Свалят цигарите от витрините, забраняват рекламите им

Рекламата и популяризирането на тютюневите изделия ще бъдат ограничени, като през 2012 г. ще се забрани производството на играчки, предмети, закуски и лакомства във формата на цигари.

Обратно в новината

Коментари - Свалят цигарите от витрините, забраняват рекламите им | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тупаника по кухата лейка - това ще направят.

Пълна тъпня!Купувам си тютюн 40 грама за 3.50 еу и го пуша 5 дена!Да не сме по-европейци българите или кво,тука са по-малко загрижени за гражданите си ли!?Всичко е за пари и единственото хубаво е,че ще се продават цигари само на определени места в специализирани магазинчета както е в почти цяла ЕУ.

Предполагам това значи край на шоколадовите пури. Всеки заварен от МВР с такава ще бъде глобяван по 50 лева. При три нарушения ще му бъде отнето имуществото и правото на задгранично пътуване.

трябват - това е истината, затова ликвидират тютюнопроизводството, а не, че ги е грижа за здравето ни. Щото ако бяха загрижени толкова щяхме да имаме спокойствие, работа, сигурност и нямаше да ни тъпчат отровни храни. За здравеопазването им изобщо не ми се говори - то си е откровен геноцид. Абе, народе, не мислите ли, че прекалено взеха да ни ограничават - водата, тока, отоплението са безобразно скъпи - мърляви взехме да ходим, мръзнеме като кучета, за тока все за икономии ни плещят, да се ограничаваме и т.н. Работа няма, доходи няма, данъците и таксите растат, цените също, богаташите стават все по-богати, ние все по-бедни! Е, докога ще ги търпим? ДОКОГА!!!! Един живот имаме, кога ще го живеем? Я вдигайте се - държавата е наша, животът си е наш - ще им ги дадеме ли! Стига са ни забранявали, стига са ни тормозили, стига геноцид! Вдигай се, народе, на бунт - защитим правата си, децата си, живота си и държавата! Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди!

Абе тия политици някакъв график ли гонят?Май да,чакат някой от ЕС да ги потупа по някои части, и после да вземат едни пари...Ами забраната за рекламиране на кафе например?Научно доказано е ,че пиенето му води до зависимост-следователно е наркотик.Тоест даржавата толерира това?

И сладкото, и сладкото! Че и тестото, даже! Аз пък най-мразя да гледам дебели и разплути хора. Защо никой не мисли за опазване на зрението ми?

всичката фред в балгария ся остана цигарите да опраим божеее тас дарява д е истрииият от света а нас да ни праснат в другите страни че да живеем като хората тук да останат само крадливите милионери като парламентаристите *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Научно е доказано, че пушенето стимулира секрецията на щитовидната жлеза, на надбъбречните жлези и яйчниците. Това става по пътя на сложни невро-ендокринни механизми. Наред с това никотинът стимулира мозъчната дейност и тази на храносмилателния апарат. Ето защо при определени условия пушенето има благоприятно въздействие и полезен ефект. Всичко обаче опира до дозата, защото в медицината тя има кардинално значение. Пристрастяването към пушенето не е плод само на мода, любопитство и подражание. Защото то ефективно увеличава секрецията на антистресовите хормони (егликокортикоиди) в надбъбречната кора, а точно те са все по-необходими в днешния напрегнат живот. Видни немски учени и лекари като Кайзер, Керсбаум и сътрудниците им са установили, че пушенето увеличава съдържанието на гликокортикоиди в кръвта с 27 до 77% (!), и затова те не го забраняват дори на бременните жени, на които предстои огромният стрес от раждането. На практика обаче всичко се свежда до това дали пушачът има воля и вътрешна дисциплина, за да ограничава сам своето тютюнопушене до 10 и максимум 15 цигари дневно. Защото над този доза вредният ефект от тютюна започва да преобладава над ползата от него. А като антидот и срещу приемливата доза се препоръчва приемането на витамин С в доза от 100 милиграма всеки ден! Иначе казано, както и при много други увлечения или слабости на човека като ядене, пиене, спорт, физически удоволствия и др., въпросът за мярката е основен.

Непушач съм, но съм съгласен с Вас. При нас българите, лошото е липсата на чувство за мярка и мярка на чувствата...

Браво! Едно нормално мнение. Няколко пъти се опитвах да обясня и аз същото, но никога не успях да го направя толкова добре! Пушех между 2 и 3 кутии дневно и понеже ми е слаба волята и не можех да си контролирам дозата ги отказах изцяло преди 3 години;)

До 2013 г. "я - камилата, я - камиларя"! Докато дочакам да седна и консумирам спокойно в заведение, в което няма да ме опушват с цигарен дим, кой знае какво могат пак да измислят нашите "загрижени" политици.

И в кое точно заведение те пуснаха пък теб?

.... има такива и децата си отглеждат в заведенията ,защото ги мързи да готвят...

А твоя сигурно ухае на рози и карамфили.

Напълно съм за. Пушенето трябва да се ограничи още много. Рекламата имa голям психологически ефект. И той е върху младите хора и децата. Самият факт, че се демонстрира, че са в красиви шарени кутийки това дразни. Аз не съм пушач но когато бях малък признавам, че доста се изкушавах дори колекционирах шарени кутийки, но не станах пушач заради родителите ми най-вече. Помня какви колекций имаха мои приятелчета, тковците им пушеха. Просто не трява да се показва, че това е нещо модерно. Напротив. Търговията с тютюни не носи особена изгода на дребния търговец не печели много дори в опреденени случай си е едно набурване, при определени обстоятелства. Хората от родопите да се организират, да се помогне да произвеждат нещо друго, картофи, или технически култури, нима само тютюн може.

Да, всичко вранзи шарени кутии и опаковки е вредно за здравето.Включтелно всичата храна която я консумираме всеки ден.

Не съм пушач,но реално погледнато в храните които ядем вредните съставки са в пъти по много и по вредни от тия в тютюна.В края на краищата, живота на всеки човек си е негов и това как си го живее е негов проблем и никой няма право да му се меси.Това е свещенно право.

Верно е но....ако някои ти плюе в чинията докато се храниш ??? Ей за това стажа дума -те даси пушат но не и около непушачи заштото аз на никого не преча като не пуша до него.....

Да вземат да махнат рекламите за дамски превръзки и тоалетна хартия, че ми писна от крилца и перца.

Някои изкарват пари за цигари като се дърлят по форумите с пушачите под различни имена.Поне да не допускат едни и същи правописни грешки, че е много прозрачно тяхното "непушачество"!

Тея луди ли са? Ще махат цигарите от витрините, като на всяка спирка и пазар цигани рекламират тяхните дву левове цигари. Ще те и почерпят даже!

Не само цигарите да свалят от витрините. Да се свали и цялото мутро-мафиотско правителство.

tomazow

Аз вече започнах да си купувам насипен тютюн , при това с високо качество , като така вместо да давам по 200 ЛЕВА НА ХАЗНАТА И НА ИДИОТИТЕ КОИТО НЕ ПУШАТ И ОБИЖДАТ ПУШАЧИТЕ , НО ТОЧНО ПУШАЧИТЕ ДАВАТ 2 МИЛИАРДА АКЦИЗ НА ДЪРЖАВАТА И КОИТО ПАРИ БИ ТРЯБВАЛО ДА ОТИВАТ ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ , ПЕНСИИ И ПРОЧИЕ ..... СЕГА ЩЕ ДАВАМ ПО 40 ЛВ НА МЕСЕЦ !!! Хайде със здраве , Аз ще си пушкам , пък Вие яжте здравословните ГМО и тлъстини - ПАРИ ЗА ИДИОТИ АЗ ПОВЕЧЕ НЕ ДАВАМ !!! И без това са покрили моята марка насипен тютюн , че пак ще го увеличавали !!! ПРОСТ НАРОД - СЛАБА ДЪРЖАВА

Напълно те подкрепям! Освен това, аз пък питам: Кога ще свалят лекарствата от витрините и ще спрат с лайняните си агресивни реклами, да го духат всички фармацефти, няма да ви купувам лайната миризливи!!!!

Аз даже си купувам на листа за бадева, обработвам си ги и си режа. Фантастични цигари стават.

Като за начало , захванете се да изчистите ла.ната от хранителните продукти които ядем , защото ако тръгна да направя един пълен анализ на съвпадение м/у етикет и съдържание ще ахнете за какво става въпрос.

И аз мисля, че това е далеч по-приоритетно. Аз повече няма да купя никога кайма "стара планина". Беше такова невероятно менте, че не ми се и мисли какво може да има вътре. Със сигурност над 50% от състава не беше месо. Като си опекох кюфтетата се подуха като бомбички. Сякаш са пълни с някаква изкуствена течност, която се опитва да избие, но е химически свързана и се задържа и се подуват. Абе ужас...

Браво правителството много добре се справя с ограничаването на продажбата на цигари с бандерол.Безакцизните цигари и без това се държат под тезгяха.Новите управляващи ще натрупат милиарди от контрабандата.

По пазарите е пълно с цигани, които предлагат контрабандни цигари, но тях няма кой да ги ограничи.

Ей като започнат с тези забрани за пушене и чак да ти писне.Ами забранете вноса,производството им като толкова се интересувате от здравето на хората.

"От същата година ще бъдат взети и мерки да се ограничи пушенето в българските филми и предавания, които се правят." Браво! И всички български филми оттам насетне да се правят само от Лени Рифенщал, като преди това са цензурирани от Хер Й. Гьобелс. Осъзнайте се бе хора! Как е възможно да се измисли и да се изкаже подобна глупост. Наистина не е за вярване. А оттам нататък ще забранят и пушенето в изобразителното изкуство (Ван Гог или Рене Магрит вече ще се забранят), после в литературата (тук почти всички книги -като хванеш от Дикенс и Досттоевски, през Хелър и Вонегът, та досега), а за капак на виниловите ленти в киното ще изрежат пурите от устата на Хъмфри Богарт или Клинт Ийстууд, цигарите на Робърт де Ниро или Жан Рено, от учебниците по история ще се изтрият имената и времената на Чърчил и Сталин, като обаче в тоя контекс нищо лошо не може да се каже за пича със странните мустачки, нали. Нищо не може да спре идиота. Дори изкуството. На тая планета в най големи количества са водата и глупостта. Не обезателно в този ред.

Както винаги се появява някой чел-недочел. Няма да навлизам в подробности, но ще спомена две неща, не за Debs, а за тези дето му/и четат простотиите. 1. Става дума за ограничаване на сцените с тютюнопушене в продукциите ОТ СЕГЕ НАТАТЪК които се правят - с това втората половина на брътвежите на Debs може да не се четат. 2. Ще дам за пример на масовият зрител следното: в нито един турски филм, тютюнопушене не се снима. Говоря за нашумелите наскоро сериали. Това не е само в Турция. С това отпада първата половина от постът на Debs. Изводите са два: един частен - Debs говори глупости и може да не се чете. И един общ - BG продукциите ще станат по-цивилизовани от гледна точка на 21-ви век.

За да са още по цивилизовани БГ продукцийте според мен даже трябва да се премахнат всички моторни превозни средства - да останат само велосипеди и тук там нечифтокопитни бозайници. Същото важи и за всички останали многократно по-вредни "неща" от тютюнопушенето.

Браво, само така, но най-ефективна мярка срещу тютюнопушенето ще бъде тогава, когато се въведе пълна забрана за пушене на закрито.Дано да е по-скоро.

Влизам си във входа на хубавичката нова кооперация, в която имам щастието да живея - във входа се разнася смрад на долнокачествена махорка. Отварям широко входната врата и прозореца на стълбищната клетка - да се проветри. Качвам се в асансьора - и там смрад. Не може да се диша. Изкачвам се някак си, със запушен нос, до последния етаж - на който живея. Тя - проклетата смрад се качила по стълбището и заседнала в нишата , в която е входната врата на дома ми. И нахлува вътре заедно с мен. И накрая, за да се отърва на тази неканена, нежелана напаст - в тези студове отварям прозорците на дома си, правя течение, правя течение и на стълбището. Отървавам се. До следващия път, в който някой нагъл, невъзпитан, безпардонен зловонен пушач ни осмърди с вонята на кенеф, която се разнася далеч около него, въпреки всички забрани... Е, как да се отървем от тези типове?! Кой ще ги преследва за това, че смрадта им ни преследва в домовете ни?

ПОВТАРЯМ ЗА ПОСЛЕДНО - ЗА БЕЗПОЛОВИТЕ МИЖИТУРКИ...ВСИЧКИ,КОИТО НЕ ПУШАТ СА БОЛНАВИ И ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВАТ...АЗ ИМ ЗАБРАНЯВАМ ДОЖИВОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕ!!!

С вуртуални крясъци не се решава никой проблем. Но... ти да не се изживяваш като някой нашенски кадафи, та кряскаш забрани в нета?

А миризмата от кисело зеле как я разкара?

Нямам миризма на кисело зеле, слава Богу. Просто не си слагам такова. Но ти си се сетил(а) за киселото зеле най-вероятно защото твоята маза осмърдява съседите ти на пръдня, пардон, на кисело зеле.

... няма да ти увехне китката .

Ти да не пръдна, като влезе във входа?

На глупостите еша ни няма!Отличници по идиотизъм и натегачество, а пък не сме в Шенген!

А ще се забрани ли постоянното показване на цигари в чалга клиповете?????????????? Това как влияе на подрастващите

Ако Христофор Колумб беше жив, с голи ръце щях да му извия вратните прешлени до разкачване ! Долу никотина !

Колумб па какво ти е виновен?

Браво!

Скоро на тяхно място ще сложат реклама на наркотиците.

Трябва тютюнопроизводителите да не получават субсидии от държавата, защото тези субсидии се плащат от всички данъкоплатци. На тютюнопроизводителите да се предоставят други възможности за работа и прехрана на семействата им.

Това е необмислено и глупаво изказване.Пушачите плащат огромен акциз.Та остава и за тюнюнопроизводителите и за данакоплатците, дето ревете за тях, та и да си откраднат помалко управляващите.Но управляващите са с огромен апетит и трудно се задоволяват с малко.

Забрането напълно пушнето в публични пространства както е в цяла Европа и САЩ. Тия пасивни мерки не намаляват консумацията на цигари, само скриват проблема.

За сметка на това пък някой допусна да се накичи цяла София с рекламни пана на цигарени марки на BAT.

Свободата Санчо, безвъзвратно си отиде, това няма нищо общо с така жадуваната (45г.) демокрация.Само след десетина години либийците ще се молят да се върне Кадафи ....

Има Санчо. Има. Но няма нищо общо със свободията ширеща се в България.

Свободата, скъпа гад, е да не ме тероризират миризливци като теб със смрадта, която излиза от устите ви.

И на теб задника ти мирише, но си го носиш.