EK нареди на страните членки разследване на Фолксваген

Брюксел нареди на страните членки на ЕС да направят национално разследване след скандала с фалшифицираните екотестове на Фолксваген.

Обратно в новината

Коментари - EK нареди на страните членки разследване на Фолксваген | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

проверявайте! ама няма нужда да проверявате сащистанските возила- те отделят амброзия вместо газове и въобще не замърсяват!

Хаха КОРУМПЕТАТА от ЕК/ЕС се сетиха чак след като ХАмериканците им забиха нож в ГЪРБА .... А досега директива след директива приемаха спуснати от VW и пудела им мерко-зито.... Хахахаа, да се семееш ли или да плачеш :)

Във Фоксваген има вирус също толкова, колкото американците някога са ходили на Луната...

loyola

Някой да не си мисли, че когато са почървали софтуера, от Фолксваген не са си направили сметката или пък, че са толкова наивни, та са си мислили, че никога няма да ги хванат? Всичко е пресметното и решенията са взети с оглед на положителната печалба.

ЕК не могат да нареждат нищо.Не са прокурори за да нареждат.ЕК е една незаконна престъпна организация под пряката зависимост на американските евреи.В момента се провежда РЕКЕТ над Фолксваген от ФАЩ/малко прилича на рекета над фирми и лица около Гриша Ганчев/ и тези марионетки изпълняват нарежданията.ФАЩ отровиха и бомбандират цял свят,но никой не прави "разследвания" на тези сатанисти.В Мексиканския залив имаше замърсяване,но какво обезщетение получиха Мексико?

ЦЯЛ ПЕРНИК В ТРАУР

На перничани им дреме за екологията колкото на Хитлер за циганите...

Шило

Нищо няма да стане. Най-много нещо за парлама. Как си го представяте, да бъде нанесен такъв шамар на този концерн? 18 млрд глоба в САЩ, 11 млн. автомобила, които трябва да бъдат изтеглени, съответно парите върнати, загуба да доверие, спиране на прэизводство при вложени вече пари. То само преките загуби са за над 20 млрд. Това дали ще се отрази добре за един от стожерите на немската икономика? Не. Като се прибавят грижите за Гърция /Ципрас пак е там/, за Украйна, за мигрантите, работата става- мамата си е е...! А парите на ЕС на практика са от Германия и Франция. Какво ще стане със съюза, ако единият стълб бъде отслабен? Така че, никой няма да отреже клона, на който стои.

"Комисията настоява за нулева толерантност и стриктно съблюдаване на правилата на Европейския съюз."... И какво ще се случи, когато Комисията установи, колко точно е броят на "засегнатите" автомобили?! Ще ги изземе, ще ги спре от движение, ще глоби собствениците, че са си ги купили или ще накара VW да ги преработи... Пак нЕк'ви раздувки се тиражират и пак от мухата се прави слон... Да не говорим, че току що прочетох, че и BMW са се провалили на теста за Евро VI, като абсолютно по същия начин, като VW са показали 11 пъти по-високи стойности от допустимите! Явно проблемът е в залагането на абсурдни граници на емисиите в стандарта - Евро VI, което принуждава производителите логично да търсят начин да заобиколят тази норма и да мамят в показателите...

Принуждава?????? И така 11 пъти!!!!??? Аре моля ти се. Изобщо не е трябвало тези двигатели да виждат бял свят!!!!

Х-американците защо не си оправят бакиите със собствените си компании, които бълват ГМО?

Защото го бълват законно.Иначе въпросът ти е чудесен.

Фолксваген на практика ''чипосва '' автомобилите си! След като базовия модел мине нужните одобрения и екологични оженки, Фолксваген пуска нов софтуер, при който се промемят параметрите на двигателя! От там се нарушава екологичната норма, за сметка на по-добра динамика на мотора! Аз само питам, каква е разликата, ако аз си купя базов фолксваген и го чипосам при някоя тунингова фирма! Нищо не е станало, просто имаме нелоялна конкуренция!

Ами че те и другите са така. Имам опел астра, хич не вървеше, за разлика от тестовата. На третото ми оплакване, майсторът ми каза, че иска нов неекологичен флаш. И тръгна.

ЕК няма ли да разпореди санкции , спрямо Немската индустрия?. В крайна сметка тези правила те сами си ги измислят . Или това важи само за източно европейските талибани от Балкани те .

Това е пак някаква машинация на американците а тия агенцийки могат да ходят да се перат!

Виждам, че е пълно с инженери и технически мислители във форума и затова си позволих да напиша следното: "VW Груп ще излезне от този скандал за 2-3 г. с прозрачност и разкриване на всички допуснати грешки." Друг е въпроса: "Къде ще сте вие след 2-3 години?"

Ами виж, след като големите мамят кой знае какви безпощадни хищници са били когато са били старт ъп? Често хората бъркат пробивност с безпардонна нахаканост. VW без причина(освен алчността) лъжат. Никой и нищо НЕ ГИ е притискал и заплашвал, за да прибегнат до измама. А сега си представи, че един обикновен човек или работник излъже VW за нещо. Ще го разскъсат от разследване и обвинения, нали. А той може да защитава последните си надежди да издържа семейство или дор несъзнателно.Та затова са критиките. VW груп има много технологични разработки. Но това не е морал и смелост. Да не гворим пък, че има фирми които покриват нормите без да са шмекерували. Тогава?

ПЕРНИК ВЪРНЕТЕ ГОЛФОВЕТЕ БЕ! НЕ ГИ РЕЖИ ЗА СКРАБ....опс, чекай, толко ги любите, че не мож да ги гледате дори разфасовани. Ше станат по-достъпни - скоро. Европо, мноо си зуе

"Контрафалц" за глобите на Google и Microsoft, но сега ще има и "контрафалц на контрафалца", предварително удобрени дистрибуции за всички операционни системи продавани в ЕС, компилирани пред предварително създадена комисия и съответните ъпдейти за тях. На там вървят нещата, че нещо иначе баланса "куца".

Тия директиви за покачване на евростандартизацията на двг,се видя,че са пълна измислица!Как може например да излезе евро 6 по сертификат който да отговаря на някакви еко норми,а да е в пъти емисията по карцерогенна от по старите двг.Тоест защитаваме природата,но убиваме хората!

Хора бол. Природа не остана.

Интересно как си представяш, че ще живеят хората без природа. Какво ще ядат да речем ... ей такива простички неща.

Германците са много талантлива,трудолюбива и дисциплинирана нация. Н-ООО,точно това ги води и в капана на най-големия им недостатък - много лесно нагазват в блатото на самозаблуждението и психозата че са непогрешими,велики и нещо много над другите.Първа световна война - англичани и французи им показаха че не е така,втора световна - това го направиха руснаците,сега - американците им показват,че прекаленото самочувствие ги води в капана на мошеничество и грехове в името на запазване на "великия" им автомобилен имидж!!!

Pesh0

Ako Фолксваген , не може да покрие екологичните изисквания с 2 литровия ТДИ . Как ги покриват тези изисквания , разните американски таралясници ? с по 4000 кубика и по 5 тона маса ?

Това е изключително примитивна логика без всякакво техническо покритие!!!По нея Фиат 500,Тойота Айго,Смарт и други мъници са най-екологичните коли...!!!

Има отговор на въпроса който задавате! Нали от ЕК са разпоредили проверки на фолксваген возилата "на случаен" принцип! Казват, че ще се прловеряват и други марки! Ами нека да проверят и американски МПС-та движещи се в Европа и внос от САЩ! Много ще ми е интересно с какъв софтуер ще се правят проверките? Ако е американски , ясно!!!

Американските коли в Европа са си с европейски двигатели. Примерно Форд рейнджър е с дизелов двигател 3.2, какъвто в америка няма. По-интересно е как се справят японци и корейци.

да се разследва европата за наи-големия геноцид досега!!!!! Нашият свят е изправен пред криза, която е невиждана по мащаби от Втората световна война насам. Тази криза ни изправя пред големи предизвикателства и пред множество трудни решения", каза Франциск.

ето че и германците се оказаха мошенници и лицемери! а знаят да дават акъл на нас и други като нас!, за ония от въд океана няма какво да говорим, при тях мошенничеството и алчноста са движещата сила!

и австрийците също. вън австрийските и германски агенти от България

Те са си построили кочинката. Дерзай.

май захапаха и бмв

Ще го захапят и него. Виж мерцедес няма да го закачат щото чаршафите ще се обидят...

Тая технология на ото и други е отдавна изчерпана и изцедена. Толкоз!

Ма с един резервар махаш по 1200км. Пък с теслата?

Може и да махнеш две хиляди с туби отзад. Разговорът е за друго...

А сега де, кое е по-важно хардуера или софтуера ? Извод като ти е кофти хардуера, гледаш да направиш по-добър софтуер

Матора е кофти, не хардуера. Много кади.

Абе тия с кви глупости ни занимават тури му пепел!!!!!!!!! Всички да разследвали голяма фирма. Абе ей оправете се с тая напаст дето ще опасе всичко за не повече от година. Всичко мара еколожката фтасала само вагена си не вчесала...

крайно време е да започне разследване на фундаменталистите от ек, защото и те подправяха данни с бройката на "бежанците" за да заблуждават обществеността. за задължителните квоти да не говорим, че беше мега фундаментализъм.

ЕК да вземе да разпореди разследване на думите на Меркел за бежанците, довели до арабското нашествие в Европа.

Онзи ден пък новият шеф на БМВ припадна както си говореше на авто изложение. Явно тежки времена идват за дас дойче ауто. Добри са Мерцедес, БМВ и Порше, останалите немски марки правят окичен с екстри лъскав и чуплив боклук.

VW купиха и Порше и ще съсипят и него.

В България е пълно с разбирачи с 10 годишни тойотки :)

яко. Ми тъй ше е с тея гоуфуви. Само ФИАТ

ЕК кога ще се сети и за тях? Или пак чакат от САЩ да им кажат?

Та значи трабва да плащаме още 6.5 милиарда за зулумите на Меркеловци от VW.

прибави и дваисет милиона годишно за генералният в ,,пенсия,,!!!

Бат Бойко сега,ако им шибне една глоба от 30-40 милиарда и вързахме бюджета.

Що си мислите че санкциите ще са само срещу Русия .... айде и на Германия малко да се сетят че трябва да се ориентират. Ако не се сетят имат още какво да губят. Днес ще е ВАГ утре да се готвят другите пък и да не правят само коли... Щатите без Германия на тяхна страна не могат да започнат война в Европа. На германия обаче не и се воюва а и се прави търговия и с руснаци и с американци и със всеки с пари. Така обаче не става големия миротворец иска да продава оръжие и иска разединена Европа. И всичко това трябва да се случи от вчера. Да не мислите че сега научават за тоя софтуер? Просто почват да вадят козовете и да напомнят кой раздава картите

САЩ винаги действа така. Има ли правила, трябва да се спазват. Отнеха всички титли на Ланс Армстронг, та някакви номерца на Фолсцваген или пък на Путин ще им се разминат.

уникален пример даде..

Примерът с Ланс Армстронг е много повече от Фолсцваген и Путин взети заедно.

баба меркел се осъзна даде заден за бежанците и сащ веднага натиснаха наказаха икономиката на германия. ес и германия имат нужда от нов фюрер или нов Наполеон

Глупости, разследването в щатите е стартирало пролетта на 2014 година. Какви емигранти, какви конспирации те гонят. Даже и VW см били информирани тогава, ама са се направили на много тежки

това с бежанците е замислено около 2008 година след щатската криза!!! така че...???

фв са тежки и това до няколко седмици ще е забравено

Френските дизели значи са по-добри от немските

Давам бас, че точно ти последното което гледаш като купуваш дизел са екологичните показатели. И аз съм така де.

Ако обаче си махнат шашмата със софтуера и спазват екостандартите както и ще бъдат принудени, изведнъж моторите на VW ще останат зад френските по икономичност и технически характеристики - това ми е мисълта.

На Запад всички данъци и такси са свързани с екологичните показатели. Така че като купуваш кола избираш с по-добри такива.

Аз примерно последното нещо което гледам е конете.

ТЕЦ Варна го затвориха защото не отговарял на екологичните норми. Много хора останаха без работа и препитание. Но се кахърят, че Фолксваген давал работа на хиляди германци и сигурно ще го потулят този скандал. Еврогейските двойни стандарти в действие.

Победителите не ги съдят. Неотдавна Фолксваген задмина Тойота - дългогодишния номер едно в света по брой произведени автомобили.

Пак ще се върнат на второто място

А бе и у нас данъчните ни взимат пари върху едни коне дето двигателите реално не работят при такива обороти ама нейсе.

Па кой ти пречи карай си на тия обороти. Майсторите в България са евтини, ще правиш ремонт 2 пъти в годината, ама поне ще получаваш това за което си платил.

Е ми и WV са направили същото взели са от клиентите си едни 5000 $, за да монтират едно нещо наречено AD Blue дето трябва да впръсква кравешка пикня обаче вместо това са се заиграли със софтуера. Така тези на американския пазар са се видели в чудо. Хем не им изкупуват пикнята хем парите им взели.

Ми тогава разхода няма да излезе по книжката.

Карайте Жигулки и се радвайте!

В .бг не знам да има лаборатория, която да установи отклонения в екологичните показатели дори и на Москвич и Волга , което ме кара да съм изключително скептичен към щенията на преждекоментиращите

В България много се кара на ЛПГ, почти всеки газаджия има газанализатор.

Нещо са настъпали нечи интереси и им търсят колая. Никой от власт имащите не го е еня за екотестовете

Говори се, че американците спуснали на Меркел разпореждане да ангажират "бежанците" в автоиндустрията, ФВ отказали и така ритнали канчето

Сега е момента нашето правителство да им шибне глоба в размер на 4-5 милиарда.... Да се научат да не хитруват на дребно. Няма само нас да ни пляскат през ръцете като краднем.... Отделно ще се отрази добре на нашите финанси. Бойко, шибни им една глоба!

Най-малко 4-5! Ама може и повече - защо не 40-50!

За глоба не знам, ама както е наедрял като бик, защо не вземе да напъне немската лелка, да и покаже пожарникарския маркуч и ако може да изпроси една хубава сумичка от Германия, току виж го преизбрали

Chefo77

Той ако И покаже пожарникарски маркуч, може и доживот да го оставят ... За мечката и меда нали го знаете ;)

Техните политици не се умориха да ни поучават и критикуват, да видим сега дали нашия Тиквеник ще използва случая да ги навре на кучето в задните части

Правилно! И днес един катастрофира до Старо Оряхово и отнесе в небитието живота на 4-ма европейци.

а ние сме били балкански тарикати? на дребно? хах! верно сме на дребно. тия , и сименс, и байер действат на едро. Лицемеркели ниедни

Много си в грешка ... - когато се краде на ДРЕБНО се краде ОТ държавата - а когато се краде на ЕДРО се краде С държавата Така че там лицемери няма, всичко си е нормално и свътът си върви тъй как е устроен от време оно.

хич никак не съм в грешка. кражбата е кражба. толкоз. държавата е имагинерно понятие, просто участието й означава по-добре организирана кражба. правят го конкретни хора, тоест те са крадци. голяма кражба - големи крадци. и винаги има потърпевш.