17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пренареждане на световните паз ари щатите погьлнаха китаи рухва икономиката на един колос китаи

У нашо "село" се прибра испанката с цялата си челяд и мъжото мутра и гордо се разходи из селската чаршия

Гъстота на населението... Това е основния показател и означава само едно - назад към природата!!! Модела е изчерпан - колкото повече потребяваш, толкова по-голям ръст... И в името на какво? Е сега ще повръщаме от преупотреба, но дано да направим и правилни изводи.

и достъпът до здравна помощ - в САЩ не всеки има такава и това ще им изяде главите защото бедните неосигурени ще заразяват постоянно осигурените.

Започвам да мисля, че вече всяко грипоподобно състояние се обявява за коронавирус. Сякаш никога досега не са умирали хора, та напоследък ни информират за тъжната статистика по целия свят. Какво можем да променим? Важното е да се поддържа страхът. Все някой знае защо.

Тъпите, кухи кратуни не знаят защо. Интелигентните, умни хора отдавна вдянаха защо.

Бошлаф работа е това, не вярвайте какво ви се казва. Всеки умрял сега го водят от корона.

А,ве може и да не ни харесва, щото сме все умно свободомислещи, но ситуацията изисква дисциплина и отговорност от всички! Такива дъртаци , като мен са лесни- когато и да ритнем камбаните , все ще е късно, но трябва жестока битка за да се запазят децата, щото те са бъдещето на България! Иначе няма да я има! Решението за оцеляване е жесток диктат, ограничения и морал. Макс. възнаграждение- примерно 2 бона / останалото във фонда за оцеляване/, централизирани доставки на най необходимото- под контрол / глезотиите са забранени/,..... подстригване на най богатите и помощ за бедните- те също правят и отглеждат деца.Никакви компромиси! Иначе България ще е спомен!

в китай пикът е преминал, в италия скоро ще премине... в русия, където е имало коронавирус през 2003 г. сега няма заразени... ДА РАЗБИРАМЕ ЛИ, ЧЕ КАТО СЕ ЗАРАЗИШ И ОЗДРАВЕЕШ ВЕЧЕ ИМАШ ИМУНИТЕТ?

Оня ден бяха към45, но сега са 91. https://tass.ru/obschestvo/7991927?followingch=4983&utmsource=tass&utmmedium=push&utmcampaign=push_all

Съобщава...... ТАСС... Събщенията на ТАСС са пропаганда, а не новини. Защо постоянно ги цитирате?

Китай обвини САЩ за внос на вируса по време на световните военни игри 18-27 октомври 2019 в Ухан, Китай... 2 седмици след игрите, в Ухан Китай регистрира първите болни от вируса... САЩ имаха фалшива "спортна" делегация от 369 човека на игрите, но останаха на 35 място след България (30 място с един златен медал), Намибия (31 място)... Защо не се споменава, че България може да е получила нулевия пациент през октомври 2019 в Ухан, Китай? Същото се отнася за Италия (която декларира, че не е получила вируса от Китай) и за цяла Европа вероятно заразена от внесените 20 000 военни от САЩ в Европа за учения на НАТО с 40 000 човека покрай границите на Русия...

И затова в Америка няма болни, а? Нито починали?

Логично е, това са страни със средна продължителност на живота над 80г., а вирусът засяга предимно хора над 70кг.

В Германия населението е още по-възрастно. Не е там заровено кучето.

бАСИ, тия чак сега ли се сетиха!!!

Не виждам нищо ново по-долу. Тезата в САЩ е че младежите разнасят заразата без да знаят и без симптоми. Ще трябват тестове за всички, та да се изолират заразените. Скъпа работа.

Госпожи и Господа, мен нещо ме смущават всичките тези статистики, дето непрекъснато се публикуват - нещо намирисва, нещо не е представено коректно на уважаемият читател или зрител. Какво имам предвид? Имам предвид следното: Починалите, в резултат на усложнения от зараза с коронавируса много лесно се определят. Те са достъпни за статистиката почти на 100%! Недостъпни за статистиката са броят заразени и излекували се! Публикува се броят на случайно откритите заразени, които обикновено са част от контактувалите с установените заразени - роднини, медицински персонал, колеги... Останалите, огромната маса, липсват в статистиката - някои са без симптоми, други в лека форма, трети въобще не са потърсили медицинска помощ. Смъртността ни се поднася като съотношение починали/излекувани или дори починали/заразени(!?). Но това не е вярно! Не е вярно, по простата причина, знаменателят в това отношение, в тази дроб, е изсмукан от пръстите, защото това са регистрираните заразени, а не действителният им брой! Колко теста има налични, например в България? 5000, 10000, 50000?... Дори всичките тези тестове да бъдат с положителен резултат, това пак няма да е реалната картинка! Дори няма да е статистически коректна, като представителна извадка! Но, ако сме установили 50000 заразени, от които ще имаме 500 починали от усложнения, след преминаване на епидемичната вълна, каква ще е смъртността? 500/50000=0.01 или това е 1%! И това при положение, че сме установили 50000 заразени! Но в действителност за 7 милионна България те са повече. Някой някъде има ли точна статистика на тези с грип А или Б, както и процента на починалите след усложнения? И доколко е коректна тази статистика за 60 милионна Италия и десет пъти по-малка по население България? Нека данните бъдат поднасяни коректно - това са регистрирани от системата заразени и реално починали от усложнения - абсолютно несъпоставими неща!

Много дрънкаш. Събери си мислите и ги публикувам в някой вестник, например Стършел!

Явно си завършил най-много втори клас, след като не можеш да схванеш елементарната сметка, байчо!

Що бе лъже ли човекът или ти е трудно да включиш на мислеща предавка. Люскай пърцуца и остави другите да мислят

Прав е 100%.

Естествено, че има статистика. На сайта worldmeter пише, че от началото на 2020 до днес в Света, от сезонен грип са умрели 100 хиляди.

За грипа са правени подробни изследвания, даже правят прогнози не само за броя заболели, но и от какви щамове и на тази база правят противогрипните ваксини. За коронавируса инфото го събират в реално време ;-(

Това е дело на Путин и Русия и лабораториите където беше и новичок.. Тия само смърт произвеждат ...хиперзвукови ракети, хим оръжие и биологично оръжие и даже им е гордост че продават и сеят смърт...

КРЕТЕНА!

Щерьо, баба ти е пръднала и от там е тръгнала заразата, да те eбa в кретена прост

Италианци и испанци се провалиха. Оценката им за опасността се оказа трафично негодна. тук е и мястото да попитамкъде останаха онези, които се правеха, че оценяват риска? Там едни лаборатории и т.н.?

Учен каза: " При 50 милиона жертви трябва са се радваме. Много повече ще са". Ами смятайте де. При 3,4 % смъртност на 8 милиарда колко са? А този вирус никой няма да подмине, вярвайте ми

МАЙ ВИ СЪБУДИХ ВИ НАЙ-СЕТНЕ! БРАВО!

"При 3,4 % смъртност на 8 милиарда колко са? " - малко. Целта е 60-70%.

...в Италия умират по около 2000 души и за да се даде по-ясна представа трябва да се съобщава цялата цифра ,сумарно и по отделни болести и причини за смърт.Иначе така се създава впечатление,че хората умират само от този вирус. Това трябва да се прави навсякъде,а не само да ни плашат с този вирус. Но явно така са решили НЯКЪДЕ!

Ами предполагам е това : 1.разболяваш се, 2.Положителен тест за Ковид , 3.Влошаваш се и те слагат на апаратна вентилация (това хич не е добре) , 4. Умираш и влизаш в тая статистика дето питаш

Май не стоят така просто нещата. Защо не се появи статистика - смъртни случаи февруари март 2019 и съответно 2020.

Е, приятелю, точно тази статистика се нарича стъкмистика или манипулативна статистика, внушаваща нещо определено, т. е. нищо общо със статистиката! Защото теста за КОВИД-19 ще ти го направят, ако се обърнеш към системата за медицинска помощ. Но огромен процент от заразените не го правят, защото или не знаят, че са заразени, или всичко преминава под формата на леко неразположение!

Не бе Байко проблема е че умират 60-70 годищни-основната възраст на УПРАВНИЦИТЕ.АКо бяха 20-30 годишни нямаше да им пука.Затова разпуснаха Народното Събрание и Съда а Дончев кара чинивниците да са постоянно на гише.

Има полза? Отговорете си на този въпрос и ще разберете защо са толкова много в Европа

Навсякъде ще станат много, и в Америките също, успокой се.

Русия и лабораториите където беше и новичок.. Тия само смърт произвеждат ...хиперзвукови ракети, хим оръжие и биологично оръжие и даже им е гордост че продават и сеят смърт...

дето бе борят с ветарната мелница наречена корона вирус важното е че управляващите ви продажници ще добарат поредните евро-шекели а за вас като винаги ще остане на геврека дупката

"Аплодисменти за българските медици отекнаха от балконите на България" Само с пеене и аплодисменти няма да стане! Ситуацията е пред-кризисна. Без адекватна намеса на държавата ежедневните брифинги са само статистика (колко и къде) и едва ли ще доведат до успокояване на населението. Какво търси народа - маски, спирт, кислородна вода, някои витамини и лекарства, ........... и тоалетна хартия (айде да не изброявам, има достатъчно инфо по въпроса) От горепосоченото няма дефицит само на тоалетна хартия! Към населението- спрете да мислите за задника си, а държавниците - поне заредете с маски и медицински спирт, и наблегнете на профилактиката, докато все още ситуацията е под контрол!!

от смъртните случай са бабета и дедуци над 60 и е спорно от кво точно са се гътнали, ноже и докторята да са ги уморили да грабнат 1000-та лева отгоре

А ти се намираш някъде на дъното на обществото, прав ли съм?

Ами аз съм дедо на 62 години.Искаш ли да се премерим?

Не знам дядо ли си, но със сигурност си пр @стак

А теб кой те е раждал, бе? Я, мЪлчи, че и твоите роднини не са първа младост сигурно! Ако не майка и баща, които може да са относително млади, все имаш някоя баба или дядо. А и не бързайте да се радвате, че вирусът морял над 50+, че само след месец-два може да мутира и да реши, че и младите не са за изхвърляне. Да не дава Господ, ама аман от малоумници дето се мислят за безсмъртни!!!

Ти смяташ да умреш млад ли? и не искаш да доживееш до 60?

Във Франция казаха, че 50% от починалите са под 60 год.

Смъртоносните епидемии тръгнали от Китай са десетки. Ето последните пет - Африканска трипанозомоза, Вирус Херпес B, птичи грип, свински грип и коронавирус. Най-пагубна и най-известна обаче е чумата. Черната смърт се е зародила по улиците Гуанджоу и е пренесена от монголските орди до Европа през през 1347 г. Тя отнема живота на 40% (според някои източници 50%) от населението на нашия континент. Гризачът, върху който тя паразитира е черният плъх. Както повечето от нас знаят китайците са най-мръсният народ на планетата и ядат дори плъхове. Сегашната пандемия започва разпространението си от пазар в град Ухан, който е известен с нелегалните продажби на диви животни, разбирай всякакви гадости. Който има глава да мисли, нека мисли.

До Мизийски (нерегистриран) Аз подобно мнение за китайците изказах преди два дни. И Дир-аджиите освен,че ми го изтриха,ми блокираха IP-то за няколко дни...

а "чистите" европейци отнесоха сифилиса и едрата шарка в Америка и почти изтриха от Земята местното население!

Обратното е, оттам го донесоха в Европа, сифилиса.

знам, че виетнамците ядат кучешко, латиноамериканците ядат панирани скакалци и хлебарки, всички без турците ядем свинско... има база да ни доставят вируси...

ли няма дезинфектанти да се пръска?Доказан метод.При всички случаи ще има някакъв ефект.

По 400- 500 медици се махнаха (и завършили, и работещи) НА ГОДИНА след 2007-ма!!!НЯМА ЛЕКАРИ!!!

Най-големите дебили са ... пенсионерките с ниско образование. Такива са личните ми наблюдения. Хем са рискова група, хем са най-небрежни към заплахата. Простотията и глупостта трудно се преборват.

много точно напипа тенденцията. Ако дружно не я обърнем броят на новите жертви ще расте геометрично, а общият им брой супергеометрично. Терминът не е точен, но за пред нематематици добре илюстрира процеса.

Поне петима малоумници щях да бия днес. Навират се, бутат се, хилят се като идиоти и обясняват как ... нямало корона вирус ... Ще се затрием от глупост, ей! Май е време да се изкарва армията и полицията на улицата. И да се наложи пълна карантина. Преди да сме пламнали като Италия...

Що не ги наби бе? Къф си тъп

страхувал се е докато ги бъхта да не го короняса някой носител...

Бах тааа настинка....!

Днес... в ден втори от личната ми изолация си спомних за разговор от преди много години с мой познат - ловец. Та той тогава ме уверяваш колко е важна ролята на ловците за контролиране на популациите, че ако не са те, със своите грижи и мероприятия, природата няма да се справи сама с проблемите си... Е, мисля, че природата много добре си се справя... с проблемите си... Дано след бурята светне сигналната лампа в главите на тези, които са оцелели... Прах във вятъра сме, нищо повече...

Убеждавам се, че ние сме един много малък, но за сметка на това - много прост народ. Четвърт от този народ са малоумни тъпанари, които вярват само на врачки, жълти сайтове, слухове, Ванга и Кашпировски. Вярват на собствената си тъпотия, щото го мързи да четат. Не признават авторитети и власт, защото са комплексари, потиснати от собствената си нищожност. Проблемът е, че в условия на пандемия или война, точно тези твари са способни да унищожат себе си, но и всички останали

Така е... Аз обаче си мисля и нещо друго... Голяма част от мъжете на 40+ години са били в армията и малко от малко си спомнят какво е дисциплина. Е, сега е момента да си направят семейно военно положение, да тропнат по масата и да накарат хлапетиите да си седнат на задника.

Има един филм с Брус Уили с и Брат Пит 12 маймунки

Има един филм с Брус Улийс 12 маймунки гледайте го в момента е почти същото

Филмът Зараза

Мерките на правителството леко си противоречат. Значи спираме икономиката за да не се разнася зараза но в същото време държим отворени летищата и дори сме в готовност да изпратим самолет за нашенците в Испания и Италия. Чакай! Чакай! Уж сме кът откъм медицински персонал, а ще си внасяме потенциално болни. И на всичкото отгоре същите не са платили грам български осигуровки. При тоталното отсъствие на апарати за обдишване не ми се струва никак справедливо. Ама никак. Да не говорим че зорлем си докарваме зараза и в този случай извънредното положение губи смисъл

Допускаш две грешки. Не си спираме икономиката. Икономиката не се крепи на магазина за пирони. Ако си приберем сънародниците автоматично влизат в карантина. Ако са заразени ще се разболеят и ще ги лекуваме. Ако са здрави ще си ходят вкъщи. И в двата случая е по-добре да са в България.

Икономиката се крепи на Боко и тъпата ти глава!

Грешките са три, и най голямата му грешка е, че българите от чужбина не плащали. Може да не плащат здравни осигуровки, но нека си припомним кой е най-големият инвеститор в България.

А колко умират от други болести, старост, катастрофи.... в БГ или Италия ? Направете съпоставка, напишете го в статийките си.!! Стига с тази паника. Пазетесе и едно на ум.

Глупак!

Стария завет "изход"..кой е народа и фараона мисля, че е ясно...

Ситуацията ограничи дрогата и форума изпадна в интелектуална импотентност. Не че преди беше по-cool

Какво стана с врачките и баячките,дето уж предсказвали,че света ще се тресе,зарази и войни ще има,а България щяла да е добре и такива работи нямало да и се случват,та всички да си идвали тук... И какво,дойдоха си и ни изпозаразиха напук на врачки и баячки,ама прост народ,вярва на всякакви глупости!

Може да сме в паралелна вселена ... Кока-кола е с точка Кока*Кола и някои пасажи на библията са променени хмм даже земята не е на същото място в млечния път хмм :Д

Или паметтами ме лъже

Яя брже,някоя овца герберска да каже колко смъртни случая от ковито има в Куба??!!

когато си отвориш устата и веднага става ясно, колко си просттттттттт…..

Кретен!

Сега е мн важно и съседите да докладват на полицията ако някой завърнал се от края на света проявява симптоми

И не спазва карантина

Така ще са!! Нямат си умницата, генерал Деси да им задава, "правилните въпроси"!!?-''Пази боже, сляпо на всоко място, СЛУЧАЙНО да попадне".

Друго си е даси имаш ДАРИТКОВИЦА и ВИЕТНАМСКО ПЕКИНСКА ПАТИЦА на ръководни постове в партията.. За ФИДОСОВИЦА и МАМИЦАТА НА ПАТРИЯта му.. Да ти припомням ли?

Да се направи списък с всички пристигнали в последните два месеца от Китай Митай Италия Испания и други огнища ... Не е невъзможно ... И да се види кой спазва и не спазва карантината и прилагайте закона .. Имате технологии ползвайте ги ...

е жертвите от Втората Световна война умножена по 10-20

Не.

България трябва своевременно да поиска помощ от Китай и Лекари без граници. Страната няма капацитета да се справи сама, защото години е подложена на корупция и грабеж. Първа по корупция в ЕС!

В никакъв случай няма да искаме помощ от тоталитарни недемократични страни (Китай, Русия, Куба). Няма да следваме Италия, На нас ще ни се помага само демократично от ЕС, ОТАН, Херо- то, това е евроатламтическа солидарност . Или поне така казват Роско, Монката, Кремчето, Радка, Ристю и .....

Синузит, причинен от идиот , два климатика върху мен. И така 15 години.

Пазете се. Това не е просто грип. По заразност е на нивото на жълтеницата, а в същност е вирусна пневмония. Който се излекува, получава фиброма за цял живот. При децата няма проблеми, ако имунната система е силна. Но те са потенциални преносители. Така, че ги дръжте под око. И най-вече от паника няма смисъл. Вируса може да дойде от всякъде. Само пазене е истината.

Не е точно така.

И нашите политици само до преди 2 седмици викаха,че нямало опасност а България! Президента Радев дори казваше,че коронавирусът е фалшива новина и оправдание на управляващите. Радев иронизира на Шипка пропагандата за коронавируса ! Радев поздрави всички онези, които не са се поддали на манипулацията! Проф. Мутавчийски: - Новата вълна от грип тип Б е по опасна от коронавируса! Сега говорят точно обратното,как заразата била,като цунами,колко била опасна,да опазим родителите си,какво стана бе?!? Обявиха извънредно положение,все по крути мерки,а можеше още на 3-ти март тези мерки да бяха въведени и спрян притокът на чужденци от Европа насам,но не,тогава всичко беше смешно и манипулация,а сега е трагично и пак народа ще го отнесе! Заради безхаберието на политиците ни и неглижирането на вируса в началото,а в последствие и от обикновените хора тази зараза ще ни залее. И накрая за нас хем коронавирус,хем криза и удар по работата ни,демек народа отново ще отнесе всичко,а онея горе ще се правят на супер загрижени!

Лягай да спиш пъпеш!

На 3 март регистрираните заразени в България бяха 0! Не може всичко да спре, заради някакъв вирус. Има си естествен подбор. Измират старите. Тук умрелите бяха май на 74 и 75 години. В Италия средно на 81 години.Ще се спести от пенсии.

Ако се заразиш на 3 март на 10-13 цъфваш. Ако си млад го караш на крак. Ако си възрастен влизаш в болница.

FFF

Няма ли да ни спестиш и ти малко и да хванеш да се гръмнеш. То бива идиоти и тролове, ама прекалихте вече.

Начи немам намерение това да е всеки ден, болката е гадна, за около 30 секунди си агония. НО май убих некви копелета. Пожелавам да сте здрави.

Италия бяха с 60 установени случая преди 3 седмици. Сега са 24747 установени, 809 починали. В България нещата вероятно ще се развият по същия начин. Само че нашата здравна система няма ресурсите да се справи - нито с тестването на десетки хиляди, нито с приемането на няколкостотин тежки случая в болници. Оценявам усилията на "щаба", но сме крайно неподготвени за ситуацията. Усилията трябва да бъдат насочени към спазването на карантина на пристигналите от Италия и незабавно намиране на бързи и леснодостъпни тестове с които да се тестват максимален брой хора.

погледни картата - при нас случаите са доста малко в сравнение с останалите европейски страни. Поради тази причина е добре да се спазва карантината - за да не стигнем до стойностите в Италия/Испания/Германия след 2 седмици.

Не 809 а 1809

Това си е биологично оръжие както и да го погледнеш, технологиите са такова ниво че биоинженерството и нанотехнологиите са на нужното ниво за създаването на дизайнерска чума, а междудругото и всичко което се въешеле от еаботна ръка може да се прави от машини. Това не е 19 век, който са насърчавали да правят по 5-10 деца да има кой да бачка по фабриките и полето, вече всичко може да с еправи изцяло от машини и на практика на сатанинския елит в които ръце са мултинационалните компании хората не им трябват вече .

Пулев?

Да ама не са познали сатанистите които правят всички злини по света и ще ядат големия

Я ми напиши как ще го ядат?

А българите в България дали ще стигнат до болнично лечение като започне масовия мор? Ако тръгнат да се разболяват цветнокожите, тумби римляни ще запушат болниците. За това някой да е помислил?

Много от българите не успяват да стигнат и без наличието на пандемии.

Пфф а те затова казват всеки да си стои на д-то щото ситуацията е мн сериозна и да не се заразят мн хора

Положението в България е много лошо. Страната от години е в челните позиции по смъртност в света! Това обаче не се коментира нито от медии, нито от политици. Пълно информационно затъмнение на населението, а после обясняват, че нямало конспирация! Потърсете: "Which country has the highest death rate in the world" data.worldbank.org/indicator/SP.DYN.CDRT.IN?mostrecentvalue_desc=true