъв е проблема тогава и къде е?

За съжаление, доблестните и честните не виреят в бг армия и държава като цяло... Ако всички български офицери бяха като ген. Шивиков, действителността в България щеше да е много по-различна...

В Бг.разликата между генерал и фатмак е само една:Фатмака е що годе честен ,а генерала първо трябва да е бил голям крадец и престъпник от нашто обкръжение и готово -ГЕНЕРАЛ.Но той продължава да си е простак и крадец макар и на дребно.Чест и достоенство за него не съществува.

В Бг.разликата между генерал и фатмак е само една:Фатмака е що годе честен ,а генерала първо трябва да е бил голям крадец и престъпник от нашто обкръжение и готово -ГЕНЕРАЛ.Но той продължава да си е простак и крадец макар и на дребно.Чест и достоенство за него не съществува.

При този човек съм служил , това е истински човек на честта , и ако и него го очернят по този начин трябва сериозно да се замислим какво се случва в държавата ...

Да случват се лоши работи, за тези 25 години умишлено безвластие има компромати срещу всекиго, дали е откраднал 5 кила боб от БА или е извикал приятелите за ремонт срещу почерпка. Който не желае да вика "Зи Хайл!" и е антифашист, вадят доказателствата, ако няма измислят, ако не променят закона и го пенсионират. Особено важни са ръководителите на боеспособните поделения, те може да предприемат доста неща, затова там под всякакви претекстове вкарват от новите лоялни на САЩ, дали преназначение, пенсиониране, шпакловка...

За тези 25 години оставиха БА на спокойствие, в смисъл не лустрираха офицерите, обаче съсипаха наборната армия, обезоръжиха ги, всичко отиде на скрап, те няма на кого да командват, повече са офицерите от редовите. Систематично вкарваха нови кадри лоялни на САЩ и ЦРУ, нелоялните ги отстраняват. Мисля че всичко е свързано с Украйна и предстоящата война, както направиха в ДАНС и воненото контраразузнаване, сега започват и армията, отстраняват всички трезвомислещи българи който не биха воювали за САЩ. Подобно и с законодателството за рано пенсиониране на военните, ще отстранят стария кадър който е обучаван в старата система и вижда новото робство. Мисля че както евреите са финансирали и помагали Хитлер, сега подобно правят в ЕС, въвеждат фашизъм с цел завладяване Русия, виждате че тези процеси са най-успешни при старите дружки на Хитлер. Предполагам какво са ни обещали старите кукловоди, подобно на предишния път, обаче нека политиците са замислят, какво ще стане с нас ако загубим тази война на Райха и каква цена ще платим тогава, дали победителя ще милостив към нас като предишния път.

На времето генерал на 40г. не се ставаше! Това за пореден път доказва, че армията ни не е боеспособна не окомплектована. Четейки фактите бил в Афганистан и участвал в разминирането на взривен цех. За това ако става генерал - това са нормални воински задължения! Че бил отклонил, то и навремето си го имаше - например в Ст. Загора колко къщи и апартаменти се направиха на полковници и офицери ей така докато течеше службата! Да си военен е привилегия в БГ, не е въпрос на Дълг, а още по малко на чест.

Ти бе, хранилката на хрантутниците, прочете ли какви тъпизми си написал?

Исках да те питам дали знаеш: "Къдя съ намиръ Афганистан и кък съ прай ръзминиръни.

Шивиков е роден през 1963 г. През тази година навършва 52.

Значи е агент на ДС?

Генералът станал кокошкар. Значи там му е мястото, а не в армията.

Той е приятел с войниците, дето му оправяли жилището...

jingiby

Да ви припомня ли запис на разговор между други двама български генерали? Борисов: "Ало, тоя Мишо Бирата ми се обади сега пак. В неговата фабрика влезнали митничари ли са, полицаи ли са, събират телефони, правят там некаква акция. Хайде прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не ги закачаме" Танов: "Добре шефе..." Петорна експертиза на записа обаче не потвърди автентичността му и това е водещ мотив за прекратяване на разследването. Окончателният край на сагата съвпада с повторното назначение на Ваньо Танов за шеф на Агенция "Митници", а малко по-късно другият генерал стана пак премиер. А Шивика, който е с бойни мисии от по няколко месеца в Афганистан и Ирак, някой умишлено го закопава с ъс "скандал" за 200 лв. Сега ще изкочи и някой връзкар, който като тия двамата ще прескочи няколко звания и ще стане "генерал" без заслуги, на мястото на окипазения парашутист...

Днешните генерали са просто едни мутри...

Какви генерали бе пич! Генералите са само в армията. Ми даже т.нар. от тебе генерали избягват да се титулуват като такива. Защото вече ги е срам да се назовават така. Тук обаче става въпрос не за пари, а за много пари.

Този си е направил капан, собствено производство, и сега някой друг му бил виновен. Лакомията няма граници.

Тази гнусна мутра от снимката, този Шивиков е автор на девиза на 68-а бригада "Специални сили" - "Там лично се облагодетелствувам и трудово експлоатирам, където другите не могат". Пасивният подкуп има основен състав, очертан в чл. 301, ал. 1 НК. Разпоредбата на тази алинея гласи: Длъжностно лице, което поиска или приеме дар или каквато и да е облага, която не му се следва, или приеме предложение или обещание за дар или облага, за да извърши или да не извърши действие по служба или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва за подкуп с....

А на депутатие сигурно не им работят безплатно и не им вършат услуги !!!

Оправданието е като задника - всеки го има! Въпросът е дали трябва на тоя пишман генерал да му се търси оправдание или направо да се изрита от армията! Защото сам, както изглежда няма да си тръгне! Защото май и не се чувства виновен! Ни най-малко!

Ако сами си пазаруват, разхождат кучето, карат жената на работа и детето на училище и ..., УБО трябва да го закрият.

Кокошкарска история, но кой е кокошкаря Генерале? Малка кражба не е кражба?

Ще го съдят, че е генерал и е накарал подчинени да свършат нещо в мирно време

Това нещо не е нещо, което те трябва да вършат, драги...

Един бг генерал го арестуват за кокошкарска история,друг генерал го арестуват и го карат да изпълни командите"легни,на колене,пълзи" и т. н.т,това е БГ за съжаление,няма чест ,няма пагон ,армия...........

За пореден път ни доказват, че не само ябълките на съдебната ни система са гнили (според един френски мангал, който взе своите взятки), но и цялата ни БГ-система. Факти: Шивиков (не го познавам, коментирам фактите) е назначен от/за, удостоен със/за, служил като и ръководил действията на/при огледа на Обвинението: Генерал Шивиков е използвал труда на 4-ма подчинени му военнослужещи за, облагодетелствал се е и е уронил огромния престиж на МО-армията. За целта е взета мярка за неотклонение парична гаранция 1000 лв. Очаква се: Генералът да получи присъда от 1 до 5 години лишаване от свобода. Мнение, не коментар, а усещане: - армията на РБ продължава да се превръща в място за хранилка; - няма армия, няма държава; П. С. никой от замесените в екшъна няма да пострада. Ще пострадаме ние.

Допълнение - кой БГ-държавен служител не се е възползва от: където, докъдето и докогато може?

Какъв е този генерал, бе?! Физиономията е на мутра, но то не е за чудене, като се знае кой ни управлява...Нещастна страна.

за уронване на престижа ако тръгнат да ги хващат и съдят сигурно поне 2/3 от военните и полицаите ще заминат и то за къде по-сериозни неща!

НЕ МОЖЕ ЛИ ДА ГО РАЗСТРЕЛЯТ! АЗ СЪМ ЗА СМЪРТНО НАКАЗАНИЕ ЧРЕЗ БОЙ С КАМЪНИ

по-добре да го пратят да измаже и боядиса жилищата на четиримата използвани военни!!!

Сидераста отклони цялата си глутница на варадеро на аванта ,ама за него нема пандиз !20 путарака ходиха до Брюксел с държавни кинти да клепат Бойко,накрая портиерите ги изхвърлиха с шутове по стълбите!

Уважаеми съграждани! Няма вече нещо в нашата държава, което да не е сбъркано, да не е поставена каруцата пред коня. Навремето не случайно е имало ординарци, защото службата взема почти 24 часа от денонощието на офицера! Сега вече за служба е трудно да се говори, но все пак не може държавата да разполага с военнослужещи и да има право да ги мести по цяла България, а да не им осигурява жилище, както и обзавеждането в него! Просто ме е срам да ви кажа при какви условия се "служи" в Б.А., колко вече са жалки военнослужещите. Просто потъваме, заедно с цялата ни държава!

Ами това важи и за лекарите, учителите... Иди лекувай, или преподавай по селата в Странджа, или Видинско. Държавата е много зле, но това не значи да оправдаваме този, който трябва да дава личен пример. Виж го на снимката само. Къде е фуражката, разпищолил се, някакъв шал завил, да е някакъв наемник ако иска и гол да ходи. Виж снимка на роден генерал от войните, виж Генерал Стойчев, хората са безупречни към стойка, външен вид, облекло, излъчване. Генерал кокошкар с мислене на кокошкар.

Пич, ти къде си служил? Знаеш ли, че 5 от най-хубавите ми години отидоха в наряди и караули във военното училище? За родината, щото съм патриот! Колко лишения и мъки съм преживял, 5 пъти съм си местил семейството! Не се напъвай излишно, много си далеч с лекарите и учителите! Когато започнеш да отговаряш за живота и здравето на подчинените си, за състоянието на бойната техника и изпълнение на поставени задачи, за които няма нито гориво, нито акумулатори, нито пари за консумативи и т.н тогава ще ми говориш! Не си наясно със ситуацията! Не сравнявай цивилни и полицаи със военни!

И точно генералът е тоя, който е най - потърпевш от ситуацията! Не ставай смешен! В армията ни открай време подобно нещо е практика! Просто никой преди не смееше да гъкне, защото му се стъжва до края на службата! И то по устав! А ,че е "кокошкарска" история съм съгласен с генерала! Само че именно затова е срамно за хора като него да са замесени в подобни неща! Но какво да говорим, щом го е издигнало протежето на ББ в Президентството? При ББ всичко е "ти на мене - аз на тебе", калинки и шуро-баджанащина! И по правило - нечистоплътни душевно хора! Затова и държавата ни е такава!

"...и ръководеше действията на армията при огледа на последния взрив в складове с боеприпаси в Иганово." Вероятно след огледа е дал "неправилно" заключение. ;) ;) ;) И някой се е сетил, че може да се цака с дребни грехове. Ефекта е по-силен, когато стигне до медиите.

Какъв смях, каква комедия .... Да обвиниш генерал, че ползвал 4 войници за ремонт .... Няма такива глупави разследващи- че те цялото въоръжение продадох и подариха, безброй военни имоти продадоха за без пари, то не бяха почивни бази, то складове, то апетитни парчета, то нови административни сгради ... То не бяха военни поръчки с комисионни ... Продадоха всичко що може и никой не беше даже обвинен от военните и цивилните, даже Цонев се измъкна с някакви докладни .... И сега захванали командир на едно от малкото останали (единственото в СВ) елитни поделения и за какво .... ами няколко войници му били правили ремонт .... Абе идиоти, ами ако са там по собствено желание, за да помогнат ... Тогава, какво ще измислите!!!! Пък и едва ли това точно е баш нарушение- та в нашата армия това е практика от комунизма, че и преди него!

бригадния генерал! Ръководил армията при огледа на взривените складове в Иганово.......Че той направо е готов за маршаллллллл. Машаала!

Това по-прилича на някаква 'фатмашка' история, но не и на 'генералска'. Но след като нивото на нашите 'генерали' е на нивото на обикновенните 'фатмаци', значи няма на кого да се сърдим.

с този манталитет

Леле каква новина! От това по глупаво обвинение здраве му кажи. Всички други проблеми с корупцията, кражбите, простащината на всичи нива на държавата ги оправихме, че с този човек се захванахме. Ами хайде осъдете го на 5 години тогава. Егати и държавата.

Коментиращите тук искат кръв и поне 5 години затвор. Всички, които са били гърчени от някой необразован старшина в казармата искат отмъщение и пагона на генерал :)

Руски манталитет в действие.

Това са пълни глупости и разчистване на сметки. На някой му се иска да заеме генералския пост .Човек да не може да покани приятелите си да му помогнат ! За съжаление на такива постове ветровете са силни !

Нормална практик. ............................... Швейк е изпълнявал широк кръг от задължения, нещо повече, изпълнявал и съпружеските задължения на офицера.

P.S.ПРЕЗ МОИТЕ ГОДИНИ ПРИЗНАВАМ САМО ЕДИН ГЕНЕРАЛ,КОЙТО ЗА ЖАЛОСТ НЕ Е МЕЖДУ ЖИВИТЕ.ТОВА Е: ГЕНЕРАЛ ДЕЛЧЕВ ОТ СТАРА ЗАГОРА. ТОЗИ ВЕЛИК БЪЛГАРСКИ ВОЙН БЕ ИЗРИТАН ОТ БКП.И ДО ДНЕС НЕ ЗНАМ,ЗАЩО"ДРУГАРИТЕ"ПОСТЪПИХА ТОЛКОВА ПОДЛО И ДОЛНО????

не е кокошкарска, унизителна е:) има си заплата - наема си фирма за ремонт.. крайно време е да влезе в цивилизацията генерала:))

Извод, ОСТАВКА за Плевнелиев. Издига непоходящи хора на високи позиции!

Българският патент - "ГЕНЕРАЛИ-АРТЕЛЧИЦИ"!

Импийчмънт Съпруг един на Първа дама, шуми и пени се за двама. Брътвежи бол.По всяка тема. Усърдие...Как кокъла да вземе? Съпруг един на Първа дама локум разтяга пред екрана, А цял народ се пита просто, кога ли ще напусне поста? Паси 30.01.2014г