Новопристигналите във Великобритания - без социални помощи

Новопристигналите имигранти във Великобритания може да не получават социално подпомагане до четири години, дори ако работят легално на Острова.

Обратно в новината

Коментари - Новопристигналите във Великобритания - без социални помощи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А ние кога ще направим референдум за излизане на БГ от ЕС?

Никога, щот сме овце.

Е, КАТО МИНАТ НА САМООБСЛУЖВАНЕ (РАЗБИРАЙ САМИ ДА СИ ЧИСТЯТ ЛАЙНАТА), ТОГАВА И СТРОЯТ В АНГЛИЯ МОЖЕ ДА СЕ СМЕНИ....ХАХАХАХАХАХА!!!!ДОБРЕ ЧЕ СЕ МАХНАХ ОТ ТАМ, СМЪРДЯТ ОТВСЯКЪДЕ.

За тези тепърва, нас не ни лови урааа! Но то и до сега не даваха как бъде и на кой бъде и за това се иска пипе ей!

Нещо не разбирам тоест излиза ,че за някой държави ще има нови правила в ЕС ? Ако е така това ще е по-пагубно от това просто англичаните да напуснат.

Ето че имало начин за озаптяване на навлеците. И това е само един от възможните.

Това не е за бежанците - това е гражданите на Европейския съюз. На онези навлеци тяхното си стои.

идеално,защо да ги хрантутят тия навлеци на Меркел?

много е лесно бе г-н туск, правите заплатите на българите както в англия или германия и един българин няма да видите в англия!! чисто и просто...

"бизнесмени" като Пеевски да вдигнат заплатите на наетите българи!

VIPER

Идеята от гледна точка на Великобритания не е лоша.Хората все пак си пазят соц. система от професионални безработни Можеше все пак да предвидят 1 или два месеца помощи за хора , които току-що стъпват на острова или са загубили работата си по някаква причина 1 или 2 месеца са напълно достатъчни човек да си намери работа По-скоро , според мен , англичаните искат да откажат голяма част от емигрантите изобщо да ходят там

Справят се с БЕЖАНСКАТА криза като режат мигрантите от Европейския съюз, където съотношението паразити/ желаещи да работят е равно на желаещи да работят/ паразити сред бежанците. Така по-скоро си губят кандидати да им изработват ресурса, с които да си хрантутят ония другите.

Нека си го кажем направо - мярката е насочена срещу циганската и тем подобна паплач, която не отива да работи, а да получава помощи. Тази сган сега ще стои в БГ и ще смуче от кръвта на Българския данъкоплатец, не на Британския. По повод на това би следвало и в България да се въведат правила - например право на социални помощи да имат само тези които са работили минумум 10 години например.

Aбе, искам да го посъветвам този г-н Tуск,.. пък и Kамерън:... понеже са много умни, но са пропуснали, че... веднага ще си решат проблема с новопристигащите българи, Aко, съдеистват и направят заплатите като в Aнглия!! Hека, чистачката в българия,.. да взема по 1000 паунда на месец,.. както в Aнглия,.. и ги уверявам, че нито един българин няма да видят в Aнглия... и готово!! Hе е лоша идеята,... остава да си помислят,... Hали???!!! ;)))

Навсякъде нискоквалифицирания труд е скапано платен, няма добро отношение към служителя и се извършва от имигранти. Така, че коментарите са много неуместни по тази тема. То е ясно, че ако си програмист, лекар или елетроинженер заплатата и отношението са други. Там и работната среда е друга. Докато при никоквалифицирания труд най-вероятно шефа ти ще е някой индиец или пакистанец с лош английски.

Хайде сега да предоговорим и условията на българското членство в ЕС. Нали Юнкер каза покрай гръцката криза, че всички страни в ЕС са еднакво важни. Можем например да договорим България да не участва в безумните политики за борба с климатичните промени и да развиваме енергоемки производства. Иначе референдум за членството ни в ЕС!

мале как грачат местните марзеливци.. тия мерки ще ги засегнат точно тях- които иска да бачка и да не чака на помощи - тои няма да има проблеми

Който не работи, не трябва да яде. Стара мъдрост на нов глас.

"Oт работа се става гърбат, но не и богат"!!.... другата народна мъдрост!!! хихихихи...

"Ама разбира се " нали трябва да се пази столицата на Нов Западен Раджастан,Лондонабад.Малоумници, Източно-православните европейци са последния ви проблем...

VIPER

А за т.нар "бежанци" , ще важи ли този принцип или ще ги посрещат с "welcome " ?

Заради ЕС имаме право да работим и пътуваме из цяла Европа само с една лична карта, но според платените рубладжии ЕС само ни бил грабел. ЛОГИКА

Имаме право да. Но ако отидеш да работиш някаква нискоквалифицирана работа отношението към теб е безмилостно.Всяко пени се изработва . нема шест пет. Щото си българин. Не знам как е в високо квалифицираните звена.

В България сигурно шефа те е посрещал с кафе и кифличка на работа

и там отношението е високомерно и несправедливо = изискванията са по-големи, бонусите по-малки спрямо англичаните. Като поставиш въпроса отговорът е: фирмата е английска.

с бг лична карта ти уреждат квартира там. съседния обор до краварника.

Защитават си държавата. И въпреки това наплива към острова ще нарасне.

Hаи после, тези от EC видяха и се научиха от бг-то, 30 лв детски, 150лв пенсия, 300 лв минимална заплата!! Eи, за туи боцето казва, че сме наи добре в EC, високи данъци, ток, винетки, а минимум социални разходи!!.... пожелавам го,.. от сърце на "първокласните европеици"!! ;)))

Когато става въпрос за ограничения и налагане на всякакви дивотии, ние видите ле сме член на ЕС и ТРЯБВА да изпълняваме. Когато става въпрос за изравняване на права, почваме да ставаме НОВИТЕ българи, БЕДНИТЕ участници, НЕРАЗВИТИТЕ икономики и демокрации. Нормалните хора с достойнство, при подобно отношения, биха си взели шапчицата и нежно благославяйки цялата женска и женствена рода на Еврогея, биха напуснали тази снобска организация.

Към Великобритания и ЕС ! Дано да ви превземат араби и цигани и бял ден да не видите .

Новия СССР е Русия на Путин. И като гледам кво става при тях вярно Русия на Путин е тръгнала към съдбата на СССР

Е, ми на там да бягат новите българи! Там медът и маслото Путин ги раздава с кофи и лопати на аванта!

Това ти се дава с више или е плод на нездрава логика?

С две висши, с 54 години трудов стаж и пенсия съответно на МАХ! А ти рупай домитито с колците, интернетски "брато"!

тва е с цел да се охраничат мургавите ни събратя от социално емигриране. всеки нормален човек отива да бачка, а не да чака социални помощи след 1 седмица работа там. аз бачках едно лято. спукаха ми гьона , отиде ми кръсти и аййде бегом в татковината.

Шествието тръгва от Горна баня .носете си чайник и сапун

Ако сменим ЕС с евразокенефа ще ида на гурбет в алма ата казахстан да подстригвам камили.

По-добре да идем в евразийския кенеф, че 1 килограм левчета да ги разменяме за 1$.

Туск е типичен пример за дебелогъз, нагъл и долен брюкселски чиновник, който мисли единствено и само за собственото си благополучие! И въобще не го интересуват интересите на европейските граждани, още по-малко на неговите сънародници! Не е тайна, че поляците са най-голямото източно-европейско малцинство на Острова и подобно решение ще засегне голяма част от самите поляци в бъдеще! Другото е, насочено директно срещу българи и румънци, затварящи вратата за нормалните и стествените им човешки права и свободи на европейски граждани в европейска държава! Това вече е толкова съюз, колкото този, между вълка и агнето или роба и господаря му! Май е наистина по-добре да има или ЕС без Британия, или да го няма въобще! Но как тогава биха съществували подобни на Туск и подобните нему човешки мутации?

Разбира се, че не е съюз - България не предлага никаква работа на англичаните, заплатите са мизерни! Има около 2 милиона българи в ЕС и шепа европейци работещи тука! Но ние гледаме само как да отидем там и не виждаме съдраните си гащи! Не може да имаш претенции за чуждата къща след като у вас е мизерия!

Хората отиват там да работят, а не да си почиват, защото в България са роби. Да не искаш да кажеш, че 2-та милиона българи не изпращат поне 2 милиарда в България? Сигурно от помощи и почивка, а?

Матриала е прост, това са фактите. А доказателствата са, че ако България пробва да вземе мерки за собствено развитие, от ЕС ще има много лоша и отрицателна реакция.

Що БГ не въведе за следващите 4-ри години едностранно МИТА за всички англ. стоки...да се предпазят нашите работници и пазар....

Добър въпрос, ама за всички ЕС стоки, а не само за Великобритания!

и магазините ще останат празни или отново ще внасяме нискокачествени стоки от Русия, като "Москвич"-например, а нашият бизнес хич го няма в областта производство.

Щото от САЩ няма да позволят. От България нищо не зависи ,ЗАВИСИМИ СМЕ.

Всички тези мерки няма да намалят емиграцията, защото повечето емигранти не отиват за помощи. Все пак във Англия чистач получава между 1000 и 1200 лири в най-лошия случай. Общ работник получава и повече. Добър шивач получава от 1500 до над 2000 лири. Същото важи за стругари, оксиженисти и всякакви професии. Защо са им на тези хора помощи, при положение, че те отива да работят и да получават по-добри доходи?

По-важния въпрос е защо изобщо някой ще ходи да работи в Англия - една толкова гадна, противна и западнала държава?! Защо никой не идва в България - при най-талантливите и умни хора на Вселената!?

Да, това също е резонен въпрос. Още повече, че българите са по-щастливи от италианците, португалците, испанците и други.

Колко от коментиращите са виждали Аглия, да не говорим колко са работили там. Ама да се чешат езиците. Англичаните не ни питат нас как да си управляват тяхната държава. Ние сме оправили България, акъли на англичаните даваме какво да правят.

Когато България се опитва да се самоуправлява, тогава всички се месят. Тук става въпрос за дискриминация.

Hовият ECсср, заминава при стaрият!!

кефи ме минусчето,...значи прочетено,...но без отговор, защото е истина!! а истината боляла!!;))

и да си прав, заслужаваш минус, помисли!

Ето затова поголовно отказвам на HR-и от UK. Защото ще си плащам като поп 4 години и ако ми се наложи и аз закъсам ще получа дебелия. А мерси. Да си им работят африканците, които явно са по-облагодеталствани от нас!

Колко осъдени англичани има в България? Последния ще го пуснат, понеже бил надрусан.

камерън изглежда дърпа килимчето под краката на меркел за лидерство, и "като се ритали конете,...магаретата страдали"??!!

Да вземат да ни дадат някой $ от сумите за "сдържане" на прогреса в Европа и Русия :) увеличили са ги до 3-4 милиарда. Вместо в наука, медицина, образование ... малоумна работа!

Сделка или "НЕ", на това заприлича ЕС. Големите братя се пазарят, средните се обединяват около Вишеградската четворка, а нещастните балканци се ядат помежду си и попържват политиканите. Туск на какво основание приема нарежданията на Камерън, да не е новият бащица на ЕК? Иначе трябва да се спре номадското тунеядство, не само в ВБ.

Сделка ще има. И мангалите ще бъдат на загуба. Който може да работи, ще работи. Който иска да лежи, ще си ходи.

интересното е друго. Те посочват румънците, се настанили до всеки вход в шопа, а казват че те са българи. Блин, суки, са англичаните.

C една дума,.. не ни трябват търсещи работа, а само хора с много пари или откраднати(по възможност милиони) или пък арабски боздугани, да онождат педалите ни!!;)) Eга ти съюза, ега ти, ценностите му!! ганю, пак на края на хорото и пак надупен!! A, иначе пазете ни, като външна граница!! Xубаво, ги правят гърчолята,..директно с автобуси и влакове им карат арабелите, но трябва да почнат и с корабите си и директно на острова!! Tе поне,.. имат огромен флот!! ;))

Британците имат право да решат на кого ще дават парите си - парите са си техни. А българските мангали, които не работят, да го духат. Който работи във Великобритания, няма нужда от социални помощи.

Cамо, да те попитам: Tи, от кои си??..Oт духащите, или от мангалите,... или пък си и двете??! ;))

на улицата ще му разбия мутрата и ще му кажа да се измита в хубавата му Англия и да не идва тук където живеят хората от които те толкова се страхуват и се гнусят. Мръсни скапани копелета! Единственият възможен съюз за БГ е този с други славянски държави тъй като единствено със славяните имаме общ език, менталитет и култура. Освен това всички славяни винаги са воювали храбро срещу западните империи и това време ще дойде отново. Ние трябва добре да осъзнаем кои са нашите приятели и кои врагове!

Ами да, те си го заслужават, особено боклуците дето идват тука на алкохолен и секс туризъм.. тях съд и полиция не ги лови и могат да си правят в България каквото си искат.

Аз пък не разбирам - какво ще търсят карасивите, умни и безкрайно талантливи българи при простите, гадни, мързеливи и некадърни англичани! Какво изобщо ви пука как е в Англия - в България стотици хиляди от поколения са само на социалки! Като решите този проблем тогава мислете Англия!

Общи приказки, без данни, без доказателства. Ти знаеш ли какви са социалните помощи в България?

не ми взимай ника, хем съм съгласен с теб!

Дано ЕС да го приеме и Великобритания да остане. А проруските безродници да си коментират икономическото чудо в Русия. Опа. То не било чудо, а трагедия. 1 килограм рубли са равни на 1 лев

не бъди луд, руснаците купуват автомобилите си, не в български пари а в рубли. И купуват много, защото произвеждат много и различни.

дори Лада ще се произвеждат 10 пъти в повече, защото се купува в рубли, и е фантастична кола. А по богатите ще купуват произволен западен автомобил, произведен пак в Русия, с отчитане на местни климатични и пътни условия. Няма защо да ми слагаш минус, чети европейски авто списания. Или не можеш, тогава се махай от тук, тук са хора вишисти предимно, и малък процент от лудите, за интерес.

Пич, много си зле! Не съм видял и един руснак в Лондон да е там за работа! Там рашките или харчат здраво, или учат, или правят кинти. Или комбинация от горните неща. И какво общо има тази инфромация с Русия и руснаците, та именно договорката на Камерън и Туск да ги брига по някакъв начин? Ти май си като баба - едно си знае, едно си бае. Или си толкова тъп, че не си разбрал въобще за какво иде реч.

Южен поток нарушава законите на ЕС, а Северен поток не ги нарушава. Аналогично със случващото се в момента. Кога ли според вас ЕС ще приеме промени под натиск от България?

И Донълд е гола вода !

защото нас ни третират като 2-ра класа член и няма никакви изгледи това да се промени. Напротив - издевателствата и арогантността ще нарасват. Полша е добър пример за страна която се изправи срещу ЕС точно поради това отношение и веднага я обвиниха в тоталитаризъм...

humfry

Българите са свикнали на дискриминация. По същия начин дискриминират и хората за детските, както и по много други въпроси.

Най лошото е че ни дискриминирт не само в ЕС но и тук.

чак сега ли разбра че си чжденец навсякъде по света,дори и на собствена територия?

Е , ясно е, че ние падаме след бегълците и главорезите на ИД!!! кътат си ги!? Халал да им са.

А данъци и осигуровки 4 години ще се плащат ли? Нещо не схващм идеята ние да субсидираме тяхната икономика на наш гръб.

Това ще се уточни. Но при намиране на постоянна работа, при преминаване на изпитателен срок, хората ще могат да си заплащат здравна осигуровка и един ден при внасяне на осигуровки ще получават пенсия от съответната държава, в която са работили.

Според идеята ако ме поканят на работа там, например защото съм добър специалист, и съответно аз съвестно си плащам данъци и осигуровки, като резултат съм прецакан. Защото всичко се случва и например ако 3-тата година стане нещо и се наложи да ползвам помощи, дори за 2-3 месеца, то аз нямам да мога, защото не съм си плащал такива в България, а там не са минали 4 години. Това за мен не е кроектно и автоматично значи двоен стандарт. Разбирам срокът да е 1 година, ама 4 е прекалено.

Разбирам да не дават помощи на някого който е отишъл там, за да не работи и да живее там на издръжка на държавата. В случай, че човек работи 3 години например и след това си изгуби работата, пак ли няма да получава обезщетение за безработни??! При положение, че 3 години си е плащал данъците и социалните отдръжки като поп?? Ако е така, то тогава да въведат и правилото, че през първите 4 години няма да се плаща за каквито и да е държавни фондове. Иначе какво се получава, 4 години си единствено донор на тяхната социална система и нямаш никакви права!!!

Консултация при адвокат е най-разумно да се прави преди да се започва работа в чужбина, каквато и да била.

Много от нашите роми и от други страни отиват заради социалнитие. Затова би било правилно. Защитават си страната. Ако се въведе ще видите какъв отлив на роми ще има от там

ХАЙДЕ.ВСИЧКИТЕ РОМИ/СИРИЙЦИ/ БЪРЗО В АНГЛИЯ.

"Свободно движение на хора и капитали" да се чете "Свободно движение на хора СЪС капитали"