Великобритания прати в Афганистан разузнавателни самолети колкото врабче

Британските войници в Афганистан са снабдени с разузнавателни безпилотни самолети, които могат да се поберат в човешка длан, съобщи британското министерство на отбраната.

Обратно в новината

Коментари - Великобритания прати в Афганистан разузнавателни самолети колкото врабче | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

20 м. за 160 бр. ? в пекин ще падне много смях... в крайна сметка може да се окаже, че афганците имат по-добро въоръжение.

Това си е голям бизнес с бъдеще.Утре могат и да ги въоръжат .Нашите се чудят какво да произвеждат например във ВМЗ а има и още толкова много места у нас.Само с хотели ,кръчми алкохол, кур.ви и магистрали държава не се издържа.Могат да патролират за пожари и незаконно застрояване и замърсяване.

В тая новина има някаква грешка в нулите, вервайте ми.

Ама то има ли още живи британски войници в Афганистан?

Аха-а-а, явно не само в нашата (изчезваща) армия се купуват принтери за 30 000 лева, на които цената в магазина е не повече от 150-200 лева - тия платили "20 милиона британски лири за 160 броя" ... тва май прави по около 125 хиляди британски лири на парче?!?!? Тва и свирка да можеше да прави, пак няма как да струва толкоз, и мини-ядрена ракета да носеше и цялото в диаманти да беше покрито, пак нямаше как да излезе на такава цена?!?! Явно мащабните кражби в армията не са наш патент!

деер

Е, защо не успяхме ние да спечелим поръчката? Нали всичките ни министри работят България да просперира?! Ние нещо да сме успяли да спечелим като поръчка в НАТО?

ние пък имаме кепчета,мрежи и прашки,нъцкии

едно такова птиче, пот полите на Фидосова, може да испее важни неща от предизборната стратегия на Герп! А колко чини?

Като разделим стойността на поръчката на броя на птичетата, има-нема 125000 паунда, вероятно има и гаранционна поддръжка, та като седне на него, некой друг да се завира отдолу да го вади и да го поправя.

Снасят яйца!

горкото - свинята ще го смаже

ако са српски, кркенези кикирики евридей !!

"Факултето" праща един взвод летящи роми, които ще ловят в полет тези скъпи "врабчета" и ще ги препродават на енглезите с презаредени батерии и готови за полет?!

Явно само идиоти пишат тук!И Вуте е казъл -те такова животно нема!

АБЕ ПИЧ, ДА ЗНАЕШ ИМА ! ЕМИ КОМАРИТЕ ПОКРАЙ ДУНАВА СА КАТО ВРАБЦИ !!!

Ахмед Доган

Аха, особено в Русенско ... като кацне некой на оградата и кучето го лае :Р

Ами като са толкова евтини, нашите защо не оборудват армията с подобни глезотийки ? Поне разузнавателните взводове за начало .... и тия, които са на мисии!!! или не могат да намерят 20 - 30 000 лв за 200 - 300 парчета заедно с терминалите ли ? после, ако са ефективни може да зачислят в оръдейните разчети и в танковете ;))

Цитат: "Великобритания прати в Афганистан разузнавателни самолети колкото врабче". Така написано заглавието, аз го разбрах първоначално, че "самолетите" излитат от Велокобритания и разузнават в Афганистан. И се зачудих какъв източник на енергия ще има този "малък като врабче" самолет, та да има такъв обхват на действие. Очаквах някаква свръхмодерна технология. Оказа се, обаче, като компютрите и компотите - не било от Великобритания, а само от няколко километра, както и че не били самолети, а хеликоптери :)

то по скъпо от изтребител СТЕЛТ бе

разработват-самолетчета-с-двигател-на-Трабант!

Тези са произведени дълбоко в Дебрите на УРАЛ по времето на ПЕТЪР ВЕЛИКИ.

Самолето като врабчета и простотии като динозаври. Вместо да пратят даскали, пращат глупостта си.

Даскали не мога да пратят, защото ще бъдат публично убити, ако не пророкуват Мохамед и изтреблението на всичко цивилизовано.

Снимат от въздуха за да контролират дрогата,да не би някъде другаде да отиде,а може да търсят още къде има диаманти да не вземат да си заминат и нещо да оставят не откраднато.

Човек не знае къде и как ще го удари кризата. Днес - като врабче, утре още по-пестеливо - като .... въшка.Велика нация са, да ви кажа, не ходете там, да не си лепнете и вие нещо разузнавателно.

Даже и вали. :-)

Когато става на въпрос за армейско оборудване парите нямат никакво значение! (нямам в предвид у нас, защото ние нямаме армия...).

Ами те парите идват от икономиката, а ние нямаме икономика. А нямаме икономика, защото нямаме бизнес, а нямаме бизнес, защото имаме мутри които се мислят за бизнесмени.

Баси далаверата! 125000 паунда за едно хеликоптерче! Ами в детските магазини продават същите за по 80-100 лева парчето. Китайски. И мини камерки с "отдалечен терминал" има - за по 600-700 лева - пак китайски, но вършат чудесна работа - използваме ги при лов - за оглед на по-пресечени местности вече повече от година. С литиево-йонни батерийки издържат около 30-тина минути.

Бъди сигурен,че не са същите.И батериите ,който ползваме са Литиеви,а не литиевойонни.

35 km/h, за 30 минути - 17,5, отиване и връщане - под 9 км радиус на действие.

...прав полет, при идеални условия, без да се заглеждат в детайли.

Китайците от кога продават такива...ехеееее . И то за 100 пъти по-малко пари.

грешка!!!! ГОЛЯМА грешка! не 100 а 500 до 1000 пъти - цена на дребно!

3евзек

А връщат ли се сами в базата?

Четейки писанието, го определям като опит за новина. Четейки коментарите, ги определям като "слаботокови", "недомаслени", "инфантилни". Толкова ли нищо не ви дойде на ума да напишете, че профанизирате идята за новина? Пък после, тоз ни нещя, оня не ни искал. Много сме им притрябвали - да ни носят като ръждиви багажници на главите си, а ние да ги крадем после и им даваме акъл, че и те били такива ... Смешковци :)

Тези мини самолети се събарят с ловна пушка със сачми за яребици и пътпъдъци.

и кат гръмнеш нали ще си разкриеш позицията бре Аланколу

Ще си я разкриеш ако нямаш заглушител.

"20 милиона британски лири за 160 броя. " И тия са се олели с комисонните за детски играчки които вървят по $50 във всеки магазин.

Проблема е по скоро в тъпия автор на статията, кой знае какво е объркал.

Навремето такова в Млад Техник струваше м/у 18 и 21 лв в зависимост от размера и мощността двигатела бачкаше с етер А с двуцевка и древни сачми го сваляш без проблем

125 000 лири за 1 брой - добра цена! Повече от свръхмодерен автомобил )))

или е рядко чудо на техниката или е голяма минавка за тез пари.

Който от каквото разбира! При нас наука няма, иновации няма, малък и среден бизнес няма, но Боко Тиквата строи магистрали! Кой ще пътува по тях? Мутро-политиците и екскорта им?

Да не ги строи с твоите пари, бе, галфон! Тези пари ги дава ЕС - и са само за магистрали, не за кебапчета (кебапчетата ви ги дават август месец, на Бузлуджа и преди избори)

Мармот гледай си станиола и остви нещата които не разбираш .... С нашитепари ги строи магистралите не с европеиски ... Европа не генерира приход а просто раздава парите които членките внасят в бюджета .... милиарди плащаме на година а ни дават жълти стотинки !

val55

Долкото знам, все още не са ни изплатили парите за магистрали, защото щеше да се разчуе, особено от ББ.. Всичко направено досега е от бюджета!!! Би трябвало да върнат тази част от парите, която е от ЕС. Като гледам как са орязали бюджета по програми и субсидии, а и не само, то изглежда все по малко вероятно да си получим цялата сума от тях. Може да настане голяма патардия в БГ, така де, за бюджета. Щом, и Холандия има едно на ум, какво ли ще стане тук....

Ако не чакаш да ти подхвърлят някой лев за драскане по форумите , а се хванеш да работиш , ще имаш пари да си караш колата - даже и до Бузлуджа , Жабокрек , Могилино или където и да е в червеното безумие.....

Бая скъпа играчка - над 100 000 за бройката!

като духне ветер врабчето за зелено ли се хваща ??? дати и тъпите овци... ама пуст му страх какво ли не прави ... Да бяха мирни седяли не биха чудо видяли

Ами да, какво ли ти разбират те от технологии?? Друго си е пайнер-технологията от абсурдистан :))))

Ех да им пратим една от фуриите ни, праб афганистанев няма да остане .... а за натовците да не говорим.... м/у другото в 16г машинка незна; къде са навряли батерия, камера,предател и тнт ... но халал да им е. Преди врене по дисковъри даваха пак една американска джаджа с дист управление - имаше огромен ротор който издаваше звук зато за две кланета и голямо като тенджера под налягане /същата форма/ - та за стелт разузнаване било викат. Стелт ама с прашка го сваляш - да оръжие да не говорим ... имат пари харчат си ги

Mixy

160 бр за 20 млн - яко :) А в мазазините за играчки 3-канален вертолет с UHF камера и 20 мин. време на полета струва 120-150 кинта...

На англичаните, всичко им е като на врабче.