Реки излязоха от коритата си в Югозападна България

Проливни валежи, наводнения и затворени пътища има в Югозападна България. Реките в Разлог и село Баня излязоха от коритата си. Река Бистрица е на път да прелее в района на кюстендилското Долно село.

Обратно в новината

Коментари - Реки излязоха от коритата си в Югозападна България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

pobelial

нищо не казахте за река Места http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/5498346116936555141091772566713_n.jpg

Къде е сега величественият милиционер да ни обясни, как станишев е виновен за това ? Дайте още гори за изсичане заради писти и ще се радваме дълго на такива пейзажи и стихии, продажни некадърници !

Тъпанар

От смяната на системата на никой не му дреме как се подържат коритата и язовирите само като удавят някое населено място се размърдат малко.

България имаше прекрасна природа.Но горите благодарение на ДПС са почти изсечени.Дървеният материал изнесен в Турция.Лично с очите си видях,как камиони с ремаркета натоварени с трупи от прекрасен дървен материал непрекъснато товарят на турски кораби.Ако се позаинтересуваш,къщите ,които строят в Англия и се използва дървен материал,то той е внесен от Турция,но е български материал.Язовирите,когато бяха държавни,строени от народа,преди зимния период се изпускаха за да не прелеят и стане наводнение.Сега са дадени на частници,които са ги превърнали в рибарници и язовирите почти не се наблюдават.За почистените корита на реките,няма такова нещо.Изсякоха дърветата около реките,пак за дървен материал,с оправданието ,че се почистват коритата.Всичко е далавери.Особено по времето на тройната коалиция,когато ДПС държеше горите и министерството по бедствия и аварии.Самата министърка по бедствията Емел Етем от предотвратяване на бедствия,толкова забогатя,че в началото на Созопол,една прекрасна местност-Света Марина ,си построи цял комплекс,по голям от Цариградски комплекс и не само там.Алчността на властимащите погубиха и природата.

Нека още секат в планините, а най-вече над Банско и Разлог, пък да искат да не се наводняват! Природата сама им показа какви резултати ще имат подобни действия! Откакто изсякоха над Банско гората всеки дъжд ги наводнява и Глазне не може да поеме потоците вода... ама кой мисли там, кой... тия с платените автобуси, дето идват да искат втора въжена линия ли?

ТУК ИМА ДОСТА СЕЛЯНДУРИ КОИТО НЕ СА ИЗЛИЗАЛИ ОТ ГРАНИЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ.КОЙ Е КАЗАЛ ЧЕ НАШАТА ПРИРОДА Е НАЙ-ХУБАВА.НЯМА ТАКОВА НЕЩО.ТОЛКОВА ПЛОДОВЕ,ЗЕЛЕНЧУЦИ И ЦВЕТЯ,ХРАСТИ НЯМАМЕ .КАТО СЕ ПРИБИРАМ В БЪЛГАРИЯ ГЛЕДАМ ПРИРОДАТА.СЪЩАТА БЕДНА И МИЗЕРНА КАТО БЪЛГАРИТЕ.Морето най-мръсно и бедно.НАЙ-СКЪПО.ХА ХА ХА.ИЗЛЕЗТЕ ДА ВИДИТЕ ХУБАВА,БОГАТА И КРАСИВА,ПОДРЕДЕНА И НЕВЕРОЯТНА ПРИРОДА.

Така е, както и митът за най-красивите жени. Но, ако не са тези благородни лъжи за какво да живеем ;)

Странно ми е къде живееш? Аз лично имам претенциите да съм обиколил половината свя, живял съм на различни места и в момента живея извън България, няма човек бил във България който да не е възхитен от топлината и сърдечността на хората, от климата и природата ни. Изказването ти е твърде не на място и подсказва за доста сериозни комплекси. Имаш ли идея в колко държави по света има това невероятно съчетание от планини и море допълнено от 4 ясно изразени сезона? Нашата природа е приказно красива и за мен лично е една от най-хубавите в сравнение с местата които съм обиколил. За справка живея на брега на езеро в Швейцария близо до Италианската граница. Ако не знаеш къде е има гугъл мапс поразгледай. И въпреки Алпите от които съм заобиколен няма по спокойно и приятно място за мен от Родопите след като поразгледаш си направи сам изводите.

По принцип, прав сте. Но... Имам 2 въпроса: 1. Защо живеете в Швейцария, а не някъде в Родопите? 2. Тези очаровани от България чужденци, дали са карали в софийския трафик с подивялите шофьори, и то всеки ден? Разликата да живееш в една страна или да си на екскурзия там - огромна е.

Природата си е природа и не можем да и се противопоставим, по-силна е от нас колкото и да не ни се иска!!! Миналата година по това време пътувах из България и с изумление установих че всички гръмки приказки на всички правителства управлявали България за почистени речни корита са само думи. Речните корита са почистени само около местата където се вижда, около пътища и мостове. Ако само 10% от гръмко обявените действия и щедро похарчени средства бяха отишли по предназначение нещата нямаше да стоят по този начин. За съжаление това не е единствения случай, което и правителство да захванеш ще откриеш много свършена работа, подобрила живота ни и още повече забатачена такава. Предполагам този форум се чете и от журналисти за които няма да е много трудно да си направят един излет по поречието на някоя река и да опишат реалното състояние. Природата не търпи безхаберие и неуважение. За никого не е тайна че топенето на снеговете започва, както и пролетните валежи поради което водата ще е значително повече.

Скапана природа! Дори тя иска да ни прогони...

Скапан ти е задника! Природата ни е най-хубава в света,но не случила на човеци.

И двамата сте скапаняци и природата и хората са чудесни, само мръсната пяна е отгоре.

ПРАВИТЕЛСТВОТО подаде оставка,ПРОТЕСТИТЕ не спряха,даже и ПРИРОДАТА се РАЗБУНТУВА! ЗАЩО ли? ОТГОВОРЕТЕ г-н ПРЕЗИДЕНТ,г-н Станишев,г-н Цацаров!

ББ, отговорете за гръмналия балон в Египет!!!

ББ , снощи, на ''Позитано'' 20 са изнасилили емрокучката без да платят ! Вопиюща несправедливост ! Вие сте виновен !

И природата плаче за бат' Бойко

SH

И Природата ПЛАЧЕ ОТ БУДА...!!!!

Това е природа бе хора. Стават такива наводнения и преливания на реки. Стикга за всичко да търсим виновни.

Когато хората живеят унищожавайки природата, някои бедствия се случват само по тяхна вина.

Те на Позитано търсят с ЦРУ и интерпол виновни кой им е срал в гащите, та за такива наводнения ли няма да търсят виновни?!?!? Are U nuts?

отсечете всички гори и тогава ще видите до къде ще стигне водата -колко наистина и колко на майтап. То едно от обещанията на герб бяха да спре незаконната сеч ама и това не стана. Има незаконен добив от от поне 2-3 милиона кубика, а гората може да понесе най-много законово определените 6-7 милиона кубика. Хайде да не се заяждаме, то толкова много се обещаваше преди 3.5 години.

Верно е ,че в празна кратуна не се налива. Особено пък ако е и спукана. Създадохме цяло министерство ,а тази работа е простичка. Достатъчно и /в повечето случаи / да се почистват РЕДОВНО коритата на реките. Това може да се извърши със "собствени сили и средства", като се изпратят там хората у ,които трябва да отработват по някой ден заради помощите за безработни, които иначе се подпират на метлите имитирайки някаква дейност. освен това /със съдействието и под контрола на горско стопанство/ на хората участвали в това почистване ,може да се дадат на символична цена/а защо не и безплатно?/ дървата и клоните събрани при почистването. Много от тези хора биха се радвали да закарат по някоя съчка в къщи за през зимата. Ама не! Отсъстващата от всякъде държава не може да си позволи толкова голяма загуба. Срам и позор!!!

Не стига че политическата криза и народното недоволство ескалира ами и природата ни мачка!!

Ами ще излязат реките, като не се почистват и се сече гора! Кметовете в района как са, имат ли си пърцуцка и трушийка? Като гледам картата - нищо чудно банскалии да осъмнат с цялото с. Баня върху хотелите си.

Само управлението на Партията ще предотврати повече наводнения, скакалци и преяждане с власт, на каквите сме свидетели сега!

подал оставка нямаше да вали

Можеше и да вали, но контролирано! И след като си е платило на всички инстанции - от местната партийна организация, та чак до ЦК!

А, то ще стигне и до хотелите в Банско! Но, нищо! Нали бизнесът там им върви!

Оооо те още нищо не са видели. Тия алчни хорица там в тоя район като си направят сега нови хубави писти е тогава нема да им се верва какво се вика потоп и наводнения. Ма как да им го набиеш в главите.

то в празна кратуна не се налива. Ще си умрат като прошляци и това е!