Грешни данни вкарали Лондон във войната в Ирак през 2003 г.

Комисията, разследваща участието на Великобритания във войната в Ирак през 2003 г., оповести днес дългоочаквания си доклад, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Грешни данни вкарали Лондон във войната в Ирак през 2003 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както казва народът ни - "ха добър ден !?!?!?". Най-сетне след незнам колко години лееееекичко да се "повдитне завесата" и мъъъъничко поне да се кажат общоизвестни истини ! "Разследването не изразява становище дали военните действия са били съобразени с правото"- кратко, точно, ясно и по английски джентълментски !!!! Който "го има" разбира, който не разбира ....... А ООН мълчат щото явно са шутки !!!! Я някой да ми отговори- след тези 15 години дали факта, че една суверенна държава е нападната от други държави вече не значи агресия !?!?!? Ха да ги видим ООН-ейците как ще коментират този доклад !?!?!? И ако тази война не "роди" Ал Кайда, а цветните революции ИДИЛ, то посочете ми преди тези действия в коя държава са съществували тези терористични организации !?!?!? И кой ги въоръжи???? И кой се срещаше с тях ???? И Обама-та агент на КГБ ли беше или на други специални служби !?!?!? Общо взето - мнго готин доклад !!!!

Майоре,майорееее!!!Виж само,коолко много минусчета са ти нацъкали за тъпите ти коментари.Време е да смениш темата и да отидеш в друга,за да не останеш без заплата за този месец.А!!!Да те попитам нещо!!!Дали имате нещо общо,ти и ,,Пъстър свят,,защото пишете едни исъщи простотии,а пък в последно време се изгуби!!!VENSEREMOS!!!

Да, имаме общо с Пъстър свят - и двамата милеем за България и се борим с родоотстъпниците служещи на Путин и Кремъл. Плюсчетата и минусчетата ги оставям за детската градина и рубладжиите ;) Като гледам днешна Куба, изобщо не бих се гордял с това, което Че Гевара е направил за нея...

Ной

Тя и България е в ЕС и НАТО по напълно погрешни данни...

Кога за войната в Ирак-доказано престъпление .У нас ше се повдигнат обвинения на лицата: -Георги Първанов -Симеон Сакскобурготски -Соломон Паси -Гергана Паси -Огнян Герджиков На тогавашният военен министър и началника на отбраната -ако се не лъжа ген.Никола Колев

симо

НЕЕЕЕ,не са казали ,досега.

умишлено изопачени и неверни данни. Иначе казано ЦРУ и МИ-6 скалъпиха активно мероприятие.

Помните ли какво е казал Буш на своите алиирани държави? Той е казал- Който не е с мен- Америка той е против мен и Америка. Буш е просто психопат.

Обаче с каква лекота разбиха огромната армия на Садам?!И цялата беше въоръжена със съветско въоражение!Танковете Т-72 се оказаха голям боклук както и самолетите и ПРО-то и ракетите му на Садамката се оказа,че са гола вода!Като всичко съветско!

Руските оръжия за експорт имат малко по различни характеристики от оригиналните. После зависи и кой и как ги използва.

Войната е международно престъпление и Буш-младши и Тони Блеър са едни най-обикновени банални военнопрестъпници и убийци, виновни за смъртта на над половин милион иракски мъже, жени и деца. Виновни за всички жертви на Ислямска държава. Ще горят в ада вечно!

А за 10 годишната война в Афганистан, където бяха убити повече от 1.5 милиона цивилни, кой е виновен? Ааа, вярно, тази "империя на злото" повече не съществува...

Пак лъжеш, по време на съветската инвазия в Афганистан няма загинали 1,5 млн цивилни. Ти, лъжецо, взе тази цифра от други коментари, това са жертвите на цивилното население в Ирак след като бяха "демократизирани" от САЩ. Лъжеш. Няма такива данни. Но за това пък има данни за това, че съветските окупационни части са построили голям брой гряаждански обекти в Афганистан и са подпомагали местните жители. За разлика от САЩ, които основно обират местните жители. Все пак и американците са дали на Афганистан. След американското нахлуване и окупация, количеството на площите за добив на хероин са нараснали над 10 пъти, сравнено с времето на талибаните. Кого се опитваш да лъжеш, боклук!

просто са си решили да нападат някоя държава и са съчинили някакъв доклад/заплаха за пред света. целта е да "раздвижат" оръжията си защото в тях са вложени милиарди. накратко - трябват им изкуствено създадени войни и сега, и за в бъдеще. ще търсят въображаеми противници и ще насъскват света срещу тях.

Точно за това измислиха концепцията за "тероризма". Преди врагът беше СССР и беше неудобно да нападаш и обираш дребните и по-слаби държави. Докато с тероризма е лесно, може да го прикачиш на която и да е държава по света. Ако е нужно, праща се една спец групички, да се проявят като терористи. Останалото е хибридна война.

Major Payne

Бууу!!! Тероризмът не е измислен! Кажи на близките на хилядите убити от терористични атаки, че няма такова нещо. Явно си зелен, защото не знаеш, че терористичните организации преди разпада на СССР бяха създавани и спонсорирани от социалистическия лагер, включително от България. Кичеха ги с разни революционни и "череени" имена, но главното им занимание беше терор. Един от най-издирваните терористи - Илич Рамирес беше трениран в България и си почиваше във вилите на Държавния съвет и ЦК между терористичните акции. Изнасяхме нелегално оръжие за тези групировки, произвеждахме амфетамини, държахме нелегални канали за трафик на наркотици и произведения на изкуството и вършехма какви ли не още "услуги" на СССР за да си заслужим евтините горива и суровини.

Това, което ни е поднесено са чисти глупости. Садам беше използван и въоръжен от САЩ, за да бъде хвърлен срещу Иран. Които се бяха освободили от колониализма на САЩ и Великобритания, като свалиха шаха си. Стандартно, САЩ насъскаха срещу тях Ирак. Точно по същия начин, както американската пропаганда и във форумите леко развъжда русофобия и се опитва да насъска България И други държави срещу Русия. Друг да води война, стар еврейски номер. След неуспеха на ирано-иракската война и куп други истории, Садам се превръща в пречка за САЩ и почват да търсят начин за елиминирането му. И се справят блестящо. Капанът е заложен с едно нефтено петно, на границата Ирак-Кувейт. То е било предвидено за бъдеща съвместна експлоатация от двете държави. С договори. Изненадващо, американски фирми бодват сондите и почват да смучат. Логично, езерото не намалява само от към кувейтската страна. Садам предупреждава и напомня за сключените договори. И всичко остава без отговор. Логично, в такива случаи по-силния тръгва да си търси правата със сила. Не е логично, по-малкия да се държи предизвикателно спрямо по-силния. Но капана си е капан. Садам ПИТА и получава изричното съгласие на САЩ, че ще нападне Кувейт, за да си възстанови правата. И иракските войски тръгват, с което капана се затваря. Вероятно Садам се е полакомил и за повече от проблемното находище. Но избухва хибридната война срещу него. Медиите (с еврейски и американски собственици) пропищяват цял свят за диктатора Садам, сатрапа, дето страдал от биполярно разстройство (между другото, 1:1 същите епитети после се лепиха на Кадафи, Асад, Путин). Садам го няма в хибридните войни, нито има медийния ресурс да се защити. Дори си позволил да избие 4000 човека в едно село!!! А само американските жертви цивилни са надхвърлили 1.5 млн! Включително за публиката остана скрито използването на тактическо ядрено оръжия, при опита на Ирак да проведат Майката на всички битки, завършила, преди да почне. Но това е друга тема.

И на фона на всичкото това, САЩ да твърдят, че нападнали Ирак, щото имали сведения за химическо оръжие? Великобритания била разполагала с грешна разузнавателна информация? А ние сме маймуни и ядем бананите небелени.

Major Payne

В Ирак имаше химическо оръжие и то беше пренесено в Сирия. Имаше документи, свидетелски показания, сателитни снимки и т.н. Сирия обаче не я закачаха заради близките и връзки с Русия. Това оръжие обаче излезе на показ и беше употребявано от правителствените сирийски войски.

Това което Тръмп казва за Хюсеин и Кадафи го знае всеки що годе умен човек! Та това бяха светски държави със своите минуси и плюсове, като плюсовете преобладаваха доста. Но тези държави пречеха на Фашистките американски щати. Сега Блеър ще обяснява, че разузнавателните данни за Ирак са били неверни безочливо лъже!!! Всичко беше преднамерено, но так и Блеър няма да бъде осъден. Ако нямаше тази агресия от ФАЩ и Англия, нямаше да има тази бежанска вълна, тази ИД, но престъпниците от ФАЩ и Англия изпълниха пъкленият си план!

кат казвам, че са тъпи ингилизите не вервате

Те тъпи, а ние сме мноооо умни! Като удариха щатите Ирак, ние тука в знак за съпричстност се изоблЕкохме в милитъри-стил. На някои отявлени поддръжници на войната и гащите им бяха в камуфлажен десен. Щото Хамериканците са ни братя, и каквото кажа - тва е! В цяла Европа тогава имаше многохилядни протести против войната. А ние излязохме в София 200 - 300 души.

"Ще бъда с теб, каквото и да става, е уверил британският, (лейбъристки) премиер тогавашния американски президент ". Това на практика означава, че доказателствата изобщо не са имали никакво значение. Все пак "службите" са си взаимодействали единствено за да продадат измислици за истина. След като бе казано, че след 11.09 светът никога няма да е вече същият, то същото трябваше да бъде казано и след нападението над Ирак. Не знам дали лейбъриста блеър и "ястребите" в т.ч. буш могат да твърдят, че днес светът диша по -леко без диктатора саддам. Но това не е единствената им грешка... грешките им продължават и днес.

Колко елемнетарно е било! Казваме след време, че сме допуснали грешка и на принципа "признат грях не е грях", всичко ни се разминава! А това, че едни хора са получавали огромни заплати и не са си свършили работата в лицето на разузнавателните служби, че един отговорен политик е взел неадекватно решение, довело до стотици хиляди директни жертви и фатални последствия с още стотици хиляди такива, в резултат на подобна намеса, това не се брои! Ами ако сега се реши да се яви на трибунал като военопрестъпник, заедно със задокеанските кукловоди с епруветките в ООН, дали бъдещите политици така, с лека ръка, ще решават подобни въпроси? Е-е-е-х...напразни мечти! Международното право го пишат по-силните, а не наистина правите! Затова Светът става едно все по-лошо място за живеене! И са прави и руснаци, и китайци, че не искат повече да търпят подобно положение в световната политика! Но ще им трябват и още време, и още доста ресурси и работа, докато ще могат да променят нещо.

Като е елементарно, да си признае и Русия за нейните нападения, за анекса на Крим и т.н.

Какво се изхождаш навсякъде неадекватно бе? Прочете ли заглавието на статията? Блеър признава, че са престъпници, ти пак за Русия. Да не си Плевнелиев?

Русия била анексирала Крим? След проведен референдум? Що лъжеш, бе глупак! Я да видим какво казват експертите, а не политиците на запад в статията: "Отделение, референдум и присоединение это не аннексия: профессор права Гамбургского университета о присоединении Крыма" Защо лъжеш? Ти подиграваш ли се на нас, българите? Анексия имаме в Косово.

модераторе, я обясни кое е извън темата в моя коментар, че нещо не ми е ясно? цитирам 'и като излезе докладът-какво? осъден ли е буш, осъден ли е блеър? или съдът в Хага е само за да съди сърби? а, соросоидчета?'

Такива са "козяците", не се впечатлявай, за да не станеш съвсем абвзел-абдал.

Осъдени са от индонезийски съд за престъпления срещу човечеството. Има и молба в Хага за тяхната екстрадиция, на която молба още не е отговорено. Но Буш и Чейни не пътуват извън САЩ.

Не, бе, причината за тероризма е, че баба Гюргя е засадила криви краставици. Олигофрени и злодеи управляват света, този гьонсурат - слуга и пудел на ФАЩ, е поредното доказателство.

Нищо де,паундът се срина,имотите падат,скоро ще започнат да им взимат къщите....всичко се връща

След няколко години ще излезе подобно заключение и за събитията в Украйна, в Сирия. Но ще бъде много, много късно... Бумерангът вече ще се е върнал и поразил тези, които са го хвърлили...

Във времето на настъпването на 2018 година, днешните събития ще предизвикват кисела усмивка по лицата на троловете от "Америка за България", преимуществено.

за убитият британски учен който като член на международната комисия заяви пред света че не са установени от комисията данни за наличиев Ирак на ядрено оръжие и инсталации за производство на химически оръжия!?

Само се надявам да може запада да усети болката която причини на милионите по целият свят. На хората в Ирак, Иран, Либия, Сирия, за геноцида провеждан в България от техните марионетки последните 25 години. 1 000 000 бяха убити в Ирак. 200 000 от тях ДЕЦА. изроди И вие ми говорите за Путин че бил злодей. Целият западен елит е за Нюрнбергски процес

Щял да поеме пълна отговорност! И като как ще стане това? Ще върне ли убитите войници, ами хилядите цивилни жертви? Я хайде сега да го осъдят за военни престъпления, както съдиха Милошевич? Но съм сигурна, че няма да му направят нищо, дори и за убитите британци. Той просто изпълни поръчката, легитимира ударите на САЩ над Ирак, а още тогава се говореше, че това са лъжи. Тогава лъгаха за Ирак, сега лъжат за Русия, и все така плоско, и все се намират хора да им вярват!

Абсолютно си прав!!! Не може да се обясняват, че са "сгрешили", като си беше съвсем целенасочено като в Либия. Трябва да бъдат съдени в Хага. И те и американците. И трябва да изплатят стотици милиарди обезщетения на Ирак. А за бушове и подобните му е нужен затвор. Точно както постъпиха с Милошевич, защото се опита да зашити страната си. В момента има наложен международен стандарт за гавра и лицемерие. На което му викат"международна политика". Именно за това руснаците заслужават уважение, че често пъти, когато не им е наложено да играят лицемерните игри, заявяват всичко в прав текст, такова, каквото е.

така е при нас в европа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!в

колеги от дира за това че разни драскачи си позволяват да обиждат и пишат глупости позваняване в полицията и този които е даскал e глупости е аут !!!!!!!!!!!!!!!

до дира !!!!!!!!!!!!защо при нас в европа всички които не са регистрилали своят ип адрес са блокирани а ние в дира регестрирани ни осират малки деца като >> и т.нт

саддам беше боклук избиваше кюрди и шиити наред голямата част от ирак се радват че го няма проблемът е че сащ и коалиция не успяха да се справят с огромния натиск да се руши ирак отвън в това се провалиха но очевадно и русия не се справиха по-добре в сирия...

Много странно, Садам бил сатрап и тиранин и американски бла бла. Само едно материалче, защото е показателна статията. Подобни срещам все повече: "Саддам, вернись! иракец, который рушил памятник Хусейну, хочет восстановить его" А стига толкова сте се опитвали да ни правите на глупаци. Старите номера вече не вървят. САЩ съзнателно унищожиха Ирак, за да завладеят петрола му. А ти си доста тъповат пропагандист на работа в американското посолство. Не ви ли омръзнаха едни и същи клишета. Доказани лъжи.

сега остава да възкреси саддам, да...............абе, що не каже къде ше е следващата гоуема война? по погрешни разузнавателни данни. щот ако кара по истинските и ние може да познаеме

нефта колега нефта и за това че те и садам и полковник кадафи казаха стига с тези долари ще използваме своите пари динари и т.н. а това е удар за фащ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Критика било.. А живота на милиони ?

питам защото сте русофили кога в русия ще направят разследване за войните на путин в грузия и украйна за масовите избивания в чечня питам и се смея

иди далеи аукрокопитек

Когато коментираме материал за тези войни.

Ще си намерят майстора и натовците. Ето какво е казал Си Цзинпин съвсем наскоро: "Смятам, че Русия и Китай могат да създадат съюз пред който НАТО ще бъде безсилно и това ще сложи край на империалистическите стремежи на запада".

китаеца не е глупав знае къде е това което му трабва руската технология и рамо до рамо и кравите са в обоза!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Как СМОЧ'а отклонява вниманието на раята. В книгата си Джеймс Грейди "Шестте дни на Кондора" -1974 г. и филма "Трите дни на Кондора" - 1975 г., засягат събитията които ще се развият в последствие около въвеждането на ПЕТРОДОЛАРИТЕ. Сега, ако някой от последователите на Никола Тесла "спечели" в състезанието за чистата енергия от пространството, ПЕТРОДОЛАРИТЕ ще "изгорят". А на мене ми се струва, че освен Юл Браун - Илия Георгиев Вълков, има вече много търсачи на "перпетуум мобиле".

не можеш да я затриеш. Колко пъти за да ти изброявам синдромите и ефектите, на която тя се базира?!

Потресаващо, че ония ден убиха над 250 човека... Тия , дето почнаха война( било Блеър, било Буш и др) заслужават да ги вкарат в съда и не само.... Разбиха Живота на милиони семейства... Сега ще разрушават и Европа , защото тяхната ,, демокрация ,, поражда само терор и хаос.

Тия са Жентълмени - ще се извинят после и ТСВ.

късно е либе за свадба !!!!!!!!!буш ги насади на пачи яица англетата те му вярваха така както на тони блеар

критикува!- този образ е за съда в Хага , а те го критикуват като палавник направил пакости. Ами къде е неговият български пудел Николайчо Младенов- да не станал посланик в ИД?

Тези бандюги, които трепят милиони за кеф, сега си играят на "разследване", "комисии" и "извинения". Просто няма такива наглеци. А, вий после ми разправяйте, че нямало рептили. Човек не може да поддържа такова поведение.

Абе изтепахме има нема милион , оплескахме региона , объркахме света , създадохме терористична държава , ама извинявайте - грешка.

Я виж късия как ги трепе в Сирия!?От високо пуска гравитационни боНби и където паднат....после се хвали,че само неговите космически войски са затрили за един месец ИД!

Е и кво от това? Батисаха, рарушиха и окрадоха чуждата държава. А кой ще върне милионите избити иракчани, майки, деца, старци? Дано горите в Ада! Ако има истинска демокрация,за каквато претиндират, би следвало да има смъртни присъди. Но всичко ще се замете.

Аз

------------ "Ще поема пълна отговорност за всякакви грешки без изключение или извинение", увери Тони Блеър. ------------ Много ми е интересно какво, аджеба, значи това. В крайна сметка бяха избити няколко десетки, а може би и стотици хиляди души. Та ще поеме ли Тонича пълна отговорност за масово убийство в ужасяващи размери? Ще има ли съд и затвор? Щото ако няма... В КАКВО СЕ СЪСТОИ ПОЕМАНЕТО НА ОТГОВОРНОСТ?!

Предполагам, че публично ще си го премести Ф другия крачол ...

колега добре си го написал ама простотията на младите е налице всичко посират като им кажех че американците не са прави!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ако не беше химическото оръжие,щяха да измислят нещо друго ,за да нападнат Ирак.На тях войните просто са им необходими,за да печелят от военното производство и да заграбват чужди богатства.Нас ни завладяхя без война и ни превърнаха в пазар за техните стоки и евтина работна ръка за тях!

Лондон все бърка в нещо, но винаги е в полза! Сега когато излизат от Евросъюза могат да се копперират с индийци и пакистанците!

Господа, г-н Блеър е лейбърист, т.е. социалист и твърденията му са закономерно лъжливи. Обратно на лъжите му, истината е че в съдружие с американски и европейски неразумни управници, той заблуди народа си и заедно с тях организира агресия за унищожаване на Иракската държава. Тези негодяи създадоха условията за възникване на терористичната Ислямска държава, а и едва ли са се ограничили само с това. Всички тези управници е редно да бъдат съдени от международен трибунал за агресия и престъпления срещу човечеството. Полагат им се същите присъди като и на хитлеристките управници на Германия. Всекиму своето, в случая - въже. Тъкмо затова лъже г-н Блеър.

Едно мнение наистина интересно

Аз

Съвременният евро-атлантизъм постигна нещо нечувано - обедини леви и десни, комунисти и антикомунисти, националисти и интернационалисти - всички отвратени от случващото се в т. нар. Запад. 26 год. го дрънкам и ето, на - случи се - т. нар. демокрация се доказа като най-ретроградната и отвратителна система, която всички намразиха. Е... с изключение на несъществена част тотални дебили, които дори и статистическа тежест нямат.