ЕК разследва ”Газпром” в злоупотреба с монопол

Европейската комисия откри официална процедура за разследване срещу руския газов гигант "Газпром", подозирайки, че "спъва конкуренцията на газовите пазари в Централна и Източна Европа".

Обратно в новината

Коментари - ЕК разследва ”Газпром” в злоупотреба с монопол | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Написали сте за мракобесния, противодемократичен монопол на Газпром, но защо няма нищо за човеконенавистния режим на кръволока Путин, ужасното ежедневие на руснаците, имперските им амбиции, политзатворничките от Pussy Riot?

Май си привърженичка на груповия секс и ползване на мировите щастливи кокошки не по предназначение. То е ясно защо само в нужника подсачате. Най-долната чалго-пасмина на Европа.В Германия за същото нещо им лепнаха тройка на бързо и не дадоха глас да се чуе.

"Изпълнителна власт на ЕС изрази безпокойство, че "Газпром" може би злоупотребява с доминиращо положение"...ГАЗПРОМ е газовата тояга на Путин, който я върти наляво и надясно, а те изразявали "безпокойство", че видите ли "може би злоупотребявали"! това някакъв нов вид шизофрения ли е? Един по-долу "руснак" направо си заплашва, че ще изпукаме от студ, ако много мъркаме, те "изразявали безпокойство"...Налудничава работа!

Купуването на газ от Русия няма задължителен характер.Ако не искат да купуват - моля.Да отрежат тръбите,които влизат при тях.Путин беше казал в интервю,че не вижда проблем да спре доставката на газ,но се опасява,че дори и за дърва пак ще опрат до тях,но ще е пак скъпо,защото Коми и Сибир са далечко...

Какъв е годишния оборот на Газпром? 10% от него е доста солена цена. А ако не му оттърва критиката и глобата нека си пренасочи достаките там където безкритично и безропотно приемат цената му. Айде, чао Газпромчо.

какво да видя - рецидив от чистката на Шикългрубер по отношение на лудите в Германия след толкова години

Дали пък ЕС няма да свърши черната работа на българските политици? Политици-ПРЕДАТЕЛИ на собствения си народ! Защото как иначе, освен с ПРЕДАТЕЛСТВО, можем да окачествим постъпката на Р.Овч., който 4 ГОДИНИ ПРЕДСРОЧНО, в угода на руските интереси, ПРЕДОГОВОРИ условията и цените на газа се увеличиха ПОВЕЧЕ ОТ 3 ПЪТИ-от 170$/1000куб. на 600$/1000куб.!!!???

като чета този форум имам чувството че тук пишат съветски граждани и такива които живеят другаде а не тук и не плащат космически монополни цени на газпром

Ние сме руски граждани,съветски сте вие гражданите на ЕС,новия СССР :-)))Та вие съветските граждани и верни привърженици на необолшивишката партия ГЕРБ си прещите тука пиртив Русия,пък не ис мислите,че зимата ще зизикате,щото няма газ няма парно,хората в провинцията им е все тая те се топлят с дърва :-)))

3евзек

Грешиш, вече има пример за друго. Тази зима газът беше много скъп, ние изкупихме дървата и като свършиха дружно зизикахме с провинцията.

Газпром доставя на ЕС 20% от горивото.Ако това е монопол?НЕ, но това е част от войната на запада срещу Русия. Газпром се насочва на изток.Ако ЕС настоява може да спрат газа нацяло през зимата и ще изпълнят изискванията на ЕС

Не знам двама ли сте, трима ли сте, но определено сте идиоти, защото: подозират Газпром, че спъва конкуренцията на газовите пазари в ЦЕНТРАЛНА и ИЗТОЧНА Европа. А там доставките не са 20 %, а някъде са над 80%. И пример за това е България. На Изток е Тайгата и там населението е малобройно, надали ще могат да се насочат на там;), а Китай купува и ще купува на 30% от стойността на която продават на ЕС, защого ще си купуват директно от Каспийските държави газа, а не от прекупвач, като Газпром. Ако спрат доставките, което ЕС не иска, а само идиоти като вас, шефовете на Газпром си заминават, защото ще загубят огромни пазари и вече никой няма да сключва сериозни сделки с тях. А Русия ще изпадне в огромна финансова криза.

Вързана си за...Тъй де.Какво значи ЕК? Това урудливо нищо, което тормози членовете на ЕС няма никакви права над държави извън т.н. съюз.

Е това се казва корупция на континентално(европа) ниво. Огладнели са и там. Искат си рушвети...

Тази Европейска комисия да разледва САЩ за монопол върху планетата ЗЕМЯ , като са толкова велики

СРЕЩУ ВЕЛИКА РУССИЯ СА ТРЪГНАЛИ ДА ПЛЮЯТ -ПРОСТАЦИИИИИИИИИ

А защо не разследват Монсанто за монопол???

Щото става дума за съвсем различни неща, несравними едно с друго.

Кого са тръгнали да глобяват, направо си режат клона на който седят. Ще им спре газта посред зима Газпром ама 1 милиард глоба няма да платят. Нас си ни цакат както си искат Руснаците, що си мислят Европа че ще направят компромис с тях.

В момента САЩ са най-големият производител на газ. До две години газовозите ще може да зареждат Европа през Португалия.

айде бърже на козяк че и там свършват $ и че дуаш супата като цялата държава