Разговорът за бъдещето продължава - Ден 2 от Green Week 2023

Над 130 панелисти от 10 държави участват в най-мащабния енергиен форум в България

Обратно в новината

Коментари - Разговорът за бъдещето продължава - Ден 2 от Green Week 2023 | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като искат зелен преход да се съберат на онлайн конференция. Колко CO2 e изразходван за да си организират такива конференции? Освен това никога не се говори за реално най-големите замърсители - частните самолети и яхти. Целта на зеления преход е създаването на дистопия - обикновените хора да ядат скакалци и да не могат да си платят тока и парното, а богатите да си живеят живота.

Да повярвам, че разговорът за бъдещето продължава. Само не разбрах за чие бъдеще.

Само пропаганда за нещо, което така или иначе вече е обречено на неуспех. Азбучна истина в енергетиката е, че това е един от най-бавно променящите се отрасли в икономиката. Нищо в енергийния баланс няма да се промени съществено през следващите 20-30 години. РазБира се, всичко на този "форум" си има име - политическа екология. Целите са две: 1. Глобализъм. 2. Съдиране на пари от балъците. Няма да успее тази псевдоенергетика. Само страните от ЕС участват в това масово самоубийство в икономиката. Кой инвеститор ще вкара пари в нещо без печалба? Възвращаемост на инвестициите в ядрената енергетика за един жизнен цикъл на инсталациите - над 70% печалба, а напр. при "перките" - 4% печалба. Вие добродушен чичко милиардер, готов да жертва печалбите си виждали ли сте? Щото аз не се сещам за такъв. Кой ще му осигури възвращаемост с печалба която да компенсира разликата между 70 и 4%? Естествено - балъците, които плащаме "зелената" компонента - пряко (в сметките) и непряко чрез данъците със субсидиите от ЕС. Дори и да оставим настрана изключително вредните последици от "зелената енергетика" върху екологията. - перките не се рециклират, не се изгарят, просто се заравят. Производството на фотоволтаици е направо убийствено замърсяващо, за живота и последците от акумулаторите ... И накрая - пак никой няма да е отговорен. Ще стане както е с ваксините срещу Ковид-а. Бил Гейтс (или някой такъв като него) ще се яви на някоя конференция и ще каже същото като това което каза за пандемията: Направихме голяма грешка. Вирусът не се оказа чак толкова страшен, а при ваксините се оказаха неочаквано големи негативни ефекти. Много съжалявам - сбъркахме! В края на този месец се навършват 5 години откакто същите тези политици ръкопляскаха на "божествените откровения" на Грета Тунберг, които естествено бяха подплатени с "научни изследвания". Тя каза, че "Ако не се предприемат бързи и незабавни мерки, до 5 години над половин Европа ще е под вода!". Е, как е - половин Европа вече е под вода ли? Плувате ли? Не, но тези, коректните политеколози плуват, не във вода, а в пари.

са учените? Политици, политолози, социолози и др. неграмотна паплач се събрали да ни решават бъдещето. Дано народите на Европа се събудят по-бързо, че лошо ни чака.

Атака е мащабна и повсеместна - "персонализиране и дигитализиране в образованието", "с бързи крачки към 15 минутния град, "нов глобален консенсус за зелен преход".Само заглавията от днес. Очаквани много светло бъдеще...

Ей на цялата тая зеленоглава паплач мястото й е на къра - да се бъхта по цял ден, начело със Уиуи звеноводсата, унуката на партицанския мандраджийски обирджия.

99% от тези, дето са се събрали там хал-хабер си нямат от ефективна енергетика. Обаче са се усетили, че ако се вредят до т.н. форум и повтарят като папагали клишета като "зелен преход", "зелена енергия", "иновации в енергетиката" и тям подобни "дъвки", ще се уредят да си живеят живота до девето коляно. Познайте на чий гръб.

Lidl ще намали употребата на хартия с над 160 тона....... За зеления тъпак а пластмасата де аерчи зеленио лидъл от германия??!!!...

Що прави в ръководството на тази измислена говорилня гразвото , г@дно и мазно същество Сандов- мрАсника Убе.ц на магистрала СТРУМА! На съд тази г@дина дОлна!!!

Три дена общи приказки и нищо конкретно. Тези всичките да ги бяха хванали 3 дена да садят дръвчета щяха да са свършили много повече и полезна работа от този форум.

А що е то панелист? Звучи като нещо дето яде без да работи и усилено пречи на тези,които ги издържат. Зелени извратеняци.

Чудих се това прасенце къде изчезна, а тя иска да стане зелена, ама този врат не е от глад, и тази шия не е от трушия. А и отишла да я ЕИБне някой, но това прасе освен някой дърт шопар не знам кой друг може да му стане.

не изтърпях и 2 минути- една жена в тигров десен се опитва нещо да каже.. запъва, търси смисъл и се опитва да изглежда убедителна в глупостите, които говори правейки странни движения с ръце...

На живо: продължават простотиите

Комунистите все така говореха за светлото бъдеще и идващия комунизъм. Ама тия излязоха по-големи лапачи....

Всъщност онези са били социалисти, ако не е дошъл комунизма, не са били и комунисти защото няма да знаят какво е точно това!

Не се гаси туй що не гасне, ви каза Вазов отдавна ил' трябва някой да ви фрасне, с черпак по тъпата глава?

Детски спомен мил. Осми конгрес на БКП и разискване за бадАщето. Как през 1980 година вече ще живееем при комунизЪма. Всеки ще работи колкото може и ще получава обаче, според потребностите. Така се роди и идеята за поне три деца с "Тезисите за подобряване а раждаемостта+. Та от тогава всички от които зависи държавата РАЗГОВАРЯТ ЗА БЪДЕЩЕТО НИ! КАКТО И ЗА ГРИЖИТЕ ЗА ДЕЦАТА И РАЖДАЕМОСТТА Да си представим само при 6.5 млилионо в детеродна възраст тогава по три деца и тези три деца по три деца. Китай щеше най много даа е на второ място по жители. Та темата "Разговори за бъдАщето" е както пише Данте Алигери Ще трае дорде траят вековете! О, Вий, кои престъпяте тоз праг --НАДЕЖДА ВСЯКА ТУКА ОСТАВЕТЕ

В очакване на голямата зелена измама,отново..... Програмата съществуваща с код КОР 26 или голямото зануляване,където едни такива подобни на тези умно-красиви от около десет години започнаха да изкарват "удобни" данни за климата,където видиш ли,нещата отиват на погибел. И,о дръж се земю,то не щеш ли професори,учени,доктори,академици и цялата смазана манипулираща машина от подкупени и деградирали "просветители" започна да повтаря една лъжа в сто нюанса,докато целите не бъдат постигнати,а именно едно единствено световно управление,една единна религия,които естествено ще се ръководят от правилните и доказали се психопати.......И такива чаровни умно-красиви, демократични,загрижени "журналисти" като приятелите ни от ДИР.БГ,своевременно се грижат за нашата "информираност" и насаждане на "знание"!!!! Прекрасни сте,значими и незаменими!!! Ама като се сетя,кои са собствениците на тази "свободно демократична" медия,то захласа ми е пълен!!!Много поздрави на фамилия Стоянови!!....... И по често да прилагате на такива като мен,рестринкции,не само за писане,но и за одобрение,особено на такива палави като мен......Честичко,така по демократично го прилагате,браво!!!!......

такива форуми се правят години преди подписване зелена сделка не след! няма никакво значение какво се говори тук, каквото каже брюксел това ще е, ако ще са пукнем от бедност

Не си прав и от това събитие мое се направят кинти за некой джоб....

Сега са сеъбрали да обсъдят как да откраднат парите. :-) Ти вече е решено, че ще бъдат окрадени, сега само се договарят кой колко.

Потресаващо и едновременно с това чудесно интервю. Потресаваща е гостенката Соня Момчилова, която се явява шеф на СЕМ и дори и да сте чели глупостите й във фб за ваксините, 5G или хомофобията й, друго си я да видите колко безсъдържателна и безпомощна е и в професионален контекст. Не може да отговори на нито един въпрос, не е чела закона за радио и телевизия преди да влезе в СЕМ, после па не го разбрала, пуска фейкнюз, които Асен оборва и тя мънка някакви общи работи като започва всеки отговор с "моето лично мнение". Ма тя е питана като шеф на СЕМ, личното й мнение да го разказва в къщи. Потрес. И същевременно чудесен Асен Генов Асен. Подготвен, знаещ, спокоен и най-вече възпитан, конструктивен и джентълмен. И ей така възпитано и джентълменски я остави да се саморозкрие в цялата си прелест, даже я поопази от тотално сгромолясван

Изслушах това интервю - тази жена за чистене на офис не става . За всяко нещо има -лично мнение ., а не като председател на СЕМ . ИЗЛАГАЦИЯ .

Банда нищоправци, които обаче вземат за това тлъсти заплати! Ако са толкова ангажирани, да се събират в събота и неделя без заплащане и да си плащат целия масраф!

Концепеницата на Давося и банкерите е куха та дрънка. Редат некви схеми да ни заробват, да нямаме какво да ядем, да плащаме петорно по-скъп ток, да мреме като кучета. А фараоните да летят с чартърките от педофилска оргия на ритуалче на Молох и Баал. Как ще стане тая раота? Тия не са ли наясно, че до нас е Турция, с най-силната армия в Европа? Кво решиха? Че Падишаха не ни е купил ли вече? Ще откраднат краварите и брюкселските курви квото могат, ма като лопне мандалото ще се крият в миша дупка. Трансхуманизъм, четвърта индустриална революция, храни от хлебарки, следене през ИИ, карбонови сметки и тутурутки. Имам кофти новина за ПОСОЛСТВАТА. Няма как тука военно-морска базичка да има. А без нея, няма кой да пази новата собственост на Блек Рок и Вангард. Отделно Българинът е прост и залупен, ма пържолите и салатата са му важни елементи от битието. Да не кажа, че са му цялото битие. Това се отнася и за Турция, Сърбия, Гърция и други. Както се вика ФОРГЕТ АБАУТ ДРЕ. Ма иначе кражбите ще си текат за определено време. То е ясно. Ще ни залупят да мизерстваме. Но на финала ние сме важна част от пътя на Коприната. А краваристаня е през океанеца. Така, че лапайте там комисионните, щото после няма има. Нямам идея тия пари за тоя Зеленясал Терор от къде ще додат. Германската икономика беше гърба на ЕССР. Краварите я убиха. Тия, които си мислят, че това е проява на сила са наивници. Проява на безсилие е.

Ееееми, хората си имат грандиозен таен план измислен преди 200 години и си го следват стъпка по стъпка. Не можеш да очакваш от тях да тръгнат тепърва да мислят и да го променят. А дали осъзнават, че така ускоряват собствения си край и края на собствената си цивилизация? Не, тъпи са. Живеят си в именията и многозвездните хотели, които сами са си създали и не им пука кой ги обслужва. Създадоха франкенщайновци (като почнеш от Турция и стигнеш до Китай), които ще им видят сметката. Но нищо, като станат техни роби ще се сетят.

Яз за свако ми от село питам, че няма интернет, ако им га дам на тез меринджейчет Менделеевата таблица у ръките, дъл ша го найдат тоз пусти въглерод за който сал ни хортуват или ша са почесват по врата замислени? Пък от коя валентност ич биля няма и да ги питам да са не шашкат. Ей ни изляна хубав човек тоз Менделеев, мамка му!

Продължавайте, продължавайте :) Скоро ще купуваме ток от руските централи на Турция. Е, малко по-скъп, де. Пък ние ще сме си "зелени".

PEYTSCH

Песиите ! Другото е ала-бала...

Хората говорят за Зеленият преход, а отдолу в коментарите руските хлебарки църкат злобно! :)

Чш, Ти КУ КУ ли си, или ДА ??!!!

Кметът на Лондон, вече съвсем откровено и нагло говори за климатични локдаунове, а другарите от световния икономически форум асно си казаха, че реално искат да премахнат притежанието на личен автомобил. Ама такива тарикати като теб, първи усещат дебелия и започват да се вайкат, ама защо стана така, нали друго мислехме.

Това е някакво безумие и подигравка - зелен преход в годините на сгъстяващи се по интензитет климатични аномалии ?! Освен ако вече няма промишлено ползване на космическа енергия единствената към момента алтернатива е атомната енергия.

Там са се събрали хора който ни ограбват. Ние да пестим а те да харчат и да пренасочват ресурите към тях си пълна измаме е този зелен преход.

идиоти. тьпи американски роби.

И накрая пак газ и уран!

Кои ще плати сметката?

Зеленият преход е една плитко скроена лъжа от едни глобални изроди.

Да се борим с вирус в 21 век беше ни нужен полицай и домашен арест. Да се борим с времето е нужен шаман от Харвард облечен в костюм, който иска да обърне хастара на децата ни !!! Важно е да крещим : Слава Американу, слава Булгаристану, героям слава и после АМИН !!!

Няма ли да спрете да ни занимавате с тези глупости?!?! Зелениата простотия ще ни прати в каменната ера!

Ковида премина в Зелен преход

Абе народец нещастни, не те ли боли задника от преходи. Кой как мина все преход прави, а болката и срама са големи.

За някакви смешни 10 милиарда ще унищожим това което е останало, а парите пак няма да останат тук

Новата ерес ! Пълни лъжи и измислици целящи самоубийството на човечеството !!! Лъжи грижливо опаковани в красиви мечти !!!

Русия ще победи. Изобщо не се съмнявайте и не си помисляйте, че ще загуби!!! Тогава Европа ще бъде освободена от американските евреи и завоеватели, а светът ще стане НАЙ – ПОСЛЕ едно по – хубаво място за живеене !!!

В голямото надлъгване с приказки за бъдещето зелено, се очертават и някои строго икономически зависимости, което веднага се вижда от нетрадиционни за такива лаладжийски форуми, лица. Заробването изглежда като почивка на Малдивите за чужда сметка, но когато пристигнете, ще видите надпис "Работата ви прави свободни"!!!

Всъщност е точно така. Работата ни прави свободни, стига да няма много ентропия в нея

Цинично е да коментираш този надпис така!

PEYTSCH

Няма бъдеще без достойни доходи. Пенсионерите няма да получат намаление, но в замяна на това няма да получат увеличение (по Асен Василев). какво ни интересува „зеления преход“ ?

Мийнуайл, в края на миналата година, въпреки санкциите и конфликта Русия достави във Франция най важната част за международния ТОКАМАК - магнитите. Китай - своето революционно покритие за него. Европростолюдието бави и съкращава плащанията по проекта, освен че чакат основно на Русия и Китай за иновации. Да, това са иновации

Сектата набира последователи, засега почти доброволно.

като чуя зелено зеленски значи има нещо за крадене при което матриалът и екологията не са важни и ми ге гади ,вече всички дрехи в зелено изхвърлих .

Напред, към зеленото блато !

Зелена мафия създадена да усвоява едни пари в САЩ над 300 милиарда в Европа над 230 милиарда, грижа за природата друг път

ГОЛЯМАТА ЗЕЛЕНА ИЗМАМА

Простолюдието напълно заглуши гласът на разума. Доскоро плебса скимтеше дори срещу ядрената енергетика, пак продължава, но с уговорки. Плановата икономика и социалния рейтинг са единствената надежда за устойчиво развитие.

Какъв зелен преход ,какви далавери . Когато ни дават заплати колкото депутатите тогава може да погледнем само.

За голямото зелено НИЩО.. Генералша СУША през миналата година откри камъните на глада в пресъхналите корита на реките. Най-стария е датиран през 1611-та година. Каква промишлена дейност е имало тогава? Колко пъти от тогава ЕЛ Ниньо и ЛА Ниня са били аномални? Изригването на един вулкан колко промишлени години парникови газове произвежда? Амола да са намираме на приказка, че уж нещо правим.